Amina Technologies....Τα αόρατα ηχεία

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Amina Technologies,
τα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρίας όσοι μας επισκέπτεστε στην Ηλιούπολη πιθανώς τα γνωρίζετε και τα έχετε ακούσει να παίζουν αφού τα έχουμε demo σε διάταξη multiroom με τα speakercraft. Είναι τα γνωστά και ως Αόρατα Ηχεία αφού μπορούν να κρυφτούν σε διάφορες θέσεις, όπως σε οροφές ή τοίχους από Γυψοσανίδες, από τούβλα πίσω από ξύλινες επιφάνειες με ειδική διαμόρφωση, σε οροφές από ορυκτή ίνα και πολλές άλλες customπροτάσεις.



Είναι τεχνολογίας NXTκαι ο Βρετανός δημιουργός τους, RichardNewlove, προσδιορίζει ότι η απόδοση τους βρίσκεται πέραν από τις συμβατικές δημιουργίες ηχείων και πολύ κοντά στο φυσικό ήχο γιατί λειτουργούν όπως τα μουσικά όργανα όπως πχ. το βιολί, με δονήσεις και συντονισμό.

Η μεγάλη τους διασπορά λόγω της μεγάλης τους διάστασης που ακτινοβολεί όλη ήχο 45x35cm τα βοηθάει σε εγκαταστάσεις Multiroom όπου χρειαζόμαστε να «γεμίσουμε» με ήχο ένα δωμάτιο, χωρίς φυσικά να καταλαμβάνει ούτε ένα χιλιοστό διαθέσιμου χώρου !





Είναι φυσικό να τα έχουν ερωτευτεί αρχιτέκτονες, εσωτερικοί σχεδιαστές χώρων και όλες οι….γυναίκες αφού έχουν WAF 10/10. Έτσι έχουν εισβάλει σε πολλά μοντέρνα αλλά και κλασικά σαλόνια λόγω της ανυπαρξίας τους αλλά και σε γνωστά παγκόσμια οικήματα όπου η αισθητική παρέμβαση οφείλει να είναι μηδενική.





Οι κλασσικές σειρές έρχονται σε 3 μοντέλα:

AIW1X 20Watt/8Ohm

AIW3X 40Watt/8Ohm

AIW5X 80Watt/8Ohm


Άλλα έχουν και τις στερεοφωνικά αδέλφια τους, ηχεία δηλαδή στην ίδια διάσταση όπου έχουμε δύο εξόδους για ήχο 2 καναλιών (σε μικρούς χώρους όπουδεν μπορούν να τοποθετηθούν δύο αλλά να χρειαζόμαστε δικάναλη μουσική)

AIW2X 20Watt/8Ohm
AIW4X 40Watt/8Ohm

Έχω πολύ πληροφοριακό υλικό πάνω στα αόρατα ηχεία που θα φανούν σε πολλούς φίλους τους siteεξαιρετικά ενδιαφέροντα, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουν πολλές εφαρμογές και δη σε νέες κατασκευές οικιών ή ανακαινίσεις χώρων η γραφείων.
Μπορείτε να βρείτε άμεσα πληροφορίες στο siteπου έχουμε ολοκληρώσει και εξελληνίσει εδώ και λίγο καιρό www.amina.com.gr
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Η τεχνολογία ΝΧΤ που βασίζεται και η συγκεκριμένησ ειρα ηχείων αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις έχει ένα βασικό συστατικό για τα εντοιχιζόμενα ηχεία Amina. Είναι ένα πάνελ από ελαφρύ, αλλά δυνατό υλικό, που δονείται με τον ίδιο τρόπο που δονούνται τα σώματα των μουσικών οργάνων (όπως η ακουστική κιθάρα, το βιολί και το πιάνο). Αυτές οι δονήσεις δημιουργούν μια διαχεόμενη πηγή ηχητικής ενέργειας που εκπέμπεται χωρίς κατεύθυνση, γεμίζοντας ηχητικά ένα χώρο πολύ πιο ομαλά από ένα συμβατικό ηχείο. Μια τέτοια πηγή, δημιουργεί ηχητικό πεδίο με εξαιρετική ευκρίνεια σε πολύ ευρύ χώρο, διασφαλίζοντας την στερεοφωνική αλλά και πολυκάναλη απόδοση, οπουδήποτε μέσα σ’ αυτόν.
Η καρδιά που δίνει ζωή στα ηχεία της Amina, είναι ο ακουστικός μηχανισμός, που αποτελεί την τελευταία τεχνολογία οδηγών δόνησης, με χρήση φυσικών μαγνητών. Ο αριθμός των οδηγών διαφοροποιείται, το AIW1 περιλαμβάνει έναν, ενώ το AIW5 έχει τέσσερις. Μ' αυτόν τον τρόπο, το AIW5 μπορεί να χειρίζεται 80 Watt συνεχούς ισχύος, παράγοντας 105dB όταν είναι εντοιχιζόμενο.
Η σειρά AIW μπορεί ν' ανταποκριθεί στις πλέον απαιτητικές συνθήκες, αναπαράγοντας από τον απαλό ήχο της κλασσικής κιθάρας, μέχρι τα εντυπωσιακά εφέ των σύγχρονων κινηματογραφικών ταινιών.
Ο ακουστικός μηχανισμός προκαλεί μικροσκοπικές αλλά δυνατές δονήσεις (μπορείτε να τις νιώσετε, αλλά δε θα τις δείτε) στο σύνθετο υλικό του πάνελ, που με τη σειρά του τις μεταδίδει μέσω του στόκου, στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου. Έτσι δονούνται τα μόρια του αέρα που εφάπτονται στον τοίχο και μεταφέρουν την ενέργεια στον αέρα πιο μακριά, με αποτέλεσμα ένα ηχητικό κύμα που διαχέεται σε όλο το χώρο.
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Φωτογραφίες απο εγκαταστάσεις των Amina - Invisible Speakers

Μια Custom κατασκευή της Βρεττανικής εταιρίας οπτικοακουστικών AV Acoustics.
Σε ένα καθιστικό οικίας στο Bridgetownm, Cannock σε διάταξη 5 καναλιών με τα ηχεία AIW5 των 80 Watt και με εντοιχισμένο SubWoofer έχει δημιουργηθεί ένα πλήρες σετ Invisible Loudspeakers για Home Theater.



Δωμάτιο ξενοδοχείου La Florida στη Μπαρτσελόνα.
Με 2 ηχεία 20 watt στην οροφή κάθε δωματίου η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει δώσει την λύση ενός πλήρους στερεφωνικού σετ ηχείων αλλά τόσο αόρατο που αφήνει τον εσωτερικό διακοσμητή να διαμορφώσει τον χώρο όπως επιθυμεί με μηδενική αισθητική παρέμβαση.
Invisible speakers at its best!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Μηνύματα
3.025.882
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88
Top