adam 21 sub master

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Γιάννη θέλει πολύ μεγαλύτερη καμπίνα από τα περίπου 150 λίτρα που έχεις...καμιά 500αριά λίτρα για κλειστό ή γιγάντιο LLT.Πρέπει επίσης ο λοιπός εξοπλισμός (ενισχυτής,dsp) να έχει υποηχητική έκταση.
Χρησιμοποίησες πληθυντικό...χόλι φακ ρε φίλε,θα πάρεις 2?

Τζόνι Μάρκου...με πολλαπλά ρεφλέξ θα κερδίσεις output,όχι extension.Η συχνότητα συντονισμού θα παραμείνει σταθερή.Με κλειστά μπορείς να τραβήξεις την έκταση όσο σηκώνει η τσέπη σου,ο διαθέσιμος χώρος και η ηλεκτρική παροχή σου.

γιατι το λες αυτο;

στο Pdf λεει optimum 4.0 cf που ειναι καπου 113 λιτρα.

Reaction score
5.635
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

...
Χρησιμοποίησες πληθυντικό...χόλι φακ ρε φίλε,θα πάρεις δύο;
Δυο-δυο πάνε τα σαμπ πάντα. Εξάλλου δυο καμπίνες έχω προς αξιοποίηση. Θα βγάλω τα Earthquake Balls 18" και θα βάλω δύο θηριώδη 18". Έτσι, για fun.

Κι αν δε μας αρέσει, θα βάλω τον Μάριο να μου κάνει μια ντουλάπα ως το ταβάνι πίσω από το πανί, με τα δυο 18άρια κάτω-κάτω για να μην κουνάνε και το πανί.

Ένας QSC-5050 δε θα φτάσει καί για τα δύο Re XXX18;

Reaction score
1.772
Απάντηση: adam 21 sub master

τα δικα μου φτανουνε παντως τα Ucd2k:107:

Reaction score
5.635
Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Άντε, φτιάξε ncore για σένα, να φάμε εμείς τα περισσέματα τα 2k :107:

Reaction score
1.772

Άντε, φτιάξε ncore για σένα, να φάμε εμείς τα περισσέματα τα 2k :107:
καλα για Ncore δεν το βλεπω αλλα σκεφτομαι για δυο τρικαναλα μικροτερης ισχυος.

Reaction score
150

Δυο-δυο πάνε τα σαμπ πάντα. Εξάλλου δυο καμπίνες έχω προς αξιοποίηση. Θα βγάλω τα Earthquake Balls 18" και θα βάλω δύο θηριώδη 18". Έτσι, για fun.

Κι αν δε μας αρέσει, θα βάλω τον Μάριο να μου κάνει μια ντουλάπα ως το ταβάνι πίσω από το πανί, με τα δυο 18άρια κάτω-κάτω για να μην κουνάνε και το πανί.

Ένας QSC-5050 δε θα φτάσει καί για τα δύο Re XXX18;

O QSC θα φτάσει και θα τον τρέξεις bridged στα 4Ohm όπως κι εγώ που δίνει 5,000 Watt και θα συνδέσεις ανάλογα τα Re παράλληλα στα 4ohm μιας και είναι dual coil και σου δίνουn αυτή τη δυνατότητα.

Reaction score
5.635
Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Κανόνισα με τον back τελικά να μου φτιάξει δυο περιποιημένα Hypex UcD2k, 2x2500w στα 4 ohm.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

O QSC θα φτάσει και θα τον τρέξεις bridged στα 4Ohm όπως κι εγώ που δίνει 5,000 Watt και θα συνδέσεις ανάλογα τα Re παράλληλα στα 4ohm μιας και είναι dual coil και σου δίνουn αυτή τη δυνατότητα.
σωτηρη στους γεφυρωμενους ενισχυτες το DF μειωνεται στο μισο.

καλυτερα θα ηταν ενα στο καθε καναλι με παραλληλισμενα 4Ohm Πηνια

ωστε το καθε καναλι να παιζη στα δυο Οημ ιδια ισχυ συνολικα.

ωστοσο ειναι κριμα που ειναι μονο diy Ucd2k και δεν μπορεις να τα δοκιμασης.

2500watt rms με εισοδο remote sensor που παιρνη αναφορα οσο πιο κοντα απο τους

ακροδεκτες του sub γινεται βαζοντας τα καλωδια μεσα στο feedback loop και αποκριση

κατω απο 3Hz χωρις ανεμιστηρες καταναλωσεις και τρελο βαρος και ογκο.

υ.γ.και παιζoυν και παπαδες σε full range ηχεια αμα προσεχεις να μην τα καψης.

Reaction score
1.153

γιατι το λες αυτο;

στο Pdf λεει optimum 4.0 cf που ειναι καπου 113 λιτρα.
Για boombox αυτοκινήτου.Σε αυτά τα λίτρα το fb είναι περίπου 35hz και το Q 1.1
Μπορείς βέβαια να το σκίσεις στο equalizing,με 54mm xmax δεν τραβάει ζόρι αλλά...
η διαφορά μεταξύ 115 και 500 λίτρων είναι περίπου 7db στα 15hz.Με άλλά λόγια θα πρέπει να
"σπαταλήσεις" τουλάχιστον την τετραπλάσια ισχύ για να τα φέρεις στα ίδια επίπεδα.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε λιγότερα απο 350 λίτρα sealed με αυτό το μεγάφωνο.
Τζόνι όσον αφορά το dsp έχεις κάτι στο μυαλό σου?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
παντως ο dousis τις τσιμπαει καμποσο τις τιμες τους.
μιλησα με reaudio europe τιμη καταλογου 1400 ευρω και σε ενα e-shop γερμανικο το βρηκα 1100ευρω.
ακομα να βαλουν μυαλο οι ελληνες εισαγωγεις?

Reaction score
1.772

Για boombox αυτοκινήτου.Σε αυτά τα λίτρα το fb είναι περίπου 35hz και το Q 1.1
Μπορείς βέβαια να το σκίσεις στο equalizing,με 54mm xmax δεν τραβάει ζόρι αλλά...
η διαφορά μεταξύ 115 και 500 λίτρων είναι περίπου 7db στα 15hz.Με άλλά λόγια θα πρέπει να
"σπαταλήσεις" τουλάχιστον την τετραπλάσια ισχύ για να τα φέρεις στα ίδια επίπεδα.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε λιγότερα απο 350 λίτρα sealed με αυτό το μεγάφωνο.
Τζόνι όσον αφορά το dsp έχεις κάτι στο μυαλό σου?
ωχ αυτοκινηταδικο ειναι;
δεν του εκανα simulation μονο ειδα τα 4.0ft.

Reaction score
1.153
Απάντηση: Re: adam 21 sub master

παντως ο dousis τις τσιμπαει καμποσο τις τιμες τους.
μιλησα με reaudio europe τιμη καταλογου 1400 ευρω και σε ενα e-shop γερμανικο το βρηκα 1100ευρω.
ακομα να βαλουν μυαλο οι ελληνες εισαγωγεις?
Δεν τις τσιμπάει απλώς...στο Αμέρικα έχει 800 δολλάρια,οκ είναι βαρύ,μεταφορικά,φόροι κλπ αλλά το πώς τα 800 δολλάρια γίνονται 2000 ευρώ μου διαφεύγει.
Για το dsp να μας πει ο Μιχάλης αν το 2x4 έχει subsonic capabilities.Αν και αν δεν κάνω λάθος,ο NOTNYT(ο τύπος με τα 8 LMS Ultra) με Minidsp δουλεύει...

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: adam 21 sub master

Δεν τις τσιμπάει απλώς...στο Αμέρικα έχει 800 δολλάρια,οκ είναι βαρύ,μεταφορικά,φόροι κλπ αλλά το πώς τα 800 δολλάρια γίνονται 2000 ευρώ μου διαφεύγει.
Για το dsp να μας πει ο Μιχάλης αν το 2x4 έχει subsonic capabilities.Αν και αν δεν κάνω λάθος,ο NOTNYT(ο τύπος με τα 8 LMS Ultra) με Minidsp δουλεύει...
το mini dsp πιστευω ειναι ιδανικο για πολαπλα sub απλως χρειαζεται και κατι για μετρηση χωρου(πχ xtz room analyzer)

Reaction score
5.635

To XTZ θα το πάρω ούτως ή άλλως σύντομα για ρύθμιση των sub amp 1 dsp, που ενισχύουν τα woofer των Divine.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

σωτηρη στους γεφυρωμενους ενισχυτες το DF μειωνεται στο μισο.

καλυτερα θα ηταν ενα στο καθε καναλι με παραλληλισμενα 4Ohm Πηνια

ωστε το καθε καναλι να παιζη στα δυο Οημ ιδια ισχυ συνολικα.

ωστοσο ειναι κριμα που ειναι μονο diy Ucd2k και δεν μπορεις να τα δοκιμασης.

2500watt rms με εισοδο remote sensor που παιρνη αναφορα οσο πιο κοντα απο τους

ακροδεκτες του sub γινεται βαζοντας τα καλωδια μεσα στο feedback loop και αποκριση

κατω απο 3Hz χωρις ανεμιστηρες καταναλωσεις και τρελο βαρος και ογκο.

υ.γ.και παιζoυν και παπαδες σε full range ηχεια αμα προσεχεις να μην τα καψης.

Δεν διαφωνώ για τα την απόκριση στα 3Hz (αν και δεν λέει τίποτα αν δεν υπολογίσεις και την απόκριση των άλλων συσκευών στην αλυσίδα π.χ. πηγή) όπως και για τους ανεμιστήρες που στον QSC τον ξύλωσα κι αυτός που έχω απλά δεν υπάρχει ηχητικά.

Για το dumping factor όμως ειλικρινά πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να σκάμε. Δηλαδή τι διαφορά κάνει το DF >250 που έχει ο QSC στα 8Ohm π.χ. σε σχέση με το μισο DF 125 που θα έχει σε bridged mode? Σε πόσα db το μετράμε από τα 3Hz μέχρι τα 80? 0.1? 0.2? (Κι αν)

Επίσης κατά το υπολογισμό του DF τι ρόλο παίζει η αντίσταση του καλωδίου και των καλωδιώσεων των Voice Coils? Τα Crossovers? Τι DF βλέπει τελικά το Woofer και πόση διαφορά κάνει το αρχικό DF? Τώρα θα μου πεις θα τα μειώσεις στο ελάχιστο αλλά και πάλι για πόσο DF μιλάμε σε σχέση με πόσο και τι ακουστικές και μετρησιμες διαφορές θα έχει στο φάσμα? Τι διαφορά χρονική θα κάνει στα decay times και τι διαφορά σε db στο FR?

Προσωπικά όσο το έχω ψάξει ουδεμία διαφορά δεν πιστεύω ότι θα κάνει ο υποδιπλασιασμός του DF του QSC από το Bridging στην εφαρμογή μου.

Κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω και μπορεί να πετάξω ότι άλλο ενισχυτή έχω μιας και πιο efficient είναι, και λιγότερο χώρο πιάνουν και θόρυβο δεν κάνουν και ρεύματα δίνουν και οικονομικοί είναι. Αλλά όχι επειδή θ'ακούσω τις διαφορές λόγω damping factor σε σχέση με τον QSC.

Αν υπάρχουν σοβαρές μετρήσεις κάπου που να δείχνουν μεγάλες διαφορές λόγω DF στα Decay Times και στο FR θα χαρώ να τις δω φυσικά και στην επόμενη αναβάθμιση του συστήματος να κινηθώ αναλόγως.

Reaction score
1.772
Απάντηση: adam 21 sub master

σωτηρη το df ειναι ευκολο να το δοκιμασεις αφου ειναι θεμα απλης αλλαγης συνδεσμολογιας.

απο τις δικες μου δοκιμες πανως η διαφορα ειναι ακουστη με εναν crown που ειχε 400 και επεφτε στο

200 γεφυρωμενος.

οσο για τη συγκριση Hypex με qsc ειναι πολλα τα προτερηματα και παρολο που εχουν df 800 αυτο ειναι

το λιγοτερο.

το μεγαλυτερο κατα τη γνωμη μου ειναι το remote sensor επειδη το εχω δοκιμαση και πραγματικα

ειναι σαν μην υπαρχουν καλωδια.

εξαλλου δεν εχουν και καμοια μεγαλη διαφορα στην τιμη.

απο ενα προχειρο υπολογισμο με το γιαννη ενα 1800αρη ειναι αρκετο για δυο μονομπλοκια.

οσο για την υπολοιπη αλυσιδα αυτη ειναι αλλο θεμα εδω για ενισχυτες μιλαγαμε.

ξερω δεν σου εδωσα τεχνικες απαντησεις αλλα κανε μια δοκιμη με αλλαγη συνδεσμολογιας και θα

δεις οτι οι διαφορες ειναι ακουστες παρολο που στις μετρησεις φαινονται μικρες.

το πραγματικο df παντως ειναι μονοψηφιο αντε διψηφιο στην καλυτερη για αυτο το Remote

παιζη μεγαλο ρολο.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

και κατι ακομα.

τα δικα μου ειναι 2χ1300watt λογω μικρων τροφοδοτικων αφου παιζω ηχεια με αυτα

αλλιως θα στα εστελνα για μια δοκιμη.

Reaction score
150
Το Remote Sensor σίγουρα βγάζει από τη μέση αρκετή αντίσταση. Το πρόβλημα σ'εμένα είναι ότι αν τον παίξω αγεφύρωτο κλιπάρει πολύ μετά σε μεγάλες στάθμες και θα πρέπει να ενεργοποιήσω το 20Hz cut off φίλτρο.

θα το κοιτάξω κάποια στιγμή και με το XTZ που μετράει και τα decays αν και σε σχέση με το τι κάνει ο χώρος.......

Δεν διαφωνώ στο να πάει σε δυο μονομπλόκ και κάποια στιγμή θα το κοιτάξω και για όλα τα ηχεία.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: adam 21 sub master

Το Remote Sensor σίγουρα βγάζει από τη μέση αρκετή αντίσταση. Το πρόβλημα σ'εμένα είναι ότι αν τον παίξω αγεφύρωτο κλιπάρει πολύ μετά σε μεγάλες στάθμες και θα πρέπει να ενεργοποιήσω το 20Hz cut off φίλτρο.

θα το κοιτάξω κάποια στιγμή και με το XTZ που μετράει και τα decays αν και σε σχέση με το τι κάνει ο χώρος.......

Δεν διαφωνώ στο να πάει σε δυο μονομπλόκ και κάποια στιγμή θα το κοιτάξω και για όλα τα ηχεία.
κατσε γιατι αν συνδεσεις τα πηνια καταλληλα παιρνης την ιδια ισχυ.

αν ειναι 4Ohm και τα εχεις συνδεση ανα δυο σε σειρα και ολα μαζι παραλληλα

για συνολικο φορτιο 4 Ohm σε στερεο πρεπει να τα συνδεσης αν δυο παραλληλα

ωστε να εχεις 2 Ohm στο καθε καναλι.

δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη με τα decay times αφου οι χρονοι του χωρου

παιζουν σε πολυ μεγαλυτερα νουμερα απο αυτους τον γουφερ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@