Anthem MRX 540, 740, 1140 - AVM 70, 90

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.673
Reaction score
28.012
Ενδιαφέρον λοιπόν μηχάνημα.
Για μένα πχ που οι απαιτήσεις μου φτάνουν το πολύ το 5,2 (και σύστημα που σαν υποχρέωση έχει, απλό Homecinema και 10-20% χρήση και το υπόλοιπο 80% για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση σε μουσική), φαίνεται ποιο σωστή πρόταση από έναν πχ AV με 9 ή 11 κανάλια τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω.

Κουβέντα κάνουμε, πιο πολύ, διότι προς το παρόν ο 7009 μια χαρά εκτελεί τις υποχρεώσεις του!
Σίγουρα. Ο 740, πόσο μάλλον ο 1140 δεν έχει καμία λογική αγοράς για ένα σπίτι που έχει ταβάνι το 5.1. Και είναι πολλά αυτά τα σπίτια.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.673
Reaction score
28.012
Και βέβαια να πω ότι με τον 540 δεν είσαι κλειδωμένος στο 5.2 καθώς με έναν δικάναλο τελικό αναβαθμίζεσαι σε 5.2.2 Atmos ή 7.2 αν μπορέσεις αργότερα. Και με ένα minidsp για 2 Sub είσαι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο.
Πολύ καλή πρόταση στα 2000€ όντως.
 
Last edited:





Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
Χωρίς Μπαγκς όμως .
Είναι η μόνη εταιρεία που κοντραρει japan σε αξιοπιστία.
Δεν είχα ποτέ av από αυτήν .
Χωρίς έξτρα άδειες κ πλήρωμες.
Μεταπωλητικη αξία πολύ καλύτερη από nad arcam κλπ
Εκπληκτικό ήχο όσες φορές έχω ακούσει .
Τέλος πάντων θα δείξει .
Γούστα είναι αυτά
 


Μηνύματα
360
Reaction score
554
Για 4000 ευρώ και με βάση το ιστορικό του παλιού AVM60 αλλά και του ανταγωνισμού νομίζω είναι μιά χαρά πρόταση(Φυσικά μπορεί να βγει και να έχει μπαγκς σημαντικά, οπότε σιγουρα και ο χρόνος θα δείξει).

Μέχρι τότε όμως ξέρουμε ότι:
- τo ARC Genesis είναι πολύ καλό. Οκ προφανώς δεν είναι DIRAC από ότι λένε, αλλά δεν σημαίνει πως είναι άχρηστο.
- Το πακέτο δίνει μαζί μικρόφωνο μεγάλης ακρίβειας και τρίποδο, κάτι που κανένας(Νομίζω) άλλος σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν προσφέρει. Οκ προς θεού δεν λέω ότι ένα τρίποδο και ένα μικρόφωνο αξίζουν 1000 ευρώ απλά τονίζω ότι είναι μία σοβαρή πρόταση από μια σοβαρή εταιρία.
- Επίσης, έχει web interface και γενικά όλη η ρύθμιση/ισοστάθμιση γίνεται από Y/H το οποίο σημαίνει ότι η άνθρωποι της Anthem έριξαν χρόνο και χρήμα για κάτι που θέλουν να κοιτάζει μπροστά.
Τέλος μερικές από τις ελλείψεις μπορεί κάλλιστα να προστεθούν με Firmware update στο μέλλον αλλά αυτό δεν παύει να είναι ξεκάθαρα θέμα της εταιρίας.

Ο ανταγωνισμός του είναι:
Marantz 8805
Monoprice HTP-1
Arcam av40

οπότε νομίζω η τιμή είναι καλή, δυστυχώς φυσικά γιατί προφανώς θα ήθελα να έχει 2000 ευρώ και όχι 4000, ώστε να πάω να τον πάρω τώρα...
ο nad 758 εχει 1500, τι καλη προταση;

Δεν λέω ότι οι μετρήσεις είναι το παν, γιατί προφανώς μερικες ειναι τελειως εκτος της ακουστικής μας ικανότητας, αλλά ζωγραφίζουν μια εικόνα για το προϊόν δυστυχώς γενικότερα.
 

Μηνύματα
360
Reaction score
554
να πω ότι αναφέρομαι κυρίως στον AVM70 αλλά σε γενικές γραμμές τα περισσότερα ισχύουν και για τους MRX 1140/740/540
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.673
Reaction score
28.012
Προσωπικά....
- Δεν δίνω ούτε 1€ σε DEMO μηχανάκια.
- Δεν δίνω ούτε 1€ στις εταιρείες που έβγαλαν αυτά τα μηχανάκια.
Τους λόγους το έχω πει πολλές φορές.
Σίγουρα δεν σκέφτομαι μόνο εγώ έτσι.

Όποιος διαφωνεί καλά κάνει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες δόξα το θεό.

Η Anthem είναι μια σοβαρή εταιρεία και το έχει αποδείξει. Δεν είναι για αυτούς που θέλουν 500 features και ένα τάμα. Είναι για τους άλλους που θέλουν 5 - 10 πράγματα που να δουλεύουν στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

Ακόμα και στο 540 δεν λείπει τίποτα για τα λεφτά του και το όνομα που φέρει.
Το ARC Genesis είναι εξαιρετικό. Σοβαρό Software και Hardware φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Μόνο σε Lyngdorf και Trinnov θα το βρεις αυτό, δηλαδή σε σοβαρά μηχανήματα που να έχουν ταυτόχρονα εξαιρετικά software & hardware από την ίδια εταιρεία.

Ακόμα και τα 100watt του 540 μπορεί να φαντάζουν λίγα αλλά αυτό που έχω να πω ως κάτοχος Anthem με λιγότερα από 100watt ανά κανάλι στο πολυκάναλο, φτάνουν και περισσεύουν.
Τα watt είναι όσα λέει χωρίς μαρκετίστικες φαμφάρες, και ακόμα στα 0db να τον ανεβάσεις η παραμόρφωση είναι άγνωστη λέξη, τουλάχιστον στα αυτιά. Μπορεί να υπάρχει στα νούμερα, δεν το ξέρω. Στην πράξη δεν ακούς το παραμικρό που να ξενίζει. Μπορούν να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν όσοι έχουν ακόμα και τα πρώτα MRX 300/ 500/ 700 που έχω και εγώ.
Προσωπικά δεν το έχω πάει πάνω από - 10db πολλές φορές γιατί δεν το αντέχω. Και είναι στα 5x75watt.

Ο 540 έχει το ίδιο DAC με τον προηγούμενο AVM60 των 4000€. To ΑΚ4458. Ο 540 έχει 2000€.

Έχει Dolby Vision, HDR, HLG, Dolby Atmos, DTS:X, DTS :X PRO, IMAX Enhanced, εκτός από Auro3D (ποιός χε...)

Με έναν δικάναλο τελικό έχεις 5.2.2 ή 7.2. Δεν το πληρώνεις από τώρα αν δεν το χρειάζεσαι ούτε το πλήρωσες χωρίς να το χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Έχει IP control και τα Roon & Spotify Connect έρχονται σύντομα. Δεν την κρατάει κανείς να βάλει και Tidal Connect ίσως αργότερα.

Θα έχει HDMI 2.1 όταν αυτό θα είναι σωστό, χωρίς να σπάει από τώρα τα @@ των χρηστών στα μπαγκς.

Ειναι πολύ καλά ακόμα και ο 540 στα 2000€.
Το ξέρω ότι κάποιοι θα γελάνε. Who cares.
Υπάρχουν και άλλες εταιρείες.

🙂
 


Μηνύματα
1.338
Reaction score
661
Εάν εσένα σου αρέσει εμένα μου περισεύει ;) ανταγωνιστικά όμως συνεχίζουν να μην είναι και δεν είναι μόνο το auro3d που εσύ το έχεις χ.............. αλλά αυτό πάλι δεν κάνει τα ANTHEM ανταγωνιστικά σήμερα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.673
Reaction score
28.012
Εάν εσένα σου αρέσει εμένα μου περισεύει ;) ανταγωνιστικά όμως συνεχίζουν να μην είναι και δεν είναι μόνο το auro3d που εσύ το έχεις χ.............. αλλά αυτό πάλι δεν κάνει τα ANTHEM ανταγωνιστικά σήμερα.
Προφανώς και δίνουμε διαφορετική ανάγνωση στον όρο "ανταγωνιστικό".
Για μένα πχ το απόλυτο 0 στον ανταγωνισμό παίρνει η Arcam.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο να δώσω 5000€ - 6000€ - 7000€ για να μου ανεβαίνει η πίεση κάθε φορά που το ρημάδι που αποκαλούν και μηχάνημα δεν δουλεύει, όπως επίσης δεν γυρνάω καν να κοιτάξω εταιρείες που βγάζουν στην αγορά και σε κανονική τιμή Beta μηχανάκια. Μόνο σοβαρή δεν ειναι μια τέτοια κίνηση. Για μένα αυτό δείχνει πολλά και για τον τρόπο που η κάθε τέτοια εταιρεία βλέπει τους πελάτες της. Κάποιος άλλος μπορεί να δώσει ότι ερμηνεία θέλει. Εγώ αυτή δίνω.

Σε διάφορα groups στο FB θα βρεις ιδιοκτήτες των νέων Arcam να βλαστημάν την ώρα και τη στιγμή που το πήραν, κάποιοι αγόρασαν Anthem ενώ τον έχουν ακόμα γιατί δεν μπορούν να το δώσουν. Όσοι πήραν το μεγάλο μοντέλο και κατάφεραν και το έδιωξαν οι περισσότεροι πήραν Trinnov.
Ακόμα και τα Synthesis έχουν πολλά θέματα να λύσουν μου λένε.

Όπως έχω ξαναπεί δίνω τεράστια σημασία στη διαχείριση του χρόνου μου και στην ψυχική μου ηρεμία. Δεν έχω καμία μα καμία διάθεση να ασχολούμαι με πράγματα που δεν δουλεύουν ενώ θα έπρεπε. Δεν μου το χάρισαν, το πλήρωσα. Έπρεπε να δουλεύει κατά 100% day one.

Δόξα το θεό μηχανάκια και εταιρείες υπάρχουν πολλές και ο καθένας αγοράζει σύμφωνα με τα μυαλά που κουβαλάει (σε απλά Ελληνικά).

Δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι μαζί μου. Δεν είναι απαραίτητο.

Καλημέρες και καλές ακροάσεις σε ότι και αν επιλέξεις.

:drinks:
 
Last edited:

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.640
Να τα δουμε τα μηχανάκια αυτά κανα 6μηνο και ξαναμιλάμε ? Οι τιμές τους δεν ειναι σε καμια περίπτωση εκτος πραγματικότητας αλλά επειδή έχουν μαζευτετεί ενα καράβι fail products καλό θα ήταν να κάνουμε υπομονή.

Να πω κι εγώ τον καημό μου, εικόνα για το κοστος της 2.1 daughterboard ξέρουμε?
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.044
Reaction score
8.063
Ο σκοπός είναι να μην χρειάζεται να είμαστε πυρηνικοί φυσικοί για να χρησιμοποιήσουμε ένα μηχάνημα.

Εντάξει το audissey είναι αρκετά αυτοματοποιημένο, όπως και αυτό της yamaha. Με το diracόμως, έχω κάποια φοβία.
Όσες φορές προσπάθησα να μπω στο θέμα ισοστάθμιση, χάθηκα. Ίσως να φταίει το ότι τα Αγγλικά μου είναι ελλιπέστατα ή το ότι δεν έτυχα επίδειξης από κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο. Αποτέλεσμα: Έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό και κάθεται απλώς στο συρτάρι μου.

Άρα απαραίτητα η επόμενή μου πρόταση, θα είναι απαλλαγμένη, από δύστροπες ή καλύτερα πολύπλοκες τέτοιες εφαρμογές. Μεγαλώνουμε κιόλας και ο σκληρός δίσκος.... γεμίζει!
 
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.044
Reaction score
8.063
Είναι και κάτι άλλο. Όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα μηχάνημα, τόσο πιο πολύ ευάλωτο είναι σε βλάβες, η ακόμη και στην ποιότητα του ήχου. Αν ανοίξετε έναν 7009 θα απογοητευτείτε αμέσως! Ένα μάτσο από καλώδια, πλεξούδες, τενεκέδες και πηνία είναι μπερδεμένα μεταξύ τους και προσπαθούν να βγάλουν ηχητικό αποτέλεσμα. Τελικά βέβαια ...τα καταφέρνουν (!). Όμως προσωπικά αυτό με προβληματίζει. (Για να μην φανώ κακός ή παράξενος, οφείλω να παραδεχτώ ότι στα μεταγενέστερα μοντέλα, έχει εντοπισθεί το θέμα και υπάρχει η απαραίτητη επέμβαση. Όμως στην δικιά μου επιλογή, έτσι έχουν τα πράγματα)!
 

Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
Από θέμα ήχου μέχρι τώρα γιαμαχα είναι μακράν μπροστά στα χρήματα που ζητάει από jspan
Μην ξεχνάτε ότι η γιαμαχα ξεκίνησε από μουσικά όργανα.
Nad συμπαθητικός ήχος αλλά τρώει κολλήματα.
Μάλιστα φίλος που εμπιστεύομαι είχε τον μικρό με dirac καιρόν αντικαταστάτησε με τον αντίστοιχο denon .
Είπε ότι είναι μάλιστα ποιο μουσικός απο τον nad και χωρίς Μπαγκς.
Όσες φορές έχω ακούσει anthem πάντα μου άρεσε .
Σε ότι χώρο και αν ήταν τοποθετημένο .
 

TGD

Μηνύματα
7.197
Reaction score
7.228
Να βιαστούμε όμως, γιατί η ΕΕ σκέφτεται να βάλει δασμούς στα αμερικάνικα προϊόντα λόγω Boeing...
 



Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.611
Μηνύματα
2.867.870
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top