Audio set - 2000€

Reaction score
4
Γειά σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για την απόκτηση ενός συστήματος ήχου.
Δυστυχώς δεν έχω καμία επαφή με την αγορά και έτσι δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία για το που προσανατολίζομαι.
Θέλω λοιπόν κατά κύριο λόγο, ένα δικάναλο σύστημα, με ηχεία βάσης για ένα χώρο περίπου 30 Μ2. Το όριο που έχω θέσει είναι τα 2000€ και πιστεύω ότι έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν ψάχνουμε κάτι το εξεζητημένο.

Γενικές συμβουλές (για το τι πρέπει να υπολογίσω) ή και και προτάσεις για συγκεκριμένα setάκια..., είναι ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ.

Υ.Γ.
Υπάρχει περίπτωση αυτή η "βάση" (cd/amp/speak) να αγοραστεί με τέτοιο τρόπο ώστε αργότερα να μπορώ να 'αναβαθμίσω" το σύστημα σε A/V ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Audio set - 2000€

Ας τα πάρουμε ένα-ένα

Προφανώς θα ξεκινήσεις με τα βασικά (cd/ενισχυτής/ηχεία). Ταυτόχρονα θες 1 interconnect και ένα καλώδιο ηχείων. Στην πορεία μπορείς να προσθέσεις ένα rack και ένα Πικάπ.

Το ποσό που διαθέτεις περιορίζει κάπως τις επιλογές σου.

Ο χώρος σου "σηκώνει" ηχεία δαπέδου οπότε καλύτερα να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικά μπορείς να βρεις σε αυτή την κατηγορία ηχεία των εταιριών JBL, Canton, Elac, B&W, Roister κλπ κλπ.

Για ενισχυτή cd μπορείς να δεις τα Audiolab 8000 (όπου μπορείς να βρεις κάποιες προσφορές σε demo μηχανήματα από τον αντιπρόσωπο http://www.audioevolution.gr/specials.asp), τα Harman Kardon HK/HD 970, τα advance audio ΜΑΡ305/MCD203II, και επίσης NAD και τα Pioneer A9/D6.

Όσο για το τελευταίο ερώτημα ναι μπορείς με κάποιες τροποποιήσεις να στήσεις και ένα A/v σύστημα...

Reaction score
0

γεια σας και απο εμενα.

απο εμπειρια, ενα πολυ καλο ταιριασμα σε αυτη τη κατηγορια τιμης, ειναι το εξης:
ηχεια, triangle helliades. γυρω στα 900 ευρω
το ηχειο αυτο, ειναι εξαιρετικο, καθαρο και πολυ ζωντανο στα πριμα του. εχει και την ιδιοτητα, να αδιαφορει σε σχεση με αλλα στο θεμα πηγη. το νοιαζει ο ενισχυτης.

για να μην αρχισει και γινεται κουραστικο μεσα σε ενα κλασικο σαλονι, θελει αγγλικο ενισχυτη. με ελαφρα δηλαδη τραβηγμενα πισω τα πριμα και ογκο στα χαμηλα στα οποια εχει μια ελλειψη.

το ταιριασμα του με ενα nad 2χ80 w (τον καλο απο τους δυο) ειναι δεδομενο. γυρω στα 650 ευρω

βαζεις και ενα φθηνο cd αλλα με καλουτσικο dac οπως το σονυ χε-597 των 200 ευρω, καλωδιο ηχειων το πριμαλουνα που παει εξαιρετικα στο ηχειο αυτο, και καθαρισες.

εχεις δυναμη, μεγαλο ηχο, καθαρο και χορευτικο με τον οποιο παιζεις καλα τα παντα! χωρις να ξυνει ή να ειναι μπουκωμενος.

στο σετ αυτο καταληξε ο αδερφος μου μετα απο πολυ ψαξιμο και βοηθεια ο οποιος ηθελε κατι στα 2.000 και ειναι εξαιρετικο μεσα στο μεγαλο σαλονι του και ας μην ειναι το σαλονι αυτο ιδανικου σχηματος.

αν βρεις ευκαιρια, ακουσε αυτο το συνδιασμο και δεν θα χασεις.
το ηλιαδα πηγαινει πολυ και με τον ναιμ (αγγλος και αυτος) αλλα οχι για μεγαλους χωρους-εντασεις.

η λυση που σου προτεινω ειναι λυση πασπαρτου τουλαχιστον για τη δικη μου εμπειρια.
προς θεου ομως, μην βαλεις το ηλιαδα να παιξει σε ενα τοσο μεγαλο σαλονι με καλωδια της νορντοστ. θα εχεις προβλημα μπασου.

απο εκει και μετα, πειραματιζομενος με διαφορα ιντερκονεκτ, μπορεις να ρετουσαρεις τον ηχο σου.

ελπιζω να σε βοηθησα :)

υγ. μην ξεχασεις να βαλεις και αντικραδασμικα ποδαρακια στα ηχεια. περιπου στα 150 ευρω αντι για ακιδες.
στο ηλιαδα κανουν μεγαλη διαφορα λογω του αερα που εχει το ηχειο και της διαφανειας του

Reaction score
4

Να σας δώσω μερικά ακόμη στοιχεία.
Ο χώρος που θα μπει είναι σε σχήμα Γ και δεν χρειάζεται να το καλύψω όλο αλλά μόνο την μια 'πλευρά'. Έτσι περιορίζεται σε κάτι περισσότερο από το μισό.
Ηχεία δαπέδου δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω αλλά μόνο βάσης tα οποία θα τοποθετηθούν σε μια κατασκευή που υπάρχει ήδη. Αλήθεια ποιο είναι το ιδανικό ύψος ; + πόσο χώρο χρειάζονται περιμετρικά (τοίχο) ;
Το υπάρχον σύστημα (που θα αντικατασταθεί) είναι σχεδόν 10ετιας ! και αποτελείται από ένα audiolab 8000 / marantz 63 / Audio spectrum (κάποιο μοντέλο που βγήκε για μια μικρή περίοδο). Αυτά για να καταλάβετε το 'επίπεδό ' μου και να προτείνετε κάτι ανάλογο.
Το μόνο παράπονο που έχω από το σύστημα αυτό είναι ότι ο ενισχυτής δεν έχει remote :mrgreen: πράγμα που είδα ότι προστέθηκε στο νέο μοντέλο.

Οι υψηλές στάθμες δεν με ενδιαφέρουν και πολύ αρκεί ο συνδιασμός να είναι κατάλληλος ανάμεσα στα ηχεία και τον ενισχυτή (να τα οδηγεί σωστά).
Τώρα για το cd ....έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αγοράσει τίποτε που να είναι sony... αλλά να νομίζεται ότι είναι σωστή επιλογή, ίσως το κάνω.

Τυχαία έπεσε στα χέρια ένα παλιό τευχος του "ήχος" (#405) και διάβασα για ένα συγκριτικό σε ηχεία βάσης. Μάλιστα στο τέλος προτείνει κάποιους συνδιασμούς περίπου στα 2000+ ως ένα απλό και σωστό μουσικό σύστημα.
Μου γυάλισαν τα ATC SCM-7 αλλά δεν ξέρω πως ξεκινάμε να 'παντρέψουμε' ένα σύστημα από την πηγή ή από το ηχείο ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω να μην σας κούρασα :happy_2:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Τυχαία έπεσε στα χέρια ένα παλιό τευχος του "ήχος" (#405) και διάβασα για ένα συγκριτικό σε ηχεία βάσης. Μάλιστα στο τέλος προτείνει κάποιους συνδιασμούς περίπου στα 2000+ ως ένα απλό και σωστό μουσικό σύστημα.
Μου γυάλισαν τα ATC SCM-7 αλλά δεν ξέρω πως ξεκινάμε να 'παντρέψουμε' ένα σύστημα από την πηγή ή από το ηχείο ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω να μην σας κούρασα :happy_2:
Βασικά ξεκινάς από τα ηχεία...

Αν σου γυάλισαν τα ATC να ξέρεις ότι απαιτούν πολύ καλά συνοδούς.

Για cd player καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω...

Reaction score
4

Βασικά ξεκινάς από τα ηχεία...

Αν σου γυάλισαν τα ATC να ξέρεις ότι απαιτούν πολύ καλά συνοδούς.

Για cd player καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω...
Θα μπορούσα να έχω κάποιες προτάσεις ;
Η άποψη σας για τα συγκεκριμένα ηχεία είναι θετική ;

Reaction score
4.768
Αμφιβάλω αν στα 2000 ευρώ που διατίθεσε να ξοδέψεις θα πάρεις εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα από το ήδη υπάρχων σύστημα σου. (εκτός και αν κατάλαβα λάθος για την σειρά ηχείων που έχεις).

