ADAM T-Series

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.646

The T Series is ADAM Audio’s new range of affordable, professional 2-way powered studio monitors, offering extremely high performance and is comprised of two models: the T5V features a 5” woofer and the T7V uses a 7” woofer. Both models use the same U-ART high-frequency driver (Unique Accelerated Ribbon Tweeter); feature a beveled cabinet design, rear-firing bass reflex port, built-in DSP-controlled driver crossovers and equalization, and multi-way analog connections; and are compatible with the ADAM Sub7 and Sub8 subwoofers.

The monitors’ small dimensions belie their outstanding performance: Their wide frequency response, high dynamic range, excellent transient response, wide sweet spot and small footprints make both monitors perfectly suited for use in small control rooms for music production, video post-production and radio broadcast. And because of its attractive price point the T Series monitors are a great fit for the modest budgets that many facilities need to work with.

T5V 200 ευρώ ανά μονάδα
Τ7V 240 ευρώ ανά μονάδα

https://www.adam-audio.com/en/t-series/t5v/

https://www.adam-audio.com/en/t-series/t7v/

Reaction score
4.587
Κρίμα, νόμιζα πως ήταν νέα σειρά που θα αντικαθιστούσε τα ΑΧ. Περίμενα να πέσουν δηλαδή οι τιμές στα ΑΧ. Αυτά φαίνεται πως βαδίζουν στα χνάρια των jbl lsr, δηλαδή πολύ φθηνές κατασκευές με καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Πάντως λογικά θα αλλάξουν πράγματα, τιμολογιακά, στην αγορά.

Edit: το ίδιο επιχείρημα με το "δανεισμένο από τις high end σειρες waveguide" έχει και η jbl χα χα χα.

Last edited:

Reaction score
313
240€ το τεμάχιο; Χαχαχαχαχα
Μάπα...

Κρίμα, νόμιζα πως ήταν νέα σειρά που θα αντικαθιστούσε τα ΑΧ...
Μάλλον αντικαθιστά την (πολύ καλή, για το κόστος της) σειρά F.
Ενα αρνητικό είναι πως το bass-reflex "μετακόμισε" στην πίσω πλευρά...
Κατά τα λοιπά...αναμένουμε μία ακόμα εξαιρετική υλοποίηση (πάντα, αναλογικά με το κόστος)!

Timaras

Reaction score
2.153
2 εφτάρια θελω με ενα sub και εκλεισα.
:D
Θα αντικαταστήσεις τα klipsch?
[DOUBLEPOST=1517256036][/DOUBLEPOST]
Σα στραγάλια θα φεύγουν σε αυτήν την τιμή, τι συζητάμε...
Είναι καλύτερη υλοποίηση από τα lsr308 στα 180€?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Είναι καλύτερη υλοποίηση από τα lsr308 στα 180€
Ιδέαν δεν έχω.:p

Τσέκαρε max SPL και λοιπές προδιαγραφές που μπορείς να αντλήσεις στο διαδίκτυο, δες μετρήσεις σε τέστ, ψάξε.

Προφανώς, σε αυτήν την κατηγορία τιμής, οι απαιτήσεις σου δεν μπορούν να είναι πολύ υψηλές. Παρόλα αυτά, σε νιαρφιλντ ακροάσεις και προφανώς με υποστήριξη σαμπ, θα μπορούσαν να δώσουν πολύ περισσότερα από όσα το κοστολόγιό τους προβλέπεται να παρέχει, κι αυτό είναι τελικά το γεγονός που μας χαροποιει σε τέτοια προϊόντα, διότι κάνουν πιο προσιτή την απόλαυση! :thumbsup:

Reaction score
1.379
Έχω ακούσει τρία παλαιότερα φθηνά δίδρομα Adam και σε όλα άκουγα τη "τρύπα" στη μέση. Χωρίς μεγάφωνο αφιερωμένο στη μεσαία περιοχή το woofer αδυνατεί να ακολουθήσει το tweeter. Για μένα Adam = S σειρά ή όπως λέγεται κατά καιρούς η κορυφαία σειρά της.

Reaction score
4.587
Είναι καλύτερη υλοποίηση από τα lsr308 στα 180€?
Τα lsr308 είναι απαράδεκτα ακόμα και για 180€. Στην τιμή αυτή ή έστω λίγο πιο πάνω έχεις πάρα πολλές επιλογές. Από την άλλη τα 305 παίζουν μόνα στην τιμή τους και το μικρής διαμέτρου woofer δεν αναδεικνύει την απαράδεκτη κατασκευή τους. Και τα δύο μοντέλα έχουν σαν μπάφλα αυτό το λεπτό μαύρο πλαστικό, δεν υπάρχει κάτι άλλο από μέσα, πάνω εκεί βιδώνονται τα μεγάφωνα. Αν συνυπολογίσεις και την τεράστια καμπίνα χωρίς κάποιο εσωτερικό δέσιμο, μιλάμε για κάσες.
[DOUBLEPOST=1517317164][/DOUBLEPOST]
Μάλλον αντικαθιστά την (πολύ καλή, για το κόστος της) σειρά F.
Ενα αρνητικό είναι πως το bass-reflex "μετακόμισε" στην πίσω πλευρά...
Κατά τα λοιπά...αναμένουμε μία ακόμα εξαιρετική υλοποίηση (πάντα, αναλογικά με το κόστος)!
Ναι είναι προφανές πως αντικαθιστούν την F αλλά οπτικά μου δίνουν την αίσθηση φθηνότερης κατασκευής. Ψάχνομαι για μια τέτοια αγορά (θέλω ένα ζευγάρι ηχεία στα 500-600€) και προσωπικά δε με ενοχλεί το οπίσθιο bass reflex, αλλά σε αυτή την κατηγορία με βλέπω μάλλον για focal alpha, εκτός κι αν "σπρώξω" περισσότερα και πάω σε dynaudio (όχι απλά περισσότερα, τα διπλά χρειάζομαι :bigboss:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Ψάχνομαι για μια τέτοια αγορά (θέλω ένα ζευγάρι ηχεία στα 500-600€) και προσωπικά δε με ενοχλεί το οπίσθιο bass reflex, αλ
Μακιε, φοκαλ, τζενελεκ, γιαμαχα και πρισονους παίζουν σε αυτό το κόστος.
Δε νομίζω ότι διαφοροποιούνται ιδιαίτερα μεταξύ τους.
Στην ίδια κατηγορία έρχεται και το Άνταμ, νομίζω άξια θα αραξει ανάμεσά τους.

Το JBL, αν και σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία τιμής, τα κοιτάζει στα μάτια όλα αυτά.

Η Άνταμ έπαιζε πιο ψηλά, με το Α7Χ, ενώ το Α3Χ σε αυτή την τιμή, έχει πολύ μικρό μεγάφωνο.

Γενικά είναι πολύ δύσκολη κατηγορία τιμής τα 250€ το ενεργό ηχείο. Στα διπλάσια και κάτι, όντως στρώνει το πράγμα, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές επιλογές, όπως το οκταιντσο ομοαξονικό της πρισονους, κι άλλα..

Last edited:

Reaction score
4.587
Mackie & presonus έχουν πολύ καλές κριτικές στο net αλλά ένα τεράστιο για μένα μειονέκτημα: είναι εντελώς δωρικά σε εμφάνιση, εντελώς μαύρα και τυπικά επαγγελματικά. Εγώ τα θέλω για γραφείο, με ενδιαφέρει και η εμφάνιση. Genelec είναι off budget και παράλογα ακριβά (imho) και ουσιαστικά μου μένουν τα τιμιότατα από κάθε πλευρά Yamaha και τα Focal από τους αναγνωρισμένους κατασκευαστές. Κλείνω προς focal αν και με βλέπω τελικά να πηγαίνω παραπάνω. By the way στο thomann το adam T7V έχει σε preorder 199€, ή μιλάμε για "κινεζιά" ή για το απόλυτο vfm μιας και adam με 400€ ζευγάρι δεν έβρισκες ούτε 3''.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef