Arcam AV40 - AVR10 - AVR20 - AVR30

Μηνύματα
1.215
Reaction score
2.024
Τα εναπομειναντα προβληματα γνωριζεις με τί εχουν σχεση;
Σα μηχανημα το αναβεις και ακους/βλεπεις ή σου κανει τιποτα περιεργα;
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Το μηχάνημα δεν είχε και δεν έχει προβλήματα hardware, εφόσον φυσικά δεν πρόκειται για ελαττωματική συσκευή. Τα προβλήματα ήταν ανωριμότητα του software. Το μηχάνημα είναι τούμπανο σε δυνατότητες, δηλαδή προγράμματα. Φαντάσου κάτι σαν τα προβλήματα των windows millenium..........................(o παραλληλισμός είναι δικός μου). Οπότε μιλάμε για ωρίμανση (experienced).
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Χθες το βράδυ κατάφερα να κάνω μετρήσεις με το DIRAC. Δεν κατάφερνα να ρυθμίσω το master volume και το mic gain. Τεσπα ίσως ο σεισμός βοήθησε κιόλας γιατι στρώθηκα στο διάβασμα και βρήκα μια χρυσή τομή για να μην υπεροδηγείται το μικρόφωνο αλλά και να είναι επαρκές το SNR, επίσης ο χώρος μου δεν είναι και διαίτερα ήσυχος. Ναι η ψηφιακή ισοστάθμισση είναι αναγκαία, φουλ αναγκαία.
Αργά το βράδυ διάβασα ότι η Harman ανέβασε καινούριο firmware update, το 1.46, οπότε πρέπει να βρώ χρόνο για να το ενσωματώσω και ουσιαστικά όλη η δουλειά να γίνει με το καινούριο firmware.
Δεν λύθηκε ακόμη το θέμα με το DLBC από την DIRAC, οπότε ακόμη δεν το παραγγέλνω, θα ασχοληθώ με τα 500hz και πάνω, εχει πολύ δουλειά και εκεί, πρέπει να κρεμάσω και τα επάνω ηχεία οπότε έχω δουλειά ακόμη μπόλικη.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Καλοριζικος λοιπον. Ανοιγεις δρομους
Παντα αυτα τα μηχανηματα θελουν υπομονη. Αλλα αν μη τι αλλω απο την αρχη νομιζω οτι μπορεις να τ απολαυσεις.
musiclistener μπορεις να γραψεις πως εχει το υπαρχον συστημα (ηχεια, σαμπ, πηγη)?
 

Μηνύματα
362
Reaction score
387
ARCAM AV40
Το συγκεκριμένο προενισχυτη σκέφτομαι να τον αγοράσω αλλά σε όποιο ξένο site και αν διαβάσω πέρνει πολύ κακές κριτικές Γενικά τον έχουνε θάψει

Τώρα σκέφτομαι κάτι διαφορετικό για τον NAD T778 Που κι αυτός δεν έχει τις καλύτερες κριτικές αλλά όχι σαν τον arcam Γενικά τα πήγε λίγο καλύτερα και είναι και πιο φτηνός

η

Anthem. AVM 70 Για αυτόν γράφουνε ότι δεν έχει προβλήματα αλλά δεν έχει DIRAC
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Αφού έκανα εγκατάσταση την καινούρια έκδοση, την 1.46, τα θέματα με την ρύθιση του master volume και του mic gain για να καλιμπράρεις το μικρόφωνο και να κάνεις μετρήσεις στο DIRAC λύθηκαν και πλέον είναι εύκολο να ρυθμίσεις όπως λέει το manual. Κατέβασα και το application απο το play store, καθ' υπόδειξιν του kogni, και όντως η λειτουργικότητα ανέβηκε ψηλά, απλά τώρα χρειάζομαι ένα 10ιντσο τουλάχιστον ταμπλετ για την καλλίτερη αξιοποίηση αφού το κινητό είναι μικρό και η ηλικία μου δεν βοηθάει.
Το DIRAC φυσικά θέλει δουλειά και γνώση και φυσικά το DLBC δεν δουλεύει ακόμη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν, είναι όμως θέμα χρόνου να βγεί η πολυπόθητη έκδοση. Προς το παρόν χρησιμοποιώ την target curve της Harman με τα 10db στα χαμηλά, θέλω όμως αλλαγές.
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Το παρόν σύστημα ειναι δοκιμαστικό και εφόσον ανταποκριθει (απο τα πρώτα του βήματα έδειξε την ανωτερότητα του πολυκάναλου ήχου έναντι του δικάναλου και κυρίως στους τομείς που εγώ ήθελα) στις προσδοκίες θα πάρει τη τελική του μορφή. Τα ηχεία είναι τα KALI-IN8. Μέχρι στιγμής είναι σε λειτουργια τα 5 (ή μάλλον κανένα γιατί ο χώρος έγινε εργοτάξιο πάλι για να εγκατασταθούν τα 4 πάνω και να αλλάξει λίγο και η διάταξη του treatment στο ταβάνι), ελπίζω μέχρι το Πάσχα να έχω τελειώσει και τελικά η διάταξη θα είναι 7.4.4 ή και 9.4.4. Τα sub είναι 2 KALI-WS12 και ένα TEMPLOR 10. Οσονούπω θα παραγγελθούν ή άλλα 2 KALI-WS12 ή θα αλλαχθούν όλα σε 2SVS SB4000 και 2 SB3000(αλλά αυτά δεν έχουν XLR είσοδο), θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά του DLBC μόλις εγκατασταθεί γιατί τώρα έχει θέμα ακόμη. Πηγή είναι το OPPO 205, ένα macmini με catalina και audirvana 3.5 και προ ο ARCAM AV40.
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Αφορά καθαρά το DIRAC και ειδικά το DLBC αλλά νομίζω είναι σχετικό με οποιοδήποτε av pro ή receiver τρέχει το dirac v3 και μετά. Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα είναι στο upmixing stereo πριεχόμενο σε πολυκάναλο. Θα ήθελα τον σχολιασμό. Εδώ φυσικά απαντά ο FLAVIO επίσημα από την dirac και αυτό είναι σημαντικό στο πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πόσο σοβαρά το αντιμετωπίζουν.
Και για να μην δημιουργηθούν τυχόν παρεξηγήσεις κλπ κλπ παραθέτω και το αυτούσιο link:
είναι το #4.162

Hi all,

we promised to post today so this is a short update from the Dirac team.

We’re looking at the reported bass control issue, and are trying our best to find a solution that will serve all use cases. The problem seen in some scenarios (and the measurements that refer to it) relate to allpass filters before the summation of the redirected bass content, in the case the channels are correlated. Depending on the expectation on the source content this may, or may not make sense. As a few examples show, stereo content is as good as always correlated in the bass, which is why bass control consider the phase relation of stereo pairs. Multi channel PCM (anecdotally) also seem to lack correlation outside of the front pair. However, use cases such as upmixing stereo content to multi-channel seem to produce significant amount of correlation, where the allpass filters on the redirected bass does no longer work as intended.

There are various options to resolve this, each with its own set of considerations on advantages and drawbacks, and we are currently evaluating how to provide these options to users. Next week we will provide written material on the issue and the different methods considered for implementation. Our hope is to be able to have the first option out in a beta version shortly.

Happy Easter :)
Flavio
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Η ενημέρωση του Flavio για την πορεία του DLBC. Na πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα τι λέει αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δίνουν δυο λύσεις από τις οποίες θα διαλέγει ο χρήστης τι θέλει και φυσικά και πάντα υπάρχει και η σημερινή λύση σαν τρίτη. Ομως καμμία δεν λύνει το πρόβλημα, δλδ το βασικότερο ατού του DIRAC έναντι του ανταγωνισμού, η ανεξάρτητη διαχείριση πολλαπλών υπογούφερ δυστυχώς είναι μόνο λόγια και θεωρίες. Και πάλι καλά που η εταιρεία δίνει και την δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων για όποιον δεν ικανοποιείται. Δεν ξέρω ποια λύση είναι η ενδεδειγμένη αλλά γενικά η συμπεριφορά της DIRAC είναι απαράδεκτη. Αρχίζω να ψυχανεμίζομαι ότι μάλλον αρχίζει να φαντάζει σαν λύση η κλασσική περίπτωση του minidsp 4hd μεχρι 4 υπογουφερ, τα οποία είναι υπεραρκετά. Εκεί που δεν λύνεται το πρόβλημα είναι στο upmixing από 2κάναλο περιεχόμενο σε πολυκάναλο, δλδ ο auromatic, ώσπερ μεθερμηνευόμενον ο λογος που κάποιος επέλεξε τον av40 έναντι πχ του marantz 7706 δεν υπάρχει. Δεν ξερω βεβαια πόσο ουσιαστικό είναι το πρόβλημα, αλλά για να το μάθω θα πρέπει να ρισκάρω την αγορά του DLBC και ότι γίνει......................................:(
Θα ήθελα να ξερω αν η ANTHEM που και αυτή ανακοίνωσε το dirac ξέρει τα προβλήματα?


Update on bass control issue

For some use cases it has been determined that an unexpected amount of correlation is present between the source channels which can lead to cancellations in the digital domain. This mainly seems to concern some upmixed two channel cases, but can also be observed if a low frequency signal is panorated front to back in object audio formats.

There are several options to work around this, each with their own set of advantages and concerns. We are currently considering to add two options that allows a user to choose between three different filter design schemes for bass control:

Co-optimize the subwoofers, then apply traditional bass management.

Advantage: Multiple subwoofers will be co-optimized from a spatial variation perspective
Drawback: Main to sub integration will be uncontrolled

Co-optimize the subwoofers, then use fewer degrees of freedom to work with the phase. More specifically, use a single allpass filter for the redirected bass and individual allpass filters for the full range channels

Advantage: Multiple subwoofers will be co-optimized from a spatial variation perspective. Main to sub integration is controlled. Identical to option 3 for stereo use cases, better than option 3 if channels are correlated, worse if they are not.
Drawback: Having non complementary allpass filters can result in undesired phase shifts significantly above the cross over point, resulting in distorted imaging from pairs of speakers, other than the front pair.
Note: The exact impact and frequency of occurrence of the drawback above must be investigated further.

Bass Control as today

Advantage: Works great for many use cases, like stereo playback with multiple subwoofers, traditional channel based PCM audio.
Drawback: Can have issues with upmixed stereo content, and if present in the content, moving low frequency sources.

The plan is to allow users the choice between these three that is used for a particular filter set. This allows a user to have multiple filter setting (assuming the equipment have the filter storage to upport this) that can be switched between depending on content, if desired.

We hope to have option 1 in beta within the next two weeks. For option 2 we are in the process of implementing that still, and will get back to you with an expected availability date once we have more information.

We have also made a document available reasoning around this, in technical terms, for a stereo use case and a channel based multi channel use case. It does not consider the stereo upmixing use case however.

Dirac Research
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Καλά αυτοί δεν ξέρουν αν υπάρχουν γενικά.
Στην Αμερική ψάχνουν συσκευές για αγορά ή review και δεν βρίσκουν πουθενά. Ακόμα και οι reviewers δεν ξέρουν με ποιόν να μιλήσουν. Από παλιές επαφές δεν ισχύει τίποτα.
Τα έλεγε ο Gene των Audioholics.
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Αν δεν με απατά ή μνήμη μου, νομίζω την διανέμουν μέσω της KLIPCH....
Ναι έτσι είναι, και όλοι λένε ότι δεν είναι καλή σε αυτά, σύμφωνα με παλαιότερη εμπειρία.
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Άρα αν καταλαβαίνω καλά το κλασσικό στέρεο και πολυκάναλο δουλεύει κανονικά πια; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι διάφοροι αλγόριθμοι up-mix μοιράζουν το μπάσο κατά το δοκούν στα κανάλια και αυτό μπορεί να δημιουργεί προβλήματα;
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Για να καταλάβω.
Το πρόβλημα που υπάρχει με τον έλεγχο πολλαπλών Subs αφορά μόνο τα upmixers μόνο; Ή και τα καθαρά πολυκάναλα αρχεία;
Και αυτό "λύνεται" αν βάλεις στην μια έξοδο Sub ένα mini DSP με 2 ή 4 εξόδους, σωστά ;
Οπότε extra έξοδα και μηχάνημα.
Αυτό λογικά αφορά όλα τα μηχανάκια με Dirac.
 

Μηνύματα
1.972
Reaction score
3.331
Οτιδήποτε προτείνει είναι εννοείται χωρίς την χρήση minidsp .
Δίνει 2 διαφορετικούς τρόπους σεταρισματος των sub.
Αποσο έχω μάθει - καταλάβει το minidsp δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει το dirac .
Κάντε υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν οι δοκιμές :)
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Ένα λεπτό. Η minidsp δεν κάνει ξεχωριστό calibration στα subs;
Δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.
Η minidsp είναι εταιρεία με διάφορα προϊόντα και όχι ένα.
Αποκλείεται να μην κάνει ξεχωριστό.
Το έχει το wizzi με 2 subs και μόλις το ανακάλυψε και ο mr Audioholics τρελάθηκε από τη χαρά του γιατί επιτέλους θα ελέγχει ξεχωριστά κάθε Sub του.

Αν έχω καταλάβει καλά το πρόβλημα είναι με τα πολυκάναλα upmixers. Σε ταινία δεν πρέπει να υπάρχει θέμα όπως και σε δικάναλο με πολλά subs.

Ο Γάλλος τελικά φθηνός είναι.
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
το πρόβλημα, αν το καταννόησα σωστά, είναι όταν ο επεξεργαστής του dirac αναλάβει να κάνει upmixing 2κάναλο περιεχόμενο και το θεμα που δημιουργείται ειναι ο μη σωστός έλεγχος της φάσης πάνω από την συχνότητα cross του sub με τα ταίρι του από τα main που ζευγαρώνει. Τώρα αυτό κάποιοι το θεωρούν ότι είναι θέμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει και λύνεται, ομως ο FLAVIO δεν υπεννόησε κάτι τέτοιο και μου έδωσε να κατάλαβω ότι έπεσαν σε τοίχο και θα πρέπει να ζούμε με αυτά τα options.IMHO
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.106
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top