Reaction score
50
Re: Audio set - 2000

εγώ θα σου πρότεινα να κινηθείς αργά και σταδιακα, αλλάζοντας τα κομμάτια που δεν σε ικανοποιούν πια την αλυσίδα. πχ ο Audiolab μπορεί να είναι παλιός και μη τηλεχειριζόμενος (ξέρω ... σπαστικό) αλλά μπορεί να μην χρειαστεί να τον αλλάξεις και να δέσει πολύ όμορφα με το ηχείο που θα διαλέξεις.

Πάρε αγκαλιά τον ενισχυτή σου και κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά

Αν τώρα θές καινούρια, από ενισχυτή και cd προσωπικά μου αρέσουν τα musical fidelity αλλά και τα advance όπου έχουν πολύ καλό λόγο τιμής / απόδοσης.

Reaction score
0

φιλε μου συγνωμη, αλλα εσυ πρεπει να πληρωσεις για να μαθεις, δυστυχως!

νομιζω οτι εισαι ακομα στην αρχη της ακουστικης εμπειριας, οποτε ειναι καλο να ακουσεις καποιες γνωμες για να αποφυγεις τις λουμπες.

σιγουρα ο καλυτερος κριτης ειναι τα αυτια σου, αλλα επειδη σε αυτη τη κατηγορια τιμης ειναι λιγο δυσκολο να σου φερουν μηχανηματα για ακροαση μεσα στο δικο σου χωρο, καλο ειναι να βαδισεις σε πεπατημενες οδους.
αλλο ηχο μπορει να ακους στην αντιπροσωπεια και αλλο απο το ιδιο μηχανημα στο χωρο σου.

τα atc ειναι χειρουργικα εεργαλεια και σαφως θελουν ενισχυτες σοβαρους και με μπατζετ τα 2000 συνολο, δεν ειναι ευκολο.

ασε που λογο διαφανειας του ηχειου αυτου, θελεις αριστο χωρο για να μην αρχιζουν και στον εκθετουν. εσυ εχεις Γ, ακριβως οπως και το αδερφακι μου. υποθετω οτι εχεις και σκρινιο με γυαλικα στον ιδιο χωρο

ασε που η ευαισθησια τους απαιτει ενα κανονι για να σου γεμισουν 30 τ.μ

για τετοιο χωρο θα ψαξεις για ηχειο στα 89 -90 db ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ενα ηχειο στα 91-92 db ειναι αρκετο για ενισχυτη τουλαχιστον 2x50w.
με ηχεια βασης, αυτο ειναι δυσκολο.

αν το ζητουμενο σου ειναι ηχεια βασης λοιπον, τοτε για να παρεις το καλυτερο σε τοσο μεγαλο χωρο, θα κοιταξεις να εχει την οπη μπας ρηφλεξ στο μπροστινο μερος και θα τα βαλεις ψηλα, στην πανω πλευρα του σκρινιου!
αυτο θα σου γεμισει τον ηχο και θα σου αυξησει το μπασο χωρις μπουμαρισματα παρολο που θα ειναι σε αποσταση αναπνοης απο το τοιχο.
παρολο που το τουιτερ θα ειναι τοσο ψηλα, δεν θα εχεις προβλημα.

αυτο το λεω γιατι με μπατζετ στα 2000 συνολο δεν δημιουργεις ευκολα συνολο που να παιζει τοσο καλα μουσικη που να σε στειλει να καθεσαι να ακους μουσικη και μονο σε τοσο μεγαλο χωρο με δεδομενο το οτι τα ηχεια σου θελεις να ειναι βασης.

υποθετοντας λοιπον οτι το συστημα θα παιζει μουσικη και εσυ μπορει να καθεσε οχι στο ιδανικο σημειο ακροασης, ή μπορει να δουλευεις γραφοντας ή να συνομιλεις με τη συζυγο κλπ , ή να περπατας μεσα στο χωρο, στη θεση αυτη δεν θα εχεις προβλημα.

αυτα τα λεω προκειμενου να παρεις εναν ευχαριστο ηχο σαν συνολο μια και σιγουρα σε αυτη τη τιμη δεν θα παρεις κορυφαιες επιδοσεις που να σε στειλουν.

αν λοιπον θελεις ενα ευχαριστο ηχο συνολικα, με ολα αυτα τα δεδομενα, καλο ειναι να βρεις σχετικα ευαισθητα ηχεια, (οχι ομως πολυ ευαισθητα), ενα καλοηχο και πλουσιο ενισχυτη αγγλο κατα προτιμηση, και γενικα να αποφυγεις ακραια ηχεια ή ενισχυτικα.
το να βαλεις π.χ. ενα φουλ ρεηντζ επειδη ειναι ευαισθητο, να σου παιξει με τρανζιστορ σε ενα κακο ηχητικα χωρο, στο τελος μονο ευχαριστο ηχο δεν θα παρεις. το ιδιο με τα διαφανα μονιτορ.

αυτα στα λεει ανθρωπος που εχει πληρωσει στο παρελθον κακους συνδιασμους εντυπωσιασμενος απο τα επιμερους χαρακτηριστικα των επιμερους συσκευων και που ετσι τα παθηματα εγιναν μαθηματα.

γι'αυτο λυπαμαι να βλεπω τα ιδια λαθη, αλλα φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε.

καλη τυχη!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άσχετο... Παιδιά (Timbre και nickolas) καλώς ήρθατε στην παρέα μας! :cool_4:

Φίλε nickolas, αν θέλεις ποστάρεις και εδώ το σύστημά σου.

- Παρακαλώ συνεχίστε την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας.

Reaction score
0

καλως σας βρηκα νικο και ευχαριστω για το καλωσορισμα .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: Audio set - 2000€

...Ηχεία δαπέδου δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω αλλά μόνο βάσης tα οποία θα τοποθετηθούν σε μια κατασκευή που υπάρχει ήδη.
...
Τί είναι αυτή η κατασκευή; Βιβλιοθήκη;

Reaction score
4.768
Από τα ελάχιστα ηχεία βάσης που θα γεμίσουν τον χώρο σου , είναι στα λεφτά που ζητάς και είναι αρκετά ποιοτικά είναι τα Ζαναντού της audio spectrum .
Είπες ήδη ότι έχεις ηχεία της εταιρείας οπότε αν είναι ηχείο με παρόμοιες μονάδες θα μπορείς να φανταστείς τον ήχο τους.
Μου φένεται αρκετά δύσκολο να γεμίσει χώρος 30τμ με ηχείο βάσης και μεγάφωνο 6άρι.
Αν είσαι Αθήνα μπορείς να περάσεις από την εταιρεία που νομίζω διατηρεί καποια μοντέλα του ηχείου ακόμη προς πώληση καινούργια και φαντάζομαι θα μπορείς να τα ακούσεις κιόλας. Φυσικά παίζει και μεταχειρισμένο που αν το βρείς σε καλή κατάσταση θα σου περισέψουν αρκετά λεφτά για κάτι καλύτερο σε ενισχυτή.

Reaction score
4

Λοιπόν,
Πρόκειται να είναι την πρώτη ‘συσκευή’ που θα μπει στο νέο μου σπίτι.
Το δεσμευτικό στην υπόθεση είναι τα ηχεία, τα οποία δεν μπορούν στο πάτωμα.
Υπάρχουν θέσεις με έτοιμες γραμμές (ηχείων, όχι ποιοτικό) και όλα είναι σχεδιασμένα για μικρά ηχεία βάσης. Είχα για αρκετό κάποια ‘αυτοενισχυόμενα’ της Yamaha(ίσως παλαιότερο ανάλογο μοντέλο-δεν τα θυμάμαι) και είχα σκεφτεί ότι αν δυσκολευτώ θα χρησιμοποιήσω τέτοια.
Σας θυμίζω ότι 30 Μ2 είναι όλο το δωμάτιο, εμείς υπολογίζουμε το μισό αφού εκεί θα είναι το σημείο ακρόασης.

Τώρα….,
Ξέρετε ότι υπάρχει ένα ενισχυτής, μπορούμε να βρούμε τα ηχεία που του ταιριάζουν για να ακούμε ικανοποιητικά ; Εννοείται ότι και ‘παλαιότερα’ ηχεία δεν με ενοχλούν και όπως τα λέτε, ξεχνάμε τα atc.

Για το cd, πόση σημασία πρέπει να δώσω ; Εκεί φαντάζομαι ότι το remote επικρατεί. Ίσως αν υπάρχει και -vol+ ,όπως το Marantz θα εκτιμιθεί.
Φαντάζομαι ότι την ποιότητα των συνηθισμένων παραγωγών (και σίγουρα κάποια copy) που έχω στα χέρια μου, όποιο σύστημα και αν πάρεις την αποδίδει.. Άσε που έχουν το μικρότερο χρόνο ζωής.
Ίσως γι’αυτό να είναι τόσο όμορφα. J

Ένα τέτοιο set ψάχνω, τίμιο ! και όχι απαραίτητα ‘καλό’..
Όπως θα καταλάβατε οι απαιτήσεις μου δεν είναι μεγάλες.
Έχουμε έναν 8000Aaudiolab και 2000 e…. τι θα δοκιμάζαμε ;
Να πάρω καλύτερα ηχεία και cd και να το αναβαθμίσω αργότερα με ένα ενισχυτή ή μπορεί να δέσει ο υπάρχον ;

Σας ευχαριστώ όλους, για τις προτάσεις και το καλωσόρισμα.

@ Νικόλα συμφωνώ με όσα λες αλλά δεν έχω την εμπειρία να δώσω λύση...
@
KYRIAKOPOULOS τα xanadu δεν χρειάζονται και αυτά αρκετό ρεύμα ;

Υ.Γ.
Η 'κατασκευή' είναι απο γυψοσανίδα και καλύπτει όλο τον τοίχο, χωρίς να δημιουργεί 'κουτιά'. Κάτι σαν μεγάλα ράφια φανταστείτε το.

Reaction score
4.768
Ναι χρειάζονται αρκετό ρεύμα τα xanadu αλλά το budget και οι απαιτήσεις σου επιτρέπουν να το βρείς

Reaction score
1
Δυστυχώς ή ευτυχώς η σύχρονη βιομηχανία του Hi Fi μπορεί να προσφέρει πλήθως συσκευών στη κατηγορία τιμής που αναφέρεις. Θα διαφωνίσω λοιπόν με το συνονόματο nickolas σε αυτό το κομμάτι, τα 2000 euro δεν είναι λίγα στις μέρες μας. Είναι ικανά να προσφέρουν σε κάποιον ένα αρκετά "σωστό" σύστημα και για μεγάλους ίσως χώρους.
Τώρα για το πρόβλημά σου δε ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω, πάντως θα συμφωνίσω με προηγούμενα threads και θα καταλήξω :
1. Το σύστημα που έχεις είναι αρκετά έως πολύ καλό... δε χρειάζονται βιαστηκές αλλαγές, απλά για να αλλάξεις κάτι, παρά μόνο μετά από ψάξιμο - ψάξιμο - ψάξιμο.
2. Ο χώρος σου είναι λίγο ιδιαίτερος και με πολλούς περιορισμούς. Αν δεν είσαι σε θέση να έχεις κάποιο σημείο ακρόασης (μια θέση που να σχηματίζει με τα ηχεία σου ισοσκελές τρίγωνο) μην αλλάξεις τπτ στο set σου, δε θα έχει νόημα, εκτός ίσως από ένα σύγχρονο τηλεχειριζόμενο ενισχυτή (παρα πολλές επιλογές στα 600 - 800 ευρώ).
3. Απέφυγε την αγορά second hand μονάδων. Η τεχνολογία προχωρά και ένα τέτοιο σύστημα θα είναι ξεπερασμένο πολύ γρήγορα. Αυτό ισχύει για πηγή και ηχεία κυρίως.
4. Η αγορά των ηχείων είναι Πολύ Δύσκολη Υπόθεση. Τα ηχεία δεν είναι μηχανάκια όπως ένα cd ή ένας ενισχυτής. Είναι μουσικά όργανα και έτσι πρεπει να αντιμετωπίζονται. Εξαρτώνται από πολλές συνιστώσες καλώδια, τοποθέτηση συνοδά κτλ. Όλα τους είναι διαφορετικά. Μπορείς να βρεις αρκετούς ενισχυτές που να μοιάζουν στον ήχο τους κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο για τα ηχεία. Πρέπει να ακούσεις εσύ και μόνο εσύ και να διαλέξεις το ζευγάρι που ταιριάζει στα αυτιά σου. Σίγουρα πάντως να αποφύγης περίεργες σχεδιάσεις (e.g. fullrange). Το ταπεινό bassreflex και μάλιστα στη μπάφλα, αφου θα τοποθετηθούν κοντά στον τοίχο, είναι η καλύτερη λύση.
5. Αν απλά βαρέθηκες το σύστημά σου, ακουσέ το πρώτα στο νέο χώρο σου, νομίζω πως δε το έχεισ στήσει ακόμα, και αν πάλι δε σε ικανοποιεί ξεκίνα απο τα καλώδια (φθηνή και αποτελεσματική λύση για να βγει από την ανία του ένας χάιφινελιστής). Ένα φθηνό dac ίσως επίσης να βοηθούσε. Πολλές φορές μας αρκεί το σύστημά μας να παίξει διαφορετικά και όχι απαραίτητα καλύτερα ....

Ελπίζω να βοήθησα λίγο κι εγώ.

Reaction score
4.768
3. Απέφυγε την αγορά second hand μονάδων. Η τεχνολογία προχωρά και ένα τέτοιο σύστημα θα είναι ξεπερασμένο πολύ γρήγορα. Αυτό ισχύει για πηγή και ηχεία κυρίως.
4. Η αγορά των ηχείων είναι Πολύ Δύσκολη Υπόθεση. Τα ηχεία δεν είναι μηχανάκια όπως ένα cd ή ένας ενισχυτής. Είναι μουσικά όργανα και έτσι πρεπει να αντιμετωπίζονται. Εξαρτώνται από πολλές συνιστώσες καλώδια, τοποθέτηση συνοδά κτλ. Όλα τους είναι διαφορετικά. Μπορείς να βρεις αρκετούς ενισχυτές που να μοιάζουν στον ήχο τους κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο για τα ηχεία. Πρέπει να ακούσεις εσύ και μόνο εσύ και να διαλέξεις το ζευγάρι που ταιριάζει στα αυτιά σου. Σίγουρα πάντως να αποφύγης περίεργες σχεδιάσεις (e.g. fullrange). Το ταπεινό bassreflex και μάλιστα στη μπάφλα, αφου θα τοποθετηθούν κοντά στον τοίχο, είναι η καλύτερη λύση.
.

Συμφωνώ απόλυτα με το 4 αλλά όχι πλήρως με το 3. Τα ηχεία πιστεύω είναι ο κρίκος της αλυσίδας που εξελίσετε πιο αργά από τα υπόλοιπα.
Θεωρώ ότι κάποια καλά ηχεία 5ετίας εξακολουθούν να είναι καλά αντίθετα με τις ψηφιακές πηγές και τους ενισχυτές σε πιο μικρό βαθμό. Τουλάχιστο η εμπειρία μου αυτό έχει δείξει. Έχω απολαύσει ηχεία κάποιων ετών πολλές φορές ενώ ελάχιστες έχει συμβεί αυτό σε πηγές και ενισχυτές (πάντα μιλάμε για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής).
Αυτά κατά την γνώμη μου.

Reaction score
1
Σίγουρα υπάρχουν ηχεία 5ετίας πολύ πιο αξιόλογα από σύγχρονα αλλά όχι σε αυτή την κατηγορία τιμής (2000 σύνολο άρα 600 - 900 για ηχεία). Και μάλλον αναφέρεσαι σε σχεδιάσεις με προϋποθέσεις τουλάχιστο ως προς την τοποθέτηση τουλάχιστο, που στη περιπτωσή μας είναι "ψιλοχάλια" , χωρίς βάσεις και ψηλά.
Τώρα όσον αφορά την τεχνολογία και τι έχει προσφέρει στη σχεδίαση-κατασκευή ηχείων. Η τεχνολογία λοιπόν (και η μητέρα Κίνα) έχουν κάνει τα ηχεία φθηνότερα, τεχνικές και μεγάφωνα που κάποτε ήταν προνόμιο των ακριβών ηχείων σήμερα τα βλέπουμε σε προσιτά ηχεία πχ tweeter τυπου nautilus στις φθηνές σειρές της B&W, ασύμμετρες καμπίνες σε ηχεία 150 ευρώ κτλ. Στη δεκαετία του '70 οι εταιρίες πουλούσαν kits ώστε να είναι οι σχεδιάσεις τους προσιτές σήμερα η μαζική Κινεζική παραγωγή έχει ρίξει το κόστος στο ελάχιστο. Και φυσικά αναφέρομαι στις χαμηλές κατηγορίες τιμών.
Όλα αυτά βέβαια είναι γενικά και θεωρητικά, ίσως λοιπόν να μην ανταποκρίνονται σε προσωπικές εμπειρίες κάποιου (και αυτά τα γράφει αυτός που έχει να αγοράσει ηχεία πάνω απο 6 χρόνια χε χε χε).

Reaction score
0

συνονοματε γεια σου!
δεν εχουμε διαφωνια. σε αυτο το μπατζετ σιγουρα υπαρχουν καλες λυσεις αλλα μιλησα για λυσεις που θα "στειλουν" και σιγουρα θα συμφωνησεις σε αυτο.
μια τετοια καλη λυση περιεγραψα.

ο ενισχυτης του συναδελφου ειναι της αγγλικης σχολης (ανωτερος του nad σε επιμερους στοιχεια πλην της δυναμης απο οτι εχω διαβασει), οποτε το πιο πιθανο ειναι να δενει με τα τριανγκλ. ομως επειδη δεσμευεται απο το θεμα ηχεια-βασης δεν μπορει να παρει ηλιαδα.

η τριαγκλ ομως εχει καλα ηχεια βασης του στυλ της ηλιαδας (δεν μιλω για αυτα που ειναι ακουστικης αναρτησης)

οποτε αν βρει ενα αντιστοιχο βασης της ηλιαδας, τοτε πιθανα να του κανει αφου τα τριαγκλ εχουν καλες ευαισθησιες.
αν μαλιστα η τοποθετηση ηχειων γινει στη μια απο τις δυο ακρες του Γ τοτε δεν θα εχει ουσιαστικη ελλειψη μπασου.
και μην ξεχναμε οτι τα τριαγκλ παντα αδιαφορουν σε σχεση με τα υπολοιπα ηχεια στο θεμα ποιοτητα πηγης.
οποτε ειναι πιθανο ο συναδελφος να βρει τη χαρα του με ενα ηχειο βασης της τριαγκλ κρατωντας τον ενισχυτη του.
μονο που δεν εχω ακουσει αυτο το συνδιασμο ετσι δεν μπορω να εκφερω αποψη. απλα υποθετω.

να σκεφτεις οτι η πανω στην ηλιαδα η διαφορα του σονυ με το ah!tjoeb ηταν πολυ μικρη. σε αντιθεση με αλλα ηχεια οπου η διαφορα μεγαλωνε.

αποψη μου οτι το θεμα ποιοτητα cd εχει μικρη αλλα καθοριστικη βεβαια σημασια στα ηχοσυστηματα μικροτερη ομως σε σχεση με το ηχειο ή τον ενισχυτη, ή εστω τον προ.
μην το μπερδεψει ομως ο συναδελφος και νομισει οτι cd player και φτηνο dvd ειναι το ιδιο. καμια σχεση τα dac.

ισως λοιπον κρατωντας το πλεηερ του και τον ενισχυτη να εβρισκε την χαρα του σε ενα ζευγαρι ηχειων βασης που πιθανα να συνδιαζε με ενα καλουτσικο sub για μουσικη.
αν ο ενισχυτης του δεν ειναι κανενα αστερι σε θεματα χρονισμου, τοτε το sub πιθανα να του δωσει το επιπλεον μπασο που θα στερηθει απο τα μικρα ηχεια βασης.

γλυτωνοντας ετσι λεφτα απο την μη αλλαγη ενισχυτη και πηγης μπορει ανετα να αγορασει ενα sub.

αλλα πριν προβει στην αγορα του θα ηταν καλο να βρει καποιο sub απο ενα φιλο και να πειραματιστει μεσα στο σαλονι του.

ειναι και αυτο μια λυση για να παρει εντυπωσιακο ηχο. αλλα μιλαω για sub που θα παιζει μουσικη. ισως αυτο της ιδιας της τριανγκλ....

αλλα μην εχοντας ακουσει τον ενισχυτη του να παιζει πανω σε τριαγκλ, δεν μπορω να πω με σιγουρια.

Reaction score
0

κατι ακομα φιλε τιμπρ, αν βαλεις τα ηχεια στο επιπλο που περιεγραψες να προσεξεις να ειναι ανοικτος απο πανω ο χωρος, να μην εχεις αλλο ραφι δηλαδη.
αν υπαρχει ραφι πανω απο τη θεση που εχεις σκεφτει, βαλε τα στο τελευταιο ψηλα.
μπορει εκει το τουιτερ να μην ειναι στο υψος σου, αλλα οι αντανακλασεις αν εχει απο πανω ραφι θα σου κανουν τον ηχο αστα να πανε

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum