audio spectrum ορφεας. last version

Reaction score
270
Τώρα με κούφανες εντελώς όμως...

Από τη μία θέλεις να αλλάξεις τα μεταλλικά tweeter της Seas στα ηχεία σου, επειδή σου ακούγονται σκληρές οι χροιές.

Από την άλλη εκθειάζεις την genelec, η οποία στα ηχεία της, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που θέλεις να αγοράσεις, χρησιμοποιεί το ίδιο μεταλλικό tweeter της Seas με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.
Βασικα δεν το γνωριζα οτι φοραει το ιδιο μεγαφωνο, το ηχειο ομως παιζει πολυ καλυτερα απο τον ορφεα ο οποιος στις υψηλες χρωματιζει,ισως και να ειναι αυτο που δεν μου αρεσει τωρα το οτι εχει περιπου τις ιδιες χροιες και ειναι σκληρο συμφωνω μαζι σου, αλλα στα υπολοιπα δεν εχει καμια σχεση οσες φορες και να το ακουσα επαθα πλακα, ειναι εντελως φλατ και τονικα αλανθαστο με μεγαλη αμεσοτητα πολλα γκαζια και πολυ ποιο πλουσια χαμηλη περιοχη, και το κυριοτερο εχει ρυθμισεις να το φερεις στο χωρο σου.

Last edited by a moderator:

Reaction score
270
Καλωσορισες Νικο, θα σου προτεινα να ακουσεις τον πολυ καλο τελικο σου, σε συνδιασμο με εναν καλο προενισχυτη λυχνιας ! Προσωπικα, επαιξε καλυτερα ο Ορφεας μου, με δυνατο τρανζιστορ τελικο και λαμπατη προενισχυση !!!
Επισης η αλλαγη των καλωδιων θα μπορουσε να επιφερει σημαντικες αλλαγες.
Τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη μου εμπειρια/αποψη, ελπιζω να σε βοηθησουν.
Φιλικα Μιχαλης.
Για σου μιχαλη καλησπερα ,με τι προενισχυτη παιζεις? και τι διαφορες ειδες? οσο για τον τελικο εχεις δικιο για να παω σε κατι καλυτερο θελω πολλα λευτα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Βασικα δεν το γνωριζα οτι φοραει το ιδιο μεγαφωνο, το ηχειο ομως παιζει πολυ καλυτερα απο τον ορφεα ο οποιος στις υψηλες χρωματιζει,ισως και να ειναι αυτο που δεν μου αρεσει τωρα το οτι εχει περιπου τις ιδιες χροιες και ειναι σκληρο συμφωνω μαζι σου, αλλα στα υπολοιπα δεν εχει καμια σχεση οσες φορες και να το ακουσα επαθα πλακα, ειναι εντελως φλατ και τονικα αλανθαστο με μεγαλη αμεσοτητα πολλα γκαζια και πολυ ποιο πλουσια χαμηλη περιοχη, και το κυριοτερο εχει ρυθμισεις να το φερεις στο χωρο σου.
Λογικό και επόμενο να είναι εντελώς επίπεδο σε απόκριση, αφού αυτή είναι η δουλειά ενός μόνιτορ. Τονικά σίγουρα είναι άψογο.
Σκέψου όμως ότι είναι σχεδιασμένα για ακροάσεις κοντινού πεδίου.
Δεν γνωρίζω σε τι συνθήκες το άκουσες αλλά η απόσταση ακρόασης διαφοροποιεί αρκετά τα πράγματα.

Επίσης μην φανταστείς ότι κατασκευαστικά τα genelec είναι κάτι ιδιαίτερο.
Seas tweeter, όπως είπαμε, με Peerless woofer και για ενισχυτικά ολοκληρωμένα τσιπάκια της philips των 8 ευρώ, πλαισιωμένα από φτηνά ηλεκτρονικά.
High-End είναι η τιμή τους βάση της κατασκευής τους.

Reaction score
1.831
Να ρωτήσω κάτι?
Διαφορετικά ηχεία που φοράνε ίδιες μονάδες ή ίδιας σειράς έστω σημαίνει ότι ο ήχος τους είναι παρόμοιος???
Βασικά πιστεύω το αντίθετο με πολύ έντονο στη μνήμη μου την αντίθεση του Αίολου της audio spectrum με τα silver oak της cary.
Και τα 2 ίδιες μονάδες, ήχος....καμία σχέση.

Reaction score
603
Για σου μιχαλη καλησπερα ,με τι προενισχυτη παιζεις? και τι διαφορες ειδες? οσο για τον τελικο εχεις δικιο για να παω σε κατι καλυτερο θελω πολλα λευτα.
Σε λαμπατη προενισχυση, εχω παιξει με τα σετ : Luxman M03 Monoblock & Copland CTA 305 και T.D Electra Monoblock & Alexander (αναβαθμισμενο). Και στις δυο περιπτωσεις το αποτελεσμα μου φανηκε καλυτερο απο φουλ τρανζιστορ σετ (τουλαχιστον με αυτα που επαιξα εγω), καλυτερη αναλυση, περισσοτερη λεπτομερεια, και πιο στερεοφωνικη εικονα, χωρις κουραστικα πριμα ! Η επιλογη λαμπατου προενισχυτη σου δινει επισης την δυνατοτητα να βελτιωνεις (ή να χαλάς :whistling: ) τον ήχο σου, με την τοποθετηση αλλων λυχνιων !
Ο τελικος ειναι μια χαρα, ψαξε να ακουσεις κανενα προενισχυτη στον χωρο σου με το συστημα σου.
Ενημερωτικα, πες μας και τι καλωδια χρησιμοποιεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Να ρωτήσω κάτι?
Διαφορετικά ηχεία που φοράνε ίδιες μονάδες ή ίδιας σειράς έστω σημαίνει ότι ο ήχος τους είναι παρόμοιος???
Βασικά πιστεύω το αντίθετο με πολύ έντονο στη μνήμη μου την αντίθεση του Αίολου της audio spectrum με τα silver oak της cary.
Και τα 2 ίδιες μονάδες, ήχος....καμία σχέση.
Απάντηση μονολεκτική στο ερώτημα σου δεν μπορεί να δοθεί.
Θα έλεγα και ναι και όχι, αλλά αφού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους.

Αρχικά να πούμε ότι για την όποια σύγκριση τα δύο ηχεία θα πρέπει να ακουστούν στον ίδιο χώρο, με τα ίδια συνοδά και με διαδοχική σειρά ακροάσεων, δηλαδή Α-Β.
Ακουστική μνήμη ως γνωστόν δεν υπάρχει.
Θα πρέπει επίσης τα ηχεία να στηθούν στο χώρο με τον ορθότερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχουν τη μέγιστη απόδοση σύμφωνα με το σχεδιασμό τους.
Δηλαδή το ύψος ακρόασης καθώς και η γωνία κλίσης τους να είναι τα καλύτερα δυνατά και όχι στο περίπου σύμφωνα με τις <<γνώσεις>> κάποιου.

Μετά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τις σχεδιαστικές αρχές κάθε σχεδιαστή.
Η Cary, ως εταιρία λαμπάτων ενισχυτικών, θα <<κούρδισε>> προφανώς τα ηχεία της γύρω από τέτοια. Από την άλλη ο Γιώργος Πετρόπουλος, ο σχεδιαστής της Audio Spectrum, ούτε που ήθελε να ακούσει για λάμπες και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τρανζίστορ κατά τη σχεδίαση-κούρδισμα.

Η χωροταξική τοποθέτηση των μεγαφώνων επίσης διαφέρει αφού η cary υιοθέτησε την D'appolito ενώ ο Πετρόπουλος δεν την χώνευε.

Επιλογή κλειστής καμπίνας για την Cary ενώ για την Audio Spectrum σωλήνας συντονισμού.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τα διαφορετικά υλικά του κυκλώματος διαχωρισμού, την καλωδίωση και το προφανώς διαφορετικό σημείο διαχωρισμού των δρόμων του ηχείου τελειώνουμε με τις όποιες διαφορές.

Από εκεί και έπειτα αρχίζουν οι ομοιότητες που σίγουρα δεν είναι λίγες!

Reaction score
270
Σε λαμπατη προενισχυση, εχω παιξει με τα σετ : Luxman M03 Monoblock & Copland CTA 305 και T.D Electra Monoblock & Alexander (αναβαθμισμενο). Και στις δυο περιπτωσεις το αποτελεσμα μου φανηκε καλυτερο απο φουλ τρανζιστορ σετ (τουλαχιστον με αυτα που επαιξα εγω), καλυτερη αναλυση, περισσοτερη λεπτομερεια, και πιο στερεοφωνικη εικονα, χωρις κουραστικα πριμα ! Η επιλογη λαμπατου προενισχυτη σου δινει επισης την δυνατοτητα να βελτιωνεις (ή να χαλάς :whistling: ) τον ήχο σου, με την τοποθετηση αλλων λυχνιων !
Ο τελικος ειναι μια χαρα, ψαξε να ακουσεις κανενα προενισχυτη στον χωρο σου με το συστημα σου.
Ενημερωτικα, πες μας και τι καλωδια χρησιμοποιεις.
τιποτα ιδιεταιρο ιnterconect ultra link και mogami και στα ηχεια ολμπαχ. Δε το ειδα το μυνημα θα το δω τωρα αν αργησω καμια φορα να απαντησω συνχωρηστε με, μπορει κατι να μη το δω αμεσως ,λογο απειριας στη χρηση το σαιτ, και του υπολογιστη γενικοτερα ευχαριστω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo