Alfa 147 tyres

Reaction score
51
Απάντηση: Alfa 147 tyres

Εγώ ποιά να βάλω στη μηχανή;

Μήπως είναι καιρός να τα αλλάξω;

Άνοιξε νέο Thread Μike για να σφαχτούμε εκεί......:happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:
Αν και ξέρουμε τι λάστιχα θα βάλεις τελικά.....:happy_4: :happy_5: :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Alfa 147 tyres

Είναι τα μόνα Pirelli που θα έβαζα ευχαρίστως.:cool_4: :cool_4:
Πάρα πολύ καλά. Τα θεωρώ κορυφαία μαζί με τα RE050A της Bridgestone. Ίσως και λίγο καλύτερα από τα Bridgestone αφού τα Pirelli είναι λίγο πιο φρέσκα......
Το μόνο κακό είναι ότι αναγκαστικά δεν μπορείς να επιλέξεις χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας λόγω διάστασης (45άρι προφίλ και 17άρα ζάντα)
Thanks Γιαννη και εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα....

Reaction score
0
Παιδες υπαρχει προβλημα.

Εβαλα τα bridgestone. Βγηκα χθες στην εθνικη. Στα 120 αρχισε το τιμονι να μην ειναι και τοσο "βαρυ". Στα 140 το προβλημα ηταν φανερο. Το αμαξι δεν ηταν σταθερο, το τιμονι ετρεμε ολο και πιο πολυ και δεν εδινε σιγουρια στις στιγμιαιες μετατοπισεις (δεξια-αριστερα). Απο τα 160 και πανω γινοταν πανηγυρι. Το τιμονι ετρεμε, και σε στιγμιαια στριψιματα που εκανα ηταν σαν να ημουν πανω σε παγο. Τι να φταιει? Το μονο σιγουρο ειναι οτι η συμπεριφορα του αμαξιου δεν ηταν η ιδια πριν την αλλαγη. Φφταινε τα λαστιχα? Δεν το νομιζω, τοσο πολυ πια. Φταιει η ζυγοσταθμιση? (δεν μου εκανε καθολου? δεν ειναι η σωστη?). Φταιει η πιεση στα ελαστικα? Φταιει κατι αλλο, ασχετο με τα λαστιχα? Φταινε ολα μαζι τα παραπανω?

Λεω να το παω πρωτα να το κοιταξουν για ζυγοσταθμιση.

Reaction score
0
Πρέπει να ξανακάνεις ζυγοστάθμιση.
Εαν το πρόβλημα δεν λυθεί, σημαίνει ότι κάποιο ελαστικό είναι στραβό.
Επίσης θα σου πρότεινα για τα πρώτα 300-500χλμ να μην τρέχεις με ταχύτητες άνω των 150χλμ/ω.
Τα λάστιχα πρέπει να κάνουν καποια χλμ για να φύγει η "γυαλάδα" και να πιάσουν maximum αποδοση.
Ιδανικά, θα πρέπει να ξανακάνεις ζυγοστάθμιση μετα από 1000χλμ όταν τα ελαστικά θα έχουν "πατήσει" και θά έχουν πάρει πλήρως τη φόρμα τους.

Reaction score
50
Ζυγοστάθμιση όπως και δήποτε. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και με μια ζυγοστάθμιση... ήρθε στα ίσια του. Α και πρόσεχε: και στα τέσσερα λάστιχα! Μη σου πει και καλά μόνο τα μπροστινά χρειάζονται... Αυτό που λέει ο Κωστής για τα 1000km είναι σωστό, αλλά δεν ξέρω πόσοι το κάνουν (εγώ δεν το έκανα πάντως και δεν έχω δει το πρόβλημα ξανά).

Reaction score
0
ευχαριστω παιδια. Δεν το πηγα για να τρεξω απαραιτητα, απλα επειδη διαπιστωσα τοπροβλημα το πατησα λιγο παραπανω για να δω τι παιζει. Τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι το λαστιχο μπορει να ειναι στραβο? Κατασκευαστικο λαθος στο λαστιχο η δεν εχει κατσει καλα στη ζαντα?

Reaction score
0
Τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι το λαστιχο μπορει να ειναι στραβο?
Κατασκευαστικό λάθος εννοώ.
Είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια,αλλά είναι πιθανό εφόσον το μηχάνημα ζυγοστάθμισης
δεν δείχνει διαφορες στη περιφερεια του τροχού και το τρέμουλο εξακολουθεί να υφίσταται.

Μια συμβουλή που μπορώ να δώσω ακόμη είναι αφού "στρώσετε" τα λάστιχα,
να κάνετε και μια ευθυγράμμιση μαζί με τη νέα ζυγοστάθμιση.
Θα πρέπει να έχετε το τεπόζιτο γεμάτο μέχρι τη μέση,το χώρο αποσκευών άδειο
και ζεστές-σωστές πιέσεις στα ελαστικά.

Ψιλά γράμματα θα πείτε και δεν θα έχετε άδικο αλλά μην ξεχνάτε:

Τα ελαστικά αποτελούν το παράγοντα που καθορίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την οδική συμπεριφορά του αυτοκινητου μας.

Τι να τα κάνεις τα αλογα,τα τεράστια φρένα και τα διπλά ψαλίδια με ρυθμιζόμενα top mounts,επαναφορά κτλ εαν δεν μπορείς να τα περάσεις στο δρόμο??:happy_6:

Reaction score
0
καθολου ψιλα γραμματα. Συμφωνω 100%. Τι να την κανω την ταχυτητα χωρις να ειμαι ασφαλης? Θα παω αυριο για ζυγοσταθμιση και τα ξαναλεμε.

