Atoll in 100 SE

Reaction score
8
Καλησπέρα,

Ποια η γνώμη σας για τον Atoll in 100 SE?
Θα οδηγήσει τα monitor audio rs6

Τώρα παίζουν με έναν AV DENON 2308.
Θα τον βάλω σαν τελικό στο Home cinema και σαν δικάναλο σε audio.

Επίσης σκέφτομαι Cambridge audio 740 / 840

Ευχαριστώ

Reaction score
6.609
1) τι δε σου αρεσει?
2)ποσα καναλια παιζεις στο hc? και με τι ηχεια?
3) δοκιμασες διενισχυση?
αυτα πριν προβεις σε αγορα, μηπως και κανεις δουλεια με τον ιδιο .

Reaction score
8
Σαν home cinema είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κεντρικό έχω ένα Klipsh RC 62 II και surround δύο φθηνά KODA.
Σαν audio όμως έχει έναν βιομηχανικό ξερό ήχο, όπως οι περισσότεροι πολυκάναλοι νομίζω.
Στο audio φυσικά παίζουν τα monitor audio μόνα τους.
Διενίσχυση δεν δοκίμασα αλλά δεν νομίζω οτι θα βελτιωθεί κάτι....μια δοκιμή πάντως μπορεί να γίνει.

Reaction score
68
δεν γινεται να ειναι κ τελικος κ ολοκληρωμενος για αυτο θες ενισχυτη με htbypass( βλεπε in200) κατα τ αλλα o in100 μετα rs6 ταιριαζουν παρα πολυ καλα

Reaction score
6.609
γενικα τα monitor audio θελουν μαλακα τρανζιστορ , και συνηθως η προενισχυση κανει τη ζημια και οχι τοσο τα τελικα σταδια, τη διενισχυση στην ειπα για να βελτιωθει η ελλειψη οδηγησης, που πασχουν οι πολυκαναλοι και θα βοηθησει λιγο παντως και σε αυτο μιας και η υποοδηγηση τα κανει να ακουγωνται αδεια και πλαδαρα χαμηλα και να κυριαρχουν οι μεσουψηλες..

Reaction score
58
γενικα τα monitor audio θελουν μαλακα τρανζιστορ , και συνηθως η προενισχυση κανει τη ζημια και οχι τοσο τα τελικα σταδια, τη διενισχυση στην ειπα για να βελτιωθει η ελλειψη οδηγησης, που πασχουν οι πολυκαναλοι και θα βοηθησει λιγο παντως και σε αυτο μιας και η υποοδηγηση τα κανει να ακουγωνται αδεια και πλαδαρα χαμηλα και να κυριαρχουν οι μεσουψηλες..

Εγώ πάντως έχω κάνει διενίσχυση με τον denon x2000 και είδα διαφορά.Καλύτερος έλεγχος στις χαμηλές(χάθηκε αυτή η κάπως πλαδαρότητα που είχαν)και μεγαλύτερη σαφήνεια στις μεσαίες.Αυτό σε συνδυασμό με το κόντημα των καλωδίων από 2.5 σε 2.0μ πήρα μια βελτίωση της τάξης του 10-15% χωρίς να χαλάσω φράγκο.

Reaction score
221
Σιγουρα ακουσε τον συνδυασμο πριν αγορασεις! Ο atoll δεν εχει θεματα οδηγησης (μυριζομαι οτι δουλευει ταξη Β) αλα το MA ισως ακουστει μουντο και θολο χαμηλα,τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα σε δοκιμη...μπασο μιας νοτας "πνιγμενης" σε αρκετα μεγαλο χωρο χωρις ακουστικη φροντιδα:hi:

Reaction score
8
Την διενίσχυση πως την κάνω; Βάζω την ζώνη Α του ενισχυτή στην πάνω κλέμα του ηχείου και την ζώνη Β στην κάτω κλεμα ή γεφυρώνω τις εξόδους του ενισχυτή;

Reaction score
68
κατα τις photos ολοι εχουν αλλα στον αντιπροσωπο θα σου πουν ποιος εχει htbypass αν δεν εχει αλλαξει κατι htbypass θα βρεις απο τον in200 κ πανω (παντως οι in80,in100 k pr200 που κατα καιρους ειχα, δεν ειχαν )

Reaction score
8
Τώρα δουλεύω με διπλοκαλωδίοση από την ζώνη Α του ενισχυτή (έχω βγάλει τις γέφυρες των ηχείων)

Reaction score
6.609
διαβασε το μανιουαλ που σου λεει ποιες εξοδους θα συνδεσεις που, και ενεργοποιησε τες κιολας .(φυσικα δε βαζεις παλι τις γεφυρες)

Reaction score
58
Την διενίσχυση πως την κάνω; Βάζω την ζώνη Α του ενισχυτή στην πάνω κλέμα του ηχείου και την ζώνη Β στην κάτω κλεμα ή γεφυρώνω τις εξόδους του ενισχυτή;

Για τον 2308 μιλάμε?

Reaction score
58

Από τα 2 surround back του ενισχυτή εφόσον δεν τα χρησιμοποιείς στις 2 αντίστοιχες πάνω μπόρνες των ηχείων (αφού αφαιρέσεις τα μεταλλικά ελάσματα).Μετά στις ρυθμίσεις του ενισχυτή δηλώνεις ότι έχεις κάνει bi-amping που σου ζητάει να ορίσεις πως χρησιμοποιείς τα surround back.
Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
68
αν καταλαβα σωστα από άλλη συζητηση πρεπει να πουμε στον odys καλοριζικος κ καλες ακροασεις με τον in100.
Πολύ καλη κινηση από τους Γαλατες να ενσωματοσουν λειτουργια htpass σε ολη την γκαμα τους!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.101
Members
38.531