Are Digital Photography Cameras dying?

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Καλημέρα σε όλους

Διάβασα το παρακάτω άρθρο από το 2019 και πιστεύω ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει:


Τι πιστεύτε για το μέλλον των ψηφιακών μηχανών; Θα ξαναδούν την αίγλη τους;

Φιλικά
Κωνσταντίνος
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Προσωπικά συμφωνώ ότι το consumer κομμάτι θα πεθάνει. Οι περισσότεροι είναι μια χαρά ευχαριστημένοι με το κινητό , τα φίλτρα, τις ευκολίες, κτλ. Εξάλλου για τη χαμηλή ποιότητα που παίζει στο internet, οι δυνατότητες sw και AI έχουν ξεφύγει τελείως ως προς το αποτέλεσμα. Θα μείνει ένα κομμάτι από χομπίστες και προφανώς οι επαγγελματίες. Οι μηχανές θα ακριβύνουν και θα εξαλειφθούν τα entry level μοντέλα σταδιακά.

Ήδη η canon φαίνεται πως στο θέμα RF δεν κόπτεται να βγάλει τα παραδοσιακά "entry level" μοντέλα σε APS-C. Γιατί να πάρει το κόστος εξέλιξης APS-C φακών αφού το συγκεκριμένο κομμάτι δεν πουλάει πια; Όποιος ενδιαφέρεται θα πάει σε entry level full frame που θα παίζουν κοντά στα 800-1000 και θα απαιτείται και η επένδυση σε πιο ακριβούς φακούς προφανώς. Αυτά όσο αφορά τις dslr και mirrorless "παραδοσιακής" σχεδίασης.

Θεωρώ επίσης πως το κομμάτι "μικρής" μηχανής με φακούς θα συνεχίσει να υπάρχει- εκμεταλλευόμενο και την ρετρό μόδα που κυριαρχεί (βλέπε Olympus, καινούρια Nikon, κτλ.) για πολλούς χομπίστες που ασχολούνται πιο σοβαρά αλλά έχουν βαρεθεί να κουβαλάνε τόνους εξοπλισμό για σχετικά μικρές διαφορές στην πράξη όσο αφορά τα περισσότερα σενάρια.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Συμφωνώ μαζί σου. Ως κάτοχος της o-md e-m10 mkii και χρόνια ερασιτέχνης φωτογράφος, το κινητό δεν το είδα ποτέ σοβαρά για καλλιτεχνική φωτογραφία. Πιστεύω ότι όσοι ερασιτέχνες μείνουμε με μηχανές και φακούς θα είμαστε στο τέλος οι ρομαντικοί της φωτογραφίας και πιστεύω ότι οι φωτογραφίες μας θα είναι μια ανθρώπινη δημιουργία και όχι η δημιουργία μιας ΑΙ μηχανής. Καλό καλό; Δεν ξέρω. Για μένα καλό γιατί το μάτι βλέπει τι θέλει να τραβήξει και όχι ένα robot.
 


Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Πάντως το θέμα μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους αναλόγως από ποια πλευρά το βλέπει ο καθένας.

Φυσικά και το σημαντικότερο είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ και βγάζουν καταπληκτικές φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες , εύκολες η δύσκολες , μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το τεχνικό κομμάτι και όχι με το καλλιτεχνικό ,με το φως, με την μάτια με το κάδρο.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι και η τεχνολογία αλλά και ως αποτέλεσμα η φωτογραφία είναι προσβάσιμη από όλους πάρα πολύ εύκολα με πολύ μικρό κόστος και το βλέπουν ως κάτι καθημερινό , απλό που το κάνουμε όλοι.

Με πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολύ εύκολα ο καθένας παρουσιάζει τις φωτογραφίες του στο κοινό του με την Ψευδαίσθηση ή όχι αναλόγως ακροατηρίου ότι είναι φοβερή καλλιτέχνες ή influencers, με τα αναλογα αποτελεσματα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.394
Members
37.893
Νεότερο μέλος
tassos249
Top