AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

όλες οι απορίες? ωραίο ανέκδοτο. να σου πω κι εγώ ένα;

Πάει ένας τύπος σε ένα σουβλατζή:
- "Θέλω να μου κάνεις 4 πίτες, αλλά τις θέλω ειδική παραγγελία.
Θέλω 2 πίτες σουβλάκια και 2 σεφταλιές.
Στο πρώτο σουβλάκι θέλω το κρέας να είναι καμένο από την μία, ωμό από την άλλη, και την πίτα ωμή.
Στο δεύτερο σουβλάκι θέλω να είναι πολύ ξερό το κρέας και η πίτα μαύρη.
Στην μία σεφταλιά τα θέλω όλα ωμά, με το αίμα τους, και μόνο με αγγούρι..
Στην άλλη θέλω το κρέας κάρβουνο, την πίτα μαυρισμένη από την μία, ωμή από την άλλη και μόνο με κρεμμύδι".
- "Μα είναι πολύ δύσκολη η παραγγελία σου", του λέει ο σουβλατζής.
Και ο τύπος απαντά:
- "Προχτές ρε καραγκιόζη που μου τα έφτιαξες έτσι ακριβώς, χωρίς να στο ζητήσω, δεν ήταν δύσκολα;;;"
:135: Πέτυχες και το νόημα.. και το αστείο του πράγματος :143:

Reaction score
1.188

λοιπόν έκανα το πείραμα με το amarra μή υποστηριζόμενης δειγματοληψίας.
το αποτέλεσμα ήταν να παίξει το κομμάτι αλλα σαν καρτούν.σαν να πηγαίνω ας πούμε γρήγορα την κασέτα.
τι λέτε?
Λέμε ότι εφόσον άκουγες ήχο (έστω και με λάθος rate) και δεν έκανε mute ξε-lockάροντας το DAC... bit transparent ΓΙΟΚ!

Είναι σαφές ότι πέφτει "μαγείρεμα" στο σήμα και δεν οδηγείται αυτούσιο στο DAC.

Reaction score
1.188

...λένε οτι το itunes+macos με το volume στο τέρμα είναι bitperfect.

εαν ειναι το ιδιο μπιτ ρατε.

:142: Αυτό δεν είναι bit transparent!!!

Ετσι ακριβώς λειτουργούν στα PCs οι κάρτες ήχου της Creative που ως γνωστόν δεν υποστηρίζουν Asio.
Οι drivers της Creative "κλειδώνουν" σε μία συγκεκριμένη συχνότητα, όποια επιλέξει ο χρήστης από το control panel π.χ. 96KHz και από 'κει και πέρα οτιδήποτε κι αν αναπαράγουν ασχέτως δειγματοληψίας αρχείου το αναπαράγουν στην προκαθορισμένη δειγματοληψία.
ΔΕΝ αλλάζουν αυτόματα ότι κι αν συμβεί. Σάς θυμίζει κάτι αυτό; :126:

Reaction score
685
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Για ολους εσας που νομιζετε οτι ανακαλυψατε την Αμερικη να σας προτεινω ενα τροπο να βγαλετε ευκολα λεφτα?

Αγοραστε το Amarra 2.0 και καντε μηνυση στη Sonic Studio για ψευδη στην περιγραφη του προιοντος της . Αφου στην ιστοσελιδα της www.amarraaudio.com στην περιγραφη του Amarra 2.0 γραφει οτι προσφερει bit perfect αναπαραγωγη πιστευω θα βγαλετε πολυ χρημα...

Reaction score
140
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Για ολους εσας που νομιζετε οτι ανακαλυψατε την Αμερικη να σας προτεινω ενα τροπο να βγαλετε ευκολα λεφτα?

Αγοραστε το Amarra 2.0 και καντε μηνυση στη Sonic Studio για ψευδη στην περιγραφη του προιοντος της . Αφου στην ιστοσελιδα της www.amarraaudio.com στην περιγραφη του Amarra 2.0 γραφει οτι προσφερει bit perfect αναπαραγωγη πιστευω θα βγαλετε πολυ χρημα...
με τον κουγια ?:142::142::142::142:

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

με τον κουγια ?:142::142::142::142:
και με κανενα αποφοιτο δικηγορακο σιγουρα λεφτα ειναι απο τη στιγμη που τους τσακωσαμε τους απατεωνες να λενε ψεματα....

Reaction score
777
Sharing the same proprietary Sonic Studio Engine (SSE) playback as all of our product line, Amarra provides bit-perfect output of standardm medium and hi-rez audio files to your audio interface or DAC, supporting sample rates up to 192 kHz.

Reaction score
777
πάντως το ακραία περίεργο είναι οτι καθημερινά μας τα ζαλίζετε στο οτι τα στούντιο είναι η αναφορά στο hi-end ή στην υψηλή πιστότητα.

αν ναι τότε πρέπει με άνεση να αποδεχτείτε οτι το amarra αποτελεί την κορυφαία επιλογή για software.

αν όχι τότε θα σας παρακαλούσα να μήν φτύνετε εκεί που γλέφετε.στην επιστήμη και στην τεχνολογία δέν είναι έτσι όπως γουστάρουμε κάθε φορά να τα βλέπουμε.ή έχουμε ένα τρόπο σκέψης που ακολουθούμε ή τα κάνουμε σαλάτα υποστηρίζοντας μία τη μία θεωρία και μία την άλλη.

την τεχνολογία δέν την απασχολεί το τί ακούσαμε, το τί νομίζουμε και το τί ξέρουμε.:126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
....θα σας παρακαλούσα να μήν φτύνετε εκεί που γλέφετε.
Άλλοι γλείφουνε εκεί που φτύνανε (βλ. τα "επαγγελματικά" που "χάνουν σε "χροιές")..

Κάποια στιγμή θα βγει στη φόρα γιατί ακούγονται διαφορετικά - αν ακούγονται όντως διαφορετικά γιατί τα Α/Β τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι οι περισσότεροι.

Για την ιστορία, υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι ακούνε τραγικές διαφορές στις διάφορες εκδόσεις του Foobar (και μάλιστα δουλεύουν κάτι "αρχαίες" εκδόσεις στις οποίες δε δουλεύουν τα μισά plugin για να μη "χάσουν" σε ήχο).

Reaction score
1.864

το θρεντ θα "τραβήξει" μου φαίνεται...

Θα ήθελα να πληροφορηθώ για τα εξής:

α)υπάρχει κάποιος που σε mac προτιμά το itunes από το amarra?

β)αν παίρνουμε ή όχι bit perfect από την οπιαδήποτε κομπιουτεροπηγή μας σχετίζεται με το πόσο καλό ή όχι αποτέλεσμα παίρνουμε τελικά, ή παίζουνε ρόλο και άλλοι παράγοντες?

γ)ένας υπολογιστής με software αναπαραγωγής ήχου ως συσκευή στην αναπαραγωγική αλυσσίδα αποτελεί την εναλλακτική του παλιού καλού απλού transport ή προσφέρει και κάτι επιπρόσθετα σε αυτό (εκτός από την ευκολία)?

δ)δυο διαφορετικοί υπολογιστές οι οποίοι "βγάζουν" διαπιστωμένα bit perfect σήμα, αν διατηρήσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος ίδια ακούγονται το ίδιο ή όχι και γιατί?

Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την κουβέντα σε κόσμια επίπεδα θα βοηθηθεί πολύς κόσμος, διανύουμε μια μετάβαση στην "ψηφιακή εποχή αναπαραγωγής" και οι όποιες πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές.

Αυτό που έχω διαπιστώσει παίζοντας είτε από foobar είτε από itunes (στο mac) με μια m-audio audiophile usb (ως spdif) και μετά με όποιο dac είναι ότι προφανώς το μέσο έχει σαφή ηχητική υπεροχή απέναντι σε παλιότερες "κλασικές" λύσεις.

Και αφήνω στην άκρη την ευχρηστία η οποία παίζει ιδιαίτερο ρόλο σήμερα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
Επισης υπαρχει η παρα πολυ ευκολη επιλογη για να μη ζαλιζομαστε κτλπ σε οσους δεν αρεσει το Αμαρρα να μη το παρουν απλα....χωρις παραφιλολογιες.:116:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.647
και ολες σας οι αποριες (bit perfect itunes και στο pc) απο την dcs.
http://www.thewelltemperedcomputer.com/Lib/OperatingSystemsHandlingOfSampleRates.pdf
ok?
Α, δεν το είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο report, ευχαριστώ! Σε ότι αφορά itunes και pc είναι μία από τα ίδια με αυτό. Και οι δύο λένε οτι το itunes μπορεί να γίνει bit-perfect στο pc εφόσον επιλέγονται οι σωστές δειγματοληψίες σε quicktime και windows. Παρόλα αυτά σε μένα δεν περνάει το test του weiss και ακούγεται χειρότερα από το foobar!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.972

το θρεντ θα "τραβήξει" μου φαίνεται...

άντε ρε! που το κατάλαβες?:138:

Θα ήθελα να πληροφορηθώ για τα εξής:

α)υπάρχει κάποιος που σε mac προτιμά το itunes από το amarra?

σίγουρα θα υπάρχει. εδώ υπάρχει άνθρωπος που ψηφίζει ασταμάτητα ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια, τι λες τώρα! μα τι ερωτήσεις είναι αυτές? βγάζεις άκρη με τις ¨προτιμήσεις" του κόσμου? είναι δυνατό? μπουααααααααααα-χαχαχαχαχαχα

β)αν παίρνουμε ή όχι bit perfect από την οπιαδήποτε κομπιουτεροπηγή μας σχετίζεται με το πόσο καλό ή όχι αποτέλεσμα παίρνουμε τελικά, ή παίζουνε ρόλο και άλλοι παράγοντες?

σαφώς παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες. το μπιτ πέρφεκτ είναι ένας παράγων που οφείλουμε να τηρούμε.

γ)ένας υπολογιστής με software αναπαραγωγής ήχου ως συσκευή στην αναπαραγωγική αλυσσίδα αποτελεί την εναλλακτική του παλιού καλού απλού transport ή προσφέρει και κάτι επιπρόσθετα σε αυτό (εκτός από την ευκολία)?

τίποτα περισσότερο. είναι ένα transport, που μπορεί να παίζει όλα τα φορμά.

δ)δυο διαφορετικοί υπολογιστές οι οποίοι "βγάζουν" διαπιστωμένα bit perfect σήμα, αν διατηρήσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος ίδια ακούγονται το ίδιο ή όχι και γιατί?

δεν ακούγονται το ίδιο. ακόμα και το τροφοδοτικό μπορεί να παίξει ρόλο, δεν έχουν όλα τα τροφοδοτικά ίδιας ποιότητας σταθεροποίηση, ούτε όλες οι μητρικές. επίσης η θωράκιση του κουτιού, πολλά παίζουν ρόλο, όπως πχ η κάρτα ήχου, τι εξόδους έχει, αν έχουν γαλβανική απομόνωση, τι ακρίβεια ρολογιού έχει, τι τάση βγάζει, τι πρωτόκολλο υποστηρίζει, με ποιο τρόπο θα κάνει (αν κάνει) υπερδειγματοληψία, κλπ κλπ κλπ.

Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την κουβέντα σε κόσμια επίπεδα θα βοηθηθεί πολύς κόσμος, διανύουμε μια μετάβαση στην "ψηφιακή εποχή αναπαραγωγής" και οι όποιες πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές.

σωστό, αλλά είσαι (όπως πάντα) καλοπροαίρετος. δυστυχώς, άλλοι νομίζουν πως τους τρώμε το ψωμί...

Αυτό που έχω διαπιστώσει παίζοντας είτε από foobar είτε από itunes (στο mac) με μια m-audio audiophile usb (ως spdif) και μετά με όποιο dac είναι ότι προφανώς το μέσο έχει σαφή ηχητική υπεροχή απέναντι σε παλιότερες "κλασικές" λύσεις.

σωστά. ξεπερνιούνται πολλά προβλήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αναπαραγωγή του δίσκου από το λέιζερ, οπότε και ως αμιγές transport η υπεροχή του πι-σίου είναι αδιαμφισβήτητη.

Και αφήνω στην άκρη την ευχρηστία η οποία παίζει ιδιαίτερο ρόλο σήμερα...
μη το λες αυτό το περι "ευχρηστίας", διότι βλέπω πολλά παιδιά να ταλαιπωρούνται σκοπίμως και συνειδητά με το μαύρο δίσκο, οπότε φυσιολογικά συμπεραίνω πως ο μαζοχισμός ανθεί στο χώρο μας...άλλωστε δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για τον τρόπο που αντλεί ευχαρίστηση για τον εαυτό του, ίσα ίσα, αν θες να τον βοηθήσεις, του ρίχνεις και μια κλωτσιά στα απαφτά και μια μπουνιά στη μούρη, και τον κάνεις τρισευτυχισμένο το μαζόχα.:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.972

οπότε, αφού έχεις δοκιμάσει και τις δυό λυσεις, φούμπαρ κι άι-τιούνς, πες μας τι προτιμάς από τα δυό αυτά. πες μας δηλαδή κι εσύ το μακρύ σου και το κοντό σου. μη σκας, χωρίς ενοχές...:126:

Reaction score
1.864

οπότε, αφού έχεις δοκιμάσει και τις δυό λυσεις, φούμπαρ κι άι-τιούνς, πες μας τι προτιμάς από τα δυό αυτά. πες μας δηλαδή κι εσύ το μακρύ σου και το κοντό σου. μη σκας, χωρίς ενοχές...:126:
χαχα, απολαυστικός όπως πάντα ο γιατρός! :137:

Όταν θα έχω κάποια σαφή άποψη για το θέμα θα την εκθέσω. Προς το παρών το σύστημά μου δε το ξέρω ούτε εγώ. Περιμένω τον Πύργα να μου κόψει κάτι πηνία που του έστειλα για να φτιάξω εσωτερική καλωδίωση στο mg3, ήρθανε και οι 2 πυκνωτάδες, όλα τα υπόλοιπα τα έχω, έχω φρεσκάρει και την κόλλα στα μαηλάρια, έτοιμος είμαι σου λέω.
Με τα 3άρια θα μπορέσω να σου πω στάνταρ πράματα, με τα τσάρια που ακούω τώρα δε μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες...

Όλα παίζουν όμορφα, πολύ όμορφα με τα τσάρια.... :128:

Οπότε να μη λέμε ψέμματα και μπερδεύουμε τον κόσμωτα (παλιότερα εξέφραζα άποψη πιο...άνετα, λάθος μου και δε το ξανακάνω).

Άσε που και σε κανα δίμηνο που θα έχω τελειώσει με τα μάγκια αυτό το θρεντ ακόμα εδώ θα είναι και θα ρολλάρει! :143:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Για την ιστορία, υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι ακούνε τραγικές διαφορές στις διάφορες εκδόσεις του Foobar (και μάλιστα δουλεύουν κάτι "αρχαίες" εκδόσεις στις οποίες δε δουλεύουν τα μισά plugin για να μη "χάσουν" σε ήχο).
Ρε άσχετε παπάρα; Έχεις ακούσει foobar με Pentium Pro; Αφού δεν έχεις ακούσει, τί μιλάς;

:204: :204: :204:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.972

Ρε άσχετε παπάρα; Έχεις ακούσει foobar με Pentium Pro;
λάθος τα γράφεις μπαρμπα.

μετά το <<Ρε άσχετε παπάρα>> δε θέλει ερωτηματικό, θέλει κόμμα, και συνέχεια της επόμενης ερώτησης, ώστε να μη τον ρωτάς τον άνθρωπο αν είναι <<άσχετος παράρας>>, καθώς αυτό είναι αυτονόητο, να του ρίχνεις το "κοσμητικό" με τη μία και να τον ρωτάς στη συνέχεια για τις ακουστικές του εμπειρίες με πέντιουμ προ, όπως πολύ καλά κάνεις και ρωτάς, εδώ όλα θέλουμε να τα μάθουμε.

άντε, όλα γω θα στα λέω?

:143::135:

Reaction score
2.319
Μπα ο μαθηματικός συνεπεξεργαστής σίγουρα ρίχνει την ποιότητα! Είμαι σίγουρος ότι ο απόλυτος ήχος θα προέρχεται από κάποιο HP server με Unix που θα τρέχει κάποιο κώδικά μηχανής!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.972

Οπότε να μη λέμε ψέμματα και μπερδεύουμε τον κόσμωτα (παλιότερα εξέφραζα άποψη πιο...άνετα, λάθος μου και δε το ξανακάνω).
ναι, λάθος σου, πρόσεκσε μη σντραμπουλήκσει κανένας κανα πόδι, μη τυχόν και κάμει "λάθος αγορά" βασιζόμενος στις "πρόχειρες ακουστικές σου εκτιμήσεις", ωιμέ τι δυστυχία...άσε και το άλλο, πρόσεκσε μη πέσεις έξω σ'αυτά που λες, μη τυχόν και χάσεις την υπόληψίν σου στους βλαμμένους στο ιντερνέτ και σου κοπεί το νερό στ'αλώνι, για ένα κούτελο ζεις, προσοχή-κίνδυνος-θάνατος, βρε άιντε...:137::138:

Reaction score
777
Κάποια στιγμή θα βγει στη φόρα γιατί ακούγονται διαφορετικά - αν ακούγονται όντως διαφορετικά γιατί τα Α/Β τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι οι περισσότεροι.
εγώ τη διαφορά αμάρα itunes την άκουσα με Α/Β.Μάλιστα είναι και πολύ εύκολο...ένα κουμπί...

πραγματικά δέν έχω ακόμα συγκρίνει έτσι όπως θέλω foobar-amarra αλλα θα το κάνω και θα αναφέρω τις διαφορές.
το όλο ζήτημα όμως δέν είναι στο αν θα έχει διαφορές.αλλα στην ποινικοποίηση του προιόντος προτού μάλιστα δούμε τί είναι αυτό:126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis