Acer H9500BD

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083
Απάντηση: Acer H9500BD

Να κι ένα μηχανάκι της Acer με μεγάλο ζουμ επιτέλους.
Και Lens shift έχει.
Και οριζόντιο και κάθετο!! Ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Ενδιαφέρον μηχανάκι. Θα το αγόραζα ευχαρίστως.
Δεν έχω δει μηχανάκι της Aser που να μην με άρεσε.

Reaction score
15.548

Εγω ρε Μιχαλιο δεν εχω δει κανεναν......για λεγε ποιο αναλυτικα τι παιζει...
.....δλδ με παια προβολια παιζει κοντα...και αν ειναι ισαξιος η ακομα και καλυτερος..?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Κώστα από Acer έχω δει μόνο προβολάκια data με ανάλυση 800Χ600 αλλά και 1024Χ768
Το θέμα είναι ότι για τα 300 και 500 ευρώ που κοστίζουν, δίνουν μια εικόνα πολύ αξιοπρεπή.
Πεντακάθαρη, ευκρινή, φωτεινή και ............ με καλή κίνηση!!!!
Εικόνα που θα την ζηλεύαμε πολύ και θα την ακριβοπληρώναμε πριν από 4 - 5 χρόνια.
Οπότε υποθέτω ότι αν η Acer δίνει τόσο καλά χαρακτηριστικά στα φτηνά μηχανάκια της, θα είναι πολύ καλύτερα τα ακριβότερα και για Home cinema, μοντέλα της.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα της καθώς έχουν περάσει κάποια από τα χέρια μου.

Reaction score
1

Κώστα από Acer έχω δει μόνο προβολάκια data με ανάλυση 800Χ600 αλλά και 1024Χ768
Το θέμα είναι ότι για τα 300 και 500 ευρώ που κοστίζουν, δίνουν μια εικόνα πολύ αξιοπρεπή.
Πεντακάθαρη, ευκρινή, φωτεινή και ............ με καλή κίνηση!!!!
Εικόνα που θα την ζηλεύαμε πολύ και θα την ακριβοπληρώναμε πριν από 4 - 5 χρόνια.
Οπότε υποθέτω ότι αν η Acer δίνει τόσο καλά χαρακτηριστικά στα φτηνά μηχανάκια της, θα είναι πολύ καλύτερα τα ακριβότερα και για Home cinema, μοντέλα της.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα της καθώς έχουν περάσει κάποια από τα χέρια μου.

Mιχάλη, όλοι οι data που έχω δεί από τον Απρίλιο που άρχισα να ασχολούμαι με το σπορ μέχρι σήμερα, έχουν αξιοπρεπέστατη εικόνα και όλα αυτά που αναφέρεις...αλλά άμα ο προβολέας δεν κάνει 2-3 χιλιάρικα και δεν έχουμε πουλήσει ένα νεφρό και καμιά συκωταριά για να τον αποκτήσουμε, συν την οθόνη με τεχνολογία κατευθείαν από τη ΝΑΣΑ :142: τότε δεν είμαστε άξιοι προβολικοί :137:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

XRISTINA K. για πες μας τι λέει,καλός είναι;;;:116:

Last edited by a moderator:

Reaction score
79

Παρελαβα χτες απο γερμανια τον acer και σημερα τον εβαλα λιγο να τον δω. Σαν πρωτη εντυπωση ειναι φωτεινος και με πολυ καλα χρωματα. Πολυ καλο κοντραστ και στις 100 ιντσες ηταν σαν να εβλεπες μια τηλεοραση plasma. Θα τον βαλω ταβανι και μετα θα τραβηξω και μερικες φωτο. Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως παρολο που δεν εχει πολυ καλη αναλυση- εικονα ξυραφι- που χαρακτηριζει τα DLP εχει πολυ καλη ευκρινεια.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Acer H9500BD

Παρελαβα χτες απο γερμανια τον acer και σημερα τον εβαλα λιγο να τον δω. Σαν πρωτη εντυπωση ειναι φωτεινος και με πολυ καλα χρωματα. Πολυ καλο κοντραστ και στις 100 ιντσες ηταν σαν να εβλεπες μια τηλεοραση plasma. Θα τον βαλω ταβανι και μετα θα τραβηξω και μερικες φωτο. Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως παρολο που δεν εχει πολυ καλη αναλυση- εικονα ξυραφι- που χαρακτηριζει τα DLP εχει πολυ καλη ευκρινεια.
τι εννοείς?

Reaction score
79

Αλλο πραγμα η αναλυση και αλλο η ευκρινεια. Ενας προβολεας με καλη αναλυση και χαμηλο κοντραστ θα δειξει ολες τις λεπτομεριες μιας εικονας υψηλης αναλυσης ομως δεν θα τις αναδειξει. Για να γινει αυτο βασικος παραγοντας ειναι ο προβολεας να εχει καλο κοντραστ [κοντραστ και ευκρινεια πανε συνηθως μαζι] Παραδειγμα, αν βαλουμε εναν προβολεα full hd παλιο μοντελο σαν τον sanyo z2000 και ενα καινουργιο μοντελο με την ιδια αναλυση αλλα υψηλοτερο κοντραστ να δειξουν μια εικονα με πολλες μικρες λεπτομεριες και οι δυο προβολεις θα τις δειξουν ολες. Ομως ο καινουργιος προβολεας με το μεγαλυτερο κοντραστ θα αναδειξει τις λεπτομεριες και τα μικρα αντικειμενα θα φαινονται πιο αναγλυφα σαν να θελουν να βγουν απο την οθονη την στιγμη που ο παλιος lcd διπλα θα εχει μια επιπεδη υφη με εντονο πεπλο. Ενας προβολεας με καλη ευκρινεια δεν γραφει απλως τις λεπτομεριες στο πανι αλλα τους δινει βαθος και τις κανει να ξεχωριζουν.

Reaction score
6

Αλλο πραγμα η αναλυση και αλλο η ευκρινεια. Ενας προβολεας με καλη αναλυση και χαμηλο κοντραστ θα δειξει ολες τις λεπτομεριες μιας εικονας υψηλης αναλυσης ομως δεν θα τις αναδειξει. Για να γινει αυτο βασικος παραγοντας ειναι ο προβολεας να εχει καλο κοντραστ [κοντραστ και ευκρινεια πανε συνηθως μαζι] Παραδειγμα, αν βαλουμε εναν προβολεα full hd παλιο μοντελο σαν τον sanyo z2000 και ενα καινουργιο μοντελο με την ιδια αναλυση αλλα υψηλοτερο κοντραστ να δειξουν μια εικονα με πολλες μικρες λεπτομεριες και οι δυο προβολεις θα τις δειξουν ολες. Ομως ο καινουργιος προβολεας με το μεγαλυτερο κοντραστ θα αναδειξει τις λεπτομεριες και τα μικρα αντικειμενα θα φαινονται πιο αναγλυφα σαν να θελουν να βγουν απο την οθονη την στιγμη που ο παλιος lcd διπλα θα εχει μια επιπεδη υφη με εντονο πεπλο. Ενας προβολεας με καλη ευκρινεια δεν γραφει απλως τις λεπτομεριες στο πανι αλλα τους δινει βαθος και τις κανει να ξεχωριζουν.
Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψες λίγο:140: Στην αρχή νόμιζα ότι δεν έχει καλή ευκρίνεια ,αλλά γράφεις ότι δεν έχει καλή ανάλυση αλλά καλή ευκρίνεια. Ανάλυση -προσωπικά- εννοώ την πραγματική ανάλυση του πάνελ (1920Χ1080) . Μήπως εννοείς ότι δεν έχει καθαρή εικόνα ,σαν να του λείπει οξύτητα?

Reaction score
79

Οταν λεμε οτι ενας προβολεας 1080 εχει καλη αναλυση απο εναν αλλο 1080 δεν εννουμε την εγγενη τους αναλυση οπου ειναι η ιδια [1920x1080] αλλα ποσο καλα αναλυουν το σημα που δεχονται και το προσαρμοζουν στο πανελ τους. Παραδειγμα ο INFOCOYS 83 εχει την ιδια αναλυση με τον PANASONIC AE1000 1920X1080 ομως οταν παρουν το ιδιο σημα ο INFOCOUS θα δειξει μια εικονα γεματη λεπτομερια ενω ο panasonic μια εικονα θαμπη παρολο που εχουν την ιδια εγγενη αναλυση [1920x1080]. Η οξυτητα στην εικονα ειναι αλλη παραμετρος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Αυτό έχει να κάνει με το σήμα που λες;
Ή απλά εκτός από την εγγενή ανάλυση των πάνελ παίζουν ρόλο τα ηλεκτρονικά που το υποστηρίζουν, τα οπτικά μονοπάτια με τα παραφερνάλια τους και ο φακός;

Reaction score
6

Δεν είπα εγώ ότι όλοι οι προβολείς που είναι 1080p έχουν την ίδια εικόνα... εννοείται ότι παίζει ρόλο και το υπόλοιπο hardware του προβολέα. Εννοούσα ότι η λέξη 'ανάλυση' πάει στην διάσταση του πάνελ. Η λέξη που μου έλειπε για να καταλάβω τα αρχικώς γραμμένα του κωστας35 είναι η λέξη 'λεπτομέρεια' - την οποία βέβαια την έγραψε στο παραπάνω post.

Reaction score
79

Το προβολημα του acer βρισκεται στο software γιατι το menu και το logo ειναι πεντακαθαρα αντιθετως στην εικονα που βγαζει κυριαρχει μια αναλογικη αισθηση. Κατα τα αλλα ο προβολεας και καλο κοντραστ εχει και καλο black level. Βεβαια με μιση ωρα που τον ειδα δεν μπορω να πω και πολλα. Προς το παρων προσπαθω να τον στησω στο ταβανι και μετα θα δωσω περισοτερες λεπτομεριες. Ισως βαλω και τον epson σε αντιπαραθεση να δω τις διαφορες.

Reaction score
79

Λοιπον το μηχανημα το εστησα και εβγαλα και καποιες ενδεικτυκες φωτο απο αρχεια mkv 720 και 1080. Η φωτογραφικη δεν ειναι τιποτα σπουδαιο και τραβηχτηκαν στο χερι χωρις τριποδο οποτε μην περιμενετε και πολλα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis