Amazfit, το smartwatch της Xiaomi για τη γυμναστική σας

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.360
Ένα νέο wristband ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Xiaomi το οποίο διαφέρει σημαντικά από τη σειρά Mi Band. Το Amazfit της κινέζικης εταιρείας προορίζεται κυρίως για τη γυμναστική σας, έχοντας το στρογγυλό σχήμα ενός ρολογιού και ενσωματώνοντας διάφορους αισθητήρες.

Η οθόνη του έχει διαστάσεις 1,34 ιντσών και ανάλυση 300x300 ενώ στο εσωτερικό υπάρχει διπύρηνος επεξεργαστής στο 1.2 GHz με 512MB μνήμη. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 4GB και η μπαταρία στα 200mAh. Όπως δηλώνει η Xiaomi, το Amazfit διαθέτει πολύ καλή αυτονομία αφού μπορεί να λειτουργεί χωρίς φόρτιση για 5 σερί ημέρες αλλά αν ενεργοποιήσουμε τον ενσωματωμένο GPS δέκτη, η αυτονομία πέφτει ραγδαία στις 35 ώρες.





Από τους διαθέσιμους αισθητήρες υπάρχει το βηματόμετρο, μέτρηση καρδιακών παλμών, αλλά και NFC, Bluetooth 4.0 LE. Η σύνδεσή του με το smartphone γίνεται μέσω της εφαρμογής Mi Fit για iOS ή Android, και στην οποία εμφανίζεται η καθημερινή δραστηριότητα του κατόχου του Amazfit.

Κυκλοφορεί στις αρχές Οκτωβρίου με τιμή €132 ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

(πηγή)

Y.Γ.: ΜΗΝ βιαστείτε να προπαραγγείλετε, το display είναι μόνο στα κινέζικα - εκτός κι αν ξέρετε κινέζικα!
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Εδώ και δεκαπέντε μέρες ξεκίνησα ταχύ περπάτημα γιατί τα τελευταία χρόνια που δεν αθλούμαι παρά μόνο με τον κήπο, απο τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο ματώνουν πολύ απ' το ξύσιμο και μου χαλούν τα ρούχα και τα έπιπλα. :p

Για να μετρήσω βήματα δοκίμασα 2-3 apps που δεν με έπεισαν, και μετά απο συζήτηση με τον technical advisor @xfader, αποφάσισα να πάρω ένα χαμηλής σχετικά τιμής smartwatch γιατί δεν είναι ακόμα ώρα για προχωρημένα αφού η κατάσταση είναι εντελώς ρευστή και οι οθόνες μέτριες.
Κοίταξα τα Garmin, τα Huawei και το πολύ ωραίο Apple Watch που ευτυχώς δεν συνεργάζεται με Android και τη γλύτωσα.

Πριν πάμε στην έκθεση Ήχου-Εικόνας περάσαμε απο μαγαζί και αγόρασα ένα Amazfit Pace. Να βλέπω και τα γράμματα :D , γιατί το Bip με την τεράστια διάρκεια μπαταρίας 45 ημερών παραείναι μικρό.

Η εμπειρία συγχρονισμού με το τηλέφωνο ήταν βαθιά τραυματική, γιατί προσπαθούσα να το σετάρω οδηγώντας και φορτίζοντάς το συνάμα, με τον Αλέξανδρο να γελάει και να κοροϊδεύει. Στην έκθεση ήταν ένα μαύρο πράγμα και ευτυχώς βρήκαμε την Γκέλη της ΕΤΥΤ που έχει ίδιο και μου διηγήθηκε την δική της αντίστοιχη εμπειρία. Πήγα σπίτι, τίποτα. Αργά το βράδυ και ενώ ήμουν έτοιμος να το πετάξω απ' το παράθυρο σκέφτεται το Ντολμαδάκι να δοκιμάσω να το κάνω sync με το δικό της και έγινε αμέσως. :rolleyes: >:(
Μετά έβαλα τα δικά της emails στον γ@μωAmazfit λογαριασμό και δούλεψε με το δικό μ'. :party:


Την επομένη το φόρτισα, περπάτησα 50 λεπτά, πήγαμε σινεμά, ξαναπερπάτησα αργά το βράδυ, μέτρησε ύπνο, και έπεσε μόνο 20%.
Χθες και σήμερα περπάτησα απο 50 λεπτά, μέτρησε ύπνους, 8-11.000 βήματα κάθε μέρα, και βρίσκεται στο 40% μπαταρίας δυόμισι μέρες απο την φόρτιση.
Σούπερ! :thumbsup:

Δείχνει πρόγνωση καιρού με κάτι ψειράκια :p γιατί εμείς οι γεροαγρότες τον κοιτάμε συνεχώς, πολύ ακριβείς παλμούς, ειδοποιήσεις για emails, ουωτσάππια και μηνύματα, χρονόμετρα, πυξίδες και ξυπνητήρια, διαδρομές απο GPS (αλλά χωρίς χάρτες όπως το Garmin, μήπως χαθώ δίπλα στο σπίτι μου), έχει και 4GB για μούζικες μέσω BT.
Το app λειτουργεί άριστα και κάνει ταχύτατο sync.

Το ρολόι έχει καμιά τριανταριά καντράν και επέλεξα το πιό πλήρες καραγκιοζάκι γιατί αν ήθελα απλό, έχω κανονικά ρολόγια. :)

Το μόνο σοβαρούτσικο θέμα του είναι η ποιότητα της οθόνης που ούσα LCD έχει κακό contrast, αλλά για 100€ δεν παραπονιέμαι. Με κατάλληλη κίνηση του καρπού ανάβει και βλέπεις στα σκοτεινά ενώ στον ήλιο δεν απαιτείται.



IMG_20181125_144141(1).jpg


IMG_20181127_182849.jpg


IMG_20181127_182912.jpg


IMG_20181127_183007.jpg
 







Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.166
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top