Asus Xonar ST vs dac magic plus

Reaction score
16
χαιρετώ τους φίλους του forum!Ήθελα βοήθεια σχετικά με έναν ενδοιασμό που εχω. το σύστημα μου αποτελείται απο τα εξής : xindak 6950 09 ο Υβριδικός , ηχεια klipsch rf35 , σαν πηγή χρησιμοποιώ pc με dac magic plus μέσω usb.θα είχα καλύτερο ήχο με κάρτα ήχου asus xonar st η stx απο το dac magic plus; οταν αγορασα το dac ημουν αναμεσα στο cambridge και στο arcam irdac εκανα σωστή επιλογή? Η δεν αξιζει να ασχοληθω?ευχαριστω εκ των προτέρων!!!^

Reaction score
1.173
Δηλαδή θες να χρησιμοποιείς το DAC της ASUS έναντι του DCA MAGIC?

Εάν ναι να μην το κάνεις.

Εάν ήθελες να παίρνεις ψηφιακό σήμα από την ASUS και να το δώσεις σε ένα καλό DAC ναι είναι μια πολύ καλή κάρτα.

Αλλά αφού έχεις το DAC MAGIC είσαι μια χαρά. Τα αναλογικά στάδια του DAC MAGIC είναι καλύτερα της ASUS και για να κάνεις καλύτερη την κάρτα πρέπει να αναβαθμίσεις τους τελεστικούς ενισχυτές.

Την χρησιμοποιώ χρόνια σε ένα pc(μόνο για το digital) και μέσω τις ψηφιακής εξόδου δίνω το σήμα σε ένα DAC που δεν έχει USB με άριστα αποτελέσματα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
16
Ευχαριστώ για την απάντηση φιλε μου!!Οπότε μάλλον μένω όπως είμαι...απλα είχα πάντα την απορία, οχι ότι εχω κάποιο παράπονο από την ποιότητα ήχου που εχω αντιθέτως.

Reaction score
596
Από την μία το dac magic + είναι εξερετικο dac.
Από την άλλη η Asus st είναι μια κάρτα ή όποια λέγεται ότι 'πατάει, πολλά dac της χαμηλής κατηγορίας.

Οποτε μια δοκιμή θα σε πείσει.......

Reaction score
209
Από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς την USB είσοδο του Dac magic. Το καλύτερο είναι να πάρεις ψηφιακή έξοδο απο το PC (παράδειγμα με m2tech) και να πάει στην ψηφιακή είσοδο (SPDIF) του dacmagic. Είχα το πρώτο version του dacmagic και ενώ η SPDIF είσοδο του είναι σχετικά καλή η USB είναι ένα μαύρο χάλι.

Reaction score
209
Από οτι βλέπω η Asus ειναι εσωτερική κάρτα ήχου. Εχει το μειονέκτημα η μετατροπή DA να γίνεται εσωτερικά του PC πράγμα οχι και τόσο κάλο. Θα εχεις όμως το πλεονέκτημα μιας ψηφιακής εξόδου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ενα δεύτερο DAC (το dacmagic εν προκειμένω). Επίσης μπορείς να έχεις και τα δυο dac ενα εσωτερικό και ενα εξωτερικό το οποίο είναι πρακτικό όταν έχεις δυο συστήματα η εάν θέλεις να τα συγκρίσεις στο ίδιο σύστημα τα 2 dac.

Reaction score
209
για να το ψάχνεις όμως μάλλον δεν είσαι ευχαριστημένος απο το τωρινό αποτέλεσμα. Τεχνικοοικονομικα πάντως η καλύτερη λυση ειναι ενα USB to SPDIF converter (μια καλή και φθηνότερη λύση επίσης ειναι το musiland)

Reaction score
16
εχω πολυ καλο ήχο με καλο sound stage πολυ καθαρος θα ελεγα αλλά ήθελα λιγο πιο έντονα μπασα.ο ήχος που εχω τώρα είναι πολύ φυσικός θα έλεγα σαν live σε πολλά τραγούδια!!αλλά πριν αγοράσω το dac το είχα συνδεμένο με μια sound blaster x fi platinum αναλογικά στον ενισχυτή.ειχα πιο βρόμικο ήχο Όχι τόσο αναλυτικό αλλά είχα τρελό μπάσο υπερβολικό θα έλεγα.απλα διάβασα ότι η cambridge είναι πολύ καλή αλλά λεπτοηχη γενικά, έλεγα μήπως με κάποια άλλα υλοποίηση είχα λιγο πιο δυνατά μπάσα αλλά δεν θα ήθελα να χάσω και την ποιότητα που εχω.δεν εχω δοκιμάσει να συνδέσω το dac ψηφιακά στην κάρτα ήχου...αλλα μόνο με usb πάνω στον υπολογιστή.

Reaction score
209
αφού έχεις το dacmagic μπορείς να κρίνεις φαντάζομαι αν ειναι λεπτοηχο η όχι και εαν τελικά σε ικανοποιεί. Χρειάζεται αρκετή βέβαια εμπειρεια με αλλα μηχανάκια για να εισαι σίγουρος τι σου κάνει και τι οχι και απο οτι καταλαβαίνω εισαι ακόμα στις αρχές. Η δικιά μου η γνώμη ειναι να χρησιμοποιήσεις τhn SPF είσοδο, η USB σε αυτη την κατηγορια ειναι second class. Αργότερα οταν μπορείς οικονομικά αλλάζεις και το Dac. Τωρα σε αυτη την κατηγορια τιμης του dacmagic που κινήσαι δεν θα πάρεις κατι καλύτερο.
[DOUBLEPOST=1503734392][/DOUBLEPOST]παντως τπ dacmagic για την κατηγορια τιμης του δεν ειναι κακο. Τωρα για το χαμηλο που γραφεις ειναι απιθανο να φταιει το ντακ, Το ποιο πιθανο να ειναι θεμα ηχειων, χωρου η/και ενισχυτη. Δοκιμασες να στησεις καλυτερα τα ηχεια?

Reaction score
1.173
Από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς την USB είσοδο του Dac magic. Το καλύτερο είναι να πάρεις ψηφιακή έξοδο απο το PC (παράδειγμα με m2tech) και να πάει στην ψηφιακή είσοδο (SPDIF) του dacmagic. Είχα το πρώτο version του dacmagic και ενώ η SPDIF είσοδο του είναι σχετικά καλή η USB είναι ένα μαύρο χάλι.
Όταν το είχα ένα φεγγάρι για δοκιμή σε αντιπαραβολή με το δικό μου έτσι ακριβώς το συνέδεσα. Την usb όταν την δοκίμασα δεν αποκόμισα και τα καλύτερα αν και δεν ασχολήθηκα πολύ.
Λογικά δεν θα έχει και κανένα cm6631a.

Εν συγκρίση με την ASUS δεν το συζητώ ότι μέσω spdif το DAC MAGIC δεν το αλλάζει.

εχω πολυ καλο ήχο με καλο sound stage πολυ καθαρος θα ελεγα αλλά ήθελα λιγο πιο έντονα μπασα.ο ήχος που εχω τώρα είναι πολύ φυσικός θα έλεγα σαν live σε πολλά τραγούδια!!αλλά πριν αγοράσω το dac το είχα συνδεμένο με μια sound blaster x fi platinum αναλογικά στον ενισχυτή.ειχα πιο βρόμικο ήχο Όχι τόσο αναλυτικό αλλά είχα τρελό μπάσο υπερβολικό θα έλεγα.απλα διάβασα ότι η cambridge είναι πολύ καλή αλλά λεπτοηχη γενικά, έλεγα μήπως με κάποια άλλα υλοποίηση είχα λιγο πιο δυνατά μπάσα αλλά δεν θα ήθελα να χάσω και την ποιότητα που εχω.δεν εχω δοκιμάσει να συνδέσω το dac ψηφιακά στην κάρτα ήχου...αλλα μόνο με usb πάνω στον υπολογιστή.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Αλλά έχεις ένα DAC κατά την γνώμη μου λουλούδι που εάν ακούς μουσικούλα και δεν ψάχνεις high end ηχογραφήσεις(που μακάρι όλες να ήταν αξιόλογες) κλείνεις τα μάτια και πετάει.

Ψάξε το τσιπάκι του usb τι είναι και σκέψου σαν αναβάθμιση αυτό που σου είπε ο Theos.

Διαφορετικά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βάλεις μια κάρτα στο PC που να βγάζει SPDIF.
Όλα αυτά αφού δεις τις προδιαγραφές του USB τσιπ.

Καλές αναζητήσεις.

Reaction score
16
η κάρτα ήχου που έχω πάνω έχει spdif οποτε λεω να δοκιμασω να το συνδεσω εκει.η αλήθεια είναι ότι ποιότητα εχω δεν έχω παράπονό τουλάχιστον μου αρέσει αυτό που ακουω!όντως είμαι στις αρχές και ψάχνομαι ακόμα αλλά σε σύγκριση με αυτά που εχω ακούσει μέχρι τώρα είμαι σε πολύ καλό επίπεδο ήχου πιστευω!ηχεια που άκουσα πριν παρω τα klipsch ηταν τα monitor audio rs 6 και bronze , dali ,cambridge audio, wilson με naim ενισχυτικά απιστευτα ηχεια αλλα πολλα $$$$$, klipsch rf 63, τα rf 7( 2) με δικα τους ενισχυτικα πολύ επιθετικά σε κάποιες φάσεις τρομαζα. σε μερικά από αυτά έκανα ακρόαση με τον ενισχυτή μου κιόλας.τα ηχεια δεν έχω δοκιμάσει να τα μετακίνησω καθόλου τα εχω δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση με μικρή κλίση προς το κέντρο να δοκιμάσω να τα πάω προς τις γωνίες?

Reaction score
209
αφου εχεις spdif εξοδο απο PC το μονο κοστος σου ειναι το καλωδιο (με ενα ultralink θα εισαι μια χαρα). Το επομενο σημαντικο θεμα ειναι παιζεις με ASIO + foobar και flacs?. Το χαμηλο με δοκιμες στην τοποθετηση των ηχειων (αποσταση απο πισω τοιχο, ισοσκελες τριγωνο ακροασης κλπ) μπορεις να το βελτιωσης. Κακο ειναι το πλαδαρο χαμηλο που μπουμαρει. Σωστο ειναι να δίνει το ρυθμο στην μουσικη και να εχει αρκετη πληροφορια και αναλυση. Τι ενισχυτη εχεις ?

Reaction score
16
ο ενισχυτής μου είναι ο xindak 6950 09 δηλαδή ο Υβριδικός με λάμπες ecc88 στην προενισχυση και τα πρωτα 30 watt εαν θυμάμαι καλά σε κλάση Α... 120 watt rms Όχι μπουμαρισμα δεν έχω.μολις μπορέσω θα βάλω και φωτο του χώρου μου.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
εχω πολυ καλο ήχο με καλο sound stage πολυ καθαρος θα ελεγα αλλά ήθελα λιγο πιο έντονα μπασα.ο ήχος που εχω τώρα είναι πολύ φυσικός θα έλεγα σαν live σε πολλά τραγούδια!!
:):o Τι άλλο θές;;; :D8-)

ειχα πιο βρόμικο ήχο Όχι τόσο αναλυτικό αλλά είχα τρελό μπάσο υπερβολικό θα έλεγα.
:o Α. Πάρε ένα σαμπάκι! :drinks:
:o Β. Δεν έχει εκουαλάιζερ το foobar ;;; :o:D

Reaction score
690
Βεβαιώσου ότι παίζεις σε usb 2 async mode , χτύπα και ένα τέτοιο και κατ ' εμέ μην το ψάχνεις άλλο. Ναι , με ένα καλό spdif to usb μαραφέτι μπορεί να παίξει λίγο καλύτερα αλλά στην κατηγορία του dac magic δεν αξίζουν τέτοιοι πειραματισμοί , εκτός και αν είναι ανέξοδοι. Αν κάποια στιγμή δεν σε ικανοποιεί η πηγή σου και θες να ανέβεις κατηγορία , τότε το συζηταμε.

Το dac magic μπορεί να πάσχει κάπως στον διαχωρισμό αλλά για την κατηγορία του έχει εξαιρετική σκηνή και φυσικότητα στην ροή.

Reaction score
209
κατ' αρχήν εαν θέλετε να βοηθήσετε και να μην τον μπερδευτε περαιτέρω διαβάστε πρωτα ολο το νημα, δευτερον εχει το pc του spdif έξοδο οποτε η καλύτερη συνδεση ειναι η spdif. Τωρα εαν η υλοποιηση της USB εισόδου του DAC ειναι χάλια (οπως και ειναι) οτι καυλωδια και να του βάλεις θα είναι πάλι χάλια και πετάμενα χρήματα

Reaction score
209
μια τελευταία παρατήρηση μόνο μέχρι να μας γράψει τις εντυπώσεις του με την νέα σύνδεση ο φίλος μας: Ντακ όπως το dacmagic εχουν σχεδιασθεί για χρήση κυρίως απο την spdif είσοδο ενω η usb είσοδο ειναι βοηθητική χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην σχεδίαση της (λόγω κόστους)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani