A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

be well
Οταν μαθεις κατι απο τον τεχνικο γραψε σε παρακαλω τι σου ειπε.Ετσι για να μαθαινουν και οι αλλοι

Reaction score
2.207
Μετά την επίσκεψη στον τεχνικό τα νέα δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα. Δεν φταίει κανένα από τα μηχανήματα μεμονωμένα αλλά υπάρχει "conflict" στην μεταξύ τους συνεργασία.
Ο Yamaha δεν βγάζει κάποιο dc από τις εξόδους προενίσχυσης. Το πρόβλημα είναι ότι ο Primare από την μάνα του έχει κάποιο dc ρεύμα στις εισόδους και με τον τρόπο που λειτουργεί το κύκλωμα mute του Yamaha (κάποιο τραντζίστορ μετά το mute αν κατάλαβα καλά) βραχυκλώνει τις εισόδους του primare και στιγμιαία παράγει peak με αποτέλεσμα τον θόρυβο αυτό. Βέβαια στο περίπου αυτά γιατί δεν είμαι και ο ειδικός στα ηλεκτρονικά.
Η μόνη γιατρειά είναι να επέμβεις στις εισόδους του τελικού προσθέτοντας κάποιο πυκνωτή (που ο primare δεν έχει, προφανώς διότι ο κατασκευαστής δεν έκρινε σκόπιμο να προσθέσει και άλλο εξάρτημα στην είσοδο του σήματος, ενώ ο Rotel είχε).
Πλέον όμως επεμβαίνεις στον τελικό και του αλλάζεις ηχητική συμπεριφορά πράγμα που δεν έχω σκοπό να το κάνω.
Οπότε η μόνη λύση, πουλάω έναν από τους δύο. Τώρα πρέπει να αποφασίσω ποιόν....
Έλεγα μήπως πουλήσω τον Yamaha και να πάρω προ, τον Onkyo 5507 από Γερμανία. Αλλά αν έχω το ίδιο πρόβλημα και με τον Onkyo τι κάνω; Μόνο με δοκιμή λοιπόν.
γ@μ@τα....

Reaction score
29.563

Λίγο κουφό μου φαίνεται αυτό .Εξηγούμαι , dc στην είσοδο απο μόνος του δεν εχει κανένας ενισχυτής, μάλλον κάτι άλλο σου είπε.Πολλές εταιρείες βάζουν πυκνωτή στην είσοδο του σήματος , για αυτόν τον λόγο , δλδ να κόψουν το dc που μορεί να βγάλει ο προενισχυτής, ακόμα και σε ολοκληρωμένους γινόταν αυτό. Μάλιστα σε μερικούς sansui στο παρελθόν , το υλοποιούσαν με διακόπτη , ο οποίος είτε παρέκαμπτε τον πυκνωτή είτε οχι , κατά βούληση του χρήστη.Με το να μπεί ενας πυκνωτής στην είσοδο του σήματος δεν αλιώνεται ο ηχητικός του χαρακτήρας, απλά αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα.

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Λίγο κουφό μου φαίνεται αυτό .Εξηγούμαι , dc στην είσοδο απο μόνος του δεν εχει κανένας ενισχυτής, μάλλον κάτι άλλο σου είπε.
Και όμως έτσι είναι, το ξαναρώτησα μήπως δεν κατάλαβα καλά. Ο primare έχει κάποια milivolt dc στην είσοδο. Όντως είναι κουφό και σπάνιο από ότι μου είπε ο τεχνικός αλλά συμβαίνει. Όποτε όταν γειώνεται ή είσοδος στο σήμα, πράγμα που συμβαίνει με το mute, βγάζει αυτό το θόρυβο.

Reaction score
2.207
Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει σε κανένα μαγαζί σε demo ο Onkyo 5507; Θέλω να τον δοκιμάσω με τον Primare για να δω αν κάνει και με τον Onkyo αυτόν το θόρυβο. Αν όλα πάνε καλά με βλέπω για 5507.

Reaction score
460

Καποιο ιδιο περιπου προβλημα ειχα και εγω οταν αγορασα εναν Adcom 7807 προ τριων μηνων.Παιζω με lx 91 το οποιο το εχω συνδεσει αναλογικα με εναν yamaha ax1 και μου εβγαζε βομβο-θορυβο απο ολα τα ηχεια.Απευθυνθηκα στο σερβις ηρθε τεχνικος και παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες δεν βρηκε τιποτα,αναγκαστηκα και τον εδωσα πισω( με την θερμη εξυπηρετηση του καταστηματος) και πηρα 2τεμ bryston 4b sst2,ουτε βομβος,τιποτα ολα καθαρα.Ειχα παλαιοτερα Adcom 555 mk ΙΙ (4 Τεμ)και 565 μονομπλοκ made usa souper μηχανακια τωρα τα καινουργια ειναι Ταυλανδη τρεχα γυρευε.

Reaction score
2.207
Το βόμβο σου τον έβγαζε συνεχώς η σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως εμένα; Δεν ξέρω μήπως οι Υamaha έχουν κάποιο θέμα στην συνεργασία με κάποιους τελικούς. Αύριο θα δοκιμάσω με Denon 4308,.
Για να δούμε.

Reaction score
2.207
Στην δομική με Denon ο Primare συνεργάστηκε άψογα, χωρίς κανένα βόμβο ή θόρυβο..
Αφού μου λες ότι και εσύ με Yamaha είχες θόρυβο σημαίνει ότι η συνεργασία τους με κάποιους τελικούς είναι προβληματική.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Καποιο ιδιο περιπου προβλημα ειχα και εγω οταν αγορασα εναν Adcom 7807 προ τριων μηνων.Παιζω με lx 91 το οποιο το εχω συνδεσει αναλογικα με εναν yamaha ax1 και μου εβγαζε βομβο-θορυβο απο ολα τα ηχεια.Απευθυνθηκα στο σερβις ηρθε τεχνικος και παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες δεν βρηκε τιποτα,αναγκαστηκα και τον εδωσα πισω( με την θερμη εξυπηρετηση του καταστηματος)
κακος φτιαχνοταν με λιγα ευρω

και πηρα 2τεμ bryston 4b sst2,ουτε βομβος,τιποτα ολα καθαρα.Ειχα παλαιοτερα Adcom 555 mk ΙΙ (4 Τεμ)και 565 μονομπλοκ made usa souper μηχανακια τωρα τα καινουργια ειναι Ταυλανδη τρεχα γυρευε.
ε και ποιος σχεδιαζει και τι υλικα βαζουν μεσα εχει σημασια, οχι ποιος μονταρει

Reaction score
460

dloger τον εντονο βομβο τον εβγαζε συνεχως με το ανοιγμα του τελικου.argi ο τεχνικος του βιντεορυθμου που ηρθε σπιτι μου και εκανε τις δοκιμες του τον πηρε πισω με σκοπο να τον ελεγξει σε επιπεδο γειωσεων και αν υπαρχει μια αντισταση στο τροφοδοτικο η οποια θα εκανε αποκοπη σε καποια χερτζ οπως και θα κοιτουσε και για γκραντ λουπ,σε επικοινωνια που ειχα μαζι του μου ειπε οτι το μηχανημα ηταν οκ σε ολα,οποτε μαλλον καταληγω στην μη συνεργασια του yamaha κριμα.Οσο για την σχεδιαση argi εχεις δικιο αλλα τα 555 ΜΚΙΙ και 565 made usa που ειχα στο ιδιο συστημα δεν μου παρουσιαζαν ποτε τετοια προβληματα.

Reaction score
460

Μηπως τελικα οι σχιστοματηδες εχουν αρχισει κρυφα και ταπεινα να βαζουν το χερακι τους και στις σχεδιασεις?μηπως οι Αμερικανοι σχεδιαστες (η οποιοι αλλοι )στοιχιζουν πλεον αρκετα για το αντιστοιχη υλοποιηση που σχεδιαζουν?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οι υλοποιησεις σε αυτες τις κατηγοριες ειναι ιδιες εδω και χρονια.Υλικα πιο Β μπορει να βαλουν, αλλα ως εκει

Reaction score
460

Τα υλικα ειναι σιγουρα ποιο β μη πω γ αυτο μου το πιστοποιησαν.Παντως ειναι καταντια για αυτην την εταιρεια που για 10ετιες ειχε αριστο λογο τιμης προς αποδοση και τα γκρεμιζει ολα σε ελαχιστο χρονο.

Reaction score
460

Μεχρι και το καλωδιο τροφοδοσιας ειναι ενσωματομενο χωρις να δινει την δυνατοτητα αντικαταστασης του, πρεπει να ειναι οι μοναδικοι πλεον που το εχουν ετσι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ετσι και ακομα χειροτερα ειναι η ροτελ.Απο τοτε που την εκαγορασε το b&w group την ψιλοεκατσε, και τωρα πια βλεπουμε εντελως φασον καταστασεις.Βεβαια με λιγα λεφτα μπορεις να του αλλαξεις τελεστικους-πυκνωτες και να τν κανεις πυραυλο.Τον καθε ροτελ

Reaction score
460

Μετα ομως μηπως χασει την ταυτοτητα του?μου ειναι αδιαφορο εαν καποιος χεριασει ενα φθηνο μηχανημα εκει ομως που διαφονω ειναι οταν προκειται για πολυ ακριβα μηχανηματα εχω εκθεσει την αποψη μου και στην στηλη με τισ ιδιοκατασκευες (DIY).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποιο ταυτοτητα του μετριου ή απλα καλου?
Γιατι να μην το κανεις πολυ καλυτερο?
Και το λεω αυτο γιατι οταν βελιωσα τρομερα ενα προ ροτελ
το αποτελεσμα ηταν απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.Εξαλλου σχεδον τα παντα σηκωνουν βελτιωσεις.

Reaction score
460

Μιλαω μονο για πολυ ακριβα μηχανηματα στα οποια δεν συμφωνω, για τροποποιησεις σε επιπεδο ροτελ οκ ,αλλα σε ενα πολυ ακριβο μηχανημα επιπεδου κρελ λεβινσον τα πραματα δεν ειναι τοσο ευκολα για πολους λογους αλλα για να μην επαναλαμβανομαι δες τιs αποψεις μου στην στηλη diy b&w 801 και το συζηταμε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης