ASUS ESSENCE ST

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Επιτέλους! Έγινε (σχεδόν) το αυτονόητο.
Πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και μεγάλη βελτίωση στις μεσαίες συχνότητες στο σύστημά μου.
Υπάρχουν όμως προβλήματα. Συχνά click/pop λόγω μικρού buffer (πιθανότατα). Ελπίζω στην τελική έκδοση να έχουν λυθεί!
Σε εμένα με windows XP SP2, (ST PCI), δεν κάνει το παραμικρό click/pop!

:107:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.446

Κάτσε παντελή , το Buffer είναι το ίδιο γιατί να σου κλικ ποπ με τους νεους drivers ?
Εννοώ το buffer δεν άλλαξε.Ούτε νομίζω να αυξήθηκε τόσο πολύ το Bitrate.

Reaction score
150
Συγνώμη για ποιο buffer μιλάτε στους drivers? Υπάρχει κάπου ρύθμιση?

Reaction score
150
Υπάρχει κάποιο buffer στους ASIO αλλά δεν νομίζω ότι είναι user adjustable.

Εκτός αυτού υπάρχει και το buffer του player αλλά αυτό δεν έχει να κάνει.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όντως αν την ώρα που παίζει μουσική, προκαλέσω με κάποιο τρόπο ένα π.χ. system sound ΜΠΟΡΕΙ και να ακουστεί κάποιο crackling noise.

Στα release notes όμως το λέει ότι για την ώρα μπορεί αναπαράγει ΜΟΝΟ ένα stream δηλαδή αυτό που παίζουμε.

ΤΕΣΠΑ γενικότερα κανέαν ουσιαστικό πρόβλημα και φαντάζομαι ότι το final release θα είναι άψογο.

Reaction score
11

Mην ξεχάσω ότι έχω αφαιρέσει εντελώς την κάρτα οθόνης του pc, και έχω απόλυτα νεκρό background θορύβου, ακόμα και με τέρμα volume στον ενισχυτή, (2x250 WRMS), και τα play & pause πατημένα ταυτόχρονα, δηλαδή με την έξοδο της κάρτας ενεργή!

Ο έλεγχος αλλά και το φόρτωμα προγραμμάτων γίνεται μέσω δικτύου.

(Βρε λες να είναι καλύτερο και από το Buffalo τελικά;:405:).

Reaction score
150
Δεν ξέρω τι είναι πάντως είναι φθηνή και καλή!

Κάποια στιγμή θα το πάω ή θα φέρει ο Markou το Denon A1 να κάνουμε ένα συγκριτικό (προχειρο) έτσι από περιέργεια.

Προς το παρόν δεν είναι η ώρα να ασχοληθώ με το θέμα πηγή γιατί κλείνω άλλα τμήτα του συστήματος οπότε η Asus ζει και βασιλεύει. Όταν έρθει η ώρα και βγει το budget θα ζητήσω γνώμες.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Δεν ξέρω τι είναι πάντως είναι φθηνή και καλή!

Κάποια στιγμή θα το πάω ή θα φέρει ο Markou το Denon A1 να κάνουμε ένα συγκριτικό (προχειρο) έτσι από περιέργεια.

Προς το παρόν δεν είναι η ώρα να ασχοληθώ με το θέμα πηγή γιατί κλείνω άλλα τμήτα του συστήματος οπότε η Asus ζει και βασιλεύει. Όταν έρθει η ώρα και βγει το budget θα ζητήσω γνώμες.
Επειδή είδα ότι έχεις πολυκάναλο, με την daughter card h6, σου δίνει και υψηλής απόδοσης πολυκάναλο dac.

Πηγή:

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-sneak-preview--test/

Reaction score
11

Mην ξεχάσω ότι έχω αφαιρέσει εντελώς την κάρτα οθόνης του pc....
....το δε pc το έχω σε άλλο χώρο όπου επικοινωνεί μέσω τρύπας στον τοίχο για το interconnect. Έτσι δεν υπάρχουν κραδασμοί σε pc και κάρτα φυσικά. (Όχι πως παίζει κάποιο ρόλο, αλλά .... ίσως και να...).

Reaction score
1

Πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και μεγάλη βελτίωση στις μεσαίες συχνότητες στο σύστημά μου.
Υπάρχουν όμως προβλήματα. Συχνά click/pop λόγω μικρού buffer (πιθανότατα). Ελπίζω στην τελική έκδοση να έχουν λυθεί!
Clicks και σε μένα (Asus Essence ST, Windows 7 64bit). Η έκδοση έκδοση του driver είναι 7.12.8.17731 με ημερομηνία 3/2/2010. Το παράξενο είναι ότι από το site της Asus προσπαθώ να κατεβάσω την έκδοση 7.12.8.1771 beta αλλά μου βγαίνει η έκδοση που ήδη έχω.

Reaction score
11

Kαι @ FILIPPO (Ως προς "ASIO4ALL").

Mήπως δουλεύεις με "ΑSIO4ALL"?
Kαι με τι WINDOWS?

Εαν προσπαθείτε με "ASIO4ALL" ίσως φταίει αυτό! Γιατί και σε μένα δεν δούλεψε και από τα preferences
του foobar επέλεξα το "ΑSUS BIT PERFECT".

:111:

Reaction score
1

Το Asio4all δε νομίζω να χρειάζεται. Έχω windows 7 64bit όπως έγραψα και πριν. Αυτή τη στιγμή έχω λιγότερα προβλήματα. Ακούγεται θόρυβος μόνο όταν αλλάζω την έξοδο της κάρτας από ηχεία σε ακουστικά και το αντίστροφο.

Μήπως μπορείς Caravelle να ελέγξεις ποιον driver έχεις στον υπολογιστή σου;

Reaction score
11

Το Asio4all δε νομίζω να χρειάζεται. Έχω windows 7 64bit όπως έγραψα και πριν. Αυτή τη στιγμή έχω λιγότερα προβλήματα. Ακούγεται θόρυβος μόνο όταν αλλάζω την έξοδο της κάρτας από ηχεία σε ακουστικά και το αντίστροφο.

Μήπως μπορείς Caravelle να ελέγξεις ποιον driver έχεις στον υπολογιστή σου;
Ο θόρυβος στην αλλαγή οφείλεται στην λειτουργία κάποιου ρελέ, απ' ότι διάβασα κάπου. Συνεπώς είναι φυσιολογικός, (τον κάνει και εμένα), και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

Ο driver είναι:

"Beta Version 5.12.8.1771" και τον κατέβασα από εδώ:

http://support.asus.com/download/download.aspx

Aυτός βέβαια είναι για XP...

Reaction score
1

Δεν εννοούσα θόρυβο στην κάρτα αλλά στα ακουστικά και στα ηχεία όταν αλλάζω την έξοδο της κάρτας.

Reaction score
11

Δεν εννοούσα θόρυβο στην κάρτα αλλά στα ακουστικά και στα ηχεία όταν αλλάζω την έξοδο της κάρτας.
Ναι ένα, μεταλλικής υφής, "τσακ". Σε αυτό αναφέρομαι. Είναι λέει κανονικός αυτός ο ήχος και οφείλεται σε ρελέ. Τουλάχιστον έτσι αναφέρουν στο "head hifi", αν θυμάμαι καλά.

Το ίδιο κάνει και όταν αλλάζει το πρόγραμμα από 16/44 σε 24/96 κ.τ.λπ..
Αλλά είναι ένας χαμηλός ήχος που δεν ενοχλεί...

:117:

Reaction score
16

Παιδιά και γω έβαλα τον beta σε windows 7 αλλά νομίζω πως έχει λάθος το site. Τον έχει ως 1771 αλλά το filename είναι 1731 όπως και μέσα στο device manager όπως λέει και ο φίλιππος επίσης φαίνεται ως 1731. Οπότε νομίζω όλα καλά... Βελτίωση σημαντική στην ποιότητα είδα επίσης και γω!! Τα σπάει η καρτούλα!!!

Reaction score
11

Παιδιά και γω έβαλα τον beta σε windows 7 αλλά νομίζω πως έχει λάθος το site. Τον έχει ως 1771 αλλά το filename είναι 1731 όπως και μέσα στο device manager όπως λέει και ο φίλιππος επίσης φαίνεται ως 1731. Οπότε νομίζω όλα καλά... Βελτίωση σημαντική στην ποιότητα είδα επίσης και γω!! Τα σπάει η καρτούλα!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.759
Members
38.492
Νεότερο μέλος
Lazaroukos