Anti-skating

Reaction score
2.248
Μην ψάχνεται την τελειότητα (νήματα, τριβές) σε ένα ξεπερασμένο τεχνολογικά σύστημα εφαρμογής αντιολίσθησης, διότι οι τυχόν απειροελάχιστες προς το καλύτερο βελτιώσεις υπερκαλύπτονται κατά πολύ από τις αδυναμίες της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας.

Μόνο για ψυχολογικούς λόγους όπως λέει ο @brego

ika

News
Reaction score
16.764
Και; Τι ακροάσιμο, ουσιαστικό αποτέλεσμα θα έχει η αλλαγή; Τι θετικό προσφέρει η καλύτερη κύλιση του μεταξιού από το νάυλον στο anti-skating/στην αναπαραγωγή του βινυλίου/στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα;

(δεν ειρωνεύομαι, για να μάθω ρωτάω)
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ακροάσιμη διαφορά στον ήχο, το είπα για καθαρά μηχανικούς λόγους του νήματος όπως λέει και ο brego.
Επίσης δεν πιστεύω ότι η SME τσιγκουνευόταν να βάλει μεταξωτό αντί νάυλον νήμα στα βαρίδια του antiscating στις προηγούμενες σειρές.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.522
Οι διαφορές νομίζω ότι είναι αμελητέες οπότε συμφωνώ μαζί σου για τις ακουστικές διαφορές. Εδικά εάν έχεις βάλει μία πολύ λεπτή πετονιά.

Προσωπικά δεν θα έβαζα πετονιά έστω και για ψυχολογικούς λόγους. θα έβαζα ή το ατσάλινο το μαμήσιο ή κάποιο άλλο νήμα.
Μα και το μαμήσιο της Pro-Ject νάυλον (ή πετονιά) είναι!:)

Όπως και να 'χει το πράγμα, όπως λέει κι ο GeoVaz πιο κάτω:

Μην ψάχνεται την τελειότητα (νήματα, τριβές) σε ένα ξεπερασμένο τεχνολογικά σύστημα εφαρμογής αντιολίσθησης, διότι οι τυχόν απειροελάχιστες προς το καλύτερο βελτιώσεις υπερκαλύπτονται κατά πολύ από τις αδυναμίες της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας.

Μόνο για ψυχολογικούς λόγους όπως λέει ο @brego
με τον οποίο συμφωνώ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ακροάσιμη διαφορά στον ήχο, το είπα για καθαρά μηχανικούς λόγους του νήματος όπως λέει και ο brego.
Επίσης δεν πιστεύω ότι η SME τσιγκουνευόταν να βάλει μεταξωτό αντί νάυλον νήμα στα βαρίδια του antiscating στις προηγούμενες σειρές.
ΟΚ.:)

Reaction score
1.173
Sorry ορμώμενος από δυο παλιά πικάπ που ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί τους (ένα γιαπωνέζικο marlux & Pioneer) είχανε ατσάλινο νήμα υπέθεσα ότι και το παραπάνω ατσάλινο θα έχει.:)

Reaction score
2.248
Το βαρίδι και το νήμα (στην συγκεκριμένη εφαρμογή αντιολίσθησης) δεν έχει καμία συμμετοχή στην τελική ενδοδιαμόρφωση του σήματος (δλδ δεν εισάγει κραδασμούς). Έχει σχέση μόνο στην ακρίβεια της εφαρμογής της αντιολίσθησης.....

Η οποία δεν είναι ακουστή
στα περιθώρια βελτίωσης διότι....τριβή νήματος = απειροελάχιστη μεταβολή ελκτικής δύναμης (βαρίδι) = μικρο-απόκλιση από την ιδανική τιμή της εφαρμογής της αντιολίσθησης....

Και οι μικρο-αποκλίσεις από τις ιδανικές τιμές εφαρμογής αντιολίσθησης κατά την αναπαραγωγή του βινυλίου δεν είναι ακουστές. :D

Last edited:

D

Deleted member 38719

Guest
Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αρχικό υλικό που χρησιμοποιούσε η Pro-ject , (δεν του είχα δώσει καμία σημασία) αυτό που μπορώ να σημειώσω με σιγουριά είναι πως ήταν αρκετά πιο λεπτό από την πετονιά που χρησιμοποίησα εγώ (φωτο) . Επίσης δεν παρατήρησα καμία "ολίσθηση" στη βελόνα-βραχίονα ή στον ήχο...
Για μένα, ωστόσο, να καταργήσω το τωρινά και να φτιάξω κάτι σε μεταξωτό νήμα ή οτιδήποτε, μου είναι αδύνατο.... (το ξεκαθάρισα απ' την αρχή, δεν βλέπω)

Φίλε dcure , ναι, ο κόμπος αυτός χαλαρώνει εύκολα, το έκανα ήδη δυο-τρεις φορές, έτσι, για δοκιμή...

Σημ. το πικάπ μαζί και το phono stage είναι άστρωτα...

Attachments

ika

News
Reaction score
16.764
Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αρχικό υλικό που χρησιμοποιούσε η Pro-ject , (δεν του είχα δώσει καμία σημασία) αυτό που μπορώ να σημειώσω με σιγουριά είναι πως ήταν αρκετά πιο λεπτό από την πετονιά που χρησιμοποίησα εγώ (φωτο) ...
Είναι 40άρα ψαρέματος αυτή που βάλατε, υπάρχουν χειροτεχνίας και λεπτότερα μεγέθη, που πιθανά ήταν η μαμίσια και γι' αυτό φαινόταν πιο εύκαμπτη.

Reaction score
1.173
Είναι 40άρα ψαρέματος αυτή που βάλατε, υπάρχουν χειροτεχνίας και λεπτότερα μεγέθη, που πιθανά ήταν η μαμίσια και γι' αυτό φαινόταν πιο εύκαμπτη.
..........................40ρα; ούτε για παράμαλλο σε καθετή δεν κάνει!!!!!:p σηκώνει και 3μετρο φουσκωτό αυτή.
Πλάκα στην πλάκα mοφτης εάν είσαι κοντά στο Ν. Ηράκλειο έλα να σου δώσω. Ή φέρε το πικαπ να το δέσουμε παρέα.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Να γνωρίζετε ότι ο ήχος και συγκεκριμένα <<αγγλιστί>> ο υψηλής πιστότητας,είναι σαν τις φωτογραφίες, όσο μεγαλύτερη ανάλυση στην λήψη τόσο λιγότερες κουκίδες(pixels) θα φαίνονται στην μεγένθυση,με άλλα λόγια τα πάντα πάιζουν ρόλο και μάλιστα στα φωνόγραφα ή αλλιώς πικάπια........:beach:

D

Deleted member 38719

Guest
Να γνωρίζετε ότι ο ήχος και συγκεκριμένα <<αγγλιστί>> ο υψηλής πιστότητας,είναι σαν τις φωτογραφίες, όσο μεγαλύτερη ανάλυση στην λήψη τόσο λιγότερες κουκίδες(pixels) θα φαίνονται στην μεγένθυση,με άλλα λόγια τα πάντα πάιζουν ρόλο και μάλιστα στα φωνόγραφα ή αλλιώς πικάπια........
Να γνωρίζετε ότι ο ήχος και συγκεκριμένα <<αγγλιστί>> ο υψηλής πιστότητας,είναι σαν τις φωτογραφίες, όσο μεγαλύτερη ανάλυση στην λήψη τόσο λιγότερες κουκίδες(pixels) θα φαίνονται στην μεγένθυση,με άλλα λόγια τα πάντα πάιζουν ρόλο και μάλιστα στα φωνόγραφα ή αλλιώς πικάπια........:beach:

Ok τα έκανα μαντάρα, θα επιδιόρθωσω άμεσα, με πιο λεπτή πετονιά ! Εδώ όμως να μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου, όσο αφορά τη ποιότητα της φωτογραφίας, δεν πιστεύω στη ανάλυση, όσο στη κατασκευαστική αρτιότητα και το μέγεθος του αισθητήρα.. και το κινητό μου έχει 21mp., αλλά... τη συνέχεια δε χρειάζεται να την γράψω!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv