Atlantic Technology

Reaction score
10
Τα συστηματα 920 και 1200, περιλαμβανουν 5 δορυφορους κλειστου τυπου οι οποιοι περιλαμβανουν :
1 mid-woofer GLH (Graphite Loaded Homopolymer),
4.5” (115mm) για το 1200 και
4” (102mm) για το 920
και ενα ειδικα σχεδιασμενο damped soft dome tweeter 1” (25mm) (ferrofluid-cooled, with a powerful neodymium magnet structure).

Τα κουτια ειναι κατασκευασμενα απο MDF, ειναι ακουστικα "αδρανη" και μαγνητικα θωρακισμενα.
Αποκρίνονται καθαρά κάτω στην κρίσιμη συχνότητα των 100Hz, για τον κατάλληλο συνδυασμό με τa subwoofer 102SB και 212SB.
Αυτό δεν σημαίνει καμία "ακουστική τρύπα" !

Ολα τα ηχεια της Atlantic Technology ειναι σχεδιασμενα ωστε να εχουν την ιδια χροια, "voiced" ωστε να επιτρεπουν ολους τους δυνατους συνδιασμους μεταξυ τους.

To 1200C ειναι ενα κεντρικο ηχειο - μπαλαντερ- για τις σειρες 920 και 1200.
Προοριζεται για οποιον θελει το κατι παραπανω απο ενα κεντρικο ηχειο.
Με 2 mid-woofer GLH (Graphite Loaded Homopolymer) 4.5” (115mm) και
το ιδιο tweeter 1” (25mm).
Εχει τα προνομια της ρυθμισης οπως τα μεγαλα του αδελφια, ωστε να προσαρμοζεται σε καθε δωματιο.
1. High Frequency Energy Tweeter Level Switch : Reverberant, για δωματια με πολλες ανακλασεις , Damped Room, για δωματια με επιφανειες που αποροφουν τον ηχο και Average, για το μεσο ορο.
2. Boundary Compensation : Ρυθμιστικο χαμηλων συχνοτητων, αναλογα με τη θεση του ηχειου.

Το πλεονεκτημα των ηχειων της Atlantic Technology ειναι οτι ακομα και στα μικρα και οικονομικα της συστηματα χρησιμοποιει τους ιδιους drivers με τα μεγαλα συστηματα.
Ποιος σας ειπε λοιπον οτι αγοραζοντας ενα μικρο και οικονομικο συστημα ηχειων θα χασετε σε ποιοτητα ?
Παντως οχι η Atlantic Technology !

Δειτε τα βιντεο :
920
1200
1200C

Attachments

Reaction score
10
Στο συστημα 2200, ολοι οι οδηγοι ειναι απολυτα ιδιοι :
Δυο GLH (Graphite Loaded Homopolymer) 4.5” (115mm) woofers και
ενα 1” (25mm) ferrofluid-cooled, damped soft dome tweeter.
Σε διαταξη Μ-Τ-Μ ( D’Appolito ), τα εμπρος δεξι και αριστερο ηχειο καθετα για καλυτερη διασπορα του ηχου στο χωρο, μειωνοντας ταυτοχρονα τις ανακλασεις απο το πατωμα και το ταβανι που χρωματιζουν και παραμορφωνουν τον ηχο.
Το κεντρικο 2200C,ιδιο με το μικροτερο 1200 και με τα ιδια ρυθμιστικα.
Τα περιφεριακα ηχεια 2200SR εχουν την ιδαιτερη ρυθμιση dipole/bipole.
Dipole ( out of phase ) για ταινιες οπου ο ηχος δεν θελουμε να εντοπιζεται και Βipole ( in Phase ) για τη μουσικη.
Η θεση τους ειναι στους πλαινους τοιχους, ακριβως στη θεση που καθομαστε και απο 30 εως 60 ποντους πανω απο το κεφαλι μας.

H τοποθετηση των μπροστινων ηχειων μπορει να ειναι σε βασεις στο υψος του αυτιου για καλυτερη εικονα. Προτεινομενο υψος βασης οι 30ιντσες περιπου 76cm.
Ολα τα κεντρικα ηχεια εχουν τη δικη τους βαση, η οποια επιτρεπει τη μετακινηση πανω κατω για τη σωστη αποδοση στο χωρο.

