ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Σαφώς και ο παράγοντας γούστο, που διαμορφώνεται μέσα από ένα σωρό καταστάσεις και βιώματα, ακόμα και από την προσωπικότητα του ανθρώπου, παίζει τεράστιο ρόλο. Από την άλλη, όταν κάτι (και αναφέρομαι στην τέχνη, όχι σε άλλες έννοιες) αρέσει σχεδόν σε όλον τον κόσμο, προσωπική μου άποψη είναι ότι τις περισσότερες φορές, αυτό το κάτι παίζει με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, με σκοπό το κέρδος...

Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και η διαφήμιση σαν μέσο καταναγκασμού ή πειθαναγκασμού της ψυχολογίας των μαζών......

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Ένα στολίδι της πραγματικότητας ίσως;
Δηλαδη μια ωραιοποιηση ? Και αν καλλιτεχνης θελει να περασει το δικο του μηνυμα η να δωσει την δικη του ερμηνεια παρουσιαζοντας το πιο σκληρο και απεχθες προσωπο της πραγματικοτητας ?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Δεν μου φαινεται και τοσο αυτονοητο ...:138:

Δηλαδη η τεχνη οφειλει να επαναπροσδιορισει τη ζωη σου (να σου δωσει νεους στοχους υπαρξης ειπες )... , ειναι απλως μια αναπαρασταση της πραγματικοτητας η μια φυγη απο την πραγματικοτητα ?
Η Τέχνη δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν....είναι για τον άνθρωπο από τον άνθρωπο φτιαγμένη για να τον υπηρετεί στη ζωή του....
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι την πραγματικότητα την κατασκευάζουμε εμείς οι ίδιοι?

Τρανό παράδειγμα.....sorry off topic
3 διαφορετική άνθρωποι για παράδειγμα βλέπουν μια γυναίκα να φορά ένα λαμέ φόρεμα κάποιος θα το δει κόκκινο κάποιος πράσινο άλλος μωβ ανάλογα με την αντανάκλαση του φωτός και την θέση που θα βρίσκεται.......το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη μουσική........χάνουμε την ουσιά της κίνησης του πνεύματος για να δούμε το πραγματικό μέγεθος των πραγμάτων και μένουμε να κοιτάζουμε δηλώνοντάς το σαν μια πραγματικότητα τις απλές εντυπώσεις της αντανάκλασης της στιγμής....

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Δηλαδη μια ωραιοποιηση ? Και αν καλλιτεχνης θελει να περασει το δικο του μηνυμα η να δωσει την δικη του ερμηνεια παρουσιαζοντας το πιο σκληρο και απεχθες προσωπο της πραγματικοτητας ?
Υπάρχει ελευθερία έκφρασης στην Τέχνη όπου ο κάθε καλλιτέχνης θα πει ότι τον εκφράζει και ο καθένας μας μετά από δικιά του επιλογή θα το ενστερνιστεί ή όχι........

Δεν υπάρχει πραγματικότητα.....υπάρχει ότι μπορούν να δουν οι αισθήσεις μας :)122:) αλλά εκεί θα πρέπει μια ζωή μα μένουμε?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Αρα δεν αντιλαμβανομαστε την τεχνη ολοι με τον ιδιο τροπο ?

Και αν οχι ποιος ειναι ο υπερτατος κριτης (και ποια τα κριτηρια του )
που θα παρει την ευθυνη να καταταξει ενας εργο τεχνης στην υψηλη η οχι μορφη τεχνης ?
Και αυτη η καταταξη θα εχει απαιραιτητα την αποδοχη απο τις μετεπειτα γενεες η αν θελεις απο τον επομενο κριτη ?

Και με ποιο κριτηριο μερικοι καλλιτεχνες θεωρουνται μπροστα απο την εποχη τους ?

Γράφω για γούστο όχι Τέχνη και υποστηρίζω την Θεωρεία του Καντ όπως έγραψα πιο πάνω.....

Οι μετέπειτα γενεές θα βρουν το δρόμο τους.....''Ανάγκα και Θεοί πείθονται''....Εμείς τι κάνουμε που δεν βλέπουμε το παρόν σαν ένα σκαλοπάτι του μέλλοντος.....

Reaction score
40
Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Ακούστε εδώ μουσική και στίχο από τους ABBA που την θλίψη την μετατρέπουν σε χαρά....ε αυτό είναι μια μικρή επιτυχία.....διαβάστε τους στίχους και θα καταλάβετε... είναι στο youtube more info :121:

Hole In Your Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=2ZKflyQuquo
[YOUTUBE]2ZKflyQuquo[/YOUTUBE]

Reaction score
40

Ακόμα καλά τους τραγούδια είναι:
ABBA - Eagle ναι μου αρέσει!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YB1Om-L_O2Q&feature=related

ABBA-Andante,andante
Take it easy with me, please
Touch me gently like a summer evening breeze
Take your time, make it slow
Andante, Andante
Just let the feeling grow

Make your fingers soft and light
Let your body be the velvet of the night
Touch my soul, you know how
Andante, Andante
Go slowly with me now

I'm your music
(I am your music and I am your song) καλοι στίχοι για την εποχή....
http://www.youtube.com/watch?v=WJUL1_4hksY

ABBA - Slipping Through My Fingers
ένα τραγούδει που βγάζει αγνότητα
http://www.youtube.com/watch?v=LNaNVuWes_U

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.650

Πολύ το εμβαθύνατε το θέμα και δε χρειάζεται.
Ο καθένας ακούει αυτό που του αρέσει.
Αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μουσική, θα ψαχτεί και θα βρει καλλιτέχνες που δεν προωθούνται από τα "συμφέροντα".
Το "μου αρέσει"/"δε μου αρέσει" είναι θεμιτό. Αλλά δε συμφωνώ με την αρνητική κριτική για άλλα μουσικά είδη , γιατί συνήθως οι κριτές είναι αυτοπροσδιορισμένοι.
Δε με πειράζει να υπάρχει μια μειοψηφία ακροατών που ακούν κάτι διαφορετικό. Με πειράζει όμως όταν θεωρούν όλους τους υπόλοιπους υποδεέστερους.
Και για να μην παρεξηγηθώ, ανήκω κι εγώ σε μια ανάλογη μειοψηφία. Δεν κριτικάρω όμως τα "μπουζούκια", για παράδειγμα, που αντιπαθώ, απλά μου είναι αδιάφορα. Σαν να μην υπάρχουν.

Αν κάτι απλό είναι ωραίο, γιατί πρέπει να το κουράσουμε και να το δυσκολέψουμε;
Ωραία είναι η "Haute cuisine", αλλά πολλές φορές μια μερακλίδικη μπριζόλα με τηγανητές πατάτες συγκινεί περισσότερο. :137:

Reaction score
1.844

... Αν κάτι απλό είναι ωραίο, γιατί πρέπει να το κουράσουμε και να το δυσκολέψουμε;
Ωραία είναι η "Haute cuisine", αλλά πολλές φορές μια μερακλίδικη μπριζόλα με τηγανητές πατάτες συγκινεί περισσότερο. :137:
Κατ' αρχήν η μερακλίδικη ονομάζεται μπριτζόλα, αστοιχείωτε! :414:

Έπειτα, όσο με αφορά, δεν είπα πως θεωρώ τους Abba μπάζα και αυτούς που τους ακούνε (αν υπάρχει κανένας :137: ) άσχετοι.
Άλλα είπα (και ρώτησα) αλλά απαντήσεις δεν πήρα. :126:

Reaction score
40

Φυσικά και ενοείται πως περιγράφω τα δικά μου. Το ερώτημα όμως παραμένει:
Αν κάποια παλιά κομμάτια ακούγονται σήμερα από καινούργιους ακροατές αυτό σημαίνει πως έχουν παραπανίσια αξία από κάτι σουξέ;
Δεν ανήκω στο ιδιαίτερο κοινό, και έχω παρατηρήσει πως πριν την εμπορική καταξίωση σε αρκετούς καλλιτέχνες έχει υπάρξει ο συμβιβασμός καθώς και η συνεργασίες με άτομα του χώρου που δεν έχουν κάνει ποτέ αξιόλογα πράγματα, εκτός από να βγάζουν λεφτά. :126:
Έφτασεεε.........
Λοιπόν οι νέοι ακροατές ακούν παλιότερα τραγούδια που είναι αξιολογότερα σαφέστατα από τα σεξουδάκια ''αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι= Πέγκυ Ζήνα μελαχρινή:126:'' ο παπαγάλος και άλλα.........ο λογος πολύ απλός....ορισμένες φορές για να δούμε την αξία των νέων οικοδομημάτων πρέπει να δούμε και την Ακρόπολη......:142: Πατάμε γερά στην ιστορία και πλέον ανεπηρέαστα πάμε μπροστά.......ή μήπως να πω αυτό που έλεγε ο Πόποτας '''Πάμε μπροστά....πίσω.....

Για τους ABBA μιλάμε παιδιά έτσι?

Reaction score
40

Πολύ το εμβαθύνατε το θέμα και δε χρειάζεται.
Ο καθένας ακούει αυτό που του αρέσει.
Αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μουσική, θα ψαχτεί και θα βρει καλλιτέχνες που δεν προωθούνται από τα "συμφέροντα".
Το "μου αρέσει"/"δε μου αρέσει" είναι θεμιτό. Αλλά δε συμφωνώ με την αρνητική κριτική για άλλα μουσικά είδη , γιατί συνήθως οι κριτές είναι αυτοπροσδιορισμένοι.
Δε με πειράζει να υπάρχει μια μειοψηφία ακροατών που ακούν κάτι διαφορετικό. Με πειράζει όμως όταν θεωρούν όλους τους υπόλοιπους υποδεέστερους.
Και για να μην παρεξηγηθώ, ανήκω κι εγώ σε μια ανάλογη μειοψηφία. Δεν κριτικάρω όμως τα "μπουζούκια", για παράδειγμα, που αντιπαθώ, απλά μου είναι αδιάφορα. Σαν να μην υπάρχουν.

Αν κάτι απλό είναι ωραίο, γιατί πρέπει να το κουράσουμε και να το δυσκολέψουμε;
Η τέρψη των αισθήσεων......:121: Η ψυχούλα σου?:138:

Με τα πιο πάνω που γράφεις συμφωνώ αλλά πως θα κάνουμε διόλογο?
Μου αρέσει που ανήκεις στην μειοψηφία όπως λες που στην ουσία δεν είναι γιατί τα περισσότερα νεαρά άτομα ακούν τη μουσική που σου αρέσει και μιλάμε από 15-25 ε δεν είναι και λίγοι.......

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.650

Άλλα είπα (και ρώτησα) αλλά απαντήσεις δεν πήρα. :126:
Νέα παιδιά ξέρουν ένα σωρό ροκ και όχι μόνο συγκροτήματα των 70'ς και 80'ς, αλλά αν τους πεις Abba το καταλαβαίνουν σαν άρνηση, ά μπα. :123:
Η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα, μετά τα ελληνικά, ήταν η ροκ και στα 70s και στα 80s. Οπότε λογικό είναι τα παιδιά αυτά να έχουν μεγαλώσει με τέτοια ακούσματα.
Επίσης, η ροκ μουσική δεν επηρεάζεται το ίδιο από τη μόδα της εποχής, όπως η χορευτική μουσική για παράδειγμα.
Είναι όπως το jean στα ρούχα. Μπορεί να αλλάζει η γραμμή, αλλά η βάση είναι ίδια. :144:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

H Τεχνη εκφραζει και ειτε την αποδεχεσαι ειτε αναζητας αλλη στιγμη εκφρασης της, Τεχνη ειναι και η "βαρια" μουσικη, τεχνη και το ρεμπετ ασκερ, τεχνη και οι ροκαδες - ολα στη φυση ειναι τεχνη. Μονο που η πλειοψηφια θεωρει ως τεχνη την τεχνικη (πχ οι "κλασσικοι") αδιαφορωντας αν εφραζει τον ακροατη της. Τι θελω να πω; Απλα, οτι ο καθεις μας εχει/βρισκει την Τεχνη που τον εκφραζει - κι ολα τα αλλα ειναι κουβεντες, ενιοτε απαξιωτικες (οπως πχ του Ανεμελου:"Αυτή την "τέχνη" ούτε να τη φτύσω. Ακούω και κάποια λίγα απ' αυτά, χωρίς να οφείλεται στην αριστερή ιδεολογική τους προέλευση, αλλά για τα περισσότερα δεν δίνω ούτε μισό λεπτό.")

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.650

Μου αρέσει που ανήκεις στην μειοψηφία όπως λες που στην ουσία δεν είναι γιατί τα περισσότερα νεαρά άτομα ακούν τη μουσική που σου αρέσει και μιλάμε από 15-25 ε δεν είναι και λίγοι.......
Ανήκω στη μειοψηφία του μουσικού μου είδους (για την Ελλάδα). Δε μπορώ να ακούσω με τίποτα ελληνικά γκρουπ του "είδους μου" (ακόμα κι αυτά στα οποία συμμετέχω),γιατί σχεδόν όλα "φωνάζουν" και γκρινιάζουν και τους φταίνε όλοι/όλα... :138:
Μόνο στην Αμερική είμαι στα μουσικά νερά μου! :144:

Reaction score
40

Η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα, μετά τα ελληνικά, ήταν η ροκ και στα 70s και στα 80s. Οπότε λογικό είναι τα παιδιά αυτά να έχουν μεγαλώσει με τέτοια ακούσματα.
Επίσης, η ροκ μουσική δεν επηρεάζεται το ίδιο από τη μόδα της εποχής, όπως η χορευτική μουσική για παράδειγμα.
Είναι όπως το jean στα ρούχα. Μπορεί να αλλάζει η γραμμή, αλλά η βάση είναι ίδια. :144:
Είμαι της ιδέας ότι η καθαρόαιμη ροκ δεν χορεύεται όπως άλλα είδη έτσι δεν είναι? και θα συμφωνήσω με την Μαρία πως σκέψη στίχος μουσική όλα είναι ροκ όπως και η ζωή του ροκά...........ακάθεκτη

Reaction score
40

Ανήκω στη μειοψηφία του μουσικού μου είδους (για την Ελλάδα). Δε μπορώ να ακούσω με τίποτα ελληνικά γκρουπ του "είδους μου" (ακόμα κι αυτά στα οποία συμμετέχω),γιατί σχεδόν όλα "φωνάζουν" και γκρινιάζουν και τους φταίνε όλοι/όλα... :138: + 1 Μόνο στην Αμερική είμαι στα μουσικά νερά μου! :144:
Δηλαδή μένεις στην παλιά γραμμή του τζίν την πρώτη.....:126:

''Είναι όπως το jean στα ρούχα. Μπορεί να αλλάζει η γραμμή, αλλά η βάση είναι ίδια''. Πως σου ήρθε βρε παιδάκι μου....έγραψες...+1

Reaction score
1.844

... Απλα, οτι ο καθεις μας εχει/βρισκει την Τεχνη που τον εκφραζει - κι ολα τα αλλα ειναι κουβεντες, ενιοτε απαξιωτικες (οπως πχ του Ανεμελου:"Αυτή την "τέχνη" ούτε να τη φτύσω. Ακούω και κάποια λίγα απ' αυτά, χωρίς να οφείλεται στην αριστερή ιδεολογική τους προέλευση, αλλά για τα περισσότερα δεν δίνω ούτε μισό λεπτό.")
Έχεις δίκιο δεν ήταν σαφές. Με τη λέξη τέχνη σε εισαγωγικά, εννοώ την πίεση να δεχτούν οι άλλοι πως είναι ποιοτικά όσα έχουν αριστερές=προδευτικές ρίζες. Η τέχνη δεν χρειάζεται ετικέτες για να αναδειχθεί. Γι' αυτό, όταν ξεκινάει με περιτύλιγμα, σαν καταναλωτικό προϊόν, δεν μ' ενδιαφέρει, αν δεν καταφέρει μέσα σε μισό λεπτό να με κεντρίσει.

Reaction score
40

Έχεις δίκιο δεν ήταν σαφές. Με τη λέξη τέχνη σε εισαγωγικά, εννοώ την πίεση να δεχτούν οι άλλοι πως είναι ποιοτικά όσα έχουν αριστερές=προδευτικές ρίζες. Η τέχνη δεν χρειάζεται ετικέτες για να αναδειχθεί. Γι' αυτό, όταν ξεκινάει με περιτύλιγμα, σαν καταναλωτικό προϊόν, δεν μ' ενδιαφέρει, αν δεν καταφέρει μέσα σε μισό λεπτό να με κεντρίσει.
Eδώ σου βγάζω το ''καπέλο'' anemelos:622:

Reaction score
40

Tώρα κάποιος άλλος να πει τι γνώμη του για τους ABBA?:114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Tώρα κάποιος άλλος να πει τι γνώμη του για τους ABBA?:114:
Σαββατοβραδιατικα βρε Φαιδρουλα; Πηγαν για ...techno, trance etc... etc...:135: