Astra 19E & Δέσμη 1Η

Reaction score
0
Γειά και χαρά και πάλι σας!...
...Σύντομα πρόκειται να αναβαθμίσω την εγκατάστασή μου με ένα Gibertini 150 όπου και θα κενταριστεί στον Astra 28E.
Το δίλημά μου είναι το εξείς:...να τοποθετήσω παράκεντρo lnb στο Gibertini 150 για την λήψη του Astra 19E και την δέσμη 1Η όπου και βρίσκονται τα γαλλικά HD όπου και με ενδιαφέρουν ή να κεντράρω τον Astra 19 σε Gibertini 120.?.
Σε πία περίπτωση θα κατεβάσω με μεγαλύτερη άνεση την δύσκολη δέσμη 1H και σε ποιά θα είναι και πιο σταθερή η λήψη της δέσμης και γενικότερα του δορυφόρου απο τα καιρικά φαινόμενα όπως βροχή αέρας κ.τ.λ...γιατί στην πρώτη περίπτωση το lnb είναι παράκεντρο και δεν εκμεταλεύεται όλο το εύρος του πιάτου καθώς και με τα λίγα που γνωρίζω θα είναι πιο ευπαθεί στα καιρικά φαινόμενα όμως το πιάτο είναι 150 αρκετά μεγαλύτερο απο το πιάτο της δεύτερης περίπτωσης που σε αυτήν το lnb εκμεταλεύεται όλο το πιάτο και επειδεί είναι το κύριο lnb (κέντρο) θα είναι πιο σταθερή η λήψη.

Τι λέτε?...:133:

Reaction score
171
Απάντηση: Astra 19E & Δέσμη 1Η

Αν έγραφες την περιοχή που θα στηθεί το πιάτο, θα διευκόλυνες τις απαντήσεις..

Reaction score
0

Αν έγραφες την περιοχή που θα στηθεί το πιάτο, θα διευκόλυνες τις απαντήσεις..
Σωστά!....παράλειψή μου...
Περιοχή Ηράκλειο Κρήτης

Reaction score
171

Η δική μου πρόταση είναι να κεντράρεις στις 28 μοίρες και να δοκιμάσεις τις 19,2 παράκεντρα. Λογικά θα καλυφθείς. Το 1.50 είναι μεγάλο κάτοπτρο.

Reaction score
4.909

Πολύ χλωμό το βλέπω να πιάσεις -ειδικά 1Η- στο Ηράκλειο με παράκεντρη λήψη πιάτου 1,50μ κεντραρισμένου στις 28.2 ανατολικά. Καλύτερα να κεντράρεις και σιγουρέψου ότι βγαινουν όλα σε 1.2μ (πχ τα dvb-s2 για την περίπτωση που σε ενδιαφέρουν είναι δυσκολότερα). Βεβαια ειμαι πολύ μακριά απο την θέση σου, οπότε δες λιγο και κάποιους άλλους στην περιοχή τι κάνουν σε ανάλογη περίπτωση

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης