active or passive riaa;

Reaction score
1.788
ειπα να ανεβασω και εγω ενα θεμα προς συζητηση για το ποια απο τις δυο τοπολογιες σας αρεσει , και αν μπορειτε να κανετε μια περιγραφη πως ακουγεται η μια σε σχεση με τη αλλη. Βεβαια υπαρχη και ο συνδιασμος και των δυο κοσμων.

Reaction score
1.788
Απάντηση: active or passive riaa;

τελικα phono stage δεν εχει κανεις; και οποιος εχει, δεν ξερει αν ειναι active η passive ;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Λοιπόν εγω αγοράκι μου που εχω σου λέω active, και τα μυαλά στα fet.
Μου εχεις πει επανηλειμένως οτι η active είναι σκληρή.
Λοιπόν εδω και αύριο όποτε θες ελα να δούμε ποιά παίζει καλύτερα.
Επίσης αμα θες ελα να δούμε αν παίζει καλύτερα η λάμπα απο το τρανζίστορ.
Εδω είμαι εγω εσυ απλά you name the place.

Reaction score
1.788

Γιαννη ποτε δεν εχω πει κατι τετοιο!! Εχω πει οτι η ενεργη ειναι ποιο μουντη στην μεσαια ,αλλα σου δινει την αισθηση του ποιο σφιχτου μπασου αλλα γενικα ειναι καπως σκοτεινο!! ειναι πολυ λογικο γιατι η αποεμφαση γινεται μεσα απο αναδραση!!!! Η παθητικη ακουγεται ποιο [αερινη] αλλα σου δινει την αισθηση οτι λειπει λιγο το χαμηλο.Παντα κατα την γνωμη μου! Επισης δεν εχει να κανει αν ειναι λαμπατο η j-fet η τελεστικος..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

Παλιότερα την είχα ενεργό, με μέρος του κλάδου στην ανάδραση. Τώρα είναι παθητική. Όταν τη βαρεθώ κι αυτή, θα πω του Ear να με φτιάξει μνια ψηφιακιά.

Reaction score
1.788

Παλιότερα την είχα ενεργό, με μέρος του κλάδου στην ανάδραση. Τώρα είναι παθητική. Όταν τη βαρεθώ κι αυτή, θα πω του Ear να με φτιάξει μνια ψηφιακιά.
Κωστα μπορεις να κανεις μια περιγραφη στο πως ακους τις διαφορες τους;

Reaction score
2.248

Στο δικό μου είναι παθητική όπως γνωρίζεις. Δεν μπορώ να συγκρίνω με το παλιό μου stage ενεργητικής τοπολογίας αφού δεν κινόταν στην ίδια κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές όμως και από αυτά που έχω ακούσει βλέπω αμεσότητα και την αίσθηση ότι είναι πιό αέρινη όπως λες, με έμφαση στα μικροδυναμικά.

Εαν τελειώσεις το stage σου θα ήθελα να το ακούσουμε σε σχέση με το δικό μου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

Κωστα μπορεις να κανεις μια περιγραφη στο πως ακους τις διαφορες τους;
Μακάρι να μπορούσα να σου πω, μαζί άλλαξα και τους τελεστικούς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620

θα έλεγα πως εξαρτάται από το επόμενο στάδιο. (και από το προηγούμενο στάδιο, την κεφαλή, αλλά υποτίθεται αυτό το έχουμε εξασφαλίσει).
αν είναι σχετικά δύσκολο το επόμενο στάδιο, κακοφτιαγμένο, δηλαδή με ειδικές ή ιδιαίτερες απατήσεις, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε γερή ενεργή.

αν είναι εύκολο το επόμενο στάδιο, η παθητική είναι μια ίσως καλύτερη λύση, αλλά ξέρεις αυτά τα πράγματα δε μπαίνουν έτσι εύκολα σε καλούπια, υπάρχουν παθητικές και παθητικές, όπως κι ενεργές κι ενεργές. το σύνολο κάθε υλοποίησης, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, έχει περισσότερη αξία από την χρησιμοποιούμενη τοπολογία αυτή καθαυτή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας