Analog News

ika

News
Μηνύματα
13.757
Reaction score
12.823
Audio Technica Exellence: Bινύλιο κορυφής



Η ιαπωνική εταιρία κάνει την έκπληξη με τη νέα σειρά high end προδιαγραφών, που λέγεται Excellence και περιλαμβάνει μια επαναστικής σχεδίασης κεφαλή κινητού πηνίου, έναν μετασχηματιστή προσαρμογής γι’αυτήν και τέσσερις τύπους καλωδίων βραχίονα.

Η κεφαλή λέγεται ΑΤ-ART1000, αποδίδει 0,2mV με εσωτερική αντίσταση 3Ω, έχει σώμα από τιτάνιο, στέλεχος boron και τοποθετεί τα δύο μικροσκοπικά πηνία στην άλλη άκρη της βελόνας, επάνω ακριβώς από το διαμάντι τύπου line contact! Τα πηνία δεν έχουν πυρήνα, βρίσκονται όμως μέσα σε ένα πολύ μικρό μαγνητικό διάκενο 0,6χλστ. που διαθέτει την απαραίτητη ένταση για να δώσουν μια χρήσιμη τάση.

Αυτή η τάση, εξαιρετικά ευάλωτη στους θορύβους, ενισχύεται ιδεωδώς από το AT-SUT1000 που διαθέτει πυρήνα L58, δίνει κέρδος 22dB και απόκριση στα 200KHz για αντίσταση κεφαλής 3Ω (πέφτει στα 40KHz για φορτίο 17Ω, που είναι και το μέγιστο που σηκώνει), ενώ παρέχει διασυνδέσεις τόσο με RCA όσο και με XLR.

Από το sut μέχρι τον βραχίονα, η εταιρία προτείνει ως ιδανικό παρτενέρ τα καλώδια ΑΤ-TC1000, που έρχονται σε τέσσερις εκδόσεις (DIN 5 pin σε RCA, XLR, και RCA-RCA, XLR-XLR) και χρησιμοποιούν αγωγούς από χαλκό DUCC (Dia Ultra Crystallized Copper-πατέντα της Mitsubishi) καθαρότητας 7Ν, που παρουσιάζουν βελτιστοποιημένες δομές κρυστάλλων, με φροντίδα ακόμη και για τον προσανατολισμό τους.


http://www.hxoseikona.gr/nea/6632-audio-technica-exellence.html







- αριστερά η τεχνοτροπία της ΑΤ , και δίπλα της η συμβατική

View attachment 107077





http://excellence.audio-technica.com/
Όταν πάει να καθαρίσει κάποιος τη βελόνα, θα κλαίνε μανούλες....:errwhat::thumbsdown:
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
Ο Andros της Zesto Audio σε Deluxe έκδοση.





Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα έκδοση του προενισχυτή phono Andros η οποία ονομάζεται Deluxe και αποτελεί εξέλιξη του τελευταίου Andros 1.2 με στοιχεία από το κορυφαίο μοντέλο Tessera. Η νέα συσκευή έχει τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια αισθητική με τον αρχικό Andros.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, ένα βασικό χαρακτηριστικό του Deluxe είναι η χρήση της λυχνίας 12DW7 στο στάδιο εξόδου. Το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι μια μεικτή διπλοτρίοδος η οποία περιλαμβάνει μια 12AX7 και μια 12AU7. Η Zesto χρησιμοποιεί το δεύτερο “μισό” για την οδήγηση των μετασχηματιστών εξόδου δημιουργώντας ένα balanced/floating στάδιο το οποίο υπόσχεται χαμηλότερο θόρυβο. Η προσέγγιση αυτή συνδυάζεται με την χρήση των ίδιων μετασχηματιστών step-up που χρησιμοποιούνται στον Tessera για την προενίσχυση του σήματος από κεφαλές MC. Η εταιρία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι μετασχηματιστές προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε θέματα γραμμικότητας φάσης και θωράκισης. Των 12DW7 προηγούνται δύο 12AX7. Όλες οι λυχνίες έχουν επίχρυσους ακροδέκτες.
Ο Andros Deluxe επιτρέπει την ρύθμιση του φορτίου που βλέπουν οι κεφαλές MC σε δέκα βήματα (με δυνατότητα επιλογής της κάθε τιμής ενώ ο προενισχυτής λειτουργεί), καθώς επίσης και την ρύθμιση του κέρδους. Όλοι οι διακόπτες βρίσκονται στο πίσω μέρος και όχι στο εσωτερικό της συσκευής. Οι συνδέσεις γίνονται μέσω επίχρυσων βυσμάτων RCA και XLR. Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε Andros Deluxe παραδίδεται έχοντας πενήντα ώρες λειτουργίας σε ελεγχόμενες συνθήκες.

