Audio set - 2000€

Reaction score
4
Απάντηση: Audio set - 2000€

Ένας φίλος μου πουλάει τα chario (hyper?) 2000.
Τι λέτε για τον συνδυασμό με τον ενισχυτή και γενικότερα με τα υπόλοιπα (χώρος) ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: Audio set - 2000€

Ένας φίλος μου πουλάει τα chario (hyper?) 2000.
Τι λέτε για τον συνδυασμό με τον ενισχυτή και γενικότερα με τα υπόλοιπα (χώρος) ;
Ποιον ενισχυτή; Δεν θα τον αλλάξεις με κάποιον με τηλεχειριστήριο;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio set - 2000€

Ποιον ενισχυτή; Δεν θα τον αλλάξεις με κάποιον με τηλεχειριστήριο;
Όπως τα λέτε...όχι. :mrgreen:
Αφού τα χρήματα είναι λίγα προσπαθώ να συμβιβαστώ.

Reaction score
10
Πολυ καλα τα chario.Παρτα οπωσδηποτε.Ειναι ετσι και αλλιως πολυ καλα για τα λεφτα τους ποσο μαλλον σε αυτη την τιμη....

Reaction score
1
Τα χρήματα δεν είναι καθόλου λίγα. Νομίζω πως το κάθε μέλος του forum θα μπορούσε να σου προτείνει καμια 100αρια συνδιασμούς με αυτά τα χρήματα. Έχω στο υπνοδωμάτιο μου ένα σύστημα που κόστισε όσο λες πριν από 6 - 7 χρόνια και με ικανοποιεί ακόμα και σήμερα. Αλλά παίζει σε χώρο 10τμ με σωστή τοποθέτηση (τα ηχεία σε βάσεις, τα ηλεκτρονικά σε rack, συμμετρική θέση ακρόασης σε σχέση με ηχεία και τοίχους κτλ). Το πρόβλημά σου είναι ο χώρος και το οτι έχεις ένα καλό σύστημα που ίσως να μη χρειάζεται αναβάθμιση αν είναι να παίζει έτσι όπως λες. Πάντως αν τα ηχεία αυτά μπορείς να τα δοκιμάσεις, μιας και είναι φίλου κάντο και βλέπεις.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με το θέμα των χρημάτων αλλά θέλω πραγματικά να πείσω κόσμο πως το HiFi δεν είναι ένα ακριβό sport όπως νομίζουν πολλοί. Το HiFi είναι το μέσο για να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική (τη μουσική αγαπάμε και όχι τα μηχανάκια μας). Με ένα λογικό ποσό και αρκετό ( πάρα πολύ μη σου πω) χρόνο για ψάξιμο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει ένα σύστημα το οποίο να μη προσβάλει τη μουσική που θα αναπαράγει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Ρε παιδιά, για να μην ψάχνω, και να του πω και εγώ του παιδιού μια-δυό ιδέες, πόσο πάνε αυτά τα ρημάδια τα ATC SCM-7;

Reaction score
1
Κάπου 500 uk pounds (750 ευρώ) η νέα έκδοση με πολύ Lifestyle εμφάνιση, πράγμα λίγο περίεργο για την φίρμα. Αλλά 5ιντσο woofer και 85db λίγο ιδιαίτερο ηχείο δεν είναι. Δεν έχω ακούσει ποτέ προϊόν της ATC αλλά ως γνωστό ασχολείται κυρίως με hi end studio monitors. Φαντάζομαι πως και τα οικιακά μοντέλα της θα έχουν μια monitor κατεύθυνση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Λοιπόν, μερικές ιδέες και από εμένα. Εφ’ όσον τα ηχεία θα τοποθετηθούν και επιτοίχειο ράφι, αναγκαστικά θα βρίσκονται κοντά στον τοίχο, αναλόγως του βάθους της καμπίνας και του διαθεσίμου πλάτους του ραφιού. Έτσι, κάποιες λύσεις με οπή στο πίσω μέρος της καμπίνας μάλλον θα πρέπει να αποκλεισθούν, εκτός εάν υπάρχει κάποιος σχετικός «αέρας» από τον πίσω τοίχο, ώστε να τοποθετηθεί εκεί κάποια απορρηφητική επιφάνεια, χωρίς αυτό να προκαλέσει ένπλη επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων. Επιπρόσθετα, είναι μάλλον απαραίτητο για τα δύο ηχεία να ισαπέχουν από τον αντίστοιχο πλευρικό τοίχο, ώστε να έχουν ομοιόμορφη απόκριση ανακλάσεων, στο πλαίσιο του εφικτού. Επίσης, θα ήταν ευχής έργον, εάν υπάρχουν βιβλία ένθεν και ένθεν κάθε ηχείου, τοποθετημένα σε τέτοιο βάθος ώστε να έρχονται «πρόσωπο» με την πρόσοψη του ηχείου, κάτι που θα «ξεράνει» αρκετά τις στάσιμες ανακλάσεις που ανακόφευκτα θα σχηματίζονται στην εσοχή του ραφιού, προς όφελος της ηχητικής ποιότητας.

Δεν θυμάμαι αν το SCM-7 είναι κλειστού τύπου, ή φέρει οπή. Εάν είναι κλειστού τύπου, το συνιστώ εμφατικά, καθ’ όσον, αφ’ ενός μεν είναι πολύ καλής ποιότητας ηχείο, ενώ μπορεί να οδηγηθεί άνετα από τον υπάρχοντα ενισχυτή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όμως, θα έχει το μειονέκτημα της μειωμένης απόκρισης στις χαμηλές, λόγω μεγέθους και κλειστής καμπίνας. Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό (λόγω οπής) για το Dynaudio BM-5, περί του οποίου παρακάτω. Εάν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις και τις υπόλοιπες συσκευές, και εφ’ όσον, πολύ σωστά και ανθρώπινα, αποζητείς την ευκολία του τηλεχειρισμού, ενδείκνυται να στραφείς προς κάποιο ζευγάρι cd player και ενισχυτή του ιδίου κατασκευαστή, που να έχουν κοινό τηλεχειριστήριο, όπως για παράδειγμα ένα φθηνό cd player της NAD, συνοδευμένο από τον γνωστό και μη εξαιρετέο C352 του ιδίου κατασκευαστή, ο οποίος, επίσης, μπορεί να οδηγήσει σωστά τα ATC ή όποιο άλλο ηχείο επιλέξεις. Ακόμη μια άριστη λύση είναι το Audio Spectrum Sirene, αλλά, αν θυμάμαι καλά, είναι ανοικτού τύπου, με την οπή στο πίσω μέρος, οπότε ενδείκνυεται μόνον υπό τις ως άνω συνθήκες.

Εφ’ όσον διαθέτεις μια και μόνη πηγή, ο επιλογέας εισόδου παίζει διακοσμητικό ρόλο, οπότε μια ακόμη καλύτερη λύση είναι να καταφύγεις σε ενεργά ηχεία, οδηγούμενα κατ’ ευθείαν από την έξοδο του cd player, η οποία όμως πρέπει να είναι μεταβλητής στάθμης, ελεγχόμενη από το τηλεχειριστήριο. Άριστες λύσεις είναι τα Dynaudio BM5 και BM15, από τα οποία το πρώτο είναι εντός του προϋπολογισμού σου, ενώ το δεύτερο κυμαίνεται όχι πολύ επάνω από τις 2000€, αλλά και με ηχητική ποιότητα που δεν επιδέχεται κριτική. Αμφότερα είναι ηχεία φτιαγμένα να τα ξεχνάς αναμμένα, καθώς διαθέτουν αυτόματη μετάπτωση σε νάρκη, και επανακάμπτουν μόλις ανιχνεύσουν σήμα στην είσοδό τους. Βέβαια, η λύση των ενεργών ηχείων έχει το «μειονέκτημα» της παντρειάς, καθώς μεταπωλούνται δύσκολα, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εθισμένοι στην παρουσία του ενισχυτή ως ξεχωριστής συσκευής, και μάλιστα ενιαίας για τα δυό κανάλια, αποστασιοποιημένης από τα ηχεία. Ό,τι χειρότερο δηλαδή.

Στη θέση σου, η λίστα μου θα είχε τουλάχιστον τις παρακάτω λύσεις:
1. Τα NAD με ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα Audio Spectrum Xanadu, καθώς ένα τέτοιο ηχείο, μεταχειρισμένο με σχετική ευγένεια και στην τιμή που πωλείται μεταχειρισμένο, δεν έχει αντίπαλο. (Εξακολουθώ να επιμένω μέχρι σήμερα, ότι η κατάργηση αυτού του ηχείου τόσο νωρίς, ήταν λάθος. Το ηχείο αυτό, εάν παρήγετο σήμερα, θα εξακολουθούσε να είναι κορυφαίο).
2. Ένα cd player της NAD ή της Cambridge, ή κάτι ανάλογο, καρφωμένο κατ’ ευθείαν επάνω σε ένα ζευγάρι ΒΜ-15.

Reaction score
4

Επανέρχομαι με φωτογραφίες ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα του χώρου.
Το δύσκολο μάλλον είναι η επιλογή των ηχείων γιατί όπως έλεγα και πριν είναι αρκετά δεσμευτικό με την κατασκευή αυτή.
Στην δεύτερη photo υπάρχουν οι διαστάσεις που είναι φυσικά ίδιες στην αριστερή και δεξιά πλευρά.
Αν θέλετε να υπολογίσετε άλλες αποστάσεις ....το κάθε τετράγωνο στο πάτωμα είναι 30cm.
Εκεί που έχουν στηθεί οι καρέκλες θα είναι ο καναπές και το σημείο ακρόασης.
Τι ηχεία θα επιλέγατε ;
Η πρόταση του ΚΚ για ενεργά..μου αρέσει.

Όπως βλέπετε δεν είναι έτοιμο ακόμα οπότε αν χρειαστεί να αλλάξω κάτι...ίσως να μπορώ.

Reaction score
7.110
Οι συσκευες (cd+amp) στο χωρο στην αριστερη ακρη κατω (οσο πιο μακρυα απο το τζακι) και δυο ηχεια βασης στις δυο ακρες (οχι κολλητα) στο ραφι που εχεις το φορητο.Εννοειται να τα τραβηξεις οσο πιο εξω γινεται διαφορετικα το δεξι θα πνιγεται απο το τζακι.
Και φυσικα μην περιμενεις την καλυτερη αποδοση απο το οποιο συστημα επιλεξεις.Ειναι πολυ δυσκολος ο χωρος.

Reaction score
4

Έτσι όπως τα λες είναι υπολογισμένα να γίνουν (για'αυτό και οι αναμονές).
Εκεί που θέλω βοήθεια είναι στον τύπο του ηχείου (κλειστου/οπή εμπρος-πίσω....)

Reaction score
1
Κι έτσι όπως λέτε δυστυχώς το δεξί ηχείο θα βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί 50 εκ. και θα κρύβεται και από την κουρτίνα που προφανώς θα μπει στη μπαλκονόπορτα. Και το καλώδιό του πως θα περάσει? μπροστά από το τζάκι?

Το μόνο παρήγορο που βλέπω στο χώρο σου είναι πως είναι όμορφος, σύχρονος και φτιαγμένος προφανώς με βάση το γούστο σου άρα θα νιώθεις άνετα, πράγμα σημαντικό σε χώρο ακρόασης.

Αν θες ένα σύστημα σοβαρό, η γνώμη μου είναι, πως μόνο αν αυτό είναι μεταφερόμενο μπορεί να παίξει σωστά. Δηλαδή πηγή και ενισχυτής όπως τα λες, τα ηχεία όμως όταν δε χρησιμοποιούνται θα βρίσκονται σε μια άκρη και όταν θα θές να ακούσεις μουσική θα τοποθετούνται σε βάσεις μπροστά από απο το τζάκι και τα ράφια. Ξέρω πως είναι άβολο και βαρετό αλλά δε βλέπω άλλη λύση για το χώρο σου.

Αν δε γίνεται κάτι τέτοιο τότε ίσως δε πρέπει να ξοδέψεις τόσα χρήματα τουλάχιστο για ηχεία μιας και η άσχημη τοποθέτησή τους δε θα σου επιτρέψει να έχεις το max της απόδοσης.

Reaction score
4

Αν να χαλάσω τις δύο "προεκτάσεις" και να αφήσω μόνο το μεσαίο κουτί που είναι το τζάκι + το μικρό αριστερά όπως βλέπουμε..;
Λες να βοηθήσει αυτό ;
Πάντως δεν είναι έτοιμο ακόμα και επιτρέπονται αλλαγές.

Reaction score
0
Ο χώρος, απ ότι διακρίνω από τις φωτογραφίες, είναι υλοποιημένος με γυψοσανίδα.
Αν δεν έχεις φροντίσει για μία καλή «γέμιση» του κενού, τα ηχεία θα συμβάλλουν στο «τέλος» του συστήματος, πριν καν ξεκινήσει να παίζει.
Οι κραδασμοί που θα δημιουργηθούν από αυτά, αφού θα ακουμπούν πάνω στο ίδιο ράφι με τα μηχανήματα (υποθέτω), θα συντονίζουν τα πάντα…

Επίσης η ίδια η κατασκευή θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην αναπαραγωγή, αφού η γυψοσανίδα θα παίξει το ρόλο ενίσχυσης κάποιων συχνοτήτων, ειδικά στους 120Hz και κάτω… έστω ότι αυτό διορθώνεται με την επιλογή ενός μικρότερου σε όγκο ηχείου και με την «αδυναμία» αυτού να «κατέβει» χαμηλά…
Ίσως αν κάλυπτες την επιφάνεια με ένα τζάμι να ήταν καλύτερα… ίσως…

Αν υπολογίζω τις αποστάσεις σωστά, από τα πλακάκια, το άνοιγμα των ηχείων θα είναι περίπου στα 4,40μ. και η απόσταση ακρόασης στα 2,80μ. έως 3,20μ.
Αυτό σημαίνει ότι ψάχνεις ένα σύστημα που να καλύψει ένα χώρο από 12,5 τμ έως 14 τμ.
Επίσης, πάλι από τα πλακάκια, υπολογίζω ότι το ράφι που θα φιλοξενήσει το δεξί ηχείο, είναι 23εκ. πιο μέσα από την πλαϊνή επιφάνεια που υλοποιεί το τζάκι…

Αν πρότεινα κάτι, μάλλον θα ήταν ένα «κλειστό» ηχείο ή ένα ηχείο με την τρύπα συντονισμού, μπροστά…
Αν τώρα ήθελα ένα ηχείο που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να παίξει ΚΑΙ δυνατά, τότε θα κοιτούσα σε εταιρείες όπως οι magnat, heco ή focal Chorus 807V (όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλα, αυτά μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό).

Αφού έβρισκα το ηχείο που με καλύπτει, θα αποφάσιζα πια και για τα συνωδά του.

Δεν προτείνω τα ηχεία να τοποθετηθούν στην αριστερή πλευρά από το τζάκι, σύμφωνα με τα πλακάκια πάντα :), μειώνεις πολύ την απόσταση μεταξύ των δύο ηχείων σε σχέση με την απόσταση που κάθεσαι…
Αν πραγματικά είναι γυψοσανίδα, δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο να περάσεις καλώδιο και στη δεξιά πλευρά (υποθέτω, εσύ γνωρίζεις καλύτερα).

Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σου.

Reaction score
4

Δυστυχώς δεν έχω προβλέψει την «γέμιση» του κενού, στην γυψοσανίδα.
Το μόνο που φρόντισα είναι να υπάρχουν αναμονές (για καλώδια ηχείων) στην δεξιά πλευρά και στο πίσω μέρος του δωματίου. Το κακό είναι ότι μου έχει περάσει μικρή σωλήνα (νομίζω 1cm μπορώ να χρησιμοποιήσω).

Έχεις δίκιο για το θέμα συντονισμού...:?
Μήπως μπορεί να δοθεί λύση αν τοποθετήσω τα ηχεία σε κάποιου είδους βάση ή ανάλογο υλικό, που να απορροφά τους κραδασμούς ; Υπάρχει κάτι τέτοιο ;

Για τις αποστάσεις, αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να φέρω το αριστερό (όπως κοιτάμε) λίγο πιο κοντά προς την μέση, οπότε θα ισαπέχουν από τον ακροατή και μεταξύ τους.

Για την επιλογή ενεργών ηχείων τι γνώμη έχεις ;
Η συμπεριφορά τους αλλάζει στο συγκεκριμένο πρόβλημα χώρου- τοποθέτησης ;

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τον χρόνο σου.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
απο ότι βλέπω μια και μοναδική λύση υπάρχει,εντοιχιζόμενα ηχεία τα οποία εχω ακούσει και έμεινα με τις καλλίτερες εντυπώσεις και μάλιστα η φθηνότερη σειρά,είναι B&W in wall series,ρίξε μιά ματιά στο site,δεν χάνεις.

Reaction score
4

Προσπαθώντας να βρω λύση σκέφτηκα τις εξής επιλογές.

Μπορώ να μεγαλώσω το ράφι και να γίνει 61cm από 47 που είναι τώρα.
Να "ντύσω" το ράφι που θα είναι τα ηχεία με κάποιο υλικό (τζάμι ή πλέξι) και ίσως κάτω από αυτό κάποιο άλλο απορροφητικό υλικό που να σβήνει τους κραδασμούς.
Βρήκα και αυτό http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/2331
για να πατήσουν τα ηχεία.
Προσανατολίζομαι στις προτάσεις σας για 'κλειστά' ηχεία και το πιθανότερο ενεργά.
Πίσω από τα ηχεία πρέπει να βάλω και εκεί κάτι ηχο-απορροφητικό ;

Η δευτερη σκέψη είναι να πάω σε 2.1
Υπάρχει κάτι αποδεκτό για μουσική ;

Υπάρχει άποψη για αυτή την προσφορά ;
http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/13716

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members