About TNT-Flexy Table

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους!

Θέλω να ξεκινήσω σιγά-σιγά την κατασκευή του TNT FleXy Table και θέλω να έχω κάθε λεπτομέρεια λυμμένη προτού αρχίσω (είναι και το πρώτο DIY μου... :138:).

Η απορία μου (προς το παρόν) είναι σχετικά με τα πόδια. Το site αναφέρει πως πρέπει να είναι μυτεροί κώνοι (για καλύτερη ακουστικότητα?) αλλά θέλω να αποφύγω το χάραγμα στο μάρμαρο του πατώματός μου. Τι λύση προτείνετε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Υπάρχουν <<πιατάκια>> με βαθούλωμα στη μέση ειδικά για τη στήριξη των ακίδων. Τα καλύτερα είναι αυτά που στο κάτω μέρος τους έχουν και λαστιχάκι (o'ring) ώστε να κάνουν και απόσβεση. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η αρχική τοποθέτηση με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και βέβαια η φτηνή κλασσική λύση... κέρματα με τσοχάκι στο πάτο.

Reaction score
0
Και βέβαια η φτηνή κλασσική λύση... κέρματα με τσοχάκι στο πάτο.
Ευφυές, ούτε που θα το σκεφτόμουν ποτέ! :113:

Επειδή όμως θέλω να δώσω την απαραίτητη γκλαμουριά (τρομάρα μου ) στο...πανάκριβο αυτό rack, που μπορώ να βρω αυτά τα "πιατάκια" με βαθούλωμα στην μέση ειδικά για στήριξη ακίδων, που στο κάτω μέρος τους έχουν και λαστιχάκι ώστε να κάνουν και απόσβεση???

Ευχαριστώ για τα replies!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ευφυές, ούτε που θα το σκεφτόμουν ποτέ! :113:

Επειδή όμως θέλω να δώσω την απαραίτητη γκλαμουριά (τρομάρα μου ) στο...πανάκριβο αυτό rack, που μπορώ να βρω αυτά τα "πιατάκια" με βαθούλωμα στην μέση ειδικά για στήριξη ακίδων, που στο κάτω μέρος τους έχουν και λαστιχάκι ώστε να κάνουν και απόσβεση???

Ευχαριστώ για τα replies!
Τέτοια πατάκια έχει η Νεοδομική. Αυτή με τα έπιπλα Exelixis. τηλ. 2102466576.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: About TNT-Flexy Table

κεντρω μεγαφωνου!!!!

php?id=195981http://www.who-is.gr/starter.
Είναι τα ίδια ακριβώς. Κέντρο Μεγαφώνου και Νεοδομική είναι συνεργάτες.

Reaction score
0
ΟΚ, ξέρω ότι μάλλον είναι περιττή η ερώτηση, αλλά θα την κάνω για ψυχολογικούς λόγους....
Στο site της TNT αναφέρει ότι τα ράφια από MDF είναι πάχους 20mm. Επειδή έχω βρει ράφια από MDF αλλά 19mm, θα έχω κάποιο πρόβλημα με την σταθερότητα ή την αντοχή της κατασκευής??
Να σημειώσω ότι τα συγκεκριμένα ράφια θα τα πάρω τζάμπα :116:

Reaction score
0
Όσον αφορά το πάχος των ραφιών, όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν θες να βάλεις κανένα τελικό 50 κιλών.

Πιατάκια μπορεί να σου κάνει και κάποιος με τόρνο (εμένα μου έκανε ο Μελίδης) και να βάλεις τσοχάκι από κάτω.
Δε νομίζω να δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα έτοιμα.

Όσον αφορά το ρακ, εγώ το έκανα χωρίς λαστιχάκια και τσιμούχες. Όσο λιγότερα διαφορετικά υλικά, τόσο λιγότερες ενδοτικότητες.

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντησή σου Guybrush, πολύ χρήσιμα όσα είπες! :444:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Όσον αφορά το πάχος των ραφιών, όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν θες να βάλεις κανένα τελικό 50 κιλών.

Πιατάκια μπορεί να σου κάνει και κάποιος με τόρνο (εμένα μου έκανε ο Μελίδης) και να βάλεις τσοχάκι από κάτω.
Δε νομίζω να δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα έτοιμα.

Όσον αφορά το ρακ, εγώ το έκανα χωρίς λαστιχάκια και τσιμούχες. Όσο λιγότερα διαφορετικά υλικά, τόσο λιγότερες ενδοτικότητες.
Η συχνότητα συντονισμού ενός ενιαίου συνόλου είναι μια και ισχυρή σε πλάτος ταλάντωσης. Ακριβώς αυτό θέλεις να αποφύγεις. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά με διαφορετικές ιδιοσυχνότητες κατεβάζεις και το πλάτος και τη συχνότητα της ταλάντωσης .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν μπορείς χρησιμοποίησε κόντρα πλακέ θαλάσσης ή σάντουιτς υλικών (νοβοπάν και MDF ας πούμε).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: About TNT-Flexy Table

Αν μπορείς χρησιμοποίησε κόντρα πλακέ θαλάσσης ή σάντουιτς υλικών (νοβοπάν και MDF ας πούμε).
To καλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι σάντουιτς από δύο πλάκες MDF 18mm και ανάμεσα ένα κομμάτι ελαστικό ταπέτο (κατά προτίμηση αυτά.).

Άλλη λύση είναι κάτω το MDF, στην μέση ελαστικό ταπέτο και από πάνω ένα κομμάτι plexy glass μεγάλου πάχους.

Reaction score
0
Κι εγώ αυτό θα έκανα αν το έφτιαχνα τώρα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: About TNT-Flexy Table

To καλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι σάντουιτς από δύο πλάκες MDF 18mm και ανάμεσα ένα κομμάτι ελαστικό ταπέτο (κατά προτίμηση αυτά.).

Άλλη λύση είναι κάτω το MDF, στην μέση ελαστικό ταπέτο και από πάνω ένα κομμάτι plexy glass μεγάλου πάχους.
Κριτήριο για αυτό το ελαστικό ταπέτο που λες είναι η ανελαστικότητα του. Με απλά λόγια όσο περισσότερο αργεί να επανέλθει στην αρχική του θέση όταν το παραμορφώσεις τόσο καλύτερο είναι για τη δουλειά που λέμε.

Reaction score
0
Γεια χαρά και πάλι!
Η κατασκευή καθυστέρησε να αρχίσει λόγω διαφόρων υποχρεώσεων που προέκυψαν αλλά τώρα είμαι πάλι σε θέση μάχης.

Στο δια ταύτα...

Πήγα και ρώτησα σε σιδηρουργείο για τις "κολώνες" που χρειάζομαι.
Ατσάλινες, μασίφ, ανοξείδωτες βέργες με σπέιρωμα, μήκους 1μ. και διαμέτρου 18χιλ. Σωστά?

Πόσα μου ζήτησαν......?

80 ΕΥΡΩ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ!!!

Ή εγώ κάπου είμαι λάθος ή ψάχνουν για μ....ες.
Καμιά ιδέα???

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Ίσως αν απευθυνθείς σε κάποιο βιδάδικο, και ζητήσεις ντίζες να βρεις άκρη. Για ντίζα κατά παραγγελία σε αυτό το μήκος και για 3-4 κομμάτια, η τιμή είναι όντως αυτή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo