Arcam Alpha 9 + άλλα

Reaction score
76
Καλησπέρα σε όλους :hi:

Εδώ και καιρό προσπαθώ να φτιάξω ένα συμπαθητικό στερεοφωνικό σύστημα ώστε να ακούω μουσικούλα και να χαλαρώνω στο σαλόνι.

Από συγγενείς και φίλους έχω καταφέρει να μαζέψω κάποια πραγματάκια που πρέπει να συνθέσω για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι ακόμα μου λείπει κάτι βασικό.. τα ηχεία :D.
Σιγά σιγά θα δρομολογηθεί και αυτό..

Για πυρήνα μέχρι στιγμής έχω δύο υποψηφιότητες (έναν ιστορικό Tecsonic Solid State με μη λειτουργικό το ένα κανάλι και έναν Arcam Alpha 9 πλήρως λειτουργικό και ελάχιστα δουλεμένο) με τον Arcam να παίρνει το προβάδισμα αφού δουλεύει απροβλημάτιστα.

Ο λόγος που έβαλα και τον Tecsonic στο παιχνίδι είναι ότι ο Arcam δεν έχει το phono stage του μιας και αυτό ήταν optional στο συγκεκριμένο ενισχυτή.
Γνωρίζει κανείς εάν και που θα μπορούσα να βρω αυτό το module? Ακόμα και στο net δεν βρήκα κάτι..

Για πικάπ υπάρχουν τα Akai AP-B110 (σε καλή κατάσταση) και το Lenco L-84 το παλιό (παίζει αλλά υποψιάζομαι πως θέλει σέρβις).
Για tuner έχω το Tangent TNR-100.

Ξέρω ότι δύσκολα θα μπορούσα να έχω πιο ετερόκλητα κομμάτια αλλά αφού τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Εάν κρατήσω τον Arcam, τι να κάνω με το phono?
Πικάπ, ποιο λέτε? Το Akai είναι plug and play ενώ το Lenco θα πρέπει να το πάω κάπου για συμμάζεμα (που;).
Να τα έδινα όλα (Arcam & Tangent) και να έπαιρνα έναν ραδιοενισχυτή με είσοδο phono?
Να ψάξω για καινούριο αυτοενισχυόμενο πικάπ?
Για CD player που να προσανατολιστώ?

:idk:

Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας,

Φ.

Reaction score
7.110
Θα προτιμησεις τον arcam φυσικα και οσο για phono stage θα παρεις ενα εξωτερικo ,το module δε νομιζω να το βρεις αλλα και να το εβρισκες θα σου ερχοταν μαλλον πιο ακριβα. Kαλες επιλογες ειναι μοντελα της nad,pro-ject,musical fidelity (θα βρεις και σε μεταχειρισμενα αν εχεις υπομονη). Πικαπ το akai,αφου λες οτι ειναι λειτουργικο,απλα μαλλον θα χρειαστεις μια καινουργια κεφαλη. Για cdplayer,η πιο ασφαλης επιλογη ειναι καποιο μοντελο της marantz,denon,pioneer,yamaha (περιπου στα 300-400 ευρω),αλλα καλυτερα πες που θελεις να κινηθεις οικονομικα.Το ιδιο και για τα ηχεια,τι χωρο θα καλυψεις και ποσα χρηματα θελεις να δωσεις.

Reaction score
30.455
Ο λόγος που έβαλα και τον Tecsonic στο παιχνίδι είναι ότι ο Arcam δεν έχει το phono stage του μιας και αυτό ήταν optional στο συγκεκριμένο ενισχυτή.
Γνωρίζει κανείς εάν και που θα μπορούσα να βρω αυτό το module? Ακόμα και στο net δεν βρήκα κάτι..

Για πικάπ υπάρχουν τα Akai AP-B110 (σε καλή κατάσταση) και το Lenco L-84 το παλιό (παίζει αλλά υποψιάζομαι πως θέλει σέρβις).
Για tuner έχω το Tangent TNR-100.

Ξέρω ότι δύσκολα θα μπορούσα να έχω πιο ετερόκλητα κομμάτια αλλά αφού τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Εάν κρατήσω τον Arcam, τι να κάνω με το phono?

Φ.
Δεν είναι απαραίτητο το optional phono της Arcam.
Eπιλέγεις ένα phono stage που να καλύπτει τις ανάγκες σου (λύσεις υπάρχουν άπειρες και για όλα τα βαλάντια) και το συνδέεις σε μια ελεύθερη line input του Alpha 9.

Reaction score
76
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Εξωτερικό stage λοιπόν.. Δεν με πειράζει να είναι μεταχειρισμένο ή πιο οικονομικό αφού και τα πικάπ δεν είναι high end και μάλλον δε θα καταλάβω διαφορά.

Και για CD player σκέφτομαι κάτι σε μεταχειρισμένο αλλά το ιδανικό θα ήταν να πετύχω κανένα tangent ή arcam μπας και σετάρω τίποτα.. Αν δεν, θα κοιτάξω κάποιο από αυτά που λες φίλε tanto.

Τα ηχεία τώρα είναι αυτά που πιέζουν κάπως μιας και έχω τις πηγές και τις κοιτάω. Το σαλόνι δυστυχώς ειναι μεγάλο και θα προσανατολιστώ μάλλον προς τα Magnat 802 μιας και για αυτή την οικονομική μου φάση έχω ένα ταβάνι 250 ευρώ και είναι από αυτά που μου φαίνονται πιο σοβαρά.

Αυτό που δεν ξέρω είναι τι ήχο βγάζει αυτός ο ενισχυτής και εάν τα Magnat θα έιναι ωραίο συμπλήρωμα..

Reaction score
7.110
μεταχειρισμενο cdplayer μην παρεις,δεν μπορεις να ξερεις σε τι κατασταση ειναι τα μηχανικα του μερη και το λειζερ,ποσες ωρες εχει παιξει κλπ. Μια λυση που δεν στην προτεινα (το κανω τωρα),ειναι η αγορα ενος dac και με usb εισοδο,ετσι ωστε να βαλεις στο παιχνιδι και τον υπολογιστη σου-λαπτοπ. Μπορεις να εχεις σαν audio transport αποκλειστικα τον υπολογιστη ,αλλα μπορεις αν θελεις να συνδεσεις ψηφιακα και ενα προσιτο dvd player που θα διαβαζει τα cd σου. Με λιγη προσοχη μπορεις να παρεις ηχο καλυτερο απο οτι με ενα φτηνο cdplayer. Οσο αφορα τα ηχεια,ειναι καλη επιλογη με δεδομενο το οικονομικο οριο που βαζεις,θα γεμισουν το χωρο σου,αλλα μην περιμενεις και τιποτα το ιδιαιτερο. Δυστυχως για ενα μεγαλο χωρο και για να παρεις κατι αξιολογο ,θα χρειαστεις ηχειο δαπεδου στην κατηγορια 600 ευρω τουλαχιστον.

Reaction score
76
Ωραία ιδέα το dac αν και θα προτιμούσα να μην έχω ανοιχτή μια οθόνη ή το στοιχείο του υπολογιστή μέσα στο σαλόνι.. Χρειάζομαι αποτοξίνωση κάποιες ώρες ακόμα και από την εικόνα του μιας και οι μέρες μου είναι γεμάτες από αυτό.
Θα ήθελα όμως να μπορώ να παίξω κατευθείαν στον ενισχυτή από τους εξωτερικούς σκληρούς μου.. Γίνεται αυτό με το dac?

Το dvd που λες μου λύνει ένα θέμα όντας μια συσκευή 2 σε 1 που γενικά είναι και φθηνότερη από τα entry level CD players.

Για τα ηχεία έχεις απόλυτο δίκιο αλλά θα το αφήσω γι' αργότερα, ίσως με κάποιον μεγαλύτερο ενισχυτή. Ο Arcam είναι 2x70 / 8ohm.. Δεν ξέρω αν θα φανεί λίγος, αλλά σε λίγο καιρό θα μάθω. Ο χώρος που πρέπει να γεμίσει είναι γύρω στα 60 τμ. Σε παρόμοια τιμή με τα Magnat, βρήκα και κάποια Wharfedale, Taga harmony και Pioneer τώρα που κοίταξα. Δεν ξέρω στα specs όλα καλά φαίνονται, ακόμα και τα Koda.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω δομημένη καλωδίωση για να απλώσω ηχεία. Οι θέσεις των πριζών δε μου φαίνονται και πολύ μελετημένες αλλά κι αυτό θα φανεί σύντομα.

Reaction score
7.110
Και φυσικα καποιο music network player,σαν αυτο που προτεινε ο φιλος Γιαννης. Με αυτο ισως να μην χρειαστεις cd player (δεν ξερω ποσα cd εχεις και αν αγοραζεις ακομα ή προτιμας αγορα των κομματιων απο το διαδικτυο και αν εχεις και την διαθεση να μετατρεψεις σε flac τα cd σου),γιατι περνας τα αρχεια σου σε ενα δισκο (απλο ή nas) και ακους απο εκει. Επισης με αυτο μαλλον δεν θα χρειαστεις και το ραδιοφωνο,αφου θα εχεις προσβαση σε ιντερνετικους σταθμους με απειρο υλικο και με αρκετους με πολυ καλo bitrate (φυσικα και ολα τα ελληνικα ραδιοφωνα). Στα χρηματα αυτα μια καλη επιλογη εκτος απο το pioneer ειναι και το denon dnp-730,αλλα εγω θα σου προτεινα να ανεβεις λιγο ακομα και να πας στο pioneer N-50A που εχει και δυνατοτητα dac (usb+coaxial+optical) και καλυτερο ηχο . Eτσι θα εχεις ενα συστημα με το πικαπ+ενισχυτη (+εξωτερικο phono)+music player+ηχεια.

Reaction score
76
Ναι.. Το network player με ενδιαφέρει όντως μιας και από ότι διάβασα στο link του Γιάννη, παίζει spotify, το οποίο συμπαθώ ιδιαίτερα! Νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς θα το βάλω στους στόχους μου και για να είναι ολοκληρωμένο ένα σύστημα πλέον χρειάζεται ένα network player..

Από την άλλη έχω κάποιες εκατοντάδες cd (δεν αγοράζω πια) που όλα αυτά τα χρόνια μάζεψα με αρκετό κόπο (και χρήμα) και τα λυπάμαι να τα παρατήσω.. Βέβαια υπάρχουν πλέον όλα στο νετ αλλά.. Είναι μάλλον συναισθηματικό το θέμα.
Ακόμα θυμάμαι εκεί γύρω στο 1990 - 91 που μπήκε στο σπίτι ένα midi ηχοσύστημα της ΑΚΑΙ που έπαιζε δίσκους, κασέτες, ράδιο αλλά και.... CD!! Ωραία.. και που θα βρούμε cd? αγωνίες της εποχής.. :D
Κάποια στιγμή, κάτι με έπιασε και έκανα και τη χαζομάρα για να γλιτώσω χώρο και πέταξα όλα τα κουτιά και τα τα έβαλα σε μαλακές θήκες - βαλιτσάκια μόνο με το χαρτάκι που λέει τα τραγούδια και έτσι έχασαν και την αξία τους.

Με τα Flac αρχεία και τη μετατροπή σε αυτά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά πιστεύω πως θα μου πάρει αιώνες να κάτσω να περνάω ένα ένα cd σε οτιδήποτε πλέον. Ειδικά εάν ξέρω πως μπορώ να το έχω μέσω διαδικτύου π.χ. spotify.

Reaction score
7.110
Δεν ειναι κατι δυσκολο να μετατρεψεις τα cd σου σε flac αρχεια (μη απωλεστικα φυσικα). Ακομα και δεκα την ημερα να κανεις σε ενα λογικο διαστημα θα εχεις τελειωσει (καπου χιλια σε τρεις μηνες......εχεις παραπανω?).Αν βαριεσαι κανε πρωτα εστω αυτα που ακους πιο συνχα.Μπορει να υπαρχουν στο spotify (ολα?) αλλα η ποιοτητα ηχου ειναι επιπεδου mp3,καμια σχεση με τα flac. Aπο την αλλη ειναι τεραστια ευκολια να μπορεις καθε στιγμη,να μπορεις να ακουσεις οποιο απο τα cd σου σου καπνισει,χωρις να χρρειαζεται να σηκωθεις και να ψαχνεις σε θηκες κλπ.

