Albatron Agp 7800gs 256 Mb

Reaction score
7
ALBATRON AGP 7800GS 256 MB

Σύνδεση AGP 8X
Chipset NVIDIA NV42
Μέγιστη Ανάλυση 2048 x 1536 @ 85Hz
ΜΝΗΜΗ 256 MB
Engine Clock 375 Mhz
Memory Clock 1000 Mhz
Memory Interface 256 bit
RAMDAC 400 Mhz
Slot AGP
Ειδικά Χαρακτηριστικά Dual DVI

TI λετε γι αυτο??? ΝΕΟ προιόν, το οποιο και ζαχαρωνα το Σαββατο....

Λενε τιποτα οι ALBATRON

300€

(+3 χρονια εγγυηση ΠΛΑΙΣΙΟ)

Last of the AGPs, ισως???

mrw

Reaction score
0
Stay away

H 7800 (110 nm) είναι "ξεπερασμένη" πλέον γιατί η Nvidia πέρασε σε τεχνολογία 90nm, πού είναι πολύ φτηνότερη στη παραγωγή (7600/7900)

"...7800GS doesn't make long term sense in NV's line up.
Unless they have serious problems with yields @ 90nm, because a properly clocked 7600 with 12 can easily exceed 7800GS @ 400 ..."

Αν ή απαίτηση είναι για AGP - η ίδια σε MSI, Gigabyte κλπ θα ήταν προτιμώτερη λύση, νομίζω η διαφορά κόστους είναι ελάχιστη

Reaction score
7
AGP οπωσδηποτε και αναγκαστικα (δεν εχει κλεισει χρονος απο την αναβαθμιση mobo-cpu κλπ)...
Αρα μακρυα απο την Albatron και απο το 7800...?

Σαφεστατα θα προτιμουσα το 7900 σε AGP υλοποιηση...

mrw

Reaction score
0
Νομίζω η 7900 είναι PCIe only - ο λόγος είναι και τεχνικός, γιατί το AGP bus έχει φτάσει στα όρια του, αν και βασικότερο ρόλο παίζει το κόστος παραγωγής και η ανάγκη προγραμματισμού του ίδιου του graphics unit στις AGP υλοποιήσεις, κάτι πού δεν θέλει η Microsoft
Συν το ότι σύντομα θα έχουμε τα αφαιρούμενα MXM modules που έχουν αναφερθεί ήδη

Η AGP αγορά παραμένει πάντως ισχυρή στην Ευρώπη, και για όσους έχουν επενδύσει σε ισχυρά gaming setup με συστήματα ψύξης κλπ δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξουν μητρικές

Για HTPC, το χαμηλότερο κόστος των νέων καρτών επιτρέπει νομίζω αλλαγή και μητρικής

Oi Gigabyte, MSI, Asus κλπ σίγουρα έχoυν καλύτερη φήμη - και υποστήριξη- από τις Albatron

Reaction score
13
Η 7900 είναι μόνο PCI-E.
Το κόστος σίγουρα αυξάνεται διότι οι "κύριοι" αποφασίσαν και διέταξαν ότι τα λεφτά που μας τρώνε δεν είναι αρκετά έτσι έπρεπε να εφεύρουν προβλήματα και να μας παρουσιάσουν λύσεις που στην ουσία δεν χρειαζόμαστε (τουλάχιστον η πλειοψηφία).Το PCI-E ήταν και αυτό μέσα στο παιχνίδι (όπως πολλά άλλα "καλούδια") και επειδή το bus επικοινωνίας είναι ενσωματωμένο (και βασικά τι δεν είναι) στην gpu οι κύριοι έπρεπε από την οικογένεια 6 (nvidia) και μετά ότι βγαίνει για agp να έχει τον απαραίτητο bus converter με επακόλουθα την αύξηση του κόστους και μιας μικρής απώλειας στις επιδόσεις...Δυστυχώς θέλουμε δεν θέλουμε το AGP bus αφήνεται στην μοίρα του και εγκαταλείπεται σιγά σιγά μέχρι τον τελικό αφανισμό.Είμαι και εγώ στο στρατόπεδο του agp και δεν έχω κανένα λόγο να περάσω στο pci-e διότι δεν έχω όρεξη για να δαπανήσω ένα κάρο λεφτά στο έξυπνο marketing που μας ταΐζουν αλλά αργά ή γρήγορα η αλλαγή θα είναι μονόδρομος.

Βλέπουμε την 7800gs να κοστίζει περί τα 300 ευρώ και η αντίστοιχη 7800gt στα 340 ευρώ περίπου.Η οικονομική διαφορά είναι πολύ μικρή έτσι ώστε να δικαιολογεί την αγορά της 7800gt αντί για την 7800gs (φυσικά για όποιον έχει τον κατάλληλο δίαυλο!-αλλιώς αναγκαστικό update sto hardware :sad: ) διότι και πιο καλές επιδόσεις έχει στα παιχνίδια και πιο καλά τα πάει στον αντίστοιχο τομέα του video processing (βλέπε purevideo).Έτσι με αυτό τον τρόπο σε σπρώχνουν πάντα εκεί που θέλουν - δηλαδή να βάζεις το χέρι στην τσέπη. :mad:
Εδώ ακόμη και μια 6600gt να αγοράσει κάποιος θα αναγκαστεί να πληρώσει 30 ευρώ παραπάνω για την agp έκδοση από την αντίστοιχη pci-e (τιμή pci-e 130 ευρω - τιμή apg 160 ευρώ) :sad: .
Μετά από αυτά Γιώργο εγώ θα σου πρότεινα να μην ανέβεις σε μια τόσο ακριβή κάρτα (εκτός βέβαια αν χρειάζεται τα παραπάνω fps που θα σου δώσει... :wink: ) και να επέλεγες κάποια από τις 6600gt που κυκλοφορούν με σκοπό να γλιτώσεις το πέταγμα παραπανίσιων ευρώ....Βέβαια η τελική απόφαση είναι δική σου...

Όσο για τις albatron να σημειώσω ότι η εταιρία δημιουργήθηκε από πρώην σχεδιαστές της gigabyte για αυτό και στην αρχή όταν πρωτοεμφανίστηκε τα προϊόντα της έμοιαζαν εμφανισιακά με αυτά της gigabyte....

Reaction score
7
ASUS nVidia GeForce FX6600GT - 128MB @ 170€

Σύνδεση AGP 8X
Chipset 6600GT
Μέγιστη Ανάλυση 2048 x 1536 @ 85Hz
ΜΝΗΜΗ 128 MB
Engine Clock 500 Mhz
Memory Clock 1000 Mhz
Memory Interface 128 bit
RAMDAC 400 Mhz

Δηλαδη ειναι προτιμοτερη αυτη;;;;

Ολα ιδια ειναι εκτος απο τη μνημη που ειναι στα 128 αντι για 256 (-)...
ενω εχει Engine Clock 500 Mhz αντι για 375 Mhz (+)

Αξιζει που η μνημη θα εινια στα 128;

HELP HELP HELP

Reaction score
0
ASUS nVidia GeForce FX6600GT - 128MB [/b]
Τελικα πηρα αυτη...

Μολις βρω αρκετο χρονο να ασχοληθω θα γραψω τα αποτελεσματα για video playback....
Aυτη πηρες;;;;
M@Λ@ΚΙΑ EKANEΣ!!! :lol: :lol: :lol:

Καλοριζικη ρε!!!:mrgreen:
Δοκιμασε τη με κανενα game!!!!
Σταματα να βλεπεις Fame Story.
Kαι μην ξεχασεις το Coolbits.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.755
Johnny, το PCIe είναι κάτι πολύ ευρύτερο από, απλώς, μια αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας του επεξεργαστή με το υποσύστημα εικόνας. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να λέγαμε, ότι αποτελεί σταθμό στην τεχνολογία των υπολογιστών, καθώς σημαίνει ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικών κατάφερε πλέον να κατασκευάσει τόσο γρήγορα ηλεκτρονικά, που θα μας κάνουν να εγκαταλείψουμε για πάντα την παράλληλη μετάδοση δεδομένων.

Reaction score
13
Δεν θα διαφωνίσω μαζί σου αλλά σωστό θα είναι να τα εμφανίζουν όταν αυτά χρειάζονται και όχι μόνο και μόνο για να βάλουμε ξανά βαθια το χέρι στην τσέπη.Σε λίγα χρόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι οπτικοί υπολογιστές με αφάνταστες ταχύτητες αλλά με αστρονομικές τιμές - μήπως θα πρέπει και τότε να τα σκάσουμε για να τους κάνουμε ακόμη πλούσιους (εκεί τουλάχιστον θα κερδίσουμε σε ταχύτητα).Αν δεις benchmarks σε κάρτες γραφικών AGP και PCI-E θα παρατηρήσεις ότι οι διαφορές στην ταχύτητα είναι πολύ μικρές (όχι ότι δεν υπάρχουν απλώς μένουν προς το παρόν ανεκμετάλλευτες).Είμαι υπέρ της προόδου αλλά δεν μου αρέσει να μου δημιουργούν ανάγκες που δεν έχω....

Reaction score
0
Δεν θα διαφωνίσω μαζί σου αλλά σωστό θα είναι να τα εμφανίζουν όταν αυτά χρειάζονται και όχι μόνο και μόνο για να βάλουμε ξανά βαθια το χέρι στην τσέπη.Σε λίγα χρόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι οπτικοί υπολογιστές με αφάνταστες ταχύτητες αλλά με αστρονομικές τιμές - μήπως θα πρέπει και τότε να τα σκάσουμε για να τους κάνουμε ακόμη πλούσιους (εκεί τουλάχιστον θα κερδίσουμε σε ταχύτητα).Αν δεις benchmarks σε κάρτες γραφικών AGP και PCI-E θα παρατηρήσεις ότι οι διαφορές στην ταχύτητα είναι πολύ μικρές (όχι ότι δεν υπάρχουν απλώς μένουν προς το παρόν ανεκμετάλλευτες).Είμαι υπέρ της προόδου αλλά δεν μου αρέσει να μου δημιουργούν ανάγκες που δεν έχω....
ΩΩΩΩΩΩΩραιος!!!!

Reaction score
13
Γιώργο Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών που πήρες μπορείς να μου πεις θερμοκρασίες σε idle και σε full φορτίο;
Επειδή έχω στα χέρια μου μια σαν αυτή (από δεύτερο χέρι) θα ήθελα να μάθω αυτά τα στοιχεία διότι νομίζω ότι μου ανεβάζει πολύ την θερμοκρασία και μάλλον πάω για άλλη ψύκτρα....

Reaction score
7
Thanx  :D

Για την ASUS nVidia GeForce FX6600GT - 128MB λες, ετσι;

Και εγω εχω δει σε forum της Asus οτι ανεβαζει θερμοκρασια.. αλλα εγω ειμαι σε λογικα πλαισια...

Με το Asus Smart Doctor εχω (τωρα που ζεσταινει ο καιρος) σε idle ~50°C και μετα απο καποιο παιχνιδι ~70°C (σε 1280x1024), και ισως και κατι παραπανω...
Εχω βαλει τα Asus Enhanced Driver (απαραιτητο για cooling σωστο) και τα driver της nVidia, οχι της Asus και με το Fan Control στο Auto...
Δες αν εχεις συνδεσει την εξτρα τροφοδοσια, μηπως φταιει αυτο, αν δεν....

Εντελως για το "αλλη δουλεια δεν ειχαμε" σκεφτομαι να αλλαξω παστες ψυξης στις ψυκτρες του PC καποια στιγμη....

Reaction score
13
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εμένα δεν έχει την δυνατότητα smart fan :( .... Μάλλον επειδή είναι παλιό μοντέλο....
Σήμερα όμως έγινα κάτοχος μιας ψύκτρας ZALMAN VF700-CU VGA COOLER και κάποια στιγμή ελπίζω να βρω χρόνο να την τοποθετήσω (έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια και είναι και απο τις ελάχιστες λύσεις για τις AGP εκδόσεις - υπάρχουν και μερικές άλλες αλλά θέλει παραγγελίες από εξωτερικό και τρέχα γύρευε....).Μόλις γίνει θα ανεβάσω ένα mini review - test.

Για την αλλαγή πάστας το έκανα και εγώ λίγο μετά την Πρωτοχρονιά στον P4 στα 3GHz που έχω βάζοντας την απλή (αυτή που βάζουμε και στα τρανζιστοράκια ισχύος - είχα ένα περίσσευμα από τον ενισχυτή ισχύος της πτυχιακής μου...) και είδα μια διαφορά με πτώση θερμοκρασίας γύρω στους 5 βαθμούς. Υπάρχει και αυτή η ρημάδα η Arctic Silver 5 που έχει λιγάκι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αλλά λόγω παλιάς σχολής ακολουθώ την παλιά συνταγή προς το παρόν.Πάντως αξίζει να το κάνεις....Good luck.

Reaction score
13
Η τοποθέτηση της ψήκτρας έγινε (μαζί με την αντικατάσταση του τροφοδοτικού από ένα Enermax Liberty 500Watt) και μπορώ να πω ότι αξίζει τα 26 ευρώ με το παραπάνω.
Η θερμοκρασία τώρα πλέον είναι σε idle στους 35-37 βαθμούς και σε full load στους 55-57 βαθμούς με το ανεμιστηράκι στα +5V.Πάνε οι 80άρες που χτύπαγε με την lara να πασχίζει να νικήσει του εχθρούς :).Να σημειώσω ότι οι θερμοκρασίες αυτές ήταν σε δωμάτιο με θερμοκρασία 21-22 βαθμούς (το κουτί του υπολογιστή κλειστό με 4 ανεμιστήρες).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale