Audio Spectrum Greek Club

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολύ ανοιχτός σε προτάσεις, για αυτο κ δεν όρισα αν θελω ηχεια δαπέδου η βάσης κτλ... Οπως ανεφερα υπάρχει δυνατότητα επιλογής διαφόρων ενισχυτών, οποτε αυτο δεν το έβαλα καν στην εξίσωση.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω ποια είναι πραγματικά τα καλά μοντέλα της εταιρείας,ωστε να προσανατολιστω σε αυτα. Οπως είπα δεν θελω να με φάνε οι δρόμοι και άπειρα ραντεβού ακροάσεων.
Πήγα πχ σήμερα να ακουσω κάποια cm2-2 κ βρήκα ότι ήταν πολύ σκληρά στην περιοχή 4-6khz όπως κ οτι ειχαν έλλειψη στην χαμηλομεσαια προς μεσαίες περιοχες(200-400 hz. Δεν ξερω αν είχε κάποιο θέμα το συγκεκριμένο ηχειο, αλλα δεν μου άρεσε τελικά.
Η απαίτηση μου είναι απλή, χωρις να βάζω άλλους παράγοντες.... Αν το ηχειο παίζει καλά. Τα υπόλοιπα (σχετικά με τοποθέτηση, διαμόρφωση χώρου, ενισχυτής, room correction κτλ) ξερω πως θα τα λύσω. 🙂

Ναι, με προβληματιζουν κ εμένα ολα αυτα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...!
Ακουσα τα studio4 και μου φάνηκαν απλα "Οκ".. Bεβαια τα αδικουσαν πολυ το δωμάτιο (γυμνο, με πολλες ανακλάσεις).
Η σειρά CM είναι η φτηνότερη και έχουν τονικά θέματα. Χρειάζονται πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση για να μειωθούν αυτά, μέχρι ενός σημείου. Η σειρά studio είναι επίσης οικονομική και δεν φοράνε τα καλά μεγάφωνα της Seas.
Το ηχείο που χαρακτηρίζει τον ήχο της εταιρίας είναι το S-37, μετά της δύο πρώτες σειρές.
Xanadu, Artemis, S-30 και Sirene είναι κλασικές διαχρονικές αξίες, που πλέον βρίσκεις σε τιμές τσάμπα.

Κάτι που θέλει προσοχή είναι η κατάσταση των μονάδων. Με την πάροδο των ετών πολλά ηχεία έχουν καεί και οι επισκευές που έχουν γίνει στη χώρα μας δεν είναι ότι καλύτερο.

Last edited:

Reaction score
0
Η σειρά CM είναι η φτηνότερη και έχουν τονικά θέματα. Χρειάζονται πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση για να μειωθούν αυτά, μέχρι ενός σημείου. Η σειρά studio είναι επίσης οικονομική και δεν φοράνε τα καλά μεγάφωνα της Seas.
Το ηχείο που χαρακτηρίζει τον ήχο της εταιρίας είναι το S-37, μετά της δύο πρώτες σειρές.
Xanadu, Artemis, S-30 και Sirene είναι κλασικές διαχρονικές αξίες, που πλέον βρίσκεις σε τιμές τσάμπα.

Κάτι που θέλει προσοχή είναι η κατάσταση των μονάδων. Με την πάροδο των ετών πολλά ηχεία έχουν καεί και οι επισκευές που έχουν γίνει στη χώρα μας δεν είναι ότι καλύτερο.
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις
Το s30 έχει revisions? Γνωρίζουμε χαρακτηριστικά;
Ναι γνωρίζω τους κινδύνους που εγκυμονούν με μεταχειρισμένα ηχεια αλλα οπως κ να εχει ο τελικός κριτής ειναι τα αυτιά μου. 😉
Εχω μια σειρά συγκεκριμένων κομματιών με τα οποια εδώ κ πολλα χρονια τεστάρω διαφορα ηχεια studio monitors,(έχω πάει πχ Αγγλία και άκουσα σε κατάστημα σοβαρό πολλά ηχεια, υπο ίδιες συνθήκες κτλ) συνεπως αν υπάρχουν θέματα τονικά, η Αν έχει προβληματα το ηχειο, θα το αντιληφθώ αμμεσα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.593
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos