Aλφαδιασμα πικαπ

Reaction score
5.880
Μιας και ειπα να ασχοληθω λιγο με το πικαπ παραπανω,σημερα ειπα να κανω ενα λεπτομερεστατο αλφαδιασμα.

Επειδη δεν καταφερα να κανω κατι με τα αλφαδια οπου διαθετω,θα ηθελα καποιες οδηγιες πως μπορω να το κανω σωστα.
Θα βοηθουσε και καποιο φωτογραφικο υλικο σιγουρα.

Εχω στην διαθεση μου τα παρακατω αλφαδια,αλλα οσο και να προσπαθησα συνεχεια μου βγαζουν διαφορετικη μετρηση.

IMG_20170410_222711.jpg

Μηπως κατι τετοιο θα βοηθουσε περισσοτερο για ποιο σωστο αλφαδιασμα?

b_disc_stabilizer_01.jpg

Αν βαλω το στρογγυλο αλφαδι σε αυτο το σημειο του πικαπ και κανω την ρυθμιση θα βγει σωστα?
IMG_20170410_224709.jpg

Καπου εχω και ενα τετοιο.
CG70B-7_1_Large_Diameter_Precision_Circular_Level.jpg

[DOUBLEPOST=1491854136][/DOUBLEPOST]Ψαχνοντας ειδα αυτο το πικαπ οπου εχει ενσωματωμενο αλφαδακι.
IMG_0064.jpg

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.711
Γιάννη το μόνο αλφάδι που είναι πραγματικά μεγάλης ακριβείας, είναι αυτό που προορίζεται για την οριζοντίωση των μηχανουργικών τόρνων και άλλων μηχανημάτων, καθώς επίσης και των μπιλιάρδων.
Στα μπιλιάρδα είναι πιο σημαντική βέβαια η οριζοντίωση και για να λειτουργούν σωστά, πρέπει να είναι εντελώς οριζόντια, ώστε η μπάλα όπου κι αν είναι, να μην κατρακυλάει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Ένα τέτοια αλφάδι είναι αυτό.

Αλφάδι-ακριβείας-Optimum.png

Μπορείς να πάρεις μια γεύση από εδώ.
https://www.organametrisis.gr/collections/levels/products/6m12-1-01-0-11-0-2mm-1000mm-hogetex

ryk

Reaction score
925
Γρήγορη και φθηνή λύση: Application clinometer σε android (κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι θα υπάρχει και σε αϊφόνι) και είσαι οκ.

Εδιτ: έχει και calibration.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Για το σωστό αλφάδιασμα της βάσης, ρακ κλπ. που κάθεται το πικάπ καθώς και για το πλατώ το ίδιο τα εργαλεία που έχεις, ΙΜΗΟ, είναι αρκετά (για να μην φτάσεις σε υπερβολές).

Για σωστό αλφάδιασμα του συστήματος κεφαλή-χέντσελ-βραχίονας το παρακάτω μαραφετάκι είναι χρήσιμο (πάντα ΙΜΗΟ). ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas