AS Artemis V2 - διπλοκαλωδίωση ???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.355
Δε ξέρω τι συμβαίνει με άλλα καλώδια αλλά με κάποια που κάναμε δοκιμή πήρε και όγκο και έκταση στα πρίμα η Άρτεμης.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.355
Ξέχασα να σου πω ότι είχε βελτιωμένο κύκλωμα διαχωρισμού και αλλαγμένη εσωτερική καλωδίωση η εν λόγω Άρτεμης.

Reaction score
0
Ξέχασα να σου πω ότι είχε βελτιωμένο κύκλωμα διαχωρισμού και αλλαγμένη εσωτερική καλωδίωση η εν λόγω Άρτεμης.
που σημαίνει οτι σε ένα μη βελτιωμένο ηχείο δεν θα έχει αποτέλεσμα η διπλοκαλωδίωση ???

τεσπα , μόλις παραλάβω τα καλώδια θα τα δοκιμάσω και βλέπω .....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.355
που σημαίνει οτι σε ένα μη βελτιωμένο ηχείο δεν θα έχει αποτέλεσμα η διπλοκαλωδίωση ???

τεσπα , μόλις παραλάβω τα καλώδια θα τα δοκιμάσω και βλέπω .....
Σου αναφέρω όλες τις παραμέτρους για να κρίνεις μόνος σου. Γνώμη μου είναι ότι και πάλι θα δεις διαφορά.
Πάντως η δοκιμή έγινε παρουσία <<άπιστου Θωμά>> σχετικά με καλώδια και μετά τη διπλοκαλωδίωση παραμιλούσε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.873
Όχι. Βοηθάει όμως τους πωλητές καλωδίων και ακροδεκτών. (Ά ρε Πετρόπουλε, να είχες λίγο καλύτερη σχέση με το Internet...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.355
σε γενικές γραμμές πιστεύετε οτι η διπλοκαλωδίωση βοηθάει το ηχείο ??
Το βοηθάει είναι σχετικό. Δεν έχει με όλα τα ηχεία το ίδιο αποτέλεσμα και οι διαφορές δεν είναι πάντα επιθυμητές. Διαφορετικό αποτέλεσμα έχει σε ένα ηχείο με ενιαίο κύκλωμα διαχωρισμού, διαφορετικό σε ένα ηχείο όπως η Άρτεμης όπου δύο ξεχωριστά κυκλώματα (ένα για κάθε κλάδο) βρίσκονται σε δύο διαφορετικά μέρη του ηχείου. Δοκιμή σου προτείνω και κρίνε μόνος σου αν σου αρέσει το αποτέλεσμα ή όχι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.355
Όχι. Βοηθάει όμως τους πωλητές καλωδίων και ακροδεκτών. (Ά ρε Πετρόπουλε, να είχες λίγο καλύτερη σχέση με το Internet...)
Επειδή σε ενδιαφέρει η γνώμη του Κυρίου Πετρόπουλου μίλησα μαζί του για το θέμα και μεταφέρω επακριβώς αυτά που μου είπε:
Είτε διπλοκαλωδίωση είτε όχι το ίδιο παίζουν. Με τη διπλοκαλωδίωση όμως έχεις υψηλότερη στάθμη στα πρίμα λόγω μειωμένης αντίστασης.
Εκείνος προτιμάει ΕΝΑ καλώδιο με ίδιο κόστος σε σχέση με τα ΔΥΟ μαζί αρκεί να είναι καλώδια καλύτερης σειράς της ΙΔΙΑΣ εταιρία.
Γνώμη του επίσης είναι ότι διαφορές υπάρχουν από καλώδιο σε καλώδιο αλλά ποιο είναι σωστότερο άντε ψάξε βρες. Για το λόγω αυτό δε πολυασχολείται με καλώδια.
Επίσης μου είπε ότι καλό είναι να καταργείς τους βραχυκυκλωτήρες στις μπόρνες και να περνάς το ίδιο καλώδιο, αφού το <<γδύσεις>> περισσότερο, και από τις δύο μπόρνες μαζί.
Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω είναι γνώμες και απόψεις του Κυρίου Πετρόπουλου και τα μεταφέρω εδώ με την άδεια του.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Απάντηση: Re: AS Artemis V2 - διπλοκαλωδίωση ???

Επειδή σε ενδιαφέρει η γνώμη του Κυρίου Πετρόπουλου μίλησα μαζί του για το θέμα και μεταφέρω επακριβώς αυτά που μου είπε:
Είτε διπλοκαλωδίωση είτε όχι το ίδιο παίζουν. Με τη διπλοκαλωδίωση όμως έχεις υψηλότερη στάθμη στα πρίμα λόγω μειωμένης αντίστασης.
Εκείνος προτιμάει ΕΝΑ καλώδιο με ίδιο κόστος σε σχέση με τα ΔΥΟ μαζί αρκεί να είναι καλώδια καλύτερης σειράς της ΙΔΙΑΣ εταιρία.
Γνώμη του επίσης είναι ότι διαφορές υπάρχουν από καλώδιο σε καλώδιο αλλά ποιο είναι σωστότερο άντε ψάξε βρες. Για το λόγω αυτό δε πολυασχολείται με καλώδια.
Επίσης μου είπε ότι καλό είναι να καταργείς τους βραχυκυκλωτήρες στις μπόρνες και να περνάς το ίδιο καλώδιο, αφού το <<γδύσεις>> περισσότερο, και από τις δύο μπόρνες μαζί.
Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω είναι γνώμες και απόψεις του Κυρίου Πετρόπουλου και τα μεταφέρω εδώ με την άδεια του.
Σωστά αλλά μία διευκρίνηση χαμηλή αντίσταση θα έχουμε ΜΟΝΟ εάν χρησημοποι’ησουμε διαφορετικά καλλώδια (διατομές),οπότε θα έχουμε υψηλότερη στάθμη στα πρίμα( επίσημη απάντηση του κου Πετρόπουλου)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88