ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Reaction score
498
Είναι τελείως διαφορετικά ηχεία με διαφορετική φιλοσοφία αλλά και με διαφορετικό μέγεθος και τιμή.Τελείως μη συγκρίσιμα ηχεία δηλαδή.Μάλλον δεν ξέρεις τί ακριβώς θες κι εσύ ο ίδιος.Γνώμη μου μην βιαστείς.Άκουσε μόνος σου πολλά διαφορετικά ηχεία και σετάπ να πάρεις μια ιδέα ο ίδιος.Όπως και νά'χει πάντως ένα μικρό ηχειάκι μπορεί να βγάλει μαγείες αλλά έχει περιορισμούς.Το 40ρι είναι καλύτερο από άποψη all-arounder.Και τα δύο αυτά ηχεία σίγουρα θέλουν έναν καλό ενισχυτή από άποψης ισχύος/ποιότητας για να ξεδιπλώσουνε όλες τις αρετές τους.Καλή επιτυχία..:144:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Με τα ενισχυτικα που εχεις μην παρεις κανενα απο τα 2 που αναφερεις. Παντως οτι και να διαβασεις εδω ειναι προσωπικες αποψεις. Παρε ενισχυτη και πηγη μαζι και πηγαινε να ακουσεις τα ηχεια που σε ενδιαφερουν. Βαλε καλα στα μυαλο σου ποσα ευρα θελεις να ξοδεψεις και κινησου αυστηρα σε αυτα τα επιπεδα. Καλη τυχη.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αγαπητοί Φίλοι σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στην κουβέντα....
Τώρα με τόσα που ακούω αρχίζω να χάνω τη μπάλλα.....:135:Το ένα θέλει ρεύματα το άλλο είναι μόνο για τζάζ και μικρά σύνολα....:121:Αστα να πάνε.....Ασε που φίλος τώρα εθεσε άλλη πρόταση στο τραπέζι.
Λάτρης της ευαισθησίας προτείνει WLM Diva η Diva monitor,Musical Fidelity CD PRO1 και Α1 η Luxman L550aII.....
Αρχίζω και δεν ξέρω που να κοιτάξω....:133:
Σας ευχαριστώ όλους.....
Θα κάνω ότι με φωτίσει ο θεός..........
Δεν ξέρω τι θα σου δείξει η θεία φώτιση αλλά θα σου έλεγα οτι με την νέα λίρα μία ιδανική οδήγηση είναι ο καινούργιος ολοκληρωμένος της ATC SIA2-150 (150W, 8Ω) στα 2400 ευρω.
Τα ATC γενικώς δεν θέλουν ρεύμα λόγω υψηλής και ομαλής αντίστασης αλλά τάση. Όποτε μπορείς υπάρχει για ακρόαση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Το αντίθετο, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, και αυτοί εκεί! Αναίσθητο ηχείο; Θέλει ρεύματα! Από την εποχή του Xanadu ακόμα! Ε πια...

Reaction score
28
Το αντίθετο, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, και αυτοί εκεί! Αναίσθητο ηχείο; Θέλει ρεύματα! Από την εποχή του Xanadu ακόμα! Ε πια...
Δηλαδη μια και ξεκινησε η συζητηση με τον yamaha s2000 ,αραγε μπορει αυτος
να οδηγησει τα 40αρια μια και απο τροφοδοσια τα παει μια χαρα με 4 μετασχηματιστες και ολα τα αλλα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Δηλαδη μια και ξεκινησε η συζητηση με τον yamaha s2000 ,αραγε μπορει αυτος
να οδηγησει τα 40αρια μια και απο τροφοδοσια τα παει μια χαρα με 4 μετασχηματιστες και ολα τα αλλα.
Μα φυσικά και μπορεί άνετα να τα οδηγήσει!
Μην με ρωτήσεις όμως για την ποιότητα, πιθανόν να είναι και μιά χαρά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.550
οι κακές συνήθειες δε κόβονται εύκολα...
μα πότε θα το καταλάβεις?

Reaction score
28
Μα φυσικά και μπορεί άνετα να τα οδηγήσει!
Μην με ρωτήσεις όμως για την ποιότητα, πιθανόν να είναι και μιά χαρά.
μηπως αραγε μια και ο φιλος
ξεκινησε την κουβεντα για ταιριαγμα ενισχυτου με ηχεια θα ηταν φρονιμο να εξετασουμε την περιπτωση οσον αφορα τον yamaha s2000 να τον ταιριαξουμε με τα <δικα> του ηχεια τα soavo -1
γιατι οι κριτικες οσον αφορα το ταιριαγμα μεταξυ τους ειναι απο τις καλυτερες.

Reaction score
1
Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω μιας και ενδιαφέρομαι για τα ATC scm 40 , αν με τον Acurus A250 (250 στα 8-380 στα 4 Ω) και προ τον ATC Ca2 θα είχα ένα καλό "δέσιμο" . Νομίζω πως ο Κ Ζαφειρόπουλος θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά με την αποψή του.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω μιας και ενδιαφέρομαι για τα ATC scm 40 , αν με τον Acurus A250 (250 στα 8-380 στα 4 Ω) και προ τον ATC Ca2 θα είχα ένα καλό "δέσιμο" . Νομίζω πως ο Κ Ζαφειρόπουλος θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά με την αποψή του.
Γεράσιμε ευχαρίστως να βοηθήσω, αλλά η εταιρία συστηνει για όλη τη σειρά ενισχυτές από 50-300 βαττ. Τα ηχεία είναι σχετικά εύκολα φορτία και για μία λογική απόσταση ακρόασης εγώ θεωρώ οτι 70-100 βαττ είναι υπεραρκετά. Καλύτερα να προσέχουμε την ποιότητα και τις χροιές, γιατί τα ηχεία είναι αποκαλυπτικά, παρά την ποσότητα. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος για την τρομερή δυσκολία οδήγησης των ATC όταν τα περισσότερα αυτή τη στιγμή παίζουν
σε νορμάλ αποστάσεις και χώρους με 50/80άρηδες ολοκληρωμένους.
Θ.Ζ.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Γεράσιμε ευχαρίστως να βοηθήσω, αλλά η εταιρία συστηνει για όλη τη σειρά ενισχυτές από 50-300 βαττ. Τα ηχεία είναι σχετικά εύκολα φορτία και για μία λογική απόσταση ακρόασης εγώ θεωρώ οτι 70-100 βαττ είναι υπεραρκετά. Καλύτερα να προσέχουμε την ποιότητα και τις χροιές, γιατί τα ηχεία είναι αποκαλυπτικά, παρά την ποσότητα. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος για την τρομερή δυσκολία οδήγησης των ATC όταν τα περισσότερα αυτή τη στιγμή παίζουν
σε νορμάλ αποστάσεις και χώρους με 50/80άρηδες ολοκληρωμένους.
Θ.Ζ.
Γνωρίζω το θέμα όσο αφορά την δυσκολία ή όχι των ATC διάβασα και κάποιο προηγούμενο post δικό σας που λέει ότι απαιτούν αν θυμάμαι καλά ρεύμα όχι watt νομίζω πως ο ενισχυτής μου έχει και από τα δύο. Το καλύτερο θα ήταν να τον πάρω μαζί μου και να τον ακούσουμε στο μαγαζί. Μέχρι και αν καταφέρω να γίνει, πιστεύετε πως θα ταίριαζε ή ότι απαιτεί κάποιου άλλου επιπέδου ενισχυτικά?
Ακούω jazz και κλασική μουσική κατά το 80% των ακροάσεων μου. Μικρά και μεγάλα σύνολα. Με κάθε ευκαιρία ακούω δυνατά και η απόσταση ακρόασης από τα ηχεία είναι περίπου 2,5 μέτρα όση και η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους. Είναι κάτι που δεν αλλάζει.
Ευχαριστώ για την απάντηση!!!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

.....απαιτούν αν θυμάμαι καλά ρεύμα όχι watt.

To αντίθετο συμβαίνει: δεν απαιτούν σπουδαία ρεύματα αλλά βολτ (ισχύ). Αλλά και αυτή στα πλαίσια που είπαμε.
Δεν έτυχε να ακούσω τον ενισχυτή σου, αλλά όποτε θέλεις φέρτον να τον δοκιμάσουμε με τα 40άρια.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

.....απαιτούν αν θυμάμαι καλά ρεύμα όχι watt.

To αντίθετο συμβαίνει: δεν απαιτούν σπουδαία ρεύματα αλλά βολτ (ισχύ). Αλλά και αυτή στα πλαίσια που είπαμε.
Δεν έτυχε να ακούσω τον ενισχυτή σου, αλλά όποτε θέλεις φέρτον να τον δοκιμάσουμε με τα 40άρια.
Ναι νομίζω πως μόνο μια δοκιμή θα μας δώσει άποψη. Για την απόσταση απο τα ηχεία και την μεταξύ τους απόσταση? Ποιά γνώμη έχετε??

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Ναι νομίζω πως μόνο μια δοκιμή θα μας δώσει άποψη. Για την απόσταση απο τα ηχεία και την μεταξύ τους απόσταση? Ποιά γνώμη έχετε??
Η γενική συνταγή είναι αν η απόστασή σου από τα ηχεία είναι 2,5-3,00μ, μεταξύ τους να είναι 1,80-2,20. Από πίσω και πλάι τα 40αρια δεν απαιτούν μεγάλες αποστάσεις γιατί σαν acoustic suspension (κλειστή καμπίνα), δεν φορτίζουν το δωμάτιο στα χαμηλά.
Θ.Ζ.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

Δεν ξέρω τι θα σου δείξει η θεία φώτιση αλλά θα σου έλεγα οτι με την νέα λίρα μία ιδανική οδήγηση είναι ο καινούργιος ολοκληρωμένος της ATC SIA2-150 (150W, 8Ω) στα 2400 ευρω.
Τα ATC γενικώς δεν θέλουν ρεύμα λόγω υψηλής και ομαλής αντίστασης αλλά τάση. Όποτε μπορείς υπάρχει για ακρόαση.
ερώτηση: Densen b-200 & b-300XS, θα μπορέσουν να οδηγήσουν επαρκώς τα συγκεκριμένα ATC; και αν ναι ταιριάζουν;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: ATC scm 40 ή Sonus Faber Minima Vintage?

ερώτηση: Densen b-200 & b-300XS, θα μπορέσουν να οδηγήσουν επαρκώς τα συγκεκριμένα ATC; και αν ναι ταιριάζουν;
Με το συγκεκριμένο ζευγάρι παίζουν σε πελάτες, ένα ζεύγος SCM19 και ένα SCM40.
Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα ATC με Densen και μπορώ να πω οτι τους εκτίμησα ιδιαίτερα και για τις μουσικές τους χροιές
αλλά και για την οδήγηση. Είναι μία εταιρία που θα ήθελα να αντιπροσωπεύω. Οι Δανοί είναι σήμερα ότι ήταν οι Εγγλέζοι το '80.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo