Audi A4 1.8tfsi (Β8) vs MB C180 ΒΕ (W204)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
Εξετάζω την αγορά μιας από τις δύο αυτές κυρίες. Παρακαλώ λοιπόν όσους φίλους έχουν την τύχη να συμβιούν με μια από αυτές, να μου εκμυστηρευτούν τα προτερήματα και -κυρίως- τα ελαττώματά τους, όσο μικρά και αν είναι αυτά.
Εχεμύθεια εγγυημένη!

Merci (ή μήπως danken;)

Reaction score
2
Αναμεινατε στο keyboard σας, ερχεται ο γενεθλιαζων Δημητροπουλος :137:

Reaction score
2
Αudi A4

+

-φρενα
-κινητηρας
-εσωτερικος διακοσμος
-ασφαλης οδικη συμπεριφορα

-
-αισθηση τιμονιου
-συναλογα μικροι χωροι στο εσωτερικο πισω καθισμα σε σχεση με τις διαστασεις σου
-μεγαλο βαρος

merc C180

+

-απιστευτη ποιοτητα κυλισης
-φρεναρες
-ποιοτητα διακοσμου
-σχεδιαση

-
-χωροι στο εσωτερικο
-οχι τοσο καλη επαναφορα του τιμονιου
-αισθηση τιμονιου

οποιο και να παρεις απο τα δυο, χαμενος δεν θα βγεις....

Reaction score
49
Απάντηση: Audi A4 1.8tfsi (Β8) vs MB C180 ΒΕ (W204)

Εξετάζω την αγορά μιας από τις δύο αυτές κυρίες. Παρακαλώ λοιπόν όσους φίλους έχουν την τύχη να συμβιούν με μια από αυτές, να μου εκμυστηρευτούν τα προτερήματα και -κυρίως- τα ελαττώματά τους, όσο μικρά και αν είναι αυτά.
Εχεμύθεια εγγυημένη!

Merci (ή μήπως danken;)

Πάμε από την αρχή και σιγά σιγά....
Έχεις προαποφασίσει για αυτές τις δύο επιλογές ή συζητάς και άλλα?
Τι ακριβώς ψάχνεις από το όχημα? Χώρους? Επιδόσεις? Οδική συμπεριφορά? Οδηγική συμπεριφορά? Ποιότητα κατασκευής (στο μάτι)? Ποιότητα κατασκευής (σε βάθος) και αξιοπιστία?
Πόσα χρήματα θες να δώσεις?
Μιλάς για το TFSi με τους 120 ίππους ή το 160άρι?
Γιατί Blue Efficiency?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Πάμε από την αρχή και σιγά σιγά....
Έχεις προαποφασίσει για αυτές τις δύο επιλογές ή συζητάς και άλλα?
Τι ακριβώς ψάχνεις από το όχημα? Χώρους? Επιδόσεις? Οδική συμπεριφορά? Οδηγική συμπεριφορά? Ποιότητα κατασκευής (στο μάτι)? Ποιότητα κατασκευής (σε βάθος) και αξιοπιστία?
Πόσα χρήματα θες να δώσεις?
Μιλάς για το TFSi με τους 120 ίππους ή το 160άρι?
Γιατί Blue Efficiency?
Don Giovanni έχω πράγματι καταλήξει στη short-list αυτών των δύο αυτοκινήτων. Τα έχω δει από κοντά και τα έχω οδηγήσει. Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
  • Σε χώρους υπερέχει σημαντικά το A4. H C είναι έως και στενάχωρη (ειδικά πίσω), για μένα που είμαι συνηθισμένος να οδηγώ ένα ευρύχωρο SUV και ένα πολυμορφίζον super-mini.
  • Σε επιδόσεις διαπίστωσα ότι υπάρχει παντού υπεροχή του Α4 160hp. Μικρή, αλλά εντοπίσιμη. Mεταξύ 120hp/BE υπάρχει ισοπαλία μέχρι τις 4.000rpm και υπεροχή της ΒΕ από εκεί και πάνω. Λεπτομέρεια: στα Audi -ανεξαρτήτως ίππων- καταλαβαίνεις πότε μπαίνουν στη ροπή τους (γύρω στις 1800 κι όχι στις ονομαστικές 1500 rpm) λόγω turbo, ενώ η ΜΒ επιταχύνει σαν ατμοσφαιρική λόγω κομπρέσσορα.
  • Σε οδική συμπεριφορά (άνεση και ποιότητα κύλισης) υπάρχει σαφής υπεροχή της ΜΒ. Όχι ότι είναι απαράδεκτο, αλλά το Α4 είναι ένα σκαλί πιο κάτω.
  • Σε οδηγική συμπεριφορά, το συμπέρασμά μου από τα test-drive σε επαρχιακό δρόμο σε έντονο ρυθμό (με τους συνοδούς-υπαλλήλους να μου λένε ελαφρώς χλωμοί "ξέρετε... έχει κάπως επικίνδυνες στροφές εδώ" :137:), είναι ισοπαλία.
  • Σε ποιότητα κατασκευής στο μάτι, υπάρχει σαφής υπεροχή του Audi. Σε βάθος, εξακολουθώ να εμπιστεύομαι περισσότερο την ΜΒ, παρά τις κακές στατιστικές της τα τελευταία χρόνια.
  • Δυο-τρία χιλιάρικα διαφορά σε αυτήν την κατηγορία δεν παίζουν και πολύ ρόλο.
  • Για τη διαφορά TFSi με τους 120 ίππους με το 160άρι μίλησα παραπάνω. Α, έχουν και λίγο παραπάνω από τέσσερα χιλιάρικα διαφορά σε κόστος, αν κάνεις τα συν-πλην του εξοπλισμού.
  • Η BE είναι ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο face-lift της C. Αν εξαιρέσουμε τις μακρύτερες σχέσεις και το λίγο στενότερο φάσμα απόδοσης ροπής (που όμως δεν πολυενοχλούν στο δρόμο), δε νομίζω ότι υστερεί κάπου από την απλή C. Αντίθετα έχει βελτιώσεις στα σημεία (πχ καθρέφτες χωρίς αεροδυναμικούς θορύβους)
  • ...και για να περιπλακεί λίγο ακόμα το πράγμα: ενώ το Α4 δεν είναι καθόλου άσχημο, βρίσκω την Avantgarde C πολύ κούκλα!
Όπως καταλαβαίνεις, η ερώτησή μου αφορά λεπτομέρειες που μπορεί να σε φτιάχνουν ή να σε χαλάνε και που είναι δύσκολο να εντοπίσεις σε ένα test-drive. Πράγματα δηλαδή που μόνο μετά από λίγο καιρό συνειδητοποιείς, γι'αυτό και απηύθυνα αυτό το ερώτημα σε κατόχους Β8 και W204.
Λοιπόν, κανείς;

Reaction score
0
ειμαι κατοχος μιας C200 kompressor του 2006 και πραγματικα ειναι πολυ καλο αυτοκ.

βασικα ειμαι λατρης της πισω κινησης οποτε η επιλογη του Αudi για εμενα δεν ειναι σωστη.
Τελος στο παρελθον ειχα vw golf και vw polo και ειχαν σοβαρα προβληματα.....δεν ηταν κατασκευασμενα Γερμανια.....Γενικα το vw group το εχω απορριψει.....
κοιτα αν θες και την 3αρα bmw ........

Reaction score
5

(με τους συνοδούς-υπαλλήλους να μου λένε ελαφρώς χλωμοί "ξέρετε... έχει κάπως επικίνδυνες στροφές εδώ" :137:)
Sorry για το hijack, αλλά μου θύμισες τον πωλητή που είχα συνοδηγό στο test drive που είχα κάνει στο Honda S2000 όταν είχε πρωτοβγεί και ήθελα να το παραγγείλω. Πήγαμε σε σχεδόν αγροτικούς δρόμους (με άσφαλτο) λίγο έξω από το Λονδίνο και του έδωσα και κατάλαβε. Αυτός κρατιόταν τόσο γερά που άσπρισαν τα χέρια του και χλώμιασε το πρόσωπό του! Αλλά φυσικά, ως Άγγλος, δεν είπε τίποτα...:142::142:

Στο θέμα μας, αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στα 2, θα έπαιρνα την Merc. Έχει βρωμίσει ο τόπος Audi πια! :114:

Reaction score
26

Φίλε μου για μένα πάρε όποιο σου κάνει περισσότερο "κλικ".
Το αυτοκίνητο άλλωστε είναι υποκειμενικό ζήτημα.
Αφού έχεις αποφασίσει γερμανικό θα σου έλεγα πάρε το Merc που είναι ΠΙΟ γερμανικό και έχει κυκλοφορήσει (και θα κυλοφορήσει) λιγότερο. Όπως είπε ο προηγούμενος έχει βρωμίσει ο τόπος Audi...

Reaction score
50
Μεταξύ των δύο ψηφίζω κι εγώ Merc για τους λόγους που προαναφέρθηκαν...

Reaction score
1

merc , γιατί έτσι μας αρέσει ... εαν υπήρχε πιο ελεύθερη επιλογή , ένα C5 δεν θα με χαλούσε ..

Reaction score
164

Max, την καινούρια 3ρα γιατί δεν την σκέφτεσαι;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Max, την καινούρια 3ρα γιατί δεν την σκέφτεσαι;
Την 3ρα τη βρίσκω κάπως στενάχωρη, σκληρή και -κυρίως- οι μικροί κινητήρες της πάσχουν από έλλειψη ροπής, κυρίως στις χαμηλές στροφές.
Την έχω πάει μια βόλτα πάντως και -ομολογουμένως- στα γλιστερά στροφιλίκια είναι διασκεδαστική σαν καρτ και ταυτόχρονα εξαιρετικά ασφαλής (ελέω και ESP).

Reaction score
12

Oi μόνοι λόγοι πιστεύω για να πάρει κανείς τη Μercedes, ειναι η φίρμα και η μεταπώληση.Συνολικά το Αudi είναι καλύτερο αυτοκίνητο και αυτό προκύπτει και απ'οσα συγκριτικά εχω διαβάσει (δε μπορεί να τα παίρνουν ολοι απ΄την Audi...)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Oi μόνοι λόγοι πιστεύω για να πάρει κανείς τη Μercedes, ειναι η φίρμα και η μεταπώληση.Συνολικά το Αudi είναι καλύτερο αυτοκίνητο και αυτό προκύπτει και απ'οσα συγκριτικά εχω διαβάσει (δε μπορεί να τα παίρνουν ολοι απ΄την Audi...)
Τα έχεις οδηγήσει, αγαπητέ;

Reaction score
12

To A4 ναι, (αν και τελικα παρηγγειλα το Α3 με το ιδιο μοτερ...) και στη C (200) απλα συνοδηγος. Το Αudi δειχνει μονο πιο νευρικο αν θες να κινηθεις σβελτα, και σε ποιοτητα κυλησης οι διαφορες ειναι ελαχιστες.Με εντυπωσιασαν τελος τα πολυ καλα του φρενα τα οποια δοκιμασα σε φρεναρισματα πανικου απο 150 και πανω.Αν δε σε ενδιαφερουν οι επιδοσεις θα σου ελεγα Merc,αλλα το Α4 στην εκδοση Αmbition εγω θα το θεωρουσα μονόδρομο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

To A4 ναι, (αν και τελικα παρηγγειλα το Α3 με το ιδιο μοτερ...) και στη C (200) απλα συνοδηγος. Το Αudi δειχνει μονο πιο νευρικο αν θες να κινηθεις σβελτα, και σε ποιοτητα κυλησης οι διαφορες ειναι ελαχιστες.Με εντυπωσιασαν τελος τα πολυ καλα του φρενα τα οποια δοκιμασα σε φρεναρισματα πανικου απο 150 και πανω.Αν δε σε ενδιαφερουν οι επιδοσεις θα σου ελεγα Merc,αλλα το Α4 στην εκδοση Αmbition εγω θα το θεωρουσα μονόδρομο.
Εγώ πάλι, στην ποιότητα κύλισης και την άνεση της ανάρτησης εστιάζω το κύριο σημείο υπεροχής της C, ακόμα και απέναντι σε μη-Ambition (σπορ) εκδόσεις του Α4.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Θα αναφερθώ στις προηγούμενες εκδόσεις γιατί για αυτές που αναφέρεις δεν εχω ''στοιχεία''.
ΑUDI :Προβλήματα στο turbo(ήθελε προσοχη)και στα ηλεκτρικά υποσυστήματα(παραθυρα,καθρέπτες),κατανάλωση όταν πιεστεί.
MERC:Ηλεκτρικά στον κινητήρα,θόρυβος κινητήρα
Πάντως η νεα merc είναι εξαιρετική στον δρόμο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι λεει φιλε το Α3; κατοχος του μου ανεφερε για ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικα προβληματα, αληθευει; παντως παλι Α3 θα επαιρνε!

Εισαστε σιγουροι οτι η Μερ(τ)σεντες ειναι γερμανικη κι οχι ...τουρκικη;

Reaction score
5

Πάντως υπάρχει λύση. Βρίσκεις μια διαφορά πάνω στην οποία μπορείς να αποφασίσεις. Η Merc είναι πισωκίνητη. Το Audi μπροστοκίνητο. Διάλεξε και πάρε. Εγώ δεν θα πω τι προτιμώ για να μην σε προϊδεάσω...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Πάντως υπάρχει λύση. Βρίσκεις μια διαφορά πάνω στην οποία μπορείς να αποφασίσεις. Η Merc είναι πισωκίνητη. Το Audi μπροστοκίνητο. Διάλεξε και πάρε. Εγώ δεν θα πω τι προτιμώ για να μην σε προϊδεάσω...
Κι εγώ δε θα πω ότι συμφωνούμε. :137:
...αν και δεν είναι αυτό το βασικό μου κριτήριο για τέτοιου είδους αυτοκίνητο.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88