Analog News



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
EAT E-Glo S: Λαμπάτο phono stage




Η ΕΑΤ έχει καινούριο phono stage που μάλιστα το παρουσίασε στην Έκθεση hxos eikona show.

Η EAT, που είναι η high-end εταιρία της γνωστής από τα πικάπ Pro-ject, αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Exclusive Audio.

To νέο phono stage είναι το E-Glo S, μια κομψή συσκευή που βασίζεται σε δύο λυχνίες τις 12ΑΧ7/ECC83 στο στάδιο εισόδου, ενώ έχει JFET τρανζίστορ στην έξοδο. O προενισχυτής φωνογραφικής κεφαλής δέχεται κεφαλές MM και MC, υπάρχουν ρυθμιστικά στο επάνω μέρος και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αντίσταση εισόδου για MC κεφαλές τιμές όπως 10, 25, 50, 75, 100, 1000Ω, αλλά και χωρητικότητες 50, 100, 150, 200, 270, 320, 420 pF.




Όσο αφορά το κέρδος για τις MM κεφαλές είναι στα 45 dB, ενώ για τις MC στα 45, 50, 55, 65 και 70 dB. Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό, υπάρχει μεγάλος τοροειδείς μετασχηματιστής, αλλά και φίλτρα που μειώνουν τις υποηχητικές συχνότητες. Κάτι που μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης.

Η συσκευή κυκλοφορεί με ξύλινα πλαϊνά από μαύρη γυαλιστερή λάκα ή makassar. H τιμή του είναι κοντά στα 3.000 ευρώ



http://www.hxoseikona.gr/nea/6057-eat-e-glo-s.html


. . . In the fully-balanced input stage, we fitted a Lundahl step up transformer with an amorphous core, type LL1932. The unit’s gain is 45db, plus the voltage gain of the step-up transformer. E-Glo’s amplifier section uses split, fully passive equalisation, without any equalisation in global negative feedback loop, which can harm the sound.

At this level of performance, only the best components will suffice. The choice of output capacitor is the highly-praised Mundorf. All other capacitors are WIMA. Mundorf Connectors with Teflon insulation have been chosen for their unparalleled integrity . . .



http://www.europeanaudioteam.com/en/eat-e-glo-phono-stage-000076.html

https://www.absolutesounds.com/pdf/main/press/HFN_0317_Eglos_4web.pdf










- να παίζει άραγε όσο όμορφα δείχνει ; . . . :rolleyes:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Comparing DIN-to-RCA phono cables is a daunting enough task without the distraction of watching a nation unable to figure out who it elected president, partly because it relies on 40-year-old punchcard technology to tally votes. Haven't election officials heard that digital is perfect?

. . . I spent the better part of a week's listening (after break-in) comparing new phono cables from Coincident Speaker Technology and Hovland. Because Hovland's original Music Groove cable is my reference DIN-to-RCA hookup, the Coincident Technology CST IC cable began the comparison with a serious disadvantage. There's a big difference in price, too: the Music Groove costs $795/1m pair (or up to 1.5m at no additional charge), plus $40 for a right-angled DIN plug; the Coincident sells for $379/1m pair. But I didn't know the prices until I'd finished my evaluations . . .




Read more at https://www.analogplanet.com/content/analog-corner-67#qHrYKp6MV0DzWXcc.99
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Rega Fono Mini A2D phono stage με USB [Review]


Μπορεί ένας τόσο μικρός και φθηνός προενισχυτής κεφαλής να προσφέρει τόσα πολλά ;
Η μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει το βινύλιο τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ τους κατασκευαστές των «παρελκόμενων», όπως είναι τα phono stages, οι βραχίνοες, τα αξεσουάρ καθαρισμού, να αναπτυχθούν παρουσιάζοντας καινούργια μοντέλα και φρέσκιες τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές θέλοντας να προσελκύσουν ένα ευρύ κοινό και πολλούς νέους φίλους στο αθλήμα, δημιουργούν τα μηχανήματα συμπιέζοντας όσο μπορούνε το κόστος χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση. Υπό αυτό το πρίσμα η Rega έφτιαξε ένα πραγματικά low-cost phono stage που μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε θέλει να ξεφύγει από τον ενσωματωμένο προενισχυτή του ενισχυτή του. Είναι το μικρότερο phono stage της εταιρίας ενώ τα υπόλοιπα είναι τα Fono MM, Fono MC και το Aria.

Το Aria παίζει MM και MC, το καθένα με το δικό του διακριτό κύκλωμα και ενίσχυση. Παίζει μόνο MM κεφαλές, με σταθερή χωρητικότητα εισόδου στα 1000pF, έχει μια είσοδο και μια έξοδο γραμμής στην πίσω πλευρά δίπλα στην in line τροφοδοσία. Εκεί βρίσκετε και το φωτάκι λειτουργίας, ενώ η γείωση βρίσκεται στην πρόσοψη και αν διαθέτουμε ένα καλώδιο RCA που έχει μαζί και τον ακροδέκτη της γείωσης, η σύνδεση θα είναι λίγο άβολη. Το τετράγωνο σασί του Fono Mini A2D είναι από αλουμίνιο, έχει αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να τρυπώνει άνετα όπου και αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε, είναι πολύ ελαφρύ χωρίς όμως να παρασέρνεται από το βάρος των καλωδίων, όπως πολλά άλλα mini μηχανήματα.



Το μεγαλύτερο προτέρημα του Rega, όπως αναφέρει και το A2D του ονόματος του, είναι η USB θύρα που βρίσκεται δίπλα στην γείωση, για να το συνδέσουμε στον υπολογιστή μας και με τον χρήση ενός κατάλληλου προγράμματος, να ηχογραφήσουμε και να αποθηκεύσουμε στον δίσκο μας σε ηλεκτρονική μορφή τους αγαπημένους μας μαύρους δίσκους.

Έτσι μπορούμε να χτίσουμε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη δίσκων, για ψηφιακές ακροάσεις αλλά και για ένα ασφαλές backup, για όποιον θέλει να «σώσει» παλιά και φθαρμένα άλμπουμ. Το ποτενσιόμετρο δίπλα στην USB θύρα ρυθμίζει την στάθμη εξόδου, για να έχουμε την καλύτερη ηχογράφηση με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος αλλά και για να αποφύγουμε παραμορφώσεις και ανεπιθύμητο clipping κατά την ψηφιοποίηση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο μοντέλο της Rega που να ψηφιοποιεί και MC κεφαλές και είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε. Παρόλα αυτά το Fono Mini, αν και το φθηνότερο, είναι το μοναδικό που μπορεί να ψηφιοποιήσει τα βινύλια μας. Έτσι ακόμα και αν έχουμε στην κατοχή μας έναν καλύτερο προενισχυτή, ο συγκεκριμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα ψηφιακά του προσόντα.

Το συγκεκριμένο phono stage έχει αρκετά καλή απόκριση στα χαμηλά, που είναι στρογγυλά και τονισμένα δίνοντας όγκο στην μουσική. Αποδίδει όμορφα το σήμα που θα δεχτεί, χωρίς να το παραμορφώνει και θα αναπαράγει πολύ καλά όποιο είδος μουσικής και αν του δώσουμε.

Έχει δυναμικές και παρουσιάζει μια ανοιχτή και λεπτομερή σκήνη με έναν αέρα στα ψηλά. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από την Rega σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Μουσική απόδοση και AD μετατροπή στο ίδιο σασί είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει και σε αυτήν την υπόθεση ξέρουμε τον δολο-fono.



ΤΙP01: Προτιμήστε ένα πρόγραμμα εγγραφής με clipping indicator ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε παραμόρφωση.

TIP02: Η μέγιστη δειγματοληψία του Fono Mini είναι στα 48KHz/16bit

Tweet This: Η Rega έχει καταφέρει να θέσει ένα νέο χαμηλό στην αγορά των ποιοτικών phono stages χάρη στο Fono Mini A2D.



Rega Fono Mini A2D

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΕΙΔΟΣ: Phono Stage - ADC

ΚΕΦΑΛΕΣ: MM

ΕΜΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 47KΩ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ: 100Pf

SNR: 78dBA (5mV)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 102x125x30 χλστ.



ΥΠΕΡ:

USB ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΣΚΟΥ ΣΤΟ PC

ΒΟΛΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ



ΚΑΤΑ:

Η ΓΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ . . . καλύτερα , καθ΄ότι επιτρέπει πειραματισμούς ( η γείωση στα πικάπ δεν είναι πανάκεια ούτε μονόδρομος ο τρόπος σύνδεσής της , αλλά απαιτεί πειραματισμούς ( αναλόγως ηλεκτρολογικής εγκατάστασης , τοποθέτησης συσκευών + καλωδίων , κεφαλής , μοτέρ κλπ )

- το μόνο κατά που προσωπικά βρίσκω , είναι πως με χονδρά ή άκαμπτα καλώδια , θα ''σουζάρει'' ( αλλά και πάλι σχεδόν αμελητέο )



ΤΙΜΗ: €140



http://www.hxoseikona.gr/reviews/amps/6079-rega-fono-mini-a2d.html
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Clearaudio The Skull: Πικάπ για μεταλλάδες [Video]



Ένα πικάπ αφιερωμένο στο αμερικάνικο heavy metal γκρουπ The Skull δημιούργησε η Clearaudio.
Στα βήματα της Pro-Ject με τα πολλά θεματικά της πικάπ για τους The Beatles, The Rolling Stones και άλλα, η Clearaudio παρουσιάζει το The Skull. Πρόκειται για το μοντέλο Concept που έχει «φινιριστεί» σε άλλα χρώματα και σχέδια.

Η επάνω επιφάνειά του είναι λεία και έχει σε pattern σχέδια με παραστάσεις νεκροκεφαλών, ενώ βραχίονας, το πλατό και το περιμετρικό πλαίσιο είναι μαύρα.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι μια καλλιτεχνική προσέγγιση κάποιου δημιουργού ή κάποια ειδική παραγγελία για την Clearaudio.


Clearaudio Concept The Skull turntable




http://www.hxoseikona.gr/nea/6116-clearaudio-the-skull.html
[DOUBLEPOST=1516616063][/DOUBLEPOST]Audio Technica AT-LP7: Νέο πικάπ [Video]
Aνεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη η Audio Technica στα εισαγωγικά πικάπ με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου AT-LP7.
To προηγούμενο ήταν το AT-LP5 με πλαστικό σασί, τώρα στο AT-LP7 το σασί γίνεται από MDF πάχους 40 χλστ.

Eίναι ένα εντελώς χειροκίνητο πικάπ με οδήγηση ιμάντα, βραχίονα τύπου J που ρυθμίζεται ακόμη και κατά ύψος και με την κεφαλή διπλού κινητού μαγνήτη VM520EB που έχει ελλειπτική ακίδα. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ως αναβάθμιση μια από τις έξι εναλλάξιμες που διαθέτει για τη σειρά VM η Audio Technica.



Audio Technica AT-LP7 turntable



Το πικάπ AT-LP7 έχει και ενσωματωμένο phono stage για τις πρώτες ακροάσεις, που μπορεί να τεθεί off με διακόπτη.


Κοστίζει στην Αμερική 799 δολάρια.

http://www.hxoseikona.gr/nea/6117-audio-technica-at-lp7.html
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
DS Audio's ST-50 Stylus Cleaner Adds Elegance to "Drop In" Stylus Cleaning
Michael Fremer | Jan 29, 2018




. . . Of course there already is a similar one on the market from Onzow, but its Zero Dust uses what appears to be a somewhat different material formed into a convex mound mounted within a tall profile hard plastic box.

The ST-50 is a more elegant looking, compact design of metal backed by a thin leather square designed to present to the platter a softer surface. Its lower profile makes it more compatible with a wider variety of tone arms . . .


ST-50 Movie English




https://www.analogplanet.com/conten...us-cleaner-adds-elegance-drop-stylus-cleaning
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
H Linn γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια του θρυλικού της πικάπ Sondek LP12, το πικάπ αναφοράς του ήχου . . .




Για την γιορτή αυτή η Σκωτσέζικη εταιρία έχει ετοιμάζει μερικές αναβαθμίσεις, ακόμη και phono stage που τοποθετείται κάτω από το πικάπ

Το phono stage αυτό ονομάζεται Urika II και είναι ψηφιακό, μάλιστα η αποέμφαση της καμπύλης RIAA πραγματοποιείται σε ψηφιακά. Η τροφοδοσία του Urika II πραγματοποιείται εξωτερικά από το Radikal τροφοδοτικό που είναι του πικάπ. Υποστηρίζει κεφαλές κινητού πηνίου, έχει ψηφιακή έξοδο για κάθε χρήση (ακόμη και για stream) και είναι βελτιστοποιημένο για τις κεφαλές της Linn.

H Linn ακόμη έχει ετοιμάσει νέο Lingo τροφοδοτικό για AC κινητήρα και δίνει 15% έκπτωση για όποιον θέλει να αγοράσει το νέο Lingo ή το Urika II, ενώ ξαναφέρνει στην αγορά το ξύλινο πλαίσιο της βάσης του πικάπ για όποιον θέλει να το αλλάξει.





http://www.hxoseikona.gr/nea/6150-linn-sondek-lp12-45-years.html
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Automatic Tone Arm Lifter



. . . This is beautifully machined item available in three sizes (two are in the distribution chain, one as special order directly from Little Fwend. Despite the available variety there's no guarantee one will fit on your turntable, mostly because of distance between platter and arm base. For that reason Little Fwend offers an online list of known compatible turntables.

The lift cylinder is smooth-operating and well-damped, which results in a gentle rise, free of bouncing or "violent upheavals" as the arm rises, regarding of its mass or tracking force. Little Fwend provides excellent set-up instructions and includes both magnetic and adhesive ways to fix the base to your turntable . . .



Say Hello to My "Little Fwend"





https://www.analogplanet.com/content/say-hello-my-little-fwend-automatic-tone-arm-lifter
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
- καλές είναι αυτές οι συνεργασίες που γεννούνται από αντίστοιχες κόντρες . . . όπως τα υβρίδια : λάμπες + τρανζίστορ , που υποθέτω γεφυρώνουν δύο ( κατά πολλούς ) , αντίπαλες φιλοσοφίες αναπαραγωγής ( και όχι μόνο ), ήχου
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
The EAT B-Sharp Is An Attractive, Well-Performing Plug'n'Play Turntable



Michael Fremer | Feb 8, 2018

The European Audio Team’s entry into the under $2000 turntable market includes for $1595 a factory-installed Ortofon 2M Blue moving magnet phono cartridge that alone costs around $240. Something like the $100 2M Red is more often found packaged at this price point.

The more than twice as costly Blue, with its nude elliptical stylus, sounds more than twice as good as the Red as anyone who’s upgraded can attest. The Blue’s inclusion here is made possible, in part, because of EAT’s association with Pro-Ject and that company’s considerable buying power.

EAT’s owner and CEO Jozefina Lichtenegger is, as many of you know, wife of Pro-Ject founder and CEO Heinz Lichtenegger. Jozefina is an industry veteran whose audio career predates her marriage to Heinz. She began in 1998 while studying for her MBA selling tubes for her brother-in-law Alesa Vaic, whose Czech Republic-based tube brand VAIC will be familiar to some . . .






. . . So I’ll say this: the EAT B-Sharp is a most enjoyable moderately priced turntable that does most things correctly and few things wrong—within the price category. Its speed accuracy and consistency made listening pleasurable and relaxing. Imaging was stable and well-defined as was soundstaging. The ‘table and Ortofon Blue produced a satisfying spread and good sense of depth. In terms of colorations, as the tap test indicated, the B-Sharp tends toward a slight warmth in the upper mid-bass but the lower octaves are well-presented and bass through a system no doubt more robust and extended than with which this turntable is likely to be matched was well-controlled overall, deeper than expected and only slightly exaggerated . . .






https://www.analogplanet.com/conten...ttractive-well-performing-plugnplay-turntable
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
- στην αέναη προσπάθεια γεφύρωσης δύο κόσμων . . .




Analog veterans remember Finial Technology as the company that introduced the laser turntable in the late 1980s, just as the compact disc was taking off. A turntable that would read the grooves without making physical contact was a great idea, but timing is everything, and Finial's timing couldn't have been worse.

The laser 'table, the brainchild of Stanford graduate student Robert E. Stoddard, took seven years and some $20 million to go from idea to product. Apparently Stoddard's professors didn't think it could be done, but the stubborn grad and his team—including Robert N. Stark, designer of high-speed servos and analog processors—proved them wrong . . .

. . . First, the laser turntable's downside: It plays only black records. Forget about colored or transparent vinyl. In fact, I'm not even sure it will play JVC Super Vinyl (ie, original Mobile Fidelity Sound Lab LPs); the laser needs reflectivity to read the grooves. (If you hold a MoFi up to the light, you can see through it. Same with Quiex II.) Also, the lasertable reads dirt and scratches as part of the signal, so you still need to clean your records—which is why ELP supplies a free VPI 16.5 with each turntable sold.

But think of the upside: no tracking error, no crosstalk, no inner-groove distortion, no VTA hassles, no acoustical feedback, no problems with warped or eccentric records, no stylus cleaning, no cartridges to worry about at all. Plus, you get CD-player–like conveniences: Put a record in the tray, press Play, and it slides in like a CD . . .

Michael Fremer | Feb 9, 2018 | First Published: Sep 1, 2001

https://www.analogplanet.com/content/analog-corner-74
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Kuzma Car60: Τα διαμάντια είναι παντοτινά



Η κορυφαία κεφαλή Car60 του Frank Kuzma είναι ένα «κόσμημα» πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες κεφαλές της ύπερ-υψηλής κατηγορίας τιμής.

Εκτός από βελτιωμένο μαγνητικό σύστημα και κινητήρα, συγκριτικά με την Car50 της Kuzma, υιοθετεί και διαμαντένιο cantilever και μάλιστα με μια σημαντική ειδοποιό διαφορά. Το διαμαντένιο στέλεχος και η ακίδα είναι ένα
ενιαίο διαμαντένιο «σώμα» που έχει προέρθει σκαλίζοντας ένα συμπαγές διαμάντι, δηλαδή η ακίδα αποτελεί ομαλή συνέχεια του στελέχους, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί κόλλα ή άλλο στερεωτικό.



http://www.hxoseikona.gr/nea/6162-kuzma-car60.html


http://www.kuzma.si/media/uploads/files/CAR 2017.pdf

upload_2018-2-15_9-16-38.png
upload_2018-2-15_9-17-12.png
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
Furutech Monza, SK III, SK-Filter, destat III & Sunhayato EG-5.




Furutech Monza
Το Monza είναι ένα αρκετά βαρύ puck (στα 350gr) το οποίο είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό τριών υλικών. Το σώμα αποτελείται από μη μαγνητικό ανοξείδωτο χάλυβα και τα δύο μέρη του είναι δεμένα από ανθρακονήματα. Η επιφάνεια η οποία έρχεται σε επαφή με τον δίσκο έχει μια επίστρωση από ένα ελαστικό υλικό διαμορφωμένο σε δεκαέξι ομόκεντρους δακτυλίους . . .






Furutech SK-Filter
. . . Πρόκειται για ένα αιωρούμενο μάκτρο (δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δίσκου) το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σαν “δεύτερος” βραχίονας ώστε να αποφορτίζει τον δίσκο κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του. Η αντιστατική δράση του βασίζεται στην χρήση μιας ίνας η οποία ονομάζεται Thunderon. Το Thunderon έχει δημιουργηθεί από την εταιρία Sanmo και ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του είναι οι μεγάλες δυνατότητες αποφόρτισης μέσω του φαινομένου κορώνας . . .








Furutech destat III
. . . Στην τρίτη του έκδοση, το destat περιλαμβάνει μια γεννήτρια ιόντων (η Furutech την ονομάζει Balanced Ion Flow Generator, αναφερόμενη στην ταυτόχρονη παραγωγή αρνητικών και θετικών ιόντων) και έναν ανεμιστήρα ο οποίος δημιουργεί μια ήπια ροή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πλησιάσει την συσκευή στην επιφάνεια που θέλει να αποφορτίσει και να πιέσει τον διακόπτη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα και το destat III απενεργοποιείται μόνο του. Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ.




http://avmentor.gr/features/one2one/2018/furutech_vinyl_accessories_0.htm
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.453
Reaction score
50.586
- ο Μεταξάς ''χτύπησε'' πάλι . . .




. . . Παράλληλα ο Kώστας Μεταξάς παρουσίασε σχέδια και για ένα πικάπ, που πιθανών θα το παρουσιάσει στην ίδια έκθεση. Η εταιρία Metaxas εξειδικεύεται στον ήχο, μέσα από ηχογραφήσεις και ηχομηχανές.


http://www.hxoseikona.gr/nea/6183-metaxas-reel-turntable.html

. . . και κάτι που δεν ήξερα . . .


upload_2018-2-23_15-39-6.png




http://metaxas.com/#prettyPhoto
 



Staff online

  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.587
Μηνύματα
2.866.479
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top