ACER ASPIRE REVO 3600

Reaction score
0
καλημερα στους φιλους του forum.Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για αυτο το μοντελο ACER ASPIRE REVO 3600
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912356
Νομιζω οτι εχει αρκετα καλα στοιχεια και ισως να ειναι μια καλη λυση για το σαλονι...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: ACER ASPIRE REVO 3600

Μια χαρά είναι για HTPC. Μόνο μειονέκτημα η χρήση επεξεργαστή Atom230 ο οποίος δεν είναι διπύρηνος.

Υπάρχει σε παρόμοια τιμή το ASrock 330 με διπύρηνο επεξεργαστή (Atom330) αλλά χωρίς πληκτρολόγιο και λειτουργικό.

Αν τώρα μπορείς να περιμένεις σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το ίδιο μηχάνημα με επεξεργαστή Atom550 (διπύρηνος μεγαλύτερης συχνότητας) και Blue-Ray αντί για DVD.

Reaction score
0

Παιδιά καλησπέρα!
Ξέρει κανείς αν το συγκεκριμένο μηχάνημα παίζει ΜKV (matroska) αρχεία άνετα?
Ευχαριστω

Reaction score
0

Αν τώρα μπορείς να περιμένεις σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το ίδιο μηχάνημα με επεξεργαστή Atom550 (διπύρηνος μεγαλύτερης συχνότητας) και Blue-Ray αντί για DVD.
Μηπως εχουμε καμια ιδεα ποτε θα σκασουν μυτη τα συστηματακια αυτα?

Reaction score
0

Λοιπον, εγω το πηρα 300 ευρω απο το e-shop.
Εχει μικρο ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ πληκτρολογιο και ποντικι, αλλα δεν εχει καλωδιο HDMI to RCA.
Εχω μια τηλεοραση 32αρα καθοδικου σωληνα με Scart και RCA και δεν μπορω να το συνδεσω ! ! !
Στα μαγαζια της πολης μου (Βέροια) δεν πουλανε.
Εχω ενα παλιο χαλασμενο απο IZAK το οποιο δεν λειτουργει.
Εχει κανενας καμια ιδεα να με βοηθησει;

Ευχαριστω

Γιωργος

Reaction score
164

Καλωσήλθες στην παρέα μας...
Δεν υπάρχει καλώδιο HDMI σε RCA. Αυτό που έχει το iZak απλά μοιάζει με HDMI, δεν είναι όμως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Το πιο πιθανό να παίξει από όλα αυτά είναι ο μετατροπέας HDMI σε Composite και στην συνέχεια ένα καλώδιο composite σε scart. Θα έχεις ξοδέψει όμως 120€ περίπου και δεν θα έχεις High Definition εικόνα. Καλύτερα λοιπόν να αγοράσεις τηλεόραση, παρά μετατροπείς.

Reaction score
4

Σήμερα απέκτησα το acer revo! Μου παρουσιάζει όμως ένα προβληματάκι. Παρά το ότι πέρασα όλους τους codec που χρειάζεται και δοκίμασα με vlc και Kmplayer έχω καθυστέρηση σε εικόνα και ήχο όταν παίζω αρχεία mkv είτε 720 είτε 1080. Τι μπορεί να φταίει?

Reaction score
0

Σήμερα απέκτησα το acer revo! Μου παρουσιάζει όμως ένα προβληματάκι. Παρά το ότι πέρασα όλους τους codec που χρειάζεται και δοκίμασα με vlc και Kmplayer έχω καθυστέρηση σε εικόνα και ήχο όταν παίζω αρχεία mkv είτε 720 είτε 1080. Τι μπορεί να φταίει?
Φιλε μου καλησπερα!
Απο τα ιδια και εγω.
Απο χθες το πρωι προσπαθω και το μονο που εχω καταφερει ενω εχω κατεβασει και δοκιμασει ολους τους players & codes να παιζει με το media player καλα αλλα χωρις ηχο και υποτιτλους.
Ενοειται οτι εβαλα αμεσως win7 γιατι με τα vista ηταν δραμα η κατασταση.
Αν βρω ακρη θα σου γραψω εδω..

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το Acer Revo καθώς και όλες οι υλοποιήσεις με την τεχνολογία ION της nVidia θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση από τα υπόλοιπα HTPC.
Η ισχύς του κεντρικού επεξεργαστή δεν είναι επαρκής για την αναπαραγωγή απαιτητικών video και Blu-Ray κάνοντας απαραίτητη τη χρήση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών 9400.
Πρέπει το πρόγραμμα αναπαραγωγής να υποστηρίζει hardware acceleration μέσω της κάρτας γραφικών της nVidia.
Πως λοιπόν αναπαράγουμε mkv με τη χρήση hardware acceleration της κάρτας γραφικών;

Για XP και Vista
Σε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού πρέπει να κάνουμε τα εξής:
1. Update φυσικά το λειτουργικό μέσω του Windows Update.
2. Update του DirectX (DirectX End-User Runtimes, το τελευταίο είναι του Μαρτίου 2009)
3. Εγκατάσταση του τελευταίου Driver για την κάρτα γραφικών της nVidia
4. Εγκατάστασητου Media Player Classic Home Cinema
5. Προαιρετικά εγκατάσταση του CoreAVC, Hali Media splitter και AC3 filter.
6. Στα options του MPC HC στο playback-output –DitectShow Video, επιλογή VMR9(renderless) για XP και EVR Custom Preset για Vista.
7. Στα options του MPC HC—InternalFilters—SourceFilters, επιλογή όλων των φίλτρων (αν γίνει εγκατάσταση του CoreAVC δεν πρέπει να επιλεγεί το φίλτρο για matroska)
8. Στα options του MPCHC—InternalFilters—TransformFilters, επιλογή όλων των φίλτρων(αν θέλουμε να πάρουμε ήχο pass-through από SPDIFδεν επιλέγουμε τα φίλτρα για AC3, DTS και εγκαθιστούμε το AC3 Filter.
9. Αν έχει γίνει εγκατάσταση των CoreAVC και AC3 Filter πρέπει να τα προσθέσουμε στα External Filters του MPC HC.

Για Windows 7
Τα ίδια που ισχύουν για Vista με τη μόνη διαφορά ότι CoreAVC και Hali Media splitter δεν έχουν εκδόσεις συμβατές με το νέο λειτουργικό.

Reaction score
0

Νασαι καλα με εβγαλες απο πολυ κοπο!!!!!!!!!
Και πολυ γρηγορη απαντηση.
Ευχαριστω πολυ!

Reaction score
0

Μηπως εχουμε καμια ιδεα ποτε θα σκασουν μυτη τα συστηματακια αυτα?
Ήδη υπάρχει το ASrock 330 διπλοπύρηνο και με blu ray!

http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION 330-BD

Και ένα ενδιαφέρον συγκριτικό με το acer revo 3600
http://www.youtube.com/watch?v=cWJEdV8oB0s

Βέβαια το συγκριτικό είναι της Asrock αλλά δε φαίνεται να είναι ψέμα

Reaction score
0

Ουτε εμενα μου φαινεται να ειναι ψεμα.
Θυμαμαι ομως το 2000 που εκανε ο Gates παρουσιαση/συγκριση των win98 με τα 2000 και οταν κολλησε το pc με τα win2000 ειδαν οτι δεν ειχε τις ιδιες προδιαγραφες με τα αλλο που γινοταν η συγκριση. Λιγο να εχει υπερσυχρονιστει το Asrock κανει συμπιεση σε μισο χρονο.

Anyway.

Συνδεσα το Acer με HDMI με την Samsung LA40B650, την οποια εχω ασυρματα συνδεσεμενη με το router. Κατεβαζω τις ταινιες το βραδυ και τις βλεπω την αλλη μερα το πρωι.
Τα blueray ή τα κατεβαζω αντιγραμμενα και τα βλεπω ή τα σπαω με ενα desktop pc διπυρηνο (3Ghz) και τα βλεπω στο Revo, αφου κατεβουν αυτοματα σε NAS της Lacie.
Ειδα το "Delgo" και εμεινα με το στομα ανοιχτο.

Απιστευτο μηχανηματακι σε μεγεθος τσεπης και οχι τουβλου.
Δεν σε ενοχλει αν φαινεται, δεν εχει τον ογκο και την εμφανιση του Asrock.

Βεβαια, ολα αυτα ειναι υποκειμενικα, οποτε.....
.....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

Reaction score
0

Απιστευτο μηχανηματακι σε μεγεθος τσεπης και οχι τουβλου.
Δεν σε ενοχλει αν φαινεται, δεν εχει τον ογκο και την εμφανιση του Asrock.

Βεβαια, ολα αυτα ειναι υποκειμενικα, οποτε.....
.....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
Καλά δεν έχει και άσχημη εμφάνιση το Asrock ούτε κανά τρελό όγκο έχει. Μισό από τα κουτιά desktop για media pc είναι.

Reaction score
6

....
Για Windows 7
Τα ίδια που ισχύουν για Vista με τη μόνη διαφορά ότι CoreAVC και Hali Media splitter δεν έχουν εκδόσεις συμβατές με το νέο λειτουργικό.
μην παίρνεις και όρκο.....
σε windows 7 utlimate 32bit, έχω Coreavc με Cuda acceleration και haali media splitter και δουλεύουν κανονικά...
Αν μάλιστα περάσεις και ac3filter και το παρακάτω registry key, όλα τα mkv παίζουν μέσα από το Media center περιβάλλον....
Code:
http://rapidshare.de/files/48182126/v7-WMP11-MKV-MKA.reg.html

Υπάρχει λύση και για τα 64bit windows 7 , με την 64άμπιτη (beta) έκδοση του Haali, την οποία όμως προς το παρόν δίνει μόνο ο shark007 :
http://shark007.net/x64components.html

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ACER ASPIRE REVO 3600

Το Acer Revo καθώς και όλες οι υλοποιήσεις με την τεχνολογία ION της nVidia θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση από τα υπόλοιπα HTPC.
Η ισχύς του κεντρικού επεξεργαστή δεν είναι επαρκής για την αναπαραγωγή απαιτητικών video και Blu-Ray κάνοντας απαραίτητη τη χρήση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών 9400.
Πρέπει το πρόγραμμα αναπαραγωγής να υποστηρίζει hardware acceleration μέσω της κάρτας γραφικών της nVidia.
Πως λοιπόν αναπαράγουμε mkv με τη χρήση hardware acceleration της κάρτας γραφικών;

Για XP και Vista
Σε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού πρέπει να κάνουμε τα εξής:
1. Update φυσικά το λειτουργικό μέσω του Windows Update.
2. Update του DirectX (DirectX End-User Runtimes, το τελευταίο είναι του Μαρτίου 2009)
3. Εγκατάσταση του τελευταίου Driver για την κάρτα γραφικών της nVidia
4. Εγκατάστασητου Media Player Classic Home Cinema
5. Προαιρετικά εγκατάσταση του CoreAVC, Hali Media splitter και AC3 filter.
6. Στα options του MPC HC στο playback-output –DitectShow Video, επιλογή VMR9(renderless) για XP και EVR Custom Preset για Vista.
7. Στα options του MPC HC—InternalFilters—SourceFilters, επιλογή όλων των φίλτρων (αν γίνει εγκατάσταση του CoreAVC δεν πρέπει να επιλεγεί το φίλτρο για matroska)
8. Στα options του MPCHC—InternalFilters—TransformFilters, επιλογή όλων των φίλτρων(αν θέλουμε να πάρουμε ήχο pass-through από SPDIFδεν επιλέγουμε τα φίλτρα για AC3, DTS και εγκαθιστούμε το AC3 Filter.
9. Αν έχει γίνει εγκατάσταση των CoreAVC και AC3 Filter πρέπει να τα προσθέσουμε στα External Filters του MPC HC.

Για Windows 7
Καλησπέρα και από εμένα μιας και πρώτη φορά γράφω σρο avsite. Σήμερα αγόρασα και εγώ το revo 3600 μιας και δεν άντεξα άλλο να περιμένω κάτι μικρό, δυνατό και με χαμηλη κατανάλωση(green).
Αφού τελείωσα με την εγκατάσταση των vista δικίμασα κατευθείαν μία ταινία ΗD αλλά κόλλαγε. Τελικά διαβάζοντας το forum άρχισα να κάνω όλες τις αναβαθμίσεις που περιγράφει ο gkontoletas πιο πάνω πολύ αναλυτικά και ελπίζω να παίξει μια χαρά.
Ερώτηση: μήπως είναι καλύτερα να παίξω με win7 και πως θα κάνω αναβάθμιση? Υπάρχουν drivers klp?

Reaction score
0

Καλησπερα και απο μενα..Καλως σας βρηκα...:102:

Οπως αναφερει ο φιλος και πιο πανω, θα ηταν καλυτερα να περασουμε κατευθειαν στα win7? Και αν ναι, πως γινεται η εγκατασταση?

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.513
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio