- Reaction score
- 15.548
Κώστα από Acer έχω δει μόνο προβολάκια data με ανάλυση 800Χ600 αλλά και 1024Χ768
Το θέμα είναι ότι για τα 300 και 500 ευρώ που κοστίζουν, δίνουν μια εικόνα πολύ αξιοπρεπή.
Πεντακάθαρη, ευκρινή, φωτεινή και ............ με καλή κίνηση!!!!
Εικόνα που θα την ζηλεύαμε πολύ και θα την ακριβοπληρώναμε πριν από 4 - 5 χρόνια.
Οπότε υποθέτω ότι αν η Acer δίνει τόσο καλά χαρακτηριστικά στα φτηνά μηχανάκια της, θα είναι πολύ καλύτερα τα ακριβότερα και για Home cinema, μοντέλα της.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα της καθώς έχουν περάσει κάποια από τα χέρια μου.
τι εννοείς?Παρελαβα χτες απο γερμανια τον acer και σημερα τον εβαλα λιγο να τον δω. Σαν πρωτη εντυπωση ειναι φωτεινος και με πολυ καλα χρωματα. Πολυ καλο κοντραστ και στις 100 ιντσες ηταν σαν να εβλεπες μια τηλεοραση plasma. Θα τον βαλω ταβανι και μετα θα τραβηξω και μερικες φωτο. Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως παρολο που δεν εχει πολυ καλη αναλυση- εικονα ξυραφι- που χαρακτηριζει τα DLP εχει πολυ καλη ευκρινεια.
Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψες λίγο:140: Στην αρχή νόμιζα ότι δεν έχει καλή ευκρίνεια ,αλλά γράφεις ότι δεν έχει καλή ανάλυση αλλά καλή ευκρίνεια. Ανάλυση -προσωπικά- εννοώ την πραγματική ανάλυση του πάνελ (1920Χ1080) . Μήπως εννοείς ότι δεν έχει καθαρή εικόνα ,σαν να του λείπει οξύτητα?Αλλο πραγμα η αναλυση και αλλο η ευκρινεια. Ενας προβολεας με καλη αναλυση και χαμηλο κοντραστ θα δειξει ολες τις λεπτομεριες μιας εικονας υψηλης αναλυσης ομως δεν θα τις αναδειξει. Για να γινει αυτο βασικος παραγοντας ειναι ο προβολεας να εχει καλο κοντραστ [κοντραστ και ευκρινεια πανε συνηθως μαζι] Παραδειγμα, αν βαλουμε εναν προβολεα full hd παλιο μοντελο σαν τον sanyo z2000 και ενα καινουργιο μοντελο με την ιδια αναλυση αλλα υψηλοτερο κοντραστ να δειξουν μια εικονα με πολλες μικρες λεπτομεριες και οι δυο προβολεις θα τις δειξουν ολες. Ομως ο καινουργιος προβολεας με το μεγαλυτερο κοντραστ θα αναδειξει τις λεπτομεριες και τα μικρα αντικειμενα θα φαινονται πιο αναγλυφα σαν να θελουν να βγουν απο την οθονη την στιγμη που ο παλιος lcd διπλα θα εχει μια επιπεδη υφη με εντονο πεπλο. Ενας προβολεας με καλη ευκρινεια δεν γραφει απλως τις λεπτομεριες στο πανι αλλα τους δινει βαθος και τις κανει να ξεχωριζουν.