- Reaction score
- 143.871
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49
εννοείται.
εννοείται.
Μηπως ...εξωράισαν το ολιγον ψευδο "σ" της Τσαλιγοπουλου - αρα ψευτικο;εννοείται.
Σωστή η σκέψη σου κατ' αρχήν, ωστόσο έχω μία επιφύλαξη: μήπως τα συγκεκριμένα ήταν εκθεσιακά και άρα κατα κάποιον τρόπο ταλαιπωρημένα η και επισκευασμένα; Το λέω γιατί έδειχναν κάπως πολυκαιρισμένα.εννοείται.
Μολονότι οι τεχνικές ψηφιακής ισοστάθμισης έχουν εξελίξει τις παραμέτρους βάσει των οποίων εκτιμούμε την απόδοση ζεύγους ηχείων εντός δεδομένου χώρου,σκέφτομαι-ορμώμενος και από το θέμα με τα ΄΄σπουδαία΄΄ ηχεία- ότι δεν έχει επικρατήσει ανάλογη εξέλιξη όσον αφορά τις τεχνολογίες κατασκευής μονάδων σε σχέση με την ''παλαιά σχολή'' ώστε ν'ανατραπούν άρδην τα κριτήρια που έχει αυτή θεσπίσει.
Παραμένει σπουδαία η συνειδητή σχεδιαστική επιλογή να μην ενδίδουν οι μονάδες SL σε...υποηχητικούς πόθους προκειμένου ν'αποδίδουν με υψηλή γραμμικότητα τις επομενες οκτάβες,αφήνοντας έτσι την ακουστική μας αντίληψη ν'αναπλάσει τη θεμελιώδη όπως αυτή ξέρει καλύτερα από τη φύση της.
Σημειωτέον ότι από ψυχοακουστική άποψη,οι καταστροφικές αλληλεπιδράσεις βαθέων χαμηλών συχνοτήτων με τους ρυθμούς συντονισμού ενός τυπικού χώρου παράγουν με την πάροδο του χρόνου πολύ πιό δυσάρεστη αίσθηση κατά την ακρόαση σε σύγκριση με την απουσία της πρώτης οκτάβας.
Με βάση τα γραφόμενα στη σελίδα προσφορών της location,συμπεραίνεται ότι οι διακριτές ενισχυτικές μονάδες με τα ενεργά κροσόβερ δεν κατοικοεδρεύουν εντός των ηχείων,αλλά αποτελούν ξεχωριστά μπλοκ καταλαμβάνοντας ιδιαίτερο χώρο πλησίον αυτών.
Η συγκεκριμένη διάταξη υπαγορεύει την έκταση επαρκούς μήκους καλωδίων υψηλού σήματος από το ενισχυτικό μπλοκ στις επιμέρους μονάδες του αντίστοιχου ηχείου.
Θεωρώ ενδιαφέρον ν'αναφερθεί ποιό είναι περίπου το μήκος καθώς και τα χαρακτηριστικά των εν λόγω καλωδίων και συνδέσεων.
Επειδή μάλιστα έγινε ιδιαίτερη μνεία στη στιβαρότητα της πρόσοψης,θα ήταν χρήσιμο ν'αναφερθεί ποιά επιπλέον μέριμνα έχει ληφθεί στα πλαίσια του ΄΄customization΄΄ γιά τη στιβαρότητα του οπίσθιου τοιχώματος-από τη στιγμή που ο εσωτερικός κόσμος δεν καταλαμβάνεται πλέον από τη στάνταρ ενισχυτική διάταξη,ενώ ούτε και η ΄΄πλάτη΄΄ πρέπει να διαθέτει τη στάνταρ δομή της παθητικής έκδοσης...
Σωστή η σκέψη σου κατ' αρχήν, ωστόσο έχω μία επιφύλαξη: μήπως τα συγκεκριμένα ήταν εκθεσιακά και άρα κατα κάποιον τρόπο ταλαιπωρημένα η και επισκευασμένα; Το λέω γιατί έδειχναν κάπως πολυκαιρισμένα.
Αν θελήσει ο κ. Θέμης ας μας πει.
Τα ηχεία πήγαν στο εργοστάσιο μετά από απαίτηση του ιδιοκτήτη και έγιναν τα εξής:
Όλες οι μονάδες και οι μπάφλες καινούργιες και οι ενισχυτές αντικαταστάθηκαν με τους discrete, οι οποίοι μη χωρώντας μέσα στο ηχείο, μπήκαν σε εξωτερικά κουτιά.
@Bhutia: Μήκη καλωδίων γύρω στο μέτρο και ιδιαίτερο οπίσθιο dumping λόγω έλλειψης ενισχυτών.
Και μία ερμηνεία για το σίγμα στα ΧΤΖ σε σχέση με τα 50άρια:
Τα κεραμικά των ΧΤΖ μοιραία έχουν διαφορετική χροιά στα μεσοψηλά.
Xωρίς να θέλω να πω τίποτα για τα συμπαθή XTZ, ΗΜΑΡΤΟΝ!η κεραμικη πολυ στη μοδα. tidal vs xtz η επομενη κοντρα, προγραμμα μονο φωνεςςςςςς...
.
+10000000πάντως τα ενεργά 50ρια είναι μεγάλος πόθος...
Από τα ακούσματα που μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό...
...και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε...
Xωρίς να θέλω να πω τίποτα για τα συμπαθή XTZ, ΗΜΑΡΤΟΝ!
αφτο δεν εχουν και τα 40ρια?Το μόνο σίγουρο είναι ότι το mid ATC SM75-150S παίζει σε μία κατηγορία μόνο του.
Αυτή η συμπάθειά σου σίγουρα προέρχεται από κάποια ακρόαση...Xωρίς να θέλω να πω τίποτα για τα συμπαθή XTZ, ΗΜΑΡΤΟΝ!
Ακαριαία, δεν μπορείς να πεις...:143:μπουαααχαχα μετραγα το χρονο απαντησης... :135:
Εσύ χρειάζεται να οδηγήσεις FERRARI για να καταλάβεις τη διαφορά από ALFA ROMEO? :143:Αυτή η συμπάθειά σου σίγουρα προέρχεται από κάποια ακρόαση...
Η πάλι μήπως συμπάθησες την παρουσία τους στον χώρο...
:117:
Την πιο light έκδοση (χωρίς το S στο τέλος :119: ).αφτο δεν εχουν και τα 40ρια?
Ξέρεις λατρεύω την άποψη ότι μπορούμε να εκφράζουμε γνώμη επί παντός, έστω και αν αυτό, το παν, δεν το έχουμε δει ούτε από μακρυά!Εσύ χρειάζεται να οδηγήσεις FERRARI για να καταλάβεις τη διαφορά από ALFA ROMEO? :143:
OK, ότι πεις.Ξέρεις λατρεύω την άποψη ότι μπορούμε να εκφράζουμε γνώμη επί παντός, έστω και αν αυτό, το παν, δεν το έχουμε δει ούτε από μακρυά!
Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μία απίστευτα μεγάλη "data base", που έστω και χωρίς "data" δεν παύει να είναι μία θαυμάσια "base" προς στήριξη και έκφραση γνώμης!
Ναι εγώ εξ' ορισμού θα έπρεπε να οδηγήσω την συγκεκριμένηFERRARI και την συγκεκριμένη ALFA ROMEO για να έχω άποψη, και, ναι, πιστεύω ότι θαυμάσια θα μπορούσε μια ALFA ROMEO να είναι καλύτερη από μία FERRARI. Τα παραδείγματα πολλά!
Γιατί έχω μάθει να τα εξετάζω όλα πρώτα με αυτό:
![]()
και μετά να εκφέρω άποψη!
Α! και ξέρεις για να δουλέψει αυτό το σύστημα θα πρέπει πρώτα να έχεις βγάλει τις παρωπίδες!
:107:
Άλλωστε είναι λογικό στους τυφλούς να βασιλεύει ο μονόφθαλμος! (Όπως αποδεικνύεται και από το κιάλι!).OK, ότι πεις.