Aπαραδεχτη ποιοτητα στους μικρομεσαιους ραδιοενισχυτες av

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aπαραδεχτη ποιοτητα στους μικρομεσαιους ραδ

επειδη το θεμα μαρκετινκ ειναι τεραστιο και καποιοι κυριοι των μεγαλων εταιριων μπαινουν και διαβαζουν τετοια σαιτ
εμεις ας κανουμε την προσπαθεια μας και να πουμε οτι ειναι απαραδεκτο να παιρνεις ενισχυτη την σημερον ημεραν και ετος 2013 της ταξης των 600 ευρω και να ειναι πλαστικη η προσωψη του αντι για αλουμινενια
μιλαμε οτι πρεπει να κρυωνει ο ενισχυτης ευκολα και ειδικα απο την μπροστα μερια που αν τον εχουμε σε επιπλο στριμωγμενο αναπνεει μονο απο εκει,και ολοι μας καπως ετσι εχουμε τοους ενισχυτες μας
ακου εκει πλαστικο..μεχρι και οι koda ακομα και των 100 ευρω απο αλουμινιο ειναι...
αν δε βαλεις σωστα heatsinks στα τσιπακια μεσα, οσο αλουμινιο και να βαλεις στην προσοψη..... αντιο ζωη θα γραψει το εργο.

Reaction score
209
Απάντηση: Aπαραδεχτη ποιοτητα στους μικρομεσαιους ραδιοενισχυτες av

φιλε μου αν εχεις νεο ραδιοενισχυτη με πλαστικη οψη να τον χερεσαι,εγω ειπα τα υπερ του αλουμινιου
οταν πας να παρεις καποια στιγμη κανενα ακριβο μοντελο ραδιοενισχυτη να τους πεις γιατι δεν εχει πλαστικια προσωψη και εχει αλουμινιο
Δεν απάντησες για το πλαστικό υποπλαίσιο που στηρίζεται το αλουμίνιο. Πρόκειται απλά για αισθητικό μέρος το αλουμίνιο.

Που θέλεις να συγκρίνουμε τους καινούργιους;
Για τα DSP θέλεις να σου πω; Για τους επεξεργαστές εικόνας; Για τις ευκολίες; Σήμερα βρίσκεις τα κάποτε κορυφαία εξαρτήματα σε A/V φτηνούς. Κάποτε τα πλήρωνες αδρά. Εξελίσσεται η τεχνολογία. Και οι πιο ακριβοί έχουν πιο καλά εξαρτήματα. Ε, αυτό δεν είναι νέο.

Ας πούμε ποια η γνώμη σου για την έξοδο HDMI σε δεύτερη ζώνη; Ποια η γνώμη σου για την αναπαραγωγή αρχείων DSD μέσω USB. Υψηλής ανάλυσης αρχεία μέσω δικτύου ασύρματα;
Από εφαρμογές του κινητού πως τα πάνε; Ακόμα με το τ/χ στο χέρι; Έχεις αναπαράγει βίντεο υψηλής ανάλυσης από κινητό σε A/V;

Αυτά και άλλα πολλά που σου λέω τα βρίσκεις στα 5-6 κατοστάρικα σήμερα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ε,ρε χάι εντ που σας χρειάζεται..

Reaction score
209

Εδώ άλλοι κάθονται και μετράνε αν έχει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους το μηχάνημα και δεν βλέπουν το... 8ο HDMI. Κοιτάνε έναν ενισχυτή από πίσω και σου λέει σιγά μην καταφέρνει με τροφοδοτικό π.χ. 450 watt, να βγάζει όσα λέει. Τον σηκώνουν, τον ζυγίζουν και βγήκε το αποτέλεσμα. 8 και 50, να τ' αφήσω; Βάλε λίγο βάρος ακόμα δεν είν' κακό... δεν είν' κακό... . Τι δεν είναι; Άμα μπορείς να το αποφύγεις καλά κάνεις και το αποφεύγεις!

Δεν είδα όμως να το ψάχνει λίγο ακόμα. Εγώ τις προάλλες σε μια αλυσίδα ηλεκτρονικών που είχα πάει για κάτι καλώδια, σήκωσα έναν Harman Kardon με τα χέρια και μου φάνηκε πολύ ελαφρύς. Κι εγώ στην αρχή παραξενεύτηκα. Λέω δεν μπορεί τόση διαφορά. Έμεινα κι εγώ με την εντύπωση ότι κάτι τρέχει. Τι έτρεχε; Πήγα σπίτι, googlara και είδα ότι όχι μόνο έχει πιο ελαφρύ τροφοδοτικό, αλλά επειδή είναι διακοπτικό είναι σαφώς πιο efficient και αυτό φαίνεται και από τα περισσότερα watt αλλά και από τα amperre της καινούργιας σειράς σε σχέση με την προηγούμενη.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά έτσι είναι. Η τεχνολογία πάει μπροστά. Τσιπάκια είναι, αναγκαστικά και θα φθηνήνουν και θα γίνουν πιο αποδοτικά και καλύτερα. Αρκεί να μην μένουμε στις "γυμνές πλάτες" των καινούργιων... .

Reaction score
14

Δεν απάντησες για το πλαστικό υποπλαίσιο που στηρίζεται το αλουμίνιο. Πρόκειται απλά για αισθητικό μέρος το αλουμίνιο.

Που θέλεις να συγκρίνουμε τους καινούργιους;
Για τα DSP θέλεις να σου πω; Για τους επεξεργαστές εικόνας; Για τις ευκολίες; Σήμερα βρίσκεις τα κάποτε κορυφαία εξαρτήματα σε A/V φτηνούς. Κάποτε τα πλήρωνες αδρά. Εξελίσσεται η τεχνολογία. Και οι πιο ακριβοί έχουν πιο καλά εξαρτήματα. Ε, αυτό δεν είναι νέο.

Ας πούμε ποια η γνώμη σου για την έξοδο HDMI σε δεύτερη ζώνη; Ποια η γνώμη σου για την αναπαραγωγή αρχείων DSD μέσω USB. Υψηλής ανάλυσης αρχεία μέσω δικτύου ασύρματα;
Από εφαρμογές του κινητού πως τα πάνε; Ακόμα με το τ/χ στο χέρι; Έχεις αναπαράγει βίντεο υψηλής ανάλυσης από κινητό σε A/V;

Αυτά και άλλα πολλά που σου λέω τα βρίσκεις στα 5-6 κατοστάρικα σήμερα.
αυτο πρεπει να ειναι στον δικο σου πλαστικο ραδιοενισχυτη
ο δικος μου sony str db 870qs περα απο αλουμινιο δεν εχει ιχνος πλαστικου
ψαξε τον μεσα στο ιντερνετ και τα ξαναλεμε
εγω μιλησα για φθηνης οψης υλικα και δεν μιλησα για θεμα ηχου και εικονας που οπως ειναι λογικο θα ειναι σιγουρα καλυτεροι λογω hdmi
εγω παντως αν θα παω σε hdmi θα παω σε τουλαχιστον pioneer scm 2022 που να μου θυμιζει κατι στιβαρο οπως τις παλιες καλες εποχες του 2000+
δεν μπορω να παρω και να στησω ραδιοενισχυτη με οψη playmobil
συγνωμη δικε μου,ειναι και ψυχολογικο το θεμα αν καταλαβαινεις

Reaction score
209

Καλά, ξεβίδωσε τον Sony και άμα δεν έχει πλαστικό υποπλαίσιο από πίσω γράψε μου. Εκτός κι αν έχουν βιδώσει την οθόνη πάνω στο αλουμίνιο. Μπα... δύσκολο. Γιατί αν ανοίξεις το πορτάκι, βλέπεις ότι έχει πλαστικό από πίσω. Άσε που πόσο πάχος έχει το αλουμίνιο... το βλέπεις από το πλάι και δυστυχώς μόνο το πορτάκι έχει χοντρό αλουμίνιο. Το υπόλοιπο είναι μια "φλίδα".

Ωραίο πορτάκι. θα κρατήσει μια ζωή... .

Ψυχολογικό, συμφωνώ.

Reaction score
14

Καλά, ξεβίδωσε τον Sony και άμα δεν έχει πλαστικό υποπλαίσιο από πίσω γράψε μου. Εκτός κι αν έχουν βιδώσει την οθόνη πάνω στο αλουμίνιο. Μπα... δύσκολο. Γιατί αν ανοίξεις το πορτάκι, βλέπεις ότι έχει πλαστικό από πίσω. Άσε που πόσο πάχος έχει το αλουμίνιο... το βλέπεις από το πλάι και δυστυχώς μόνο το πορτάκι έχει χοντρό αλουμίνιο. Το υπόλοιπο είναι μια "φλίδα".

Ωραίο πορτάκι. θα κρατήσει μια ζωή... .

Ψυχολογικό, συμφωνώ.
εισαι απο τους ανθρωπους που ψαχνουν καμηλα χωρις καμπουρα μαλλον
σε πληροφορω οτι αυτο που λες ειναι μηδαμινο μπροστα στην οψη που λες
ολος ειναι απο αλουμινιο,παντου παντου παντου
τεσπα εσυ αν σου δωσουν τον pioneer susano πες τους γιατι δεν εχει πλαστικια μουρη και να μην τον παρεις
πανε παρε τον οψη playmobil
ανθρωπε του θεου οτι και να πεις οταν μιλαμε για στιβαροτητα και απαγωγη της θερμοτητας μιλαμε για μεταλλο και οχι πλαστικο
γιαυτο και αν σου κανουν δωρο ενα pioneer susano θα εχει μεταλλικη οψη και οχι πλαστικη,ολα παιζουν ρολο αλλα μπροστα στο βωμο του κερδους ολα θυσιαζονται και καταντησαμε στους 600 ευρω playmobil
ευχαριστω δεν θα παρω...
καλο βραδυ :thumbsup:

Reaction score
209

Η πλάκα είναι ότι είχα και τον 870 για ένα φεγγάρι :biggrin: Και όχι μόνο, αλλά και πολύ ακριβότερο με τέτοια "αλουμίνια". Αλουμίνιο φυσικά μόνο στην πρόσοψη τα υπόλοιπα λαμαρίνα στραντζαριστή. Τι να κάνω... ξεπεράστηκαν.

Reaction score
3.967

Ξεπεράστηκε ο susano?

Πτ γμτ μου...

Reaction score
29.608

Nα το πείς του rose να τον πετάξει.

Reaction score
209

Το κατ' εξοχήν κομμάτι του συστήματος που ξεπερνιέται πιο εύκολα είναι ο AVR. Ελάτε τώρα, λέτε και δεν το ξέρετε και κάνετε σα να σας πείραξαν το καμάρι σας.
Καλός ο AVP του Μάρκου, καλός και ο Susano. Αλλά όσο καλά και να κάνατε την επιλογή σας τότε, όσα firmware updates και να έχετε κάνει, κάποια στιγμή θα είναι θέμα hardware.

Χωρίς να σημαίνει ότι τα μηχανάκια σας δεν είναι καλά.

Reaction score
98

6 σελίδες θέμα και ακόμα να καταλάβουν μερικοί πως ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα αναγκαστούν θέλουν δε θέλουν να ακολουθήσουν τις πλαστικές προσόψεις και τις ¨αδειες¨ πλάτες .Ειναι σα να λέτε πως δεν θα πάρετε καινουρια τηλεόραση γιατί ειναι πιο ελαφριά και λεπτή ,άρα δε μπορεί να παίζει το ίδιο με την Sony Wega του 2002 που ήταν στιβαρη και είχε και ένα τροφοδοτικο ΝΑ.Πως να το κάνουμε δηλαδή ?
Οσο για αυτούς που ¨ακουσαν¨ στη γυρα διάφορους ενισχυτες και δεν τους καλαρεσαν σας έχω νέα .....μη μου πείτε πως κουβαλησατε τους τοίχους του δωματίου σας μαζί με τα ηχεία σας....δεν θα το πιστέψω!!!

Reaction score
1.815

Ας μην ξεφεύγουμε και τα ισοπεδώνουμε όλα… για όνομα ρε παίδες πια!!!

Τα μηχανήματα τιμολογιακά χωρίζονται σε κατηγορίες:
Φθηνή (με κατασκευαστικό κόστος τέτοιο που να επιτρέπει στον καταναλωτή να αγοράσει ένα προϊόν σε μια ικανοποιητική σχέση τιμής προς απόδοση)

Μεσαία (μια κατηγορία που προτιμάει ο περισσότερος κόσμος που ενδιαφέρεται για ποιοτικό ήχο χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς, αλλά με μείωση κόστους στα σημεία, εξωτερικά ή εσωτερικά)

Ακριβή (κατηγορία άριστων κατασκευών σε όλα τα επίπεδα)

Οι ενισχυτές της φθηνής κατηγορίας τιμής (έως 600 ευρώ πλέον), δε θα πρέπει να αγοράζονται από καταναλωτές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τα μηχανήματα που είχαν αγοράσει πριν από μια επταετία και πλήρωσαν τότε την ίδια τιμή!

Σίγουρα ο ήχος των σημερινών «φθηνών» είναι ελάχιστα βελτιωμένος από της προηγούμενης επταετίας, αλλά με σοβαρούς συμβιβασμούς στο θέμα εξωτερικής ποιότητας κατασκευής.

Ένας φθηνός AV ραδιοενισχυτής πλέον, έχει φθηνά ψηφιακά στάδια εξόδου και όχι τρανζίστορ, τα οποία συναντώνται κατά κόρον στις ακριβές σειρές, που ομοίως εκτός από τις ακριβότερες τρανζιστοράτες υλοποιήσεις, μπορεί να δούμε και ακριβές ψηφιακές κατασκευές.

Ένα παράδειγμα:
ONKYO TX-NR828 7.2-Ch Network A/V Receiver και είσοδο PHONO.
Price: 850 euro

Πρόσοψη αλουμινίου και...

http://us.onkyo.com/Products/model.php?m=TX-NR828&class=Receiver&source=prodClass

Είναι ακριβός για τα γούστα σου??
Πάρε φθηνότερο με πλαστική πρόσοψη (που ούτως ή άλλως δε φαίνεται, γιατί είναι κι αυτή βουρτσισμένη όπως του αλουμινίου), αλλά και φθηνότερη κατασκευαστικά σε όλα:

ONKYO TX-NR626 7.2-Ch Network A/V Receiver και είσοδο PHONO.
Price: 470 euro

Aπό 4Κ, pass through και bluetooth, μέχρι διενίσχυση και second zone!

http://us.onkyo.com/Products/model.php?m=TX-NR626&class=Receiver&source=prodClass

Ότι πληρώνει παίρνει κανείς. Τι να κάνουμε τώρα?
Αυτό ίσχυε από τότε που βγήκε η τσιχλόφουσκα…
Με τη διαφορά που οι σημερινές κατασκευές έχουν να προσφέρουν ούτως ή άλλως πολλά περισσότερα (τουλάχιστον τεχνολογικά) από τις παλαιότερες υλοποιήσεις.

Reaction score
1.815

Kαι βεβαίως μεταξύ των παραπάνω δυο μηχανημάτων, ελπίζω να προσέξατε ότι ο ακριβότερος (ουσιαστικά ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία από πλευρά τιμής) και ο φθηνότερος είναι υλοποιημένοι με τρανζίστορ εξόδου και μεγάλη τροφοδοσία...
Δατς φακτ οφ λάιφ που λέει και μια ψυχή!:biggrin:

Reaction score
802

Μήπως ξεχνάς ότι το 80% των σημερινών συνδέσεων είναι οι HDMI;

Γι αυτό μάλλον σου φαίνονται άδειοι οι σημερινοί ενισχυτές.

Στα 600€ ο Denon 2313, βλέπεις να του λείπει τίποτα;

Tα βασικά , multi ch.in , phono ...

Reaction score
1.815

Τα multi channel inputs απουσιάζουν από τους περισσότερους σημερινούς ενισχυτές ακόμη και σε διπλάσιας κατηγορίας τιμής.
Τι να τα κάνει κανείς?
Άχρηστα παντελώς είναι, αφού οι επεξεργαστές που διαθέτουν είναι πλέον κορυφαίοι!

Και μη μου πείτε ότι θα κρατήσετε τον ενισχυτή μετά από 5 χρόνια βάζοντάς του ένα πχ Blu-Ray με νέους αποκωδικοποιητές γιατί κανείς από εμάς δεν το έχει κάνει σήμερα αυτό, στα μηχανήματα της πενταετίας!:tongue:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.719

Και το phono; :tongue:

Reaction score
1.815

Το phono είναι MUST είσοδος για όσους το έχουν.
Γι αυτό ...ας πάρουν Onkyo που την έχει ως bonus!:biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik