Audio Technica AT-LP120X-USB



symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.005
Reaction score
6.779
Κανένας δεν έχει άποψη για το εργαλείο???? :D:D:D
Δεν κατάλαβα ότι η ερώτηση αφορούσε το εργαλείο, νόμιζα γενικά το αν αξίζει να πάρεις πικαπ για να ψηφιοποιήσεις τους δίσκους.

Όσον αφορά το πικάπ λοιπόν, το έχω και το πήρα κι εγώ για αυτή τη δουλειά. Δεν έχω κάποιο παράπονο, ούτε από την κατασκευή του, ούτε από τις λειτουργίες του, ούτε από την απόδοσή του. Όσον αφορά το τελευταίο απλά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία με πικάπ, ειδικά με ακριβά μοντέλα. Οπότε αν ένα διαφορετικό/ακριβότερο μοντέλο θα ήταν με κάποιον τρόπο πολύ καλύτερο, ειλικρινά δεν μπορώ να στο πω. Εγώ πάντως ευχαριστημένος είμαι.

Όσον αφορά την διαδικασία τώρα, η ερώτηση είναι πιο πολύ φιλοσοφική παρά οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ότι αξίζει να το κάνεις μόνο αν:
- Έχεις σπάνιους δίσκους που δεν βρίσκεις εύκολα σε streaming πλατφόρμες
- Έχεις πάααρα πολλούς δίσκους και άααααπειρο χρόνο (η ψηφιοποίηση κάθε δίσκου είναι πολύωρη και όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία)

Κατά τα άλλα συμφέρει καλύτερα είτε μια συνδρομή σε streaming πλατφόρμα, είτε η επαναγορά των δίσκων σε μεταχειρισμένα CD, π.χ. από musigmagpie κλπ.

Παραταύτα...

Ενώ αρχικά ξεκίνησα με τη λογική να αγοράσω το πικάπ, να ψηφιοποιήσω τους δίσκους και να το πουλήσω, τελικά κατέληξα στο αντίθετο, δηλαδή να μην με πολυκαίει η ψηφιοποίηση, όμως να τείνω να κρατήσω το πικάπ. Υπάρχει απλά κάτι στο να βάζεις να ακούσεις έναν δίσκο στο πικάπ, που σου δημιουργεί τελείως διαφορετική αίσθηση, που μια στο τόσο την αποζητάς...

Και φυσικά δεν μιλάω για τον ήχο, για ζεστασιές και άλλες τέτοιες αηδίες. Αυτά, τουλάχιστον σε αυτό το forum, δόξω τω Θεώ τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Απλά για την εμπειρία, την απόλαυση που σου δίνει να βγάζεις τον δίσκο από τη θήκη, να τον βάζεις στο πικάπ, να τον βλέπεις να περιστρέφεται, να κατεβάζεις τη βελόνα και να βγαίνει η μουσική...
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.912
Η σπανιότητα των δίσκων μας βγαίνει και από το συναισθηματισμο. Εγώ έχω δίσκους από μικρό παιδί λόγω του πατέρα μου. Σίγουρα όλοι υπάρχουν σε κάποια ψηφιακή μορφή αλλά τους κρατάω γιατί μαρεσει ο ήχος του πικάπ, μαρεσει το γύρισμα του και είναι και μια δόση νοσταλγίας. Οπότε αν το βλέπεις έτσι προχώρα για μένα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.235
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top