Υ.Γ. Με γελαν τα ματια μου η μου μιλας στον πληθυντικο? Για συγκεντρωσου:crazy_1: :cool_4:

Reaction score
0
Ξέρεις,αυτό με την ασφάλεια είναι και λίγο σχετικό...

Εαν δεν έχεις κινδυνεύσει ποτέ,θεωρείς ότι το όχημα σου μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως σε όλες τις καταστάσεις καθορισμένες ή μη.

Αν ρώτήσεις οδηγούς παλαιάς σχολής και μεγαλύτερης ηλικίας από εμας ξέρεις τι θα σου πούνε?

"Φοβερά τα Michelin!Tα έχω 6 χρόνια,έχω κανει 50000χλμ και δεν με έχουν πουλήσει ποτε!!!!":crazy_1::crazy_1:

Reaction score
0
συμφωνω επισης. Εννοω ασφαλεια στα ορια τα δικα μου. Γιατι ενω μπορουσα να παρω μια στροφη με 180 στην εθνικη, τωρα δεν μπορω να παω με 150 στην ευθεια.

Reaction score
51
Απάντηση: Alfa 147 tyres

Κάνε μια καλή ζυγοστάθμιση και σωστές πιέσεις.....
Στην πρώτη ζυγοστάθμιση είχες καθαρές ζάντες?? Αν είχε πολύ βρωμιά το ζύγισμα δεν θα ήταν καλό....

Παίζει επίσης να έχεις στραβή ζάντα (και αν είναι πιθανότερο να είναι πίσω ζάντα). Μη σου κάνει εντύπωση αν δεν το είχες καταλάβει αφού λόγω μειωμένης πρόσφυσης είναι λιγότερο έντονη και κυρίως γιατί τώρα ψάχνεσαι περισσότερο!!!!

Reaction score
0
Πηγα και εκανα σωστη ζυγοσταθμιση αυτη τη φορα γιατι ο αλητης ο πρωτος η δε μου ειχε κανει καθολου η ηταν αλλα αντι αλλων. Οι 2 ζαντες ηταν και ψιλοστραβες και αυτο μεγενθυνε το προβλημα. Εκανα και μια ευθυγραμμισουλα να ειμαι σιγουρος....και τωρα ολα κομπλε.

Το λαστιχο μου φαινεται αρκετα καλο τοσο σε κρατημα οσο και σε φρεναρισμα. Ενταξει, τα προηγουμενα ειχαν φθαρει, αλλα η διαφορα ειναι πλεον εμφανης. Με λιγα λογια εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.

Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν. Θα σας ξαναπρηξω σε λιγο καιρο με την εξατμισουλα που μαλλον θελει αλλαγμα, οπως και τα αμορτισερ.

Επισης, τι γνωμη εχετε για τις τοπικες βαφες του αμαξωματος? Στο καπο και στην οροφη εχω 3-4 κηλιδες απο κουτσουλιες οπου εχει φυγει το χρωμα. Να το επιχειρησω?

Reaction score
5
Χαίρομαι που διαβάζω νέους ανθρώπους να έχουν σωστές απόψεις περί ελαστικών. Προχθές πήγα να δω ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για ένα φίλο, και ο ιδιοκτήτης μου είπε το εξής τραγικό: "Ε, δεν τα έχω αλλάξει σε 4 χρόνια αλλά δεν έχω κάνει πολλά χλμ, μόνο 40.000. Μια χαρά είναι τα λάστιχα."
Αφού του εξήγησα όσο ηρεμότερα μπορούσα 2 πράγματα περί ελαστικών, γόμας, πολυκαιρίας, φθοράς, ήλιου, όξινου περιβάλλοντος κλπ κλπ, έφυγα.
Δεν θα αγόραζα ΠΟΤΕ αυτοκίνητο από άτομο που δεν ήξερε τι του γίνεται για κάτι τόσο βασικό όσο τα ελαστικά...

Reaction score
0
Πηγα και εκανα σωστη ζυγοσταθμιση αυτη τη φορα γιατι ο αλητης ο πρωτος η δε μου ειχε κανει καθολου η ηταν αλλα αντι αλλων. Οι 2 ζαντες ηταν και ψιλοστραβες και αυτο μεγενθυνε το προβλημα. Εκανα και μια ευθυγραμμισουλα να ειμαι σιγουρος....και τωρα ολα κομπλε.

Το λαστιχο μου φαινεται αρκετα καλο τοσο σε κρατημα οσο και σε φρεναρισμα. Ενταξει, τα προηγουμενα ειχαν φθαρει, αλλα η διαφορα ειναι πλεον εμφανης. Με λιγα λογια εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.

Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν. Θα σας ξαναπρηξω σε λιγο καιρο με την εξατμισουλα που μαλλον θελει αλλαγμα, οπως και τα αμορτισερ.

Επισης, τι γνωμη εχετε για τις τοπικες βαφες του αμαξωματος? Στο καπο και στην οροφη εχω 3-4 κηλιδες απο κουτσουλιες οπου εχει φυγει το χρωμα. Να το επιχειρησω?
Λεανδρε τα ιδια εχω βαλει και γω πλεον, TURANZA ER300, 205/50/16, πολυ ευχαριστημενος, το φρεναρισμα τους ειναι κορυφαιο!!!

Αν πας σε ψαγμενο φανοποιο τοπικη βαφη δεν γινεται αντιληπτη. Επιχειρησε το αφοβα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain