Audio Science Review YouTube Channel


Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Δε φαίνεται να γνωρίζετε επαρκώς τη "βάση της επιστημονικής έρευνας" για την οποία με τόση σιγουριά μιλάτε. Αλλά στο ιντερνετ είμαστε, εντάξει.

Για την ιστορία, και ανεξάρτητα από το τι θέλουμε να φανταζόμαστε, στον πραγματικό κόσμο το "debate" που, όντως, προωθεί την επιστήμη και τα όρια της ανθρώπινης γνώσης, γίνεται μεταξύ peers (read: ερευνητών, μηχανικών, κλπ.) του ίδιου ή συναφών επιστημονικων πεδίων, και μέσα από πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι στα επιστημονικά fora/συνέδρια/περιοδικά κλπ., ανεξαρτήτως πεδίου, δεν θα διαβάσετε ούτε θα ακούσετε "γνώμες" από χομπίστες που... είδαν φως και μπήκαν (να βγαίνει π.χ. κάποιος hi-endας και να λεει της ψ... του τον χαβά - RD we miss you - σε ένα συνέδριο της AES και να κάθονται οι σύνεδροι να ακούνε - και να πρέπει και να αντικρούσουν όσα άκουσαν.. πολύ δε περισσότερο να έχουν μία "Εύρηκα!" στιγμή από αυτά..).

Προφανώς το πώς οι "τελικοί χρήστες" (από consumers, μέχρι ασθενείς κλπ., αναλόγως πεδίου) βιώνουν κάποια πράγματα έχει τη σημασία του, αλλά οποιοδήποτε χρήσιμο συμπέρασμα πρέπει να εξαχθεί μόνο μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (κατά την οποία, π.χ., αυτοί θα αποτελούν τα δείγματα, στο πλαίσιο μίας έρευνας).

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος "μη επιστήμονας" βοήθησε να προχώρησει η επιστήμη; Σίγουρα.
Όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος έφυγε από το κολλέγιο και έφτιαξε μία Apple ή ένα Facebook... Από εκείνο το σημείο όμως, μέχρι το να λέμε στο παιδί μας ότι καλώς δεν θα πάει να σπουδάσει και θα κάνει ότι γουστάρει, γιατί αυτά είναι τα σωστά πρώτα βήματα που κάνουν κάποιον δισεκατομμυριούχο, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση...
Αγαπητέ βγάζεις συμπεράσματα , κάνεις αναγωγές και προχωράς σε προεκτάσεις που δεν έχουν σχεση με αυτό που είπα , καθώς δε το κατάλαβες.

Τα συνέδρια δεν έχουν πρώτα απο όλα καμιά σχέση, ούτε η συζήτηση μεταξύ επιστημόνων.

Όταν ξεκινάς μια εργασία με μια υπόθεση με σκοπό να την ερευνήσεις, μπορεί να διαλέξεις να εξετάσεις κάτι ανορθόδοξο, που δεν δικαιλογείται, ούτε προκύπτει η ανάγκη ή υπάρχουν ενδείξεις απο προηγούμενες εργασίες. Μπορεί και να το παράξεις και απο το ίδιο σου το μυαλό ή απλώς υποκεινούμενος απο μέχρι και την περιέργεια σου. Βέβαια, όπως είδες , είπα ότι αυτό δεν είναι η στανταρντ διαδικασία, αλλά είναι reserved για μεγάλα κεφάλια. Για μεάς τους κοινούς θνητούς επιστήμονες ισχύουν αυτά που λες. Λιθαράκι, λιθαράκι.

Πα΄ντως και στις προεκτάσεις που έδωσες μόνος σου πάλι λάθος είσαι , όπως σου εξήγησε παρακάτω σωστά ο @editor με παραδείγματα, ο οποίος Ediror μάλιστα ξέχασε και τον κυριότερο τον Αινστάιν. χα χα.

Επίσης σου διέφυγε το κυριότερο που ήθελα να αναδείξω : Ότι εαν πας λιθαράκι, λιθαράκι το ερώτημα που θα κληθείς απο τον ίδι σου τον εαυτό, να εξετάσεις θα υποστεί αναπόφευκτά ενα conditioning (απο τον ίδιο σου τον εαυτό ή από άλλους για διαφορους λόγους δεν είναι της παρούσης) ή και απο πρηγούμενα expectation που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες εργασίες ή ακόμα και η ανθρώπινη λογική την οποία χρησημοποιείς για να σχεδιάσεις το πείραμα σου. Αυτό κινούμενος, ανορθόδοξα το αποφεύγεις. Π.χ. στην κβαντική φυσική και μηχανική, σχεδιάζονται πειράματα και αναπτύσονται θεωρίες, βάση του τι περιμένουμε λογικά να βρούμε και για αυτό αποτυγχάνουμε (και παλιά ακόμη περισσότερο). Άρα να ακολουθούμε όπως παλιά την φυσική μας κλίση , όταν διαμορφώνουμε ερωτήματα και υποθέσεις , ενω τα φαινόμενα που παρατηρούμε είναι ανεξήγητα και μη λογικά... καταλβαίνεις ότι δημιουργεί πρόβλημα στην σχεδίαση αλλά και συλλήψη του ερωτήματος. Χωρίς σύλληψη του σωστού ερωτήματος , υπόθεσης, πειράματος δεν θα βρείς αυτό που περιμένεις καθώς αυτό μπορεί να είναι εκτός των παραμετρων εξέτασης που αρχικά έθεσες

Αυτό το βιντεάκι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση, εαν και όχι απόλυτα σχετικό αλλά και απο την άλλη θα έπρεπε να σου φτάνει η ανάλυσή μου. (εαν και δεν είμαι της φιλοσοφίας της επιστήμης, για να τα λέω καλά). Εξάλλου βαριέμαι κιόλας καθώς αφου δεν κατάλαβες απο την αρχή και παρερμήνευσες ,δεν αποτελείς κάποια πρόκληση για εμένα. Φαντάζομαι όσες εξηγήσεις θα δίνω , τόσο θα παρερμηνεύεις εσυ. So probably, you will have a blast with this one. Θα πάρεις και άλλα λάικ καθώς είμαι πολύ αντιπαθής εδω μέσα. χα χα και θα εδραιώσεις την θέση σου στην ιεραρχία του εσωτερικού κύκλου των "επιστημόνων" εδω στο σάιτ. Απο την άλλη αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν άλλο. Για αυτούς τους λίγους εγω γράφω. Πιο εύκολο πλεον να σε καταλάβει ενα παιδί ή ένας μανάβης απο οτι οι συνάδελφοί σου οι πειστήμονες. χα χα. Εκεί έχουμε φτάσει για αυτό και πολλοί επιστήμονες μιλάνε με απλούς ανθρώπους απο τους οποίους κιόλας πάιρνουν μέχρι και ανορθόδοξες ιδέες για εξέταση και σκέψη. Try it μπορεί να σου αρέσει.


ΟΧΙ μρε THVA o Παπανικολαου την εσιαξε καθηγητης ακουστικης στο ΑΠΘ με την βοηθεια και των Γερμανων βεβαιως βεβαιως
Τα ηχεια στο κεντρο της αιθουσας ψηλα εχουν αποστολη να πεξουν τα ηλεκτρικα οργανα οταν υπαρχουν σιγα εννοειτε
Θα πρεπει να γραψω σεντονι για το θεμα αλλα δεν τα παω καλα στον γραπτο λογο οπως ο ΧΕΡ ΝΤΟΚΤΟΡ ;)
Ναι εντάξει Κε Χρήστο μου, πλάκα κάνω. Βε΄βαια ε΄χω τις πληροφορίες μου αλλά είναι ανεκδοτολογικές καθώς γνώριζα άτομα απο το "συνεργείο" και δεν ακολουθήθηκαν τα πάντα κατά γράμμα. Αλλά όπως είπα πλάκα κάνω.

Δεν γνωρίζω όλο το ιστορικό. ¨Εσιαξε εννοέις "αρχικά την σχεδιάσε" ? ή έκανε και "διορθώσεις " για καλυτέρευση μετέπειτα. Γιατι και κάτι τέτοιο άκουσα.
 
Last edited:

Μηνύματα
690
Reaction score
1.100
Βγιολι από Βγιολι, διαφέρουν τόσο πολύ, που τα λες και διαφορετικά όργανα. 🤣😂😜

Πχιανο από πχιάνο, ομοίως.

Και μη πχιάσω ηλεκτρική κιθάρα. 🤣

Η ηχογραφημένη πληροφορία, από την άλλη, δεν είναι λαιβ όργανο. Μη μπερδεύεστε.

Το στέρεο, δεν έχει ως σκοπό την φαντασίωση του λαιβ οργάνου. Μη τα κάνετε σαλάτα στο μυαλό σας. Κρίμα είναι.
Εγκεφαλική τρικυμία. 🤣😂😜

Το στέρεο έχει ως μόνο σκοπό, την αναπαραγωγή της ηχογραφημένης πληροφορίας, με τις ελάχιστες δυνατές αλλοιώσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνει το κορυφαίο στέρεο, είναι να παίζει σαν καλά ακουστικά.

Πάρτε ένα ζευγάρι καλά ακουστικά, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω, ούτε να ξέρετε τις ηχογραφήσεις, ούτε το μαστερα, ούτε πως ακουγόταν το φυσικό όργανο.

Κάντε σύγκριση ακουστικά με στέρεο. Όποιο στέρεο παιζ πιο όμοια με τα ακουστικά, είναι heads down καλύτερο.

Heads. Ας τα χέρια ήσυχα.




ΥΓ. 1. Ο τουλ έχει κάνει σοβαρές μελέτες. Τώρα αν του αρέσει το Μέγαρο ή τα γεμιστά της θείας μου της κατινας, δεν πρέπει να σας απασχολεί, εκτός κι αν είστε τετχιες, κουτσομπόλες ντε.

ΥΓ. 2. Ένα συγκριτικό στα γρήγορα, μιλάμε για 10 δευτερόλεπτα δουλειά, είναι ακουστικά σε σύγκριση με ηχεία σε στέρεο αναπαραγωγή και σε σύγκριση με αναπαραγωγή σε ιμερσιβ σεταπ (απμιξινγκ), έχει μεγάλη διδακτική αξία κάτι τέτοιο. 😁😜😂🤣
4η μέρα κοβιντ εδώ. Έχουμε ακόμα δρόμο, μην ανησυχείς.... o_O:drinks:
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.252
Reaction score
13.128
Δεν γνωρίζω όλο το ιστορικό. ¨Εσιαξε εννοέις "αρχικά την σχεδιάσε" ? ή έκανε και "διορθώσεις " για καλυτέρευση μετέπειτα. Γιατι και κάτι τέτοιο άκουσα.
Τωρα ποιος την σχεδιασε δεν γνωριζω μπορει να ισχυει και και αυτο που λες για διορθωσεις ;)
Παντος η αιθουσα εχει μεταβλητη ακουστικη;)https://www.megaron.gr/periigisi-360/ 1659113878758.png
 

Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Τωρα ποιος την σχεδιασε δεν γνωριζω μπορει να ισχυει και και αυτο που λες για διορθωσεις ;)
Παντος η αιθουσα εχει μεταβλητη ακουστικη;)
Πολυ dead νεκρή είναι. (όλες). Της Θεσ/κης πιο καλή είναι.
 


Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Δεν εχω παει Σαλονικα δεν ξερω ο @Dimifoot τα γνωριζει;) για τον ετερο χερ ντοκτορ δεν ξερω μπορει να εχει παει καμια φορα;):drinks: :rofl:

:thumbsdown:

Ωραία παλαμάκια, τίγκα μες στον ρυθμό είναι ο κόσμος. χα χα
 

Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Ποιος ειναι αυτος ο εμπειρος που ακουγοντας μπορει να βγαλει συμπερασμα οτι το Α ειναι καλυτερο απο το Β σε.
1)Εικονα.
2)Φυσικοτητα.
3)Δυναμικα
4)Ρυθμο
1)Απο που προκυπτει οτι γνωριζει τις συνθηκες το χωρο ηχογραφισης αφου δεν ηταν παρον.
2)Απο που εχει εμπειριες φυσικων οργανων με συνεχη τριβη για να τα θυμαται ,ολα τα λαιβ μεσα απο κονσολες,ενισχυτες pa ηχεια περνουν ανπλανγκτ δεν παιζει.
3).4)Το ιδιο με το 2 συν τα +rev/time του εκαστοτε χωρου αναπαραγωγης

Και πολυ πιθανον οταν τελικα ακουσει κατι πραγματικα φυσικο να μην του αρεσει κιολας...
Και εγω ειμαι μεσα σε αυτους που θα αγορασει και θα ρυθμισει και με ακροαση δεν μπορω ομως τα γουστα μου να τα γενικευσω, ενα μοντελο(γυναικα) μπορει να ειναι πανεμορφο ,εμενα μαρεσουν με πολλα πιασιματα και ατελιες τι να κανουμε...
Ενα φυσικό όργανο όμως , σε όποιο χώρο και να το ακούσει πάντως κάποιος, καταλαβαίνει ότι είναι φυσικό όργανο.

Επίσης η πορτίμηση έχει τον ρόλο της όπως και το "καλύτερο" που όντως μπορεί να μην είναι το φυσικό και να το ξέρεις κιόλας ότι δεν είναι το φυσικό αλλά εσύ το επιλέγεις γιατι έχεις να κάνεις με συμβιβασμούς, όσον αφορά την αναπαραγωγή. (που πρέπει να τους γνωρίζεις)

Π.χ. κάποιος μπορεί να ξέρει ότι ενα μηχανημα φέρνει ηχους που είναι πίσω στην ορχηστρά μπροστά και παρόλο που το ξέρει ότι δεν γίνεται στην άιθουσα μουσικής να το θέλει για να ακούσει πιο λεπτομέρειες. (που δεν θα άκουγε κανονικά ). Ενω βέβαια ενα καλύτερο μηχανημα θα τα έπιαζε πίσω αλλά θα άκουγε και λεπτομέρειες αλλα΄ο ανθρωπος δεν έχει αυτό το μηχανημα , τι να κάνουμε τώρα.

π.χ. μπορεί τα όργανα ενα μηχάνημα να τα κάνει πιο παχιά απο οτι είναι και το ξέρει αλλά πάλι να το επιλέγει γιατί ξεχωρίζει πιο καλά το ιντερπλέι μεταξύ των μυσικών.

Και πολλά άλλα.... απλώς πρεέπι να ξέρει τι είναι το νορμάλ και εν γνώση του και για συγκεκριμένους λόγους, να επιλέγει το λάθος. Αρκέι να ξέρει τι κάνει.
 
Last edited:


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.113
Reaction score
26.570
Το θέμα κλειδί είναι η προσμονή , προσδκία του , στο μέλλον, στο τι περιμένει να ακούσει (όχι τα άλλα).

- Ο Τούλ αυτό που λέει (εάν το λέει) έχει δίκιο. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αλλά στην αναπαραγωγή δεν είναι ανάγκη το reference να είναι το φυσικό όργανο. Το reference σου εκεί παίζει, μετατοπίζεται πιο χαμηλά (πάλι έχοντας στο μυαλό το reference των φυσικών οργάνων αλλά downsized) και άρα μπορείς να συγκρίνεις ποιό απο τα δυο μηχανήματα που ακούς είναι πιο κοντα σε αυτό και ποιό απο τα δύο σε "ξεγελάει" πιό καλά ώστε να το πλησιάσεις σε κάποιο επι τοις εκατό ποσοστό. Νόμιμη διαδικασία, κανένα πρόβλημα.
100 διαφορετικοί ακροατές, 100 διαφορετικές προσδοκίες. Έτσι, η υποκειμενική άποψη εκάστου είναι άχρηστη για τους υπόλοιπους. Το μόνο reference είναι το κάτωθι:

Το στέρεο έχει ως μόνο σκοπό, την αναπαραγωγή της ηχογραφημένης πληροφορίας, με τις ελάχιστες δυνατές αλλοιώσεις.
 

Μηνύματα
7.222
Reaction score
11.768
Π.χ. κάποιος μπορεί να ξέρει ότι ενα μηχανημα φέρνει ηχους που είναι πίσω στην ορχηστρά μπροστά και παρόλο που το ξέρει ότι δεν γίνεται στην άιθουσα μουσικής να το θέλει για να ακούσει πιο λεπτομέρειες. (που δεν θα άκουγε κανονικά ). Ενω βέβαια ενα καλύτερο μηχανημα θα τα έπιαζε πίσω αλλά θα άκουγε και λεπτομέρειες αλλα΄ο ανθρωπος δεν έχει αυτό το μηχανημα , τι να κάνουμε τώρα.
Υπάρχουν και τα συστήματα που αφήνουν τα όργανα στη θέση τους αλλά έχουν τέτοιο εστιασμο που ακούς τις λεπτομέρειες. Πέτα τον λαμπατο, πετα τα παθητικά κροσοβερ, τσίμπα δύο στέρεο τελικούς και ένα ενεργό κροσοβερ και έρχομαι! Η απλά, πάρε ενεργά.
 

Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Υπάρχουν και τα συστήματα που αφήνουν τα όργανα στη θέση τους αλλά έχουν τέτοιο εστιασμο που ακούς τις λεπτομέρειες. Πέτα τον λαμπατο, πετα τα παθητικά κροσοβερ, τσίμπα δύο στέρεο τελικούς και ένα ενεργό κροσοβερ και έρχομαι! Η απλά, πάρε ενεργά.
Είπα υπάρχουν, αλλά άμα δεν έχεις συμβιβάζεσαι με αυτό που έχεις. Τι να κάνουμε χα χα.

Εξάλλου δεν είναι μόνο αυτά τα δυο παραδείγματα. Είναι πάρα πολλά τέτοια. Ο υπερβολικός εστιασμός συμβαδίζει συνήθως με μικρά σώματα και δεν μου αρέσει. ¨Ασε που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι ένα κατασκεύασμα.

Βέβαια για μερικούς δεν υπάρχει κάν η ακρόαση και όλα είναι ίδια. Οπότε no problem. Ευτυχισμένοι άνθρωποι. Συζήτηση να γίνεται.
Έτσι, η υποκειμενική άποψη εκάστου είναι άχρηστη για τους υπόλοιπους.
Αφού είναι άχρηστη βρε Σταύρο γιατί κάνεις quote τις ανάγκες και απόψεις κάποιου άλλου ?

Η μόνη άποψη που να σε νοιαζει και να κυνηγάς, είναι η δική σου. Δεν θα διαλέξεις κάτι να ακούει κάποιος άλλος.

όσσν αφορά το ρέφερενς , εννοείται το δικό σου ρέφερενς, αυτό που έχει γνωρίζεις εσυ. Δεν γίνεται και αλλιώς. Αυτά που συζητάω εδω δεν αφορούν να κάνω εγω ρεφερενς για άλλους. Δεν είμαι δάσκαλος ή σύμβουλος ήχου.

Μα τι καλούμαστε να αγοράσουμε άλλωστε. ? Το ρεφερενς κάποιου άλλου , του κατσκευαστή, που κρίνουμε ότι είναι καλύτερο απο κάποιου άλλου. Τώρα απο dsp κλπ εγω δεν ξέρω και πόσο μπορεί να φέρει κάποιες κατστάσεις πιο κοντά. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν αλλάζουν με dsp (δεν ξέρω μην γίνονται και χειρότερα σε κάποια θέματα.)

Εγω την λογική σειρά των πραγμάτων, πάω να φτιάξω, γιατί διαπιστώνω ότι και αυτό το απλό πάσχει.

Εγω να βοηθήσω θέλω. Δεν θέλετε μην με ακούτε χα χα.
 
Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.113
Reaction score
26.570
Αφού είναι άχρηστη βρε Σταύρο γιατί κάνεις quote τις ανάγκες και απόψεις κάποιου άλλου ?
Απαντώ στο πλαίσιο της θεωρητικής συζήτησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις αρνητικό πρόσημο στο quote !
 

TGD

Μηνύματα
6.906
Reaction score
7.002
Το Disney Hall που αρέσει στον Toole νομίζω πως κάπου διάβασα ότι έχει τεχνητή ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων.
 
Last edited:


Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491
Το Disney Hall που αρέσει στον Toole νομίζω πως κάπου διάβασα ότι έχει τεχνητή ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων.
Ναι μεταμοντερνισμός αποδομητισμός βασισμένος στις σημειολογικές αναλύσεις του Deridda, σχέση με τον Ρωσικό κονστρουκτιβισμό, μεταφυσική της παρουσίας (ΨΕΚ δηλαδή άνθρωποι χα χα), κατακερματισμός, απουσία αρμονίας, συμμετρίας και συνέχειας ροής ... ότι πρέπει κατάλληλο δηλαδή για να εκφράσει την κλασική μουσική και γενικά τη μουσική. :D Αβάντ γκάρντ θα παίζουν εκει μέσα, δεν πάω. ¨Ασε που που δεν κοιτάει η LA philharmonic τα χάλια της που σε λίγο θα παίζει και σε γάμους.:D ¨Εχει εκεί και τον Ντουνταμέλ τα παίζει όλα δυνατά στα 120 db (και τα φλάουτα ακόμη) γιατί αρέσει στους Αμερικάνους η ρόκ και το μέταλ χα χα. Μέχρι και ο Μαέστρος 😍 έχει επηρρεαστεί.

Σαχλαμάρες, χαζαμάρες ..... :D

Τι ? έχουν ενίσχυση χαμηλών ? Θα τους έπεισε ο Τούλ να βάλουν παντού subs.

Πω πω γκρίνια πρωί, πρωί Κυριακής. Πάλι με νεύρα ξύπνησα στην Ελλάδα.

Καλά η Τογιότα φτιάχνει και χώρους . :D


 
Last edited:

Μηνύματα
12.180
Reaction score
14.491



Κε Χρήστο ,@christos77 μιλάει για Μουζίκφεράιν , ότι είναι έξοχο. χα χα. Δεν θα τον ρώτησε ο Τούλ, που δεν του αρέσει. χα χα.
 
Last edited:





Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.190
Μηνύματα
2.855.499
Members
37.876
Νεότερο μέλος
grgstrts33
Top