ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Reaction score
40
Απάντηση: ABBA, φαινομενο η σαχλαμαρα?

Εγώ ρατσίστρια ζαμέ.....αν με γνώριζες θα καταλάβαινες σίγουρα:131: αλλά που το είδες αυτό? που μιλάω για μερικούς που θέλουν να ελέγχουν το κοινό με κονσερβούλες φαστ φουντ μουσικά υποπροϊόντα?

Δεν είμαι ρατσίστρια γιατί αν ήξερες τι έχω ακούσει και που έχω πάει από σαλόνι σε λιμάνι άλλο πράγμα:143:

Reaction score
40

Βέβαια ψάχνουμε για τον τέλειο ήχο μέσα στη μελωδία δεν το συζητάμε αλλά αν μαζί με τον ήχο έχουμε και τα ανάλογα λογάκια τότε δεν κινούμαστε μόνο στη σφαίρα της υποκειμενική μας φαντασίας για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά μοιραζόμαστε κοινές πλέον εμπειρίες, συναισθήματα και αισθήματα :128:

Reaction score
0
Παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Ανεξάρτητα με το αν μας αρέσουν ή όχι, οι ΑΒΒΑ ήταν όντως ένα φαινόμενο.
Μιά ματιά στη λίστα των παγκοσμίων πωλήσεων της μουσικής τους το δείχνει.
Αν εξαιρέσουμε τους Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra, Michael Jackson που έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δίσκους σε πωλήσεις, οι ΑΒΒΑ ακολουθούν μαζί με άλλους μουσικούς γίγαντες όπως Pink Floyd, Elton John, Queen, Rolling Stones, στη λίστα των 200 - 499 εκατομμύρια πωλήσεις.
Αυτό από μόνο του δείχνει παγκόσμια αποδοχή.
Αρα ο χαρακτηρισμός "σαχλαμάρα" είναι αστείος.
Δίσκο των ΑΒΒΑ δεν έχω αγοράσει ποτέ αλλά γιά κάποιο μυστήριο λόγο, όταν τους ακούω δεν με χαλάνε. Ηταν άριστοι τραγουδοποιοί.
Και πέραν των πωλήσεων που ανέφερα πιό πάνω, το οτι τους συζητάμε μετά από 35 χρόνια μάλλον επιβεβαιώνει την αξία τους.
Δεν νομίζω πως θα συζητάμε μετά από 35 χρόνια έστω και ΕΝΑ hiphop σημερινό υποπροϊόν.
Αρα ας συμφωνήσουμε πως πέρα από τα γούστα μας, οι ΑΒΒΑ ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Reaction score
3

Μιας και τότε που άνοιξε το θέμα έλειπα και τυχαία το βρήκα, θα σας πω την άποψή μου:
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι οι ΑΒΒΑ μου αρέσουν πάρα πολύ.
Πέρα όμως από αυτό, και όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, ο καθένας ακούει την μουσική που του αρέσει.
Οι ΑΒΒΑ κατά γενική ομολογία αρέσουν στους περισσότερους και έγραψαν κομμάτια ανεπανάληπτα όπως βέβαια και άλλα συγκροτήματα.
Το μόνο που με πειράζει είναι όταν κάποιος από αυτούς που δεν τους αρέσει ένα συγκρότημα εκφράζεται με κουβέντες που είναι κατ 'εμέ βαρειές.
Και ειδικά όταν ασχολείται με την μουσική.....

Και για να επιστρέψω στους ΑΒΒΑ, από τα πιο ωραία τους θεωρώ το "I have dream" και ξεχωριστή θέση κατέχει και το "Adante, adante" ! ! !

Reaction score
4

χωρις να ειμαι οπαδος των Αμπα και γενικα της μουσικης που εκπροσωπουν, μπορω να πω οτι τουλαχιστον καταφεραν να ξεχωρισουν και να γραψουν πετυχημενα κομματια για τη μουσικη τους. Σημαντικο που για ποπ σχημα εγραφε τη δικη του μουσικη και δεν επαιρνε κονσερβες απο εξω, ισως και αυτος να ηταν μεγαλος παραγων επιτυχιας... ποιος ξερει...

στη Σουηδια, δε, τους θεωρουν ως εθνικους ηρωες απο μπιτακιδες μεχρι μπλακμεταλλαδες :142:

παντως αρκετα απο τα κομματια τους εχουν γινει εξαιρετικες ροκ διασκευες :119:

για παραδειγμα το Winner Takes It All διασκευασμενο απο At Vance, ακουστε το:

[YOUTUBE]jHsOCGgDYlM[/YOUTUBE]

:109:

Reaction score
40

DoomSword μια διασκευή για να είναι πετυχημένη θα πρέπει να βασιστεί στο καλό υλικό το οποίο έχει το πρωτότυπο κομμάτι, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μουσικά στοιχεία κατά το δοκούν...
Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει ο σεβασμός και η φαντασία στην ενορχήστρωση της διασκευής, γιατί χωρίς τα προαναφερθέντα η αποτυχία είναι σίγουρη και του ηχητικό αποτέλεσμα κακόγουστο.
Πραγματικά η διασκευή του κομματιού που μας παρουσίασες είναι καλή γιατί δεν είχε ας πούμε υπερβολικά ποικίλματα ή προσμίξεις διαφορετικών ρυθμών αλλά κινήθηκε στα όρια της ροκ μπαλάντας όπως επί της ουσίας ποπ μπαλάντα ήταν το αρχικό τραγούδι και κατά το ήμισυ του κομματιού ο ήχος και ο ρυθμός είναι σχεδόν ίδιος με το πρωτότυπο.Μετά βέβαια ροκάρι πετυχημένα:107:

Reaction score
28
Παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Ανεξάρτητα με το αν μας αρέσουν ή όχι, οι ΑΒΒΑ ήταν όντως ένα φαινόμενο.
Μιά ματιά στη λίστα των παγκοσμίων πωλήσεων της μουσικής τους το δείχνει.
Αν εξαιρέσουμε τους Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra, Michael Jackson που έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δίσκους σε πωλήσεις, οι ΑΒΒΑ ακολουθούν μαζί με άλλους μουσικούς γίγαντες όπως Pink Floyd, Elton John, Queen, Rolling Stones, στη λίστα των 200 - 499 εκατομμύρια πωλήσεις.
Αυτό από μόνο του δείχνει παγκόσμια αποδοχή.
Αρα ο χαρακτηρισμός "σαχλαμάρα" είναι αστείος.
Δίσκο των ΑΒΒΑ δεν έχω αγοράσει ποτέ αλλά γιά κάποιο μυστήριο λόγο, όταν τους ακούω δεν με χαλάνε. Ηταν άριστοι τραγουδοποιοί.
Και πέραν των πωλήσεων που ανέφερα πιό πάνω, το οτι τους συζητάμε μετά από 35 χρόνια μάλλον επιβεβαιώνει την αξία τους.
Δεν νομίζω πως θα συζητάμε μετά από 35 χρόνια έστω και ΕΝΑ hiphop σημερινό υποπροϊόν.
Αρα ας συμφωνήσουμε πως πέρα από τα γούστα μας, οι ΑΒΒΑ ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
ουκ εν τω πολλω το ευ αλλα εν τω ευ το πολυ.!

Reaction score
28
με αυτο δεν εννοω οτι οι abba δεν εχουν γραψει ωραια <κομματια>
αφορα την γενικοτερη πραγματικοτητα.

Reaction score
8
Καποτε, οταν ημανε μικρουλης και επαιζα σξοφωνο, προσαπαθησα να "βγαλω" το "I do, I do, I do". Σκετη αποτυχια. το κομματι ακουγετε απλοικο. Αντε παιξ 'το ομως.

Τοσο απλοικα φαινονται ολα τα κομματια των Abba.

Δεν θα προσπαθησω καν να εκθεσω την γνωμη μου, διοτι ειπαμε...ολοι οι ποιοτικοι γνωστες τις μουσικης θα με κραξουν και δεν το αντεχω.

Α! καπου διαβασα κατι γαι την Dion???

Αλλοιμονο, πως μπορει να μας ξεφυγει δαυτη. Streisand, Turner, Summer, Gaynor, Sinatra και αλλοι διαφοροι τετοιοι, ειναι μονο "για τα μπαζα".

Reaction score
0
Τότε που μεσορανούσαν ούτε να τους ακούσω δεν ήθελα (ροκάς γαρ) ...οι ABBA ήταν για τους καρεκλάδες...

...τώρα που είδα την ταινία και ξανάκουσα τα τραγουδάκια (οντως τραγουδάκια) είμαι πιό επιεικής, ίσως γιατί μου θύμισαν μια νότα της νεότητάς μου...άσχετα των επιλογών μου.

Βεβαίως όταν σήμερα ακούω τις τραγουδάρες (όντως τραγουδάρες) the wall ή το breakfast in america νοιώθω άλλη συγκίνηση!

Reaction score
0

Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι να δώ το Mamma Mia (την 1η φορά!) τους ΑΒΒΑ απλώς τους είχα ακουστά και σίγουρα είχα χορέψει και με μερικά τους τραγούδια. Όταν όμως είδα το έργο, πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοικτό. Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να αναφέρω πως είμαι συνθέτις και τραγουδοποιός και πέρασα απο εκατομμύρια στάδια προσπαθώντας να καταλήξω στο τί ακριβώς θα πεί "ωραίο τραγούδι". Είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά? Που σε ανεβάζει? Αυτό που έχει ωραία μουσική ή στίχο ή και τα δύο? Υπάρχει αντικειμενική άποψη γι'αυτό?

Τελικά κατέληξα οτι εμένα προσωπικά με αγγίζει η μελωδία πρώτα και μετά ο στίχος. Εάν λοιπόν κρίνουμε τα τραγούδια των ΑΒΒΑ μελωδικά, έχουν πολύ ωραίες και 'uplifting' μελωδίες, είναι πολύ ωραία ενορχηστρωμένα (και στις original εκδόσεις και σε αυτές που ετοιμάστηκαν για το musical και το έργο) και πολλά εξ'αυτών έχουν πολύ ωραίο στίχο. Μιλάνε για καθημερινά συναισθήματα που τα αισθανόμαστε όλοι. Άλλωστε, η όλη έννοια της μουσικής (είτε είναι ορχηστρική είτε τραγούδι) δεν είναι να ΕΚΦΡΑΣΕΙ αυτό που νιώθουμε?

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881