Adults in the room(2019)

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347



η προπαγανδιστική ταινια του Γαβρά,βασισμένη στο βιβλιο του Βαρουφάκη που προσπαθεί να ξεπλύνει τα γεγονότα του 2015 και να ηρωποιήσει τους πρωταγωνιστές.
Γι α εμας που μας αφορουν τα σχετικα πρόσφατα γεγονότα μια ταινια που μπορει να ενδιαφέρει μαλλον τους ακομη ψηφοφόρους του Συριζα.
Για τον υπόλοιπο κοσμο που δεν τον αφορουν τα πολιτικα θεματα της Ελλαδας,αποριας αξιον τι ενδιαφερον μπορει να παρουσιαζει.
Παντως για μια ακομα φορα αποδεικνύεται η δυναμη της αριστερας να μπορει να βρίσκει και λεφτα και σκηνοθετες να προπαγανδιζουν την αντιληψη τους εναντια στον καπιταλισμο.
Post automatically merged:


Η ταινία του Γαβρά και το θράσος της Αριστεράς

https://www.liberal.gr/politics/i-t...b80rnkvvYpPh9muRcvEBb0g#.XWriIJ7oJN8.facebook
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.318
Reaction score
93.889
Παντως για μια ακομα φορα αποδεικνύεται η δυναμη της αριστερας να μπορει να βρίσκει και λεφτα και σκηνοθετες να προπαγανδιζουν την αντιληψη τους εναντια στον καπιταλισμο.
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
https://www.protothema.gr/life-styl...zaroun-me-ta-alter-ego-tous-louli-kai-golino/

Φεστιβάλ Βενετίας: Βαρουφάκης και Στράτου ποζάρουν με τα «alter ego» τους Λούλη και Γκολίνο




επιτελους πατησε κόκκινο χαλί ο ωραιοπαθής Βαρουφάκης,ειναι μαλλον εμφανες ότι ηθελε να ηταν καποιου είδους σταρ,αλλα η ζωη δεν του εδωσε εκει ταλέντο,αλλα τα καταφερε ως οικονομολόγος να χαριεντιζεται με τους διασήμους. :p
 
Last edited:

Μηνύματα
625
Reaction score
577
Ας την δουμε και ας την κρινουμε μετα..
Την αποψη μου για το μορφωμα που η 'τυχη' εφερε ναι διαχειριστει μια πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση βασιζομενει στις ιδεοληψιες της (γιαυτο στο τελος εισεπραξε οτι εισεπραξε..την γενικη χλευη!) δεν θα μου την αλλαξει καμια ταινια. Τα εζησα, τα ζησαμε παρεα και στα 47 μου κοντευω να γινω οικονομικος μεταναστης και εγω..
Ας την δουμε ομως πρωτα την ταινια μην την αδικησουμε και μετα θα κρινουμε..
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.931
Reaction score
41.199
Η ιστορία αποτυπωμένη με ανεξίτηλα χρώματα και πλέον δεν θα μπορεί κανείς να τη διαστρεβλώσει.
Well done!
 

Μηνύματα
13.645
Reaction score
6.614
Μαλιστα........μου θυμιζει την αλλη ταινια που την παιζουν συχνα πυκνα σε διαφορες αριστεροκουλτουριαρκες σινε-λεσχες,"τι κι αν επεσε ο Γραμμος εμεις θα νικησουμε".

Με τοσο προσφατα τα 4,5 χρονια διακυβερνησης της χωρας απο τους κατσαπλιαδες του ΣΥΡΙΖΑ,απλα ενα αυθορμητο, "αντε και ...... Γαβρα". Η προσπαθεια ηρωοποιησης του τσαρλατανου οικονομολογου και του πανασχετου καταληψια,απο εναν καταξιωμενο σκηνοθετη,μονο θλιψη προκαλει.Ενταξει,ηθελε και αυτος ενα εφαπαξ.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.673
Reaction score
28.013
Paste όπως είναι από το γνωστό διευθυντή παραγωγής Ανδρέα Τσιλιφώνη για να μην νομίζουν όσοι δεν γνωρίζουν ότι το κράτος χρηματοδότησε την ταινία.

- - - -

Κανενας παπας δεν εδωσε λεφτα σε κανενα χριστιανο (*)
Ουτε ο κ. Παππας στον κ. Γαβρα!

Καμιά 25αρια χρόνια πριν κάποιες πόλεις στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας τα τεράστια οφέλη που είχαν το Λος Αντζελες και η Nεα Υόρκη οι οποίες τότε ήταν τα καθιερωμένα κέντρα παραγωγής κινηματογραφικων ταινιων, σκεφθηκαν να δωσουν καποια κινητρα στις εταιριες παραγωγης, ώστε να κανουν τα γυρισματα στην περιοχη τους. Αυτή η προσπαθεια ξεκινησε -δειλα στην αρχη- με εκπτωσεις σε ξενοδοχεια, αεροπορικα εισητηρια και τοπικες υπηρεσιες αλλα γρηγορα αρχισαν να επιστρεφουν τμημα από τους περιφερειακους φορους.

Flash Forward… To 2018, στην πολιτεια Georgia (αν δεν ξερετε που βρισκετε, εχει πρωτευουσα την Ατλαντα) γυριστηκαν 455 εργα, που ξοδεψαν αμεσα στην περιοχη 2,7 δισεκατομμυρια δολλαρια και δημιουργησαν ένα γενικο οικονομικο αποτελεσμα της ταξης των 9,5 δισεκατομμυριων δολλαριων και 92.000 θεσεις εργασιας. Τα νουμερα αυτα αντιπροσωπευουν μια αυξηση της ταξης του 4.000% από τα αντιστοιχα του 2007, πριν εφαρμοστει η νομοθεσια για το 30% Cash Rebate.

Θα πει καποιος αυτα συμβαινουν στην Αμερικη, αλλα και στην Ευρωπη όμως πλεον τα ιδια γινονται. Παραδειγμα στην Ουγγαρια o στοχος για το 2019 είναι παραγωγες 400 εκατομυριων ευρω, ενώ πριν την εφαρμογη του 25% Cash Rebate, με το ζορι εφταναν τα 30 εκ τον χρονο.
Και για να μην χανομαστε σε θεωρητικες συζητησεις το cash rebate ηταν o λογος που η παραγωγη Hercules (των 56 εκ. δολλαριων) πηγε στη Ουγγαρια, το Jason Bourne στα Καναρια (Cash Rebate 38%) και στο Λονδινο (30%), το Mamma Mia 2 στην Κροατια (25%), κλπ

Το συστημα Cash Rebate επειδη γεννηθηκε στην Αμερικη είναι απλο, διαφανες και πρακτικα αδιαβλητο. Καμμια σχεση δηλαδη με τα αληστου μνημης Μεσογειακα Ολοκληρωμενα Προγραμματα και αλλα «αναπτυξιακα» σχηματα που βασιζονται στην γραφειοκρατια και σε ελεγχους από σφραγιδοφυλακες. Σημερα εφαρμοζεται σε ολες τις χωρες με σοβαρη κινηματογραφικη βιομηχανια, σε ολες τις χωρες της ΕΕ και ηταν παγιο αιτημα των ελληνων κινηματογραφιστων την τελευταια δεκαετια.

Ηδη από το 2008, τοσο εμεις στην PACT οσο και αλλοι συναδελφοι παραγωγοι, επικοινωνησαμε πολλες φορες με ολους τους αρμοδιους υπουργους και κρατικους λειτουργους, οπου -αν και και δεν αντιμετωπισαμε ποτε μια αρνητικη σταση, κανεις όμως δεν εφερνε ένα σχετικο νομοσχεδιο προς ψηφιση.

Τον Μαρτιο του 2017 το ΥΠΨΤΕ εβαλε το θεμα σε διαβουλευση. Οι ενιαια σταση των εμπλεκομενων επαγγελματικων ενωσεων παραγωγης, τα υποστηρικτικα στοιχεια που παρουσιασαμε, η σχετικη ευρωπαικη νομοθεσια που επικαλεστηκαμε και η θετικη διαθεση των κ.κ. Ν. Παππα και ιδιαιτερα του κ. Λ. Κρετσου ο οποιος «πηρε το θεμα επανω του» ειχε σαν αποτελεσμα την καταθεση του σχετικου νομου 4487 τον Αυγουστο του 2017, ο οποιος είναι βασισμενος στα επιτυχημενα μοντελα αντιστοιχων νομων χωρων της ΕΕ. Θεωρουμε επισης πολύ θετικο ότι τα αρθρα του νομου που αφορουν το Cash Rebate υποστηριχθηκαν από την πλειοψηφια του κοινοβουλιου (πλην του ΚΚΕ και της Χρυσης Αυγης) και αλλους δημοσιους φορεις όπως Περιφερειες, Δημους, το Ελληνικο Κεντρο Κινηματογραφου, κλπ

Ετσι αξιωθηκαμε να εχουμε σε ισχυ τον σημαντικοτερο νομο για την αναπτυξη της ελληνικης κινηματογραφιας των τελευταιων 20 ετων, ο οποιος συνοπτικα λεει...

Εαν μια εταιρια παραγωγης ξοδεψει στην Ελλαδα σε ελληνικους ΑΦΜ 1.000.000 ευρω, τοτε περιπου 550.000 απο αυτα ειναι φοροι και πασης φυσεως εισφορες προς το κρατος. Οταν αυτο το 1 εκ. πληρωθει μεσω τραπεζικων καταθεσεων και εξωφληθουν οι ασφαλιστικες εισφορες, τοτε μια ανεξαρτητη εταιρια ορκωτων ελεγκτων πιστοποιει αυτα τα εξοδα. Μετρητα, συμφωνητικα, μεταχρονολογημενες απαιτησεις, επιταγες δεν λαμβανονται υπόψιν. Υπαρχουν και καποια ποσοστικα ορια ώστε να μην μπορουν να χρεωθουν υψηλες αμοιβες για δικαιωματα, πρωταγωνιστες, κλπ. Το συνολο αυτου του ελεγχου κατατιθεται στον ΕΚΟΜΕ (τον φορεα διαχειρισης του Cash Rebate), οπου μια δευτερη ανεξαρτητη επισης εταιρια ορκωτων ελεγκτων επανελεγχει τα παντα μεχρι το τελευταιο λεπτο. Όταν τελειωσει και ο δευτερος ελεγχος, τοτε το ΕΚΟΜΕ επιστρεφει στην παραγωγη 350.000. Ετσι η χωρα κερδιζει 650.000 ευρω σε αμεσες πληρωμες σε ελληνικα ΑΦΜ, συν τα πολλαπλασιατικα ωφεληματα από την διανομη και προβολη του εργου.

Το ΕΚΟΜΕ δεν εχει επιτροπες που εξεταζουν τα σεναρια (ο κανονισμος του εξαιρει τις ταινιες πορνο, βιας, φυλετικων διακρισεων, reality shows, διαφημισεις, κλπ), παρα μονο τα οικονομικα κριτηρια της παραγωγης.

Το ΕΚΟΜΕ δεν χαραζει την κινηματογραφικη πολιτικη της χωρας. Αυτή είναι δουλεια του Ελληνικου Κεντρου Κινηματογραφου και γι΄αυτό είναι απαραιτητοι και οι δυο αυτοι φορεις με σαφως προσδιορισμενα ορια και διαδικασιες.

Επισης, αυτο που πρεπει να ειναι απολυτως σαφες ειναι οτι το συστημα cash rebate δεν παρεχει επιδοτησεις, δηλαδη αναδιανομη απο χρηματα των φορολογουμενων. Η κάθε παραγωγη παιρνει πισω ενα τμημα των φορων & εισφορων που η ιδια εχει ηδη πληρωσει, δηλαδη χρηματα που εαν δεν υπηρχε η επιστροφη, δεν θα ερχοταν ποτε στην Ελλαδα.

Οσον αφορα ειδικα την παραγωγη ADULTS IN THE ROOM, θεωρω πως καλως ενταχθηκε στις προβλεψεις του ν. 4487 εφόσον ικανοποιει τα κριτηρια επιλεξιμοτητας. Ειναι προφανως δικαιωμα του καθε πολιτη (και θεατη στην συγκεκριμενη περιπτωση) να συμφωνει με το θεμα ή και τον χειρισμο ενος κινηματογραφικου εργου. Και να δηλωνει δημοσια την αντιθεση του, εαν ετσι πιστευει. Θεωρω όμως τουλαχιστον αναρμοστο να κρινει καποιος το υφος και τα συναισθηματα που θα δημιουργησει μια ταινια ενός τοσο σημαντικου δημιουργου -οσο του κ. Κωστα Γαβρα, η οποια δεν εχει ακομη γυριστει!!!

(*) το όνομα «Γαβράς», συναντάται στην περσική και τουρκική γλώσσα κατα την Βυζαντινη περιοδο και χαρακτηρίζει τον ξένο, τον άπιστο στο μουσουλμανικό περιβάλλον και εν τελει τον χριστιανό.
 
Last edited:

Μηνύματα
13.645
Reaction score
6.614
Αν καποιος αλλος σκηνοθετης, ηθελε να γυρισει μια ταινια, με θεμα το δουλεμα του απατεωνα πρωθυπουργου στο δημοψηφισμα του 2015,θα ειχε τα ιδια "ευεργετηματα" απο τον περιφημο αναπτυξιακο νομο (σαν ανεκδοτο ακουγεται ο ορος επι διακυβερνησης συριζα) για τον κινηματογραφο?
 

Μηνύματα
2.125
Reaction score
5.580
Το αν ειναι ικανος η οχι δεν το γνωριζει κανεις,γιατι δεν εκανε κατι απο αυτα που ηθελε,το οτι ειναι ναρκισσος ,ειναι σιγουρα. Το τι γινεται στα συμβουλια αυτου του τυπου σιγουρα δεν ειναι ευκολο ουτε κατανοητο απο τους ''απ εξω''αλλα ο Βαρουφακης εκανε την κινηση να βγαλει κατι προς τα εξω και κοντεψαν να τον φανε γιατι οπως ειναι γνωστο σε ολα αυτα τα συμβουλια δεν καταγραφεται τιποτα απο αυτα που λεγονται,προφανως για να μην υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια. Η ιστορια θα δειξει λογικα τι ειχε γινει καποια στιγμη,αν δεν θαυτει και αυτο οπως και πολλα αλλα.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Αν καποιος αλλος σκηνοθετης, ηθελε να γυρισει μια ταινια, με θεμα το δουλεμα του απατεωνα πρωθυπουργου στο δημοψηφισμα του 2015,θα ειχε τα ιδια "ευεργετηματα" απο τον περιφημο αναπτυξιακο νομο (σαν ανεκδοτο ακουγεται ο ορος επι διακυβερνησης συριζα) για τον κινηματογραφο?
Και γιατι δεν γυρναει καποιος την ταινια του αντιπαλου δεους ?

Μια ταινια που να δειχνει την γαματη σωτηρια , τα λαθη των πολλαπλάσιαστων που οφειλονται στην γλυκια αφελεια του Δντ , τον αυστηρο αλλαδικαιο, σαν πατρικη φιγουρα ενα πραγμα, Βαστα Σοιμπλε .Να δειξει οτι τα εκατομμυρια ανεργων δεν οφειλονταν στην νεοφιλελευθερη σωτηρια της ανταγωνιστικοτητας , των πλεονασματων και των σφιχτων δημοσιονομικων στοχων, αλλα ηταν...τζιτζικια χωρις αριστεια , καλομαθημενα απο την ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας :taunt:
Θελω να κλεισει δειχνοντας της παλινορθωση, ανασταση της μεσαιας ταξης , που καταπιεστηκε απο της κρατικη παρεμβατικοτητα , τις συλλογικες συμβασεις και το δημοσιο συστημα υγειας, να την δειχνει (τις συμβολισμους σκεφτομαι ο μπαγασας) σαν πιονερο που διασχιζει τις κακοτοπιες της αγριας δυσης , ταλαιπωρημενο αλλα με το φιλελευθερο πνευμα του να σχιζει, σαν αετος τον ουρανο :p
 
Last edited:



Μηνύματα
625
Reaction score
577
Φιγουρίνι όπως προστάζει το πρωτόκολλο...
Βέβαια όταν μας εκπροσωπούσε ήτανε σαν λετσος ντυμένος εχοντας ιστρο του επαναστάτη αλλά και αυτό ας το προσπεράσουμε μια και θα είμαστε -εντελως- εκτός θεματολογίας ...
Ας την δούμε και αυτήν την ταινία και ας κρίνουμε αργοτερα
 



Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Η καταντια δεν είναι αυτή.
Την χωρα την βουλιαξαν η Νεα Δημοκρατια με το ΠΑΣΟΚ.
Το βλεπαμε για πολλα χρονια ότι κανανε πολύ χοντρα λαθη αλλα συνεχιζαμε να τους υποστηριζουμε (χωρις εμενα). Όταν διέλυσαν τελειως τη χωρα και φαινοταν οτι πιο κατω δεν παει, εμφανιστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τη διαλυμενη χωρα. Εκαναν κι αυτοι τα λαθη τους.

Οποτε ξαναεπεστρεψαν ο καταστροφεις να σωσουν τη χωρα. Ολο αυτό είναι τραγωδια. Όμως δεν μ αρεσει να μιλαμε με τετοιο τροπο λες και δεν υπηρξε χτες. Λες και δεν γνωρίσαμε το ρολο των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα τα ριχνουμε στο Συριζα.
 

Μηνύματα
2.677
Reaction score
1.393
Η καταντια δεν είναι αυτή.
Την χωρα την βουλιαξαν η Νεα Δημοκρατια με το ΠΑΣΟΚ.
Το βλεπαμε για πολλα χρονια ότι κανανε πολύ χοντρα λαθη αλλα συνεχιζαμε να τους υποστηριζουμε (χωρις εμενα). Όταν διέλυσαν τελειως τη χωρα και φαινοταν οτι πιο κατω δεν παει, εμφανιστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τη διαλυμενη χωρα. Εκαναν κι αυτοι τα λαθη τους.

Οποτε ξαναεπεστρεψαν ο καταστροφεις να σωσουν τη χωρα. Ολο αυτό είναι τραγωδια. Όμως δεν μ αρεσει να μιλαμε με τετοιο τροπο λες και δεν υπηρξε χτες. Λες και δεν γνωρίσαμε το ρολο των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα τα ριχνουμε στο Συριζα.
Μα που ακριβώς στο μηνυμά μου είδες να κάνω αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ? Η αναφορά μου είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον solista di tromba και το σαχλοκούδουνο...
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Γενικα στα γραπτα δινεται μια αισθηση ότι για όλα φταιει ο Συριζα και πολύ περισσοτερο καποια πολύ συγκεκριμένα ατομα. Σε καμμια περιπτωση δεν θελω να τους υπερασπιστω γιατι προδωσαν τα ονειρα και τις προσδοκίες του κοσμου, περιμενοντας με διαφορετικη νοοτροπια κι αντιληψη. Ως εκει όμως.

Σαραντα χρονια αυτά που εκαναν οι αλλοι τα προσπερναμε κι εχουμε ομοβροντίες προς μια κατευθυνση.
 

gid

Μηνύματα
7.414
Reaction score
8.653
Όταν διέλυσαν τελειως τη χωρα και φαινοταν οτι πιο κατω δεν παει, εμφανιστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τη διαλυμενη χωρα. Εκαναν κι αυτοι τα λαθη τους.
Μην είσαι τόσο σκληρός με το ΣΥΡΙΖΑ.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.061
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top