http://avmentor.gr/news/2018/zesto_audio_andros_deluxe.htm



Specifications:
Inputs per channel
  • Separate MM and MC inputs
  • MM/MC switch
  • MM impedance switch 47K or 15K Ohms
  • MM capacitance 200pf
  • MC Single Ended RCA with isolated ground or Balanced XLR3F
  • MC ground on/off switch
  • MC load impedance adjustable 1000, 800, 600, 500, 400, 300, 200, 100, 50, 20 Ohms
  • MC Internal step up transformers
  • MC High/Low switch with ~ -3dB gain for high output MC cartridges
Outputs per channel
  • Impedance 10K ohms
  • +6V max output level
Active Components
  • Four (4) Gold pin JJ ECC83S/12AX7 vacuum tubes with high quality gold pin ceramic sockets
Power
  • Ground binding post
  • Power consumption 27W , 0 drain when off
  • Voltage 110/120V AC 60Hz
  • Optional factory installed 220V or 230/240V AC 50/60Hz
  • Standard 3 pin IEC power connector
  • ON/OFF power switch conveniently located on the front side
  • Two internal high quality linear regulated power supplies, 250V and 12V
Detailed Specifications
  • Gain MM input 47dB
  • Gain MC input 67dB
  • Noise – 75dBu below max output level
  • Frequency response complies with the original RIAA curve within +or- 0.5 dB
  • RIAA curve is achieved using a passive filter
  • 1% metal film resisters throughout
  • Polypropylene capacitors throughout the audio path
Other Features
  • “Made in the USA” using US and imported parts
  • Each unit is built by hand
  • 50 hour factory burn in on all circuits and vacuum tubes
  • Dimensions 17″ W X 12″ D X 5″ H
  • Weight 20 lbs.
  • 16 gauge zinc plated steel enclosure
  • Two year limited warranty
  • Six months warranty on Vacuum Tub
https://www.zestoaudio.com/andros-1-2-vacuum-tube-phonostage/
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
Degritter . . .


Από την Εσθονία μας έρχεται ένα νέο πλυντήριο δίσκων με υπερηχητικό καθαρισμό.. Καθαρίζει και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα και αυτόματα με υπέρηχους στα 120 ΚHz



Η αφαιρούμενη δεξαμενή των 1,2 λίτρων γεμίζει με αποσταγμένο ή απιονισμένο νερό, το οποίο φιλτράρεται ενεργά κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Προαιρετικά, ο κατασκευαστής προσφέρει ένα διάλυμα καθαρισμού, το οποίο μπορεί να προστεθεί στο νερό σε μικρές ποσότητες για να αυξήσει το αποτέλεσμα του καθαρισμού.

Το πρόγραμμα πλύσης και η απόδοση στεγνώματος μπορούν να ρυθμιστούν. Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πλύσης διαρκεί 5 λεπτά.

Έρχεται με προσαρμογέα για δίσκους 17 και 25 cm


http://www.hxoseikona.gr/nea/6769-degritter.html




Specifications
General
Dimensions
37 × 28 × 21 cm
14.6 × 11 × 8.3 in

Operating Temperature
5° – 30° C
40° – 86° F

Weight
9 kg
20 lbs

Power Requirements
120V / 240 V
340 W

Noise Levels
< 60 dB




upload_2018-11-19_10-12-42.png




The core of Degritter is the 120kHz ultrasonic cleaning system. It has been carefully designed in house to make sure that records are cleaned thoroughly and without any damage to the surface of the record.

Ultrasonic cleaning works by creating a large number of microscopical bubbles in the cleaning bath, a phenomena called cavitation. The bubbles are a vacuum created by high frequency pressure waves moving through the water. Every ultrasonic cycle bubbles are formed and collapsed, releasing energy as heat and minuscule strong water jets. These effects combined thoroughly clean all surfaces down to a microscopic level.

A 120kHz frequency provides finer and more evenly distributed cleaning action than lower frequency systems. In fact, this technology at even higher frequencies is used to clean parts in the semiconductor industry, where surfaces need to be pure on a molecular level.

Degritter uses a custom ultrasonic bath with a custom 340W ultrasonic amplifierthat has been designed specifically for cleaning vinyl records. The cleaning bath has four ultrasonic transducers (emitters), two on both sides covering the whole record. Degritter also comes with Frequency Sweep feature, which provides better cavitation energy and power distribution. Degritter is the only cleaning solution on the market working at 120kHz and having the Frequency Sweep feature.

http://degritter.com/

Degritter - Ultrasonic Record Cleaning Machine

 



ika

News
Μηνύματα
13.757
Reaction score
12.823
Degritter . . .


Από την Εσθονία μας έρχεται ένα νέο πλυντήριο δίσκων με υπερηχητικό καθαρισμό. Καθαρίζει και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα και αυτόματα με υπέρηχους στα 120 ΚHz
https://en.wikipedia.org/wiki/Bat_detector
Θα το ακούν οι νυχτερίδες....
:gamer:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
2018 Editors’ Choice Awards: Turntables $2,000 - $5,000

http://www.theabsolutesound.com/articles/2018-editors-choice-awards-turntables-2000-5000/



- για να μην γεμίσω το νήμα με φωτο , παραθέτω το ρηξικέλευθο ( κατ εμέ ) από πλευράς στήριξης βραχίωνα Well Tempered Lab Amadeus Mk2 . . .






Well Tempered Lab Amadeus mk2 아지무스 및 오일댐핑기능




Amadeus 254: Νέο πλατό από την Well Tempered.





Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πλατό με την ονομασία Amadeus 254, το οποίο αντικαθιστά το αρχικό Amadeus, ένα -κατά τα φαινόμενα- πολύ επιτυχημένο μοντέλο και συνοδεύεται από έναν βραχίονα LTD 10.5 ιντσών.
Με βάση τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου, η Well Tempered εξακολουθεί να παραμένει πιστή στις σχεδιαστικές αρχές που έθεσε, από το 1977, η δημοσίευση (στο JAES) της Bruel & Kjaer για τα μηχανικά συστήματα ανάγνωσης δίσκων (“Audible Effects of Mechanical Resonances in Turntables”). Η συγκεκριμένη δουλειά όχι μόνον ήταν η πρώτη που συστηματικά μελέτησε την συμπεριφορά του μηχανικού συστήματος πλατό/βραχίονας/κεφαλή και έθεσε τα βασικά κριτήρια στην αξιολόγηση της ποιότητάς του αλλά περιέγραψε, επίσης για πρώτη φορά, μια σειρά από διαδικασίες για την αξιολόγηση αυτή. Το Amadeus 254 δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην στρατηγική της WT. Η βάση του αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα, απομονωμένα μεταξύ τους και κατασκευασμένα από πολλαπλές στρώσεις υλικών. Το πλατό είναι ακρυλικό και παίρνει κίνηση μέσω ενός ιμάντα σε μορφή κλωστής (πάχους 0.004 της ίντσας, από πολυεστερικό υλικό).
Ο κινητήρας είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος (με σύστημα κλειστού βρόχου, σέρβο) και ελαστικά απομονωμένος από το υπόλοιπο σασί. Το έδρανο του Amadeus 254 είναι το κλασικό “τριγωνικό” για το οποίο είναι γνωστή η εταιρία. Αυτή η αρχιτεκτονική, η οποία βασίζεται σε δύο σημεία τριβής από τεφλόν (σε αντίθεση με τα συμβατικά έδρανα όπου, τυπικά, το σημείο τριβής είναι ένα) εξασφαλίζει μηδενικές ανοχές και υψηλότερη σταθερότητα περιστροφής, αναφέρει η Well Tempered .Η έξοδος της κεφαλής είναι διαθέσιμη τόσο σε συμβατική, single ended, μορφή όσο και σε balanced (με βύσματα XLR).
Ο βραχίονας που συνοδεύει το Amadeus 254 είναι ο γνωστός LTD με την νέα γεωμετρία Symmetrex η οποία εξασφαλίζει κάτι που η εταιρία αναφέρει ως “δυναμική ιχνηλάτηση” (Dynamic Tracking). Η γεωμετρία αυτή επιτρέπει στην δύναμη ανάγνωσης να αυξάνεται ελαφρά όταν το αυλάκι του δίσκου είναι έντονα διαμορφωμένο, εξασφαλίζοντας καλύτερη αναγνωσιμότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Για να το πετύχει αυτό ο Firebaugh μετέβαλε λίγο τις συνθήκες ισορροπίας του συστήματος “μπάλα γκολφ/αποσβεστικό υγρό” στο οποίο βασίζονται, παραδοσιακά, οι βραχίονές του έτσι ώστε το κέντρο βάρους του βραχίονα να είναι αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τον άξονα περιστροφής της μπάλας του γκολφ, μια συνθήκη που δημιουργεί την απαραίτητη ροπή.

http://avmentor.gr/news/2018/well_tempered_amadeus_254.htm
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.142
Reaction score
26.706
TruLife Audio ARGΩ Review στον Ήχο
http://www.hxoseikona.gr/reviews/amps/6808-trulife-audio-argo-review.html


"Το phono stage των ονείρων μας είναι λοιπόν Ελληνικής προέλευσης, ακούει στο αρχαίο όνομα Αργώ και μπορεί να μας οδηγήσει στον έβδομο ουρανό του αναλογικού ήχου, όπως η αρχαία Αργώ οδήγησε τον Ιάσονα και τους αργοναύτες στο χρυσόμαλλο δέρας."
TruLife Audio Argo
ΕΙΔΟΣ: Phono Stage
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1x MC, 1xMM, 1xLoad
ΕΞΟΔΟΙ: 2xLine (single-ended, balanced)
ΛΥΧΝΙΕΣ: 2x12AX7, 2x12AU7, 2xEZ81
ΚΕΡΔΟΣ: 44dB (MM), 68dB (MC)
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ: 15-70ΚHz
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 47kΩ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ: 200Ω
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxB): 480x185x460 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 20 κιλά

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ! ΤΙΜΗ: 15.500 ευρώ :o:o:o


 

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Ενταξει, εχουν καταντησει αηδια οι ελληνες κατασκευαστες. Υπαρχει κανεις που να εχει λιγο φιλοτιμο στις μερες μας;
Και πριν 20 χρονια λεγαμε πως η Σπεκτρουμ ηταν υπερτιμημενη...:cry:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
- όντως έχουμε ξεφύγει τιμολογιακά αλλά για τα spectrum δεν συμφωνώ , απλά λόγω ουδετεροτητας και διαφάνειας θέλουν καλά συνοδα κάτι που λίγοι έκαναν
 

ika

News
Μηνύματα
13.757
Reaction score
12.823

Μηνύματα
125
Reaction score
147
Και γιατί παρακαλώ δεν ήρθε στην πρόσφατη έκθεση η TLA με το καινούργιο της phono ; Πάντως μια χαρά τους καλοπιάνει τώρα με το review του ο Φωτιάδης...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.113
Reaction score
124.683
η Well Tempered εξακολουθεί να παραμένει πιστή στις σχεδιαστικές αρχές που έθεσε, από το 1977
Ο παππούς από το '77 δεν αλλάζει ούτε βίδα.
Ωραιος! :p
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
Furnace Record Pressing Fires Up!



Last year when AnalogPlanet visited Furnace Record Pressing in Alexandria Virginia last year it was an enormous, mostly empty building. The vinyl pressing plant infrastructure installation had just begun.

Only a true visionary like Furnace's Eric Astor could see how the place would look a year later but now so can you! More than a half dozen record presses are now operational with more coming on line by the beginning of 2019.

All of Furnace's packaging facilities have been moved from the previous overcrowded facilities to the new spacious location. In this video you'll see the new offices, listening room, conference space and one man's pressing plant vision become a reality.

In this video you'll see what it takes to manufacture, package and ship large quantities of vinyl records. If you think they are overpriced, this video might give you reasons to conclude otherwise!

Furnace Pressing Plant Fires Up!



https://www.analogplanet.com/content/furnace-record-pressing-fires

 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
- κουκλί , κλασική αξία & φτηνό . . .



Η Dual πλέον εξοπλίζει όλο και περισσότερα μοντέλα, ειδικά στην προσιτή κατηγορία, με προαιρετικό ενσωματωμένο phono stage.

Έτσι μετά από τα CS 415-2, CS 435-1 και CS 455-1, λαμβάνει phono stage και το πικάπ CS 460. Κυκλοφορεί σε διαφορετικά χρώματα και όχι μόνο σε μαύρο.

http://www.hxoseikona.gr/nea/6827-dual-cs-460.html
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.377
Musical Fidelity's new M1 turntable.



The M1 uses tried and true mechanical concepts, design strategies, and materials, with an emphasis on precision machining. The goal, according to MF's press release, was "very low mechanical and electrical noise, excellent mechanical isolation, speed accuracy and stability, [and] pitch control."

Musical Fidelity states that the M1 "uses the most expensive brushless DC motor available." And of that model of expensive motor, MF claims they select only the samples with the lowest levels of noise. The power supply is outboard, but the knobs for switching platter speed (331/3 and 45rpm) and adjusting pitch are conveniently located on a plate atop the motor. The platter speed is controlled via a motor-mounted optical sensor that monitors the shaft speed, then feeds the resulting information into a 16-bit "fuzzy logic algorithm" that controls the DC drive voltage. The M1's speed accuracy is claimed to be within 0.2%.

https://www.analogplanet.com/content/analog-corner-104
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.401
Members
37.893
Νεότερο μέλος
tassos249
Top