Attachments

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
εισαι ψυχοφτιαχτης με πας πολλα χρονια πισω ελπιζω να εχουν την αποδοχη-ανγνωριση ιση με αυτη που εχουν στην αμερικη
καλες πωλησεις

Reaction score
10
εισαι ψυχοφτιαχτης με πας πολλα χρονια πισω ελπιζω να εχουν την αποδοχη-ανγνωριση ιση με αυτη που εχουν στην αμερικη
καλες πωλησεις
Τα ηχεια αυτα ειναι ο λογος της υπαρξης μου στο ιντερνετ.
Το 1996-97 οταν τα ειδα, ετρεξα να αγορασω ενα μοντεμ ,τοτε με windows95, και τους εστειλα mail, για να παρω την αντιπροσωπια.
Εκεινη την εποχη δεν ειχαν ενδιαφερον στην Ευρωπαικη αγορα.
Φετος ομως , η τυχη χαμογελασε ....σηκωσα το τηλεφωνο και δεν ηθελε πολυ να γινει αυτο που εγινε.....
Σε λιγο καιρο, θα κανουμε μια παρουσιαση, ζωντανη και ανοιχτη, αναλογη με την αξια των ηχειων αυτων.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ειμαι ολος ΑΥΤΙΑ για το ποτε:crazy_4:

Reaction score
10
Ειναι εδω....Ειναι κουκλια....
Οποιος θελει να σπασουμε μαζι τη παρθενια.....μετα τις 6 το απογευμα, καλως να ερθει.

Reaction score
10
Κυριες και Κυριοι,
επεστρεψα στο σπιτι μετα απο τη πρωτη ακροαση των 920,1200 και 2200 συστηματων της Atlantic Technology.
Και περιμενετε τωρα να σας πει ο αντιπροσωπος τι ακουσε.....
Τα ακουσα με μουσικη (στερεο), εβαλα μερικες ταινιες και μερικες συναυλιες 5.1
Εντυπωσεις :
μουσικα αμερικανικα ηχεια, τους αρεσουν τα πνευστα, τα φωνητικα, τα νταμς, λατρευουν τις gibson. Τα μικρα θελουν τη βοηθεια του sub για να ακουσεις τα χαμηλα.
Το 102sub , μικρο ειναι μονο στο ματι, γιατι γεμισε τα 25τμ με ανεση.
Το πιο μεγαλο το 212 με το 10αρι woofer και πιο μεγαλο ενισχυτη βαραει αλλα δεν εντοπιζεται.
Εντυπωση μου εκαναν τα 2200SR, τα dipole/bipole surround, που στ αληθεια κανουν οτι λενε....αορατος ηχος.
Ακουγα τις συναυλιες και ημουν μεσα, τα παλαμακια που δεν ακουγα πριν, τα εφε της ταινιας να ειναι απο πανω σου και να διαχεονται και οχι απο πισω η απο το πλαι.
Με δυο λογια...μικρα ηχεια...μεγαλος ηχος. Μικρα μεν αλλα προσεγμενη και σοβαρη κατασκευη, μικρογραφια των μεγαλων.
Εδω κολαει το Κυριες που εγραψα στην αρχη....αγαπητοι μου ελατε με τις συζυγους σας μαζι....ο waf factor θα γινει wow factor.
Επειδη ομως τα ηχεια δεν ειναι τι γραφεις αλλα τι ακους...τα υπολοιπα ζωντανα και απο κοντα. Σε λιγο καιρο και τα πρωτα τεστ.

Reaction score
4
Ωστε αυτες ειναι οι Αμερικανες που σου εκλεψαν την καρδια που μου ελεγες στο φωνοκουτο εχθες! :happy_5:

Και γω που νομιζα αλλα πραγματα ...

Ωραια φαινονται... Καλες πωλησεις! :cool_4:

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Atlantic Technology

Με δυο λογια...μικρα ηχεια...μεγαλος ηχος. Μικρα μεν αλλα προσεγμενη και σοβαρη κατασκευη, μικρογραφια των μεγαλων.
Εδω κολαει το Κυριες που εγραψα στην αρχη....αγαπητοι μου ελατε με τις συζυγους σας μαζι....ο waf factor θα γινει wow factor.
Επειδη ομως τα ηχεια δεν ειναι τι γραφεις αλλα τι ακους...τα υπολοιπα ζωντανα και απο κοντα. Σε λιγο καιρο και τα πρωτα τεστ.

Επειδη κατι τετοιο μου χρειαζεται μικρα ηχεια μεγαλος ηχος,που τα εχεις
στησει να παρω την γυναικα να ερθουμε για ακροαση,γιατι μου αρεσει το ντιζαιν τους εκτος απο το βαρυ ονομα που διαθετουν.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Atlantic Technology

Επειδη κατι τετοιο μου χρειαζεται μικρα ηχεια μεγαλος ηχος,που τα εχεις
στησει να παρω την γυναικα να ερθουμε για ακροαση,γιατι μου αρεσει το ντιζαιν τους εκτος απο το βαρυ ονομα που διαθετουν.
Ως γνωστον ειμαστε εδω :
TwinDigital
Αποστολος Τολιοπουλος
Κολοκοτρωνη 60
105 60 Αθηνα
Τηλ. 210-3250267
email : [email protected]

Ειναι στημενα τα 920, 1200 και 2200.
Τη Δευτερα το 2200 αναχωρει για τεστ, και θα μου λειψει καμια βδομαδα.
Αν προλαβαινετε μεχρι το μεσημερι, θα σας περιμενω.

Reaction score
8
Απάντηση: Atlantic Technology

Οπως καταλαβαινεις δεν προλαβαμε ενεκα φορτου εργασιας αλλα
εχω βαστηξει το τηλ.οποτε μες την πιο πανω βδομαδα που θα
εχει γυρισει & το αλλο σετ πισω θα μιλησουμε ευχαριστω για την
απαντηση οπως & να εχει.

Reaction score
10
Κατι που προσεξα στις συσκευασιες, ρωτησα και εμαθα.
Ειδα λοιπον μεσα στα κουτια των 1200 και 2200 να γραφει THX.
Ρωτησα και μου ειπαν οτι καλυπτουν τις προδιαγραφες του μπαρμπα Λουκα, απλα δεν πηραν το σημα για να κρατησουν χαμηλα τις τιμες.

Οσον αφορα τις τιμες, πηρα νεο τιμοκαταλογο μετα απο σκληρες διαπραγματευσεις και τα προιοντα ειναι 10 με 15% φτηνοτερα, ακομα και απο την Ευρωπη.
Ελπιζω οι τιμες αυτες ( γνωριμιας..... ) να κρατησουν και μετα τη....γνωριμια.
Και επειδη θα αναρωτιεστε που περιπου κυμαινονται απλα θα σας πω οτι το καθε σετ περιπου ...αλλες φορες πανω αλλες κατω, κοστιζει οσο λεει το μοντελο του.
Περισσοτερα και αναλυτικοτερα, απο κοντα, γιατι οι επιλογες ειναι τοσες πολλες που και γω ο ιδιος ζαλιζομαι.

Νεοτερα απο την Atlantic ειναι ενα νεο χρωμα το Maple ( σφενδαμος ) που μαζι με το Satin Black ειναι στη βασικη τιμη.
Το Glossy Black και το ασημι χρεωνονται λιγο πιο ακριβα.

Δειτε επισης τα βιντεο σχετικα με την τοποθετηση του Subwoofer και των Surround. Ειναι πολυ κατατοπιστικα οχι μονο για τα προιοντα της Atlantic.

Reaction score
10
Γνωριζατε οτι :
H Atlantic Technology ιδρυεται το 1989 απο τον Peter Tribeman.
Η ιστορια του ειναι μεγαλη :
Το 1975 ιδρυει την Audio Pulse. Το model one ηταν το πρωτο πολυκαναλο συστημα στο κοσμο.
Ειναι απο τα ιδρυτικα στελεχη της NAD, και το 1980 γινεται προεδρος της.
To 1980, σε συνεργασια με την Dolby Labs και την Lucasfilm, ηγειται της κατασκευης του πρωτου Home Theater που χρησιμοποιει το Dolby Surround matrix. Αυτη η κατασκευη περιειχε ενα χειροποιητο "μαυρο κουτι", που στη συνεχεια εγινε γνωστο σαν το Dolby MP (motion picture) matrix decoder.
Αυτο λοιπον το decoder, εγινε εγινε η βαση για την κατασκευη του πρωτου Dolby Surround decoder.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.416
Members
38.558
Νεότερο μέλος
173panos