Reaction score
76
Επαναφέρω το θέμα.. Επειδή είμαι κοντά στην αγορά των ηχείων, πήγα χθες να κάνω μια δοκιμή στα μηχανήματα (Tangent tuner και Arcam alpha 9 ενισχυτή) συνδέοντας δύο άλλα φτηνοηχεία από ένα LG mini HiFi που έχω έτσι για να δω τι παίζει. Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση είδα ότι ο ενισχυτής δεν έπαιζε από τη μία έξοδο (R) ενώ από την άλλη (L) έπαιζε κανονικά...
Βρώμα η δουλειά λέω.. Έχει να παίξει και κάτι χρόνια αυτός ο ενισχυτής (τον είχαμε σε μια ντουλάπα στο γραφείο) και δε θυμάμαι να είχα ακούσει κάτι για ζημιά..
Έχετε καμιά ιδέα? Υπάρχει περίπτωση να είναι καμένη η έξοδος?

Reaction score
76
Χθες που άνοιξα το καπάκι και έκανα έναν καλό καθαρισμό είδα δύο θέσεις για ασφάλειες (δεν ξέρω αν λες αυτές) και μία κουμπωμένη επάνω. Νόμιζα ότι αυτό ήταν αλλά από κάτω είχε αυτή την οδηγία. Να είναι μόνο μια θέση σε χρήση..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν ειμαι σιγουρος για τον Α9 αλλα σε καποιους ενισχυτες της η arcam εχει κοντα στην εξοδο προς τις μπορνες,ασφαλειες.Λογικα αν εχει,θα ειναι 2

Reaction score
76
Μάλλον θα πρέπει να πάει στο γιατρό όπως το βλέπω για να είμαι σίγουρος και να μην κάνω αλχημείες..
Όποιος έχει κάποιον τεχνικό / ηλεκτρονικό στην που να εμπιστεύεται ας μου στείλει ένα π.μ. με τα στοιχεία του.. Κατά προτίμηση Αγία Παρασκευή μεριά..

Reaction score
1.147
upload_2016-9-21_15-13-32.jpeg
Σίγουρα δεν παίζει το τελικό στάδιο η δεν περνάει ήχος απο τον επιλογέα εισόδων ?

Reaction score
1.147
Με συνδεδεμένα τα ηχεία ,στην πλευρά που δεν παίζει , αν βάλεις το αυτί σου κολλητά στο ηχείο ακούγεται κάποιο φύσημα έστω και αμυδρά ? Το λέω γιατί αυτός ο arcam έχει μια 'αδυναμία 'στο input selector.

Last edited:

Reaction score
76
Ωχ.. Αυτό θα πρέπει να το δω το βράδυ στο σπίτι. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι και με τέρμα χαμηλωμένη την ένταση περνούσε ήχος στα ηχεία.. Έχει σχέση?

Εν τω μεταξύ φίλε karajak μου άναψες φωτιές τώρα. Χθες που άνοιξα το καπάκι είδα ότι οι βίδες ήταν δουλεμένες που σημαίνει ότι κάποιος έχει βάλει χέρι και με τη φωτογραφία που μου έστειλες φοβάμαι πως αυτός ο "κάποιος" ήταν πολύ άτσαλος ή άσχετος.

Εκεί, πίσω από τον επιλογέα έχει ανασηκωθεί η μία πλευρά (αυτή που δείχνει το βέλος) σα να έχει ανοίξει κονσέρβα..

alpha-9-1b-arcam.jpg

Reaction score
1.147
Αυτό μας λέει πως αφου περνάει ήχος και στα δυο ηχεία με τέρμα χαμηλωμένο το volume δεν έχουμε καμμένο κανάλι .
Με αυτά που παρατήρησες μάλλον επιχειρήθηκε επισκευή του input selector χωρίς επιτυχία.
Η παράθεση μιας καλής φωτογραφίας του εσωτερικού του δικού σου arcam θα βοηθούσε.
Στο μεταξύ θα ήταν χρήσιμο να δοκίμαζες να 'παιξεις" με τον επιλογέα κάμποσες φορές και να δείς ,έρχεται ήχος στο προβληματικό κανάλι?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.074
Members
38.525