AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Reaction score
0
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Ενδιαφερουσες προτασεις για βελτιωσεις στον ηχο, απο channld.com για Mac και Pure Music, αλλά πιθανό να ισχυουν γενικα

1) βαλτε το λειτουργικο συστημα μονο του σε SSD
2) βαλτε τα μουσικα αρχεια σε ξεχωριστο σκληρό δισκο (μη-SSD!)
3) όσο περισότερη μνημη τοσο καλυτερα (π.χ. 8Gb)
4) αν το Dac ειναι σε συνδεση firewire, οι δισκοι δεδομενων να ειναι σε USB (και το αντιστροφο) για να μην ανταγωνιζονται

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Επειδή το σχόλιο μου είναι λίγο μ@...@ :138: και η περιγραφή του manos με έψησε, αυτό που θέλω να μάθω είναι:
Η 'παραπάνω' πληροφορία που ακούσατε υπάρχει στο 'αρχείο' ?
...και αν ναι γιατί δεν την αναπαράγουν τα άλλα προγράμματα ?

Όπως νόμιζα από την αρχή, μου φαίνεται ότι πρόκειται για ένα 'αναλογικό' dsp που πράγματι 'δουλεύει' και αρέσει ! :137:

ένα 'αναλογικό' dsp που πράγματι 'δουλεύει' και αρέσει.....ακριβως αυτο.......χαιδευει αυτια?κοροιδευει αυτια?ωηνει δηθεν αυτια?
Ποσως με ενδιαφερει...με ενδιαφερει οτι ακουσα ποιο ομορφα ,ποιο φυσικα,ποιο μουσικα..........το ζητουμενο μου δηλαδη......

Reaction score
150
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Ενδιαφερουσες προτασεις για βελτιωσεις στον ηχο, απο channld.com για Mac και Pure Music, αλλά πιθανό να ισχυουν γενικα

4) αν το Dac ειναι σε συνδεση firewire, οι δισκοι δεδομενων να ειναι σε USB (και το αντιστροφο) για να μην ανταγωνιζονται

Ειλικρινά θα ήθελα ν'ακούσω το ΓΙΑΤΙ προτείνει το συγκεκκριμένο set-up και πως κατέληξε στα συγκεκεριμένα συμπεράσματα.

1) Η λογική είναι ταχύτερα access times και η μόνη δικαιολογία στη συγκεκριμένη λογική είναι ότι ως music player καλό είναι να ξεκινά και να φορτώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται πλησιάζοντας τα standalones αλλά αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς.

Καλό είναι, έχω βάλει κι εγώ αλλά αν κάποιον δεν τον παίρνει δεν τρέχει τίποτα.

2) Αυτό το στηρίζουν στο γεγονός ότι οι SSD χαλάνε "ΚΑΠΟΤΕ" μιας και έχουν περιορισμένο αριθμό writes αφού απότελούνται από flash μνήμη στην ουσία.

Κολοκύθια, μιας και πρώτα θα έχουμε χαλάσει εμείς και μετά αυτοί και δεν είναι καθόλου πρόβλημα με τους νέους. Υπάρχουν SSD που χρησιμοποιούνται σε servers και γράφουν όλη μέρα αλλά κοστίζουν χιλιάδες δολλάρια.

Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος γιατί αν μπορούσα να έχω 20 TB με SSD σε λογικό κόστος θα το έκανα αύριο.

Επίσης εδώ ισχύει και η ίδια αρχή του να μην έχεις τα storage data στο boot drive για πολλούς λόγους βέβαια.

3) H μνήμη είναι φθηνή και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος πια κάποιος να μην βάλει και 8 και 12GB αλλά μην τρελαθούμε. Από τη στιγμή που δεν έχουμε 200 tasks στο background και δεν ξεμένει το λειτουργικό από μνήμη είναι περιτή.

Με άλλα λόγια αν δεν μπορεί να στήσει κανείς computer με 4GB που να περισσεύει και για του χρόνου η μνήμη τη στιγμή που χρησιμοποιείται το μηχάνημα μόνο για αναπαργωγή μουσικής τότε μάλλον δεν ξέρει τι κάνει.

Αυτοί βέβαια μιλάνε εκ του ασφαλούς και μιας και οι MAC users δεν είναι και οι πλέον σχετικοί (γι'αυτό πάνε ΜAC γιατί δεν τους νοιάζουν τα "εις βάθος" του H/W) σου λέει πες 8 να είμαστε μέσα.

Δεν γνωρίζω αν το software τους φορτώνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το playlist σε κάποιου είδους RAMDRIVE οπότε εκεί και για μεγάλα playlists τα 8 θα τα χρησιμοποιήσει (λέμε τώρα) κάποιος.

Πάντως από bloatware γενικά καλά πάμε. :142:

4) Αυτό πάλι έχει κάποια βάση αλλά εν έτη 2010 καλά θα κάνει όποιος αγοράζει εξωτερικό σκληρό του 1TB και πάνω να αποφεύγει τη USB αλλά και τη firewire σύνδεση σαν το διάολο μιας και είναι υπερβολικά αργες και οι δυο για μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Βουρ σε E-Sata κι ελπίζω σύντομα σε lightpeak.

Τέλος αφού παίζει το software τους από τη μνήμη τα περί ανταγωνιστικότητας των bus δεν παίζουν ρόλο αφού δεν υπάρχει concurrent use στην ουσία.

Πάντως αυτά δεν έχουν να κάνουν με την ηχητική απόδοση στην ουσία.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.327

Έλα Χριστέ και Παναγιά!! :114:

Reaction score
1.188

ένα 'αναλογικό' dsp που πράγματι 'δουλεύει' και αρέσει.....ακριβως αυτο.......χαιδευει αυτια?κοροιδευει αυτια?ωηνει δηθεν αυτια?
Ποσως με ενδιαφερει...με ενδιαφερει οτι ακουσα ποιο ομορφα ,ποιο φυσικα,ποιο μουσικα..........το ζητουμενο μου δηλαδη......
Αυτό θα εξηγούσε τις διαφορές που ακούσατε...

Γιατί εγώ δεν έχω mac αλλά τεστάροντας τα προγράμματα του PC στα ΧΡ κατ' αυτόν τον τρόπο:

MediaMonkey -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG
WinAmp -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG
Foobar -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG

και κατ' αυτόν τον τρόπο:

MediaMonkey -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG
WinAmp -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG
Foobar -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG

με απενεργοποιημένα όλα τους τα DSP δεν μπόρεσα σε καμμία από τις δύο περιπτώσεις να διακρίνω την παραμικρή διαφορά ανάμεσα στα προγράμματα.

Reaction score
3
κανας κατοχος weiss? εχει ενα τεστακι που τσεκαρεις αν ειναι bit τετοιο.
Αλλα νομιζω δεν ειναι και το ζητουμενο αν η μουσικη που βγαζει αρεσει τοτε τα υπολοιπα δεν εχουν ουσια.Αν και τοχω (το αμαρα)δεν παιζω με αυτο γιατι βαριεμαι να στηνω το Mac και να παιζω με την playlist βαλε βγαλε τα flac ,για μετατροπη σε aiff τοσα γιγα ουτε λογος.ενω το htpcaki μου ειναι ετοιμοπολεμο παντα.

D

deleted user 10898

Guest
αχ βρε απιστοι θωμαδες...
300ps και 500ps jitter μετρημενα στην εξοδο του arcam dac (μιλλερ τεστ)
η διαφορα? το καλωδιο usb.
το καλυτερο? το φτηνο πενταμετρο usb μετρησε 300 το ακριβο ενα μετρο 500.
εγω ρωταω.... ακουγονται?

D

deleted user 10898

Guest

Αυτό θα εξηγούσε τις διαφορές που ακούσατε...

Γιατί εγώ δεν έχω mac αλλά τεστάροντας τα προγράμματα του PC στα ΧΡ κατ' αυτόν τον τρόπο:

MediaMonkey -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG
WinAmp -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG
Foobar -> Asio -> Prodigy Cube -> AKG

και κατ' αυτόν τον τρόπο:

MediaMonkey -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG
WinAmp -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG
Foobar -> Asio -> Prodigy Cube digital out -> Behringer Ultramatch -> AKG

με απενεργοποιημένα όλα τους τα DSP δεν μπόρεσα σε καμμία από τις δύο περιπτώσεις να διακρίνω την παραμικρή διαφορά ανάμεσα στα προγράμματα.
οταν βγει ενα προγραμμα επιπεδου αμαρα η pv για windows τα ξαναλεμε. μεχρι τοτες ... υπομονη... ολα τα ιδια παιζουν...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

οταν βγει ενα προγραμμα επιπεδου αμαρα η pv για windows τα ξαναλεμε. μεχρι τοτες ... υπομονη... ολα τα ιδια παιζουν...
Οταν βγει να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα το αγοράσω! :142:

Reaction score
2.066

Ξέρει κανείς που θα βρω ένα καλό USB, type A σε type A?

Νίκο;

Reaction score
1.188

Ορίστε:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750403

Αν τα 1,52€ που κοστίζει σού φαίνονται λίγα, σού το παραγγέλνω εγώ και μού δίνεις 1520€

Θα έχει γίνει super high end και να δεις τι ωραία που θα παίζει τότε! :142:

Reaction score
140

Νίκο;
δύσκολο το a-a
τα περισσότερα είναι α-β
μόνο με ανταπτορα

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Οταν βγει να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα το αγοράσω! :142:
ουτε και το αμαρα το αγοραζεις αμα ξερεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan