amazon.com

Reaction score
20
Ετοιμάζομαι για μία παραγγελία από amazon.com και θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το τελωνείο.Έχω διαβάσει κάτι λίγα αλλά θα προτιμούσα να μου πει κάποιο μέλος που έκανε πρόσφατα κάποια αγορά ή ξέρει στα σίγουρα.Μέχρι τι ποσό δεν χρεώνεσαι παραπάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :107:

Reaction score
295
Απάντηση: amazon.com

Ετοιμάζομαι για μία παραγγελία από amazon.com και θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το τελωνείο.Έχω διαβάσει κάτι λίγα αλλά θα προτιμούσα να μου πει κάποιο μέλος που έκανε πρόσφατα κάποια αγορά ή ξέρει στα σίγουρα.Μέχρι τι ποσό δεν χρεώνεσαι παραπάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :107:
Eχω αγορασει πραγματα (ενισχυτες-βελονες πικ απ ,οργανα μετρησεων κλπ απο Αμερικη-Ιαπωνια-Κινα κλπ) αξίας απο 20 μέρι 130 δολάρια.Δεν πλήρωσα ποτε τίποτα.
Για μεγάλα ποσα δεν ξέρω.

Reaction score
20
Σε αυτά τα ποσά είμαι για κάτι ταινίες που θέλω.Οπότε μάλλον δεν πληρώνω κάτι παραπάνω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.639
Δεν έχει τύχει ποτέ να πάρω κάτι από το Amazon.com και να χρεωθώ, ούτε τα 4€.

Τους τελευταίους μήνες τα φέρνω λίγα-λίγα, μπας και.

Reaction score
2
Πάντως μόλις τις προηγούμενες μέρες άλλαξαν και το Expedited Shipping, και το έκαναν μέρος του προγράμματος AmazonGlobal (όπως το Priority δηλαδή).

Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα αποστολής αυξάνονται καθώς θα χρησιμοποιηθεί courier εταιρεία (φαντάζομαι μέχρι την παραλαβή του προϊόντος, δεν θα παραλάβουμε από τα ΕΛΤΑ δηλαδή), όχι όμως Express υπηρεσία (οι χρόνοι παραμένουν οι ίδιοι στο expedited) ενώ παράλληλα προστίθεται και import fee (οπότε ΔΕΝ μπλέκουμε με τελωνεία σε καμία περίπτωση).

Αν δεν χρειαστεί το import fee ή είναι λιγότερο από αυτό που προπληρώσαμε, το amazon κάνει refund την διαφορά.

Τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει με Priority Shipping στο παρελθόν και όλα κομπλέ (ήρθε σε δυο τρεις μέρες και το amazon σε ανύποπτο χρόνο μου έδωσε πίσω $10-15) και αυτή τη στιγμή περιμένω και την πρώτη μου παραγγελία με το νέο σύστημα expedited.

Όλες οι προηγούμενες με expedited είχαν έρθει και πάλι χωρίς προβλήματα βέβαια, οπότε δεν ξέρω αν τελικά θα αξίζει η αλλαγή (σίγουρα θα φύγει εντελώς ο φόβος του τελωνείου βέβαια).

Μεταφορά με απλό USPS και δεν θά χεις πρόβλημα
Το amazon.com ακόμη και στις απλές παραγγελίες δεν χρησιμοποιεί USPS :109:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: amazon.com

Πάντως μόλις τις προηγούμενες μέρες άλλαξαν και το Expedited Shipping, και το έκαναν μέρος του προγράμματος AmazonGlobal (όπως το Priority δηλαδή).

Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα αποστολής αυξάνονται καθώς θα χρησιμοποιηθεί courier εταιρεία (φαντάζομαι μέχρι την παραλαβή του προϊόντος, δεν θα παραλάβουμε από τα ΕΛΤΑ δηλαδή), όχι όμως Express υπηρεσία (οι χρόνοι παραμένουν οι ίδιοι στο expedited) ενώ παράλληλα προστίθεται και import fee (οπότε ΔΕΝ μπλέκουμε με τελωνεία σε καμία περίπτωση).

Αν δεν χρειαστεί το import fee ή είναι λιγότερο από αυτό που προπληρώσαμε, το amazon κάνει refund την διαφορά.

Τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει με Priority Shipping στο παρελθόν και όλα κομπλέ (ήρθε σε δυο τρεις μέρες και το amazon σε ανύποπτο χρόνο μου έδωσε πίσω $10-15) και αυτή τη στιγμή περιμένω και την πρώτη μου παραγγελία με το νέο σύστημα expedited.

Όλες οι προηγούμενες με expedited είχαν έρθει και πάλι χωρίς προβλήματα βέβαια, οπότε δεν ξέρω αν τελικά θα αξίζει η αλλαγή (σίγουρα θα φύγει εντελώς ο φόβος του τελωνείου βέβαια).

Το amazon.com ακόμη και στις απλές παραγγελίες δεν χρησιμοποιεί USPS :109:
Thanks for the info!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.415
Δηλαδή ότι δούμε ως τελική τιμή στο expedited είναι το μάξιμουμ, δεν υπάρχει περίπτωση να μας έρθει λογαριασμός για κάτι περισσότερο μετά;
Στα ηλεκτρονικά είδη έχουμε κάποια ασυμβατότητα δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας; Από ότι θυμάμαι όχι...αλλά δεν είμαι και σίγουρος τώρα πια.

Reaction score
2
^^Υποτίθεται πως ναι, δεν υπάρχει περίπτωση να χρεωθούμε κάτι παραπάνω, γιατί με αυτό το πρόγραμμα ήδη έχουμε εξουσιοδοτήσει κάποιον να το κάνει για εμάς. Το amazon λέει:

"What if the actual Import Fees are more than the Import Fees Deposit I was charged?

For items sold by Amazon Export Sales, Inc., you will not be charged any additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Merchants, please check the applicable Merchant's policies."

Και επίσης:

"ALL ITEMS IN THIS ORDER ARE SOLD BY AMAZON EXPORT SALES, INC. (AES), UNLESS OTHERWISE NOTED. BY PLACING YOUR ORDER, YOU AUTHORIZE AES TO DESIGNATE A CARRIER TO CLEAR THE PACKAGE AND PAY THE IMPORT FEES ON YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF. CUSTOMS DECLARATIONS WILL BE MADE IN THE NAME AND ON THE BEHALF OF YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF BY THE DESIGNATED CARRIER. YOU CAN FIND THE COMPLETE TERMS AND CONDITIONS OF YOUR ORDER HERE"

Να πω πρώτα ότι εγώ δεν έχω εμπειρία με ηλεκτρονικά, και ότι μιλάμε πάντα για αγορές με πωλητή το amazon. Αν και τώρα μόλις έκανα μια δοκιμή (χωρίς να κάνω checkout) και τα ίδια ισχύουν και σε σκληρό δίσκο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.958

Έχω να ψωνίσω αρκετό καιρό από το αμερικάνικο Amazon (το έχω γυρίσει στο Amazon.co.uk). Τα πράγματα έχουν όπως τα έγραψε ο tonypap.

Δοκίμασα τώρα να κάνω μια αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου και ενώ η αρχική τιμή ήταν συμφέρουσα, μετά τις έξτρα χρεώσεις περάσαμε την τιμή στην Ελλάδα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.639
Η πιό πρόσφατη παραγγελία μου. Γιά 2 Blu-Ray δεν εχει φόρους.

Reaction score
2

Ναι, και μένα δεν είχε ποτέ φόρους και έχω πάρει πολλές φορές BLuray.
Επί τη ευκαιρία, υπάρχει μια φήμη ότι στις 24 Νοεμβρίου θα έχουν σουπερ προσφορά στο Indiana Jones collection μόνο $30!!! και το Bοnd Box μόνο $110!!!

Reaction score
2

Στο Amazon.uk κοστίζει 89£ το Bond, απο εκεί το πήρα.
ε, και πάλι, αν ισχύσει αυτή η προσφορά που λέει το Amazon θα είναι 25 ευρώ φθηνότερα.
Βέβαια με τα ταχυδρομικά μπορεί να έρθει το ίδιο με το amazon.co.uk.

@melina
To Indiana Jones collection δεν έχει!
Για το Bond δεν το έχω ψάξει, αλλά νομίζω και αυτό δεν έχει.
Το επιβεβαιώνεις Zizik;

Reaction score
2
Μιας και παρέλαβα σήμερα την πρώτη παραγγελία με το νέο σύστημα expedited, να πω ότι παρέλαβα από ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (και όχι από τον ταχυδρόμο) και ότι είχα tracking code καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής, με μια μικρή διαφορά όμως, ότι δεν ήταν universal.

Και εξηγούμαι: στην αρχή έλαβα ένα tracking code για την MSI Worldwide Mail. Όταν έφτασε Βέλγιο η σελίδα ανανεώθηκε με νέο number (ψιλοαχρείαστο) και εν τέλει στην ίδια σελίδα μου έδωσαν και το tracking number για τα ΕΛΤΑ Courier, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μόλις το προϊόν ήρθε Ελλάδα.

Έγινε shipped στις 16/11 και έφτασε Ελλάδα 24/11.

Εντάξει, ο νέος τρόπος έχει τα προφανή θετικά (trackable, χωρίς περίπτωση τελωνείου), αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο ακριβός. Για ακριβά προϊόντα μάλλον θα τον επιλέγω πάντως.

Reaction score
2

Πήγα σήμερα να παραγγείλω 2 BLurays και ΕΧΕΙ ΦΟΡΟ!! Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό!

Έχει πάρει κανείς πάλι, και του τα έβγαλε έτσι;
λέει:
"Import Fees Deposit" represents an estimate of the Import Fees that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the US. By placing your order, you agree to allow Amazon Export and/or Merchant (as applicable) to collect the Import Fees Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for the import fees that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country.

λέει παρακάτω:
In the event that the Import Fees Deposit exceeds the Actual Import Fees, Amazon Export or Merchant (as applicable) will refund the difference to you.
οπότε μπορεί και να μου επιστραφεί ολόκληρο το ποσό τελικά;
Αφού ποτέ δεν πλήρωνα τελωνείο..

αν βάλω standard shipping, δε μου βγάζει τα έξοδα τελωνείου.
Είναι επίφοβος ο τρόπος αυτός;
Μπορεί να χαθούν στο δρόμο, και να μη μου επιστραφούν τα λεφτά μου;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.639
Μόνο με standard shipping αγοράζω, πάνω από δέκα χρόνια. Μία φορά που άργησαν πολύ, μου χάρισαν τα μεταφορικά. Αν δεν είχαν έρθει τελικά, θα τα έστελναν πάλι.

Reaction score
2

Μόνο με standard shipping αγοράζω, πάνω από δέκα χρόνια. Μία φορά που άργησαν πολύ, μου χάρισαν τα μεταφορικά. Αν δεν είχαν έρθει τελικά, θα τα έστελναν πάλι.

Σοβαρά; Ωραία τότε..(δηλαδή η φωτό που έβαλες παραπάνω ήταν με standard).
και που θα ξέρουν δηλαδή αν εγώ τους πω ψέμματα ή όχι για το αν ήρθαν;
τελοσπαντων.

Είδα το μέσο χρόνο που λέει στο amazon για να έρθουν, αλλά μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ, σε σένα πόσο κάνουν περίπου να έρθουν; (μένεις Αθήνα;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm