Aπαραδεχτη ποιοτητα στους μικρομεσαιους ραδιοενισχυτες av

Reaction score
14
Απάντηση: Aπαραδεχτη ποιοτητα στους μικρομεσαιους ραδιοενισχυτες av

Ερώτηση: Αν το ξύλο στο ταμπλό του αυτοκινήτου είναι από τριανταφυλλιά, στρίβει καλύτερα; :eek:
εγω λεω αφου προκειται για θεμα ψυξης
να αρχζουμε να φτιαχνουμε και τα intercooler για τα turbo απο σκληρο πλαστικο???θα μ@μ@ει
τι λες??? ανοιγουμε ενα εργοστασιο να δουμε τι παραγγελιες θα παρουμε?
εγω λεω θα σβησουμε τους παντες απο τον χαρτη
πες μου συντομα πριν μας παρει κανεις αλλος την ιδεα

Reaction score
209

Το ταμπλό του αυτοκινήτου ψύχει τον κινητήρα; :rolleyes:

Βασικά απαγωγή θερμότητας είναι αυτό που φαντάζεσαι, αλλά υπεύθυνες για αυτό είναι οι "ψύκτρες" γνωστές ως heatsink, επάνω στις οποίες είναι κολλημένα τα τρανζίστορ.

Η πρόσοψη του ενισχυτή σου ζεσταίνεται γιατί το αλουμίνιο είναι καλύτερος αγωγός θερμότητας από το πλαστικό το οποίο δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Έχεις δηλαδή με τη φαντασία σου φτιάξει ένα σενάριο ότι στον 870 η πρόσοψη "ψύχει" τον ενισχυτή. Σου είπα συμφωνώ ως προς το ψυχολογικό, όπως σου είπα να ανοίξεις τον ενισχυτή, να δεις τι έχει μέσα και πως δουλεύει.

Reaction score
15.548

προς abcd.....:fuckyou:

δεν ξερω τι λες,αλλα εγω δεν εχω προβλημα ουτε με την στιβαροτητα κατασκευης(μηδεν πλαστικουρα 29 κιλα)ουτε με την ψυξη του ενισχυτη(μηδεν ανεμιστηρες)ουτε με την πισω οψη του av(δεν υπαρχει καπου κενο)

διαθετη τα παντα για εικονα και ηχο

αλλα....αυτος ειναι καλυτερος..:biggrin:

[YOUTUBE]rna9uKGgGiY[/YOUTUBE]

Reaction score
209

Τι αρχαιολογία είναι αυτή με 6 κανάλια και χωρίς HDMI; :laugh:

Άμα αυτό έχει τα πάντα από εικόνα και ήχο τότε εγώ είμαι ο Πάπας!

Reaction score
15.548

hdmi εεεε...!!!!!!!

φοβερη συνδεση.....κανει και καφε ? :biggrin:

Reaction score
209

hdmi εεεε...!!!!!!!

φοβερη συνδεση.....κανει και καφε ? :biggrin:
Ναι δυστυχώς κάνει και καφέ. Το τραβάς σε βίντεο στο κινητό και μέσω MHL, δηλαδή το πρωτόκολλο που μεταφέρει μέσω HDMI από κινητά εικόνα και βίντεο HD, το βλέπεις και το ακούς καθώς τον πίνεις ή αφού τον ήπιες. Μουάχαχαχαχχααα.... . :roflmao:

Reaction score
15.548

δλδ fredo γλυκο με σαντιγι θα μου φτιαξει :biggrin:

Reaction score
209

Βλέπω έχει και RS232. Ό,τι πρέπει για firmware upgrade. Προσθέτει και Wi-Fi; :biggrin:

Reaction score
766

ετοιμάσου για σεντόνι...

ισχύει οτι η πλειοψηφία, θέλει στα χρήματα που διαθέτει να παίρνει ή μάλλον να βρίσκει κάθε χρόνο απο τις κατασκευάστριες εταιρίες, μοντέλα καλύτερα απο παλαιότερα, σε όλους τους τομείς (ηχητικά κατασκευαστικά κλπ κλπ)...

λεμε οτι "θέλω ρε παιδί μου με τα 600-700 ευρώ, ενισχυτή που να "μιλάει" και στον ήχο αλλά και στο μάτι"...γιατί αν απορρίψουμε, οτι τελικά το "φαίνεσθαι" δε πουλάει και δε θα παίξει κι αυτό ρόλο στην τελική απόφαση για αγορά, τότε είμαστε απο άλλον πλανήτη και βαθειά νυχτωμένοι...πάρτε το χαμπαρι όλοι, οτι η ζωή, ειδικά σήμερα, έχει γίνει "καλλιστεία"...σε όλους τους τομείς, το ωραίο πουλάει περισσότερο...τέλος...

κακώς βέβαια...και εκεί ευθυνόμαστε και εμείς σαν καταναλωτές, που δεν κοιτάμε και λίγο πιο βαθια...πάντα η πλειοψηφία είπαμε...ντάκσι μην αρπάζεσαι εσύ που είσαι πιο νοήμων απο εμένα:biggrin:...μη βάλουμε και όλους στο ίδιο σακί...

οπότε ναι, θέλουμε και το "φαίνεσθαι" στις αγορές μας...μέχρις εδώ όλα καλά...

αλλά, εξαρχής ο ενισχυτής αγοράζεται πρωτίστος για το τι "ψάρια πιάνει" στο τομέα του ήχου...η σύγκριση λοιπόν πρέπει πρώτα εκεί να γίνεται...και μετά να βλέπουμε και τη "φάτσα"...έτσι έπρεπε να κάνουμε, όποτε κι αν μπαίναμε στο τρυπάκι για αγορά ενισχυτικών...τότε, τώρα και στους αιώνες των αιώνων...και η σύγκριση να γίνεται στο χώρο μας, με τα ηχεία μας και όχι όπου τα βρούμε...και μη ξεχναμε, οτι θα βγουν και νέες λύσεις στην αλυσίδα των μηχανημάτων, που θα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα που ξέραμε...δλδ βαριά ασήκωτα τροφοδοτικά και "ζεματιστούς" ενισχυτές ακόμα και σε standby λειτουργία για να "παίζει" καλύτερα...και στα του ήχου λοιπόν, χρειάζεται λίγο ανοιχτό μυαλό...πάμε παρακάτω

οι σκληροπυρινικοί του χώρου, θα απορρίψουν βέβαια το θέμα του "φαίνεσθαι" εξαρχής και θα δώσουν σημασία σε άλλα πράγματα...και γω μαζί τους είμαι...παραδέχομαι, οτι παλαιότερα ψώνιζα περισσότερο με τα μάτια...αλλά ο ψυχολογικός παράγοντας είναι μεγάλη επιστήμη ρε παιδί μου... και οι γ@μημένοι στα τμήματα μάρκετινγκ των εταιριών το ξέρουν καλά αυτό...σε πείθει το γυαλιστερο όμορφο κουτάκι με τις επίχρυσες πινελιές και το χαραγμενο με ντιαμάντι logo, οτι θα παίζει τουλάχιστον σαν krell-Bryston κλπ κλπ...

εδώ κολλάει το εξής : αν σου πει κανείς οτι μπορείς να πάρεις ένα module ice, να το βάλεις σ ένα μαύρο κουτί με κόστος όσο ένας ολοκληρωμένος av, (άντε του χιλιάρικου) και τουλάχιστον σε δικάναλο, να παίξει όπως δεν έχει παίξει ποτέ κανένας μας ενισχυτής (όπως ισχυρίζονται και τα παιδιά εδώ οτι υπάρχει η μεγάλη διαφορά ποιότητας στη μουσική stereo του "τότε" και του "σήμερα"), η μεγάλη πλειοψηφία ηλικιακά των 35+ και όχι των 20+ (και ακριβώς απο κάτω εξηγώ γιατί), θα το απορρίψη γιατί δεν έχει και το φαίνεσθαι...αλλά ηχητικά γ@μάει και δέρνει...

νεότερος παράγοντας στα του "φαίνεσθαι" είναι και η αλλαγή πλεύσης στις προτιμήσεις και την τάση της αγοράς...εγώ σαν 35αρης και βάλε...και βάλε...και βαλε...και...:sneaky:...εχμμ ναι...εγώ λοιπόν, ναι μεν αποτελώ target group για τις πιο κονσιουμεράδικες εταιρίες ακόμα, αλλά το μεγάλο παιχνίδι παίζεται στις ηλικίες των 20+, που τώρα πλέον και μπαίνουν απο νωρίς στο χώρο των νέων τεχνολογιών (συγκριτικά με μας που προλάβαμε να ακούσουμε και κασσετόφωνα), αλλά και δε θα κάτσουν να ασχοληθούν ιδιαίτερα και να μπουν στο τρυπάκι του θέματος "γενική πχιοτητα" στα του ήχου...

έχουν μάθει να ακούν απο υπολογιστή, απο desktop ηχεία, ακουστικά οι περισσότεροι (γιατί παίζουν και παιχνίδια) και γενικά θέλουν όλο το σκηνικό ήχος, απο μια συσκευή, που να τα κάνει όλα (και καφέ αν γίνεται-μη διακόψουμε το chat στο facebook και χάσουμε κάνα πόντο)...εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό...και γω ψιλοχρησιμοποιώ τέτοιες συσκευες...τι?...στο πηγάδι κατούρησα? (τέτοια συσκευή με την οποία δεν θα είχα επίσης κανένα,μα κανένα πρόβλημα, είναι και τα νέα ηχεία της grimm :biggrin:)

τυχαίο νομίζεις οτι όλες (και αν όχι όλες οι περισσότερες, σοβαρές εταιρίες στο χώρο), το γυρίζουνε στα ακουστικά και τα συστήματα all in one, με όσο πιο μικρά παπαράκια γίνεται?...δε θα κάτσει η πλειοψηφία του σήμερα να ασχοληθεί με τοποθετήσεις ηχείων, ενισχυτικές λύσεις, πηγές, χώρος κλπ κλπ...

ακούει τη μουσική στο background, παίζοντας ή μιλώντας στο φατσοβιβλίο ή περπατώντας στο δρόμο με τ ακουστικά του...και γουστάρει κιόλας... ε λοιπόν, και λόγο κρίσης, οι εταιρίες που κάνουν τη "σούμα" βλέπουν οτι για να επιβιώσουν, πρέπει πρώτα να επικεντρωθούν στην πλειοψηφία...αφού εκεί υπάρχει πώληση...απο εσενα και μένα, που θα σκάσουν 2 χιλιάρικα (μια φορά στις τόσες) και θα κρατήσουν το μηχάνημα μια 5ετία, δε κερδίζουν...στα 400 ως 600 ευρώ βάζουν στα μηχανήματα περισσότερο τις ευκολίες που ζητά ο 20αρης σήμερα (και που αλλάζουν κάθε 6 μήνες), μαζί με μια όσο το δυνατόν, στάνταρ απόδοση στα του ήχου, (με μικρές εξαιρέσεις εταιριών με εξάρσεις προς τα "πάνω"), ώστε να υπάρχει επαναλαμβανώμενη πώληση...έχουν και μια δυο σειρές ακριβά μηχανήματα και για λόγους πρεστίζ , αλλά δεν επιβιώνει η επιχείρηση απο τις πωλήσεις αυτών των κομματιών...

και αφήνουν στους "ψαγμένους χαιενταδες", στους "καμμένους" και σ αυτούς που "τα χουν", να ασχοληθούν με μεγάλα πανάκριβα συστήματα, απο εταιρίες όχι τόσο κονσιουμεράδικες, που δεν ενδιαφέρονται να τους αγοράσει (ούτε και μπορεί) ο μέσος καταναλωτής....και εκεί φυσικά για να δικαιολογήσου και το κόστος, απο "μούρη" άλλο τίποτα...και φυσικά για τον 20άρη-25αρη, απλά δεν "υπάρχουν" αυτές οι εταιρίες...

βέβαια αν παραπονιέσαι εσύ για τις διαφορές στην πχιότητα που σου αγόραζαν τα 600 ευρώ του "τότε" και του "σήμερα", που να δεις τι γίνεται στη hi end αγορά μηχανημάτων...εκεί κι αν υπάρχει φαγοπότι...και μιλάμε για διαφορές χιλιάδων ευρώ, σε μηχανήματα που παίζουν ένα, άντε δυο κλικ καλύτερα, απο οτι ο τάδε ενισχυτής που αγόρασες πριν μια πχ 5ετία...αυτοί θα μου πεις τα χουν, οποτε ποιός νοιάζεται γι αυτούς ε?...πάσο...

στη τελική κάνε το εξής...φτιάξε δυο κουτάκια ψιλοπροσεγμένα ice ενισχυτικά, που θα σου κοστίσουν κανα χιλιάρικο, να έχεις τους τελικούς σου για στέρεο ακροάσεις να γουστάρεις...
κράτα για ένα διάστημα τον ποιοτικό σου αλουμινένιο av σαν πρεονισχυτή, γιατί γουστάρεις να τον βλέπεις ρε παιδί μου...και μετά δώσε τον και πάρε ένα av νέας γενιάς (πάλι σε ρόλο προενισχυτή)...
θα χεις ησυχάσει απο θέματα ποιότητας στα του ήχου στέρεο, αφού δεν θα εξαρτάσαι τόσο απο τι ενισχυτικά κουβαλάει ο κάθε νέος av και απλά θα "παίρνεις" και θα χαίρεσαι το νέο σοφτγουερ που θα έχει πάνω του (φορμα ήχου, wifi, upskaling κλπ κλπ)...και αργότερα φτιάνεις "κουτάκια" και για 5κάναλο...

ουφ τελειωσα...μη παραξηγήσει κανείς...είπα και γω μια άποψη ...(όσο ακούω μουσική απο τα ο "θεός να τα κάνει ηχεία" του υπολογιστή - πχιότητα είπαμε :biggrin:)

Reaction score
15.548

Βλέπω έχει και RS232. Ό,τι πρέπει για firmware upgrade. Προσθέτει και Wi-Fi;

βλεπω ζηλευεις ...

θα τον ηθελες πολυ :tongue:

Reaction score
209

βλεπω ζηλευεις ...

θα τον ηθελες πολυ :tongue:
Τι να τον κάνω; Να με πάνε μέσα για αρχαιοκαπηλία; :eek:

Reaction score
15.548

μονο να τον βλεπεις σε ταξιδευει....λιγο τοχεις..?

Reaction score
15.548

δλδ οσοι εχουν τετοιο :tongue: αρχαιοκαπηλοι ειναι ? :biggrin:

Reaction score
209

μονο να τον βλεπεις σε ταξιδευει....λιγο τοχεις..?
Και δεν παίρνω το ΚΤΕΛ καλύτερα... ; :whistling:

Εν τω μεταξύ διάβαζα το προηγούμενο ποστ σεντόνι και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Πλην ενός σημείου.

Και αλουμίνιο παντού και ψηφιακή ενίσχυση και αναλογικό λούκ και Heavy Duty διακόπτες (κάτι λέγαμε για ποιότητα κατασκευής), OK είναι στέρεο αλλά νομίζω κολλάει σε αυτά που λέμε.

Reaction score
209

δλδ οσοι εχουν τετοιο :tongue: αρχαιοκαπηλοι ειναι ? :biggrin:
Μου θυμίζεις το AirPlay που έχουν οι καινούργιοι.... :biggrin:

Reaction score
30.455

δεν ειναι ρε συ Χαρη μονο οι αναλογικες εξοδοι που αναφερεις.
ειναι το πακετο ποιοτητας που προσφερουν.
ειχα δει και ακουσει,3 ενισχυτες,με διαφορους συνδυασμους ηχειων.
denon 2313,yamaha 773,pioneer 1122.(ισως να μου φευγει καποιο τελευταιο ψηφιο μοντελου).
ο denon δεν μου γεμισε το ματι,μου ψιλο-γεμισε το αυτι.ηθελα σιγουρα περισσοτερα γκαζια.
ο yamaha ηταν καλος και σε ποιοτητα ηχου και σε γκαζια.με χαλασε η κατασκευη του και το ενσωματωμενο καλωδιο τροφοδοσιας.
ο pioneer,homecinemατος ηχητικα,μετρια γκαζια και μετρια ποιοτητα κατασκευης.
αυτοι που μου εκαναν,ηταν κοντα στο 1000αρικο,αλλα δεν διεθετα τοσα χρηματα.
πηγα με την λογικη της πτωσης τιμων των προιοντων εικονας και ηχου(εδω και μια 3ετια τουλαχιστον)
οποτε σκεφτομενος συγκριτικα με τον 2807 που ειχα παρει 1200 ευρω,υπολογιζα οτι στα 700,θα εβρισκα κατι αντιστοιχο και συγχρονως πιο εξελιγμενο τεχνολογικα.
δυστηχως ομως καταλαβα οτι το "οτι πληρωνεις παιρνεις.."ισχυει ακομα..
δεν ειπα οτι ειναι καβουρδιστιρια οι καινουργιοι ενισχυτες.αλλοιμονο..
τους λειπει ομως πιστευω,η ποιοτητα κατασκευης των παλαιοτερων ενισχυτων.
ειπαμε-αναλωσιμα ολα πια..
Μα το λες και μόνος σου: δυστυχως ομως καταλαβα οτι το "οτι πληρωνεις παιρνεις.."ισχυει ακομα

γιατί θεωρούμε δεδομένο πως η πτώση τιμών θα έρθει χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα?
Αν για τον Denon σου έδωσες κάποτε 1200€ ,και θέλεις κάτι πιο εξελιγμένο και με τα ίδια ποιοτικά standards δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο ανάλογο ποσό ή και λίγο παρακάτω αλλά σίγουρα όχι 700€.
Οι κανόνες της αγοράς δεν αλλάζουν.Χαμηλότερες τιμές χωρίς χαμηλότερο κόστος παραγωγής δεν γίνονται.
Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να χαρακτηρίζονται τα νέα προιόντα αναλώσιμα,υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Reaction score
14

Το ταμπλό του αυτοκινήτου ψύχει τον κινητήρα; :rolleyes:

Βασικά απαγωγή θερμότητας είναι αυτό που φαντάζεσαι, αλλά υπεύθυνες για αυτό είναι οι "ψύκτρες" γνωστές ως heatsink, επάνω στις οποίες είναι κολλημένα τα τρανζίστορ.

Η πρόσοψη του ενισχυτή σου ζεσταίνεται γιατί το αλουμίνιο είναι καλύτερος αγωγός θερμότητας από το πλαστικό το οποίο δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Έχεις δηλαδή με τη φαντασία σου φτιάξει ένα σενάριο ότι στον 870 η πρόσοψη "ψύχει" τον ενισχυτή. Σου είπα συμφωνώ ως προς το ψυχολογικό, όπως σου είπα να ανοίξεις τον ενισχυτή, να δεις τι έχει μέσα και πως δουλεύει.
οτι και να πεις δεν με πειθεις
ακομα περιμενω απαντηση βεβαια γιατι ολα τα καλα μοντελα 800 ευρω και πανω εχουν αλουμινιο προσοψη μπρος και πισω οπως τις παλιες καλες εποχες και οχι πλαστικο playmobil
και τωρα παμε ξανα σαν τα παιδακια του δημοτικου
α β γ δ
παμε ξανα ακομα μια φορα
α β γ δ

Reaction score
209

οτι και να πεις δεν με πειθεις
ακομα περιμενω απαντηση βεβαια γιατι ολα τα καλα μοντελα 800 ευρω και πανω εχουν αλουμινιο προσοψη μπρος και πισω οπως τις παλιες καλες εποχες και οχι πλαστικο playmobil
και τωρα παμε ξανα σαν τα παιδακια του δημοτικου
α β γ δ
παμε ξανα ακομα μια φορα
α β γ δ
Ακόμα κι αν σου δείξω το service manual με το disassembly που δείχνει ότι οι ψύκτρες είναι διαφορετικές από την πρόσοψη και πως πίσω από την πρόσοψη υπάρχουν (μισό να μετρήσω... 1, 2, 3, 4...) 5 πλακέτες;;;;;; :whistling:

ε ζ η θ

Σελίδα 56. Λυπάμαι χάσατε... .

Reaction score
65

Μα το λες και μόνος σου: δυστυχως ομως καταλαβα οτι το "οτι πληρωνεις παιρνεις.."ισχυει ακομα

γιατί θεωρούμε δεδομένο πως η πτώση τιμών θα έρθει χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα?
Αν για τον Denon σου έδωσες κάποτε 1200€ ,και θέλεις κάτι πιο εξελιγμένο και με τα ίδια ποιοτικά standards δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο ανάλογο ποσό ή και λίγο παρακάτω αλλά σίγουρα όχι 700€.
Οι κανόνες της αγοράς δεν αλλάζουν.Χαμηλότερες τιμές χωρίς χαμηλότερο κόστος παραγωγής δεν γίνονται.
Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να χαρακτηρίζονται τα νέα προιόντα αναλώσιμα,υπάρχει μεγάλη απόσταση.
ναι -καταλαβα οτι η πτωση τιμων(γενικοτερα)δεν αφησε τελικα ανεπηρεαστη και την ποιοτητα,γι`αυτο και καθησα οπως ειμαι.ουσιαστικα εκτος των καινουργιων φορμα hd ηχου,
δεν μου λειπει κατι αλλο απο τον 2807.
οταν μπορεσω οικονομικα,πιστευω οτι με ενα καλο br player με αναλογικες εξοδους,
θα μου καλυψει ανετα τα καινουργια δεδομενα στον ηχο των ταινιων.

Reaction score
209

Από τις αναλογικές εισόδους τις πολυκάναλες χάνεις πολλά. Κυρίως χάνεις την ισοστάθμιση και τα DSP του A/V. Και άμα το player δεν έχει σοβαρό bass management.... κλάφτα.

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι.... από ψηφιακό το κάνεις αναλογικό να βγει από το player. Μετά το παίρνεις αναλογικά και το μετατρέπεις σε ψηφιακό για να περάσει από το Volume και τέλος μετά από μια στάση στο Λεβέντη να ξεμουδιάσει το σήμα ξαναματαγίνεται αναλογικό για να φτάσει στα τελικά στάδια.

Και μετά σου λέει έχει πολλά διόδια στο δρόμο.... πφφφφφ :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv