Audiolab 8200cd κελεπουρι...

Reaction score
7.194
Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

.........αγορασμενο τον Μαιο στην Θεσσαλονικη 7500 μετρητα !!!!!
για το 8200 εννοουσα τιμη

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

ντεν εχει οπαμπς καρντια μου, διακριτο αναλογικο εχει.
Αυτό το είπες και σε προηγούμενο ποστ, και σε άλλο νήμα για την προτίμησή σου αυτή, όπου σχολιάζει σχετικά και ο κ. προϊστάμενος, και το... αντιλήβηκα!

Μιλάω και για το συγκεκριμένο dac με τα διακριτά αλλά και γενικότερα για dacs με opamp και με το chip αυτό, (Sabre 32).

Μπορούμε να προχωρήσουμε και σε συγκριτικά παραδείγματα, γιατί μου κάνει εντύπωση αυτή η πτώση, η αυτό που εγώ εκλαμβάνω ως πτώση, των επιδόσεών του, ενώ στο προαναφερόμενο BURR & BROWN PCM 1792A δεν βλέπω να συμβαίνει το ίδιο.

:107:

Reaction score
11

ντεν εχει οπαμπς καρντια μου, διακριτο αναλογικο εχει.
Επίσης, λέει, ότι από OPAMP όπως αυτός:

http://www.national.com/ds/LM/LM4562.pdf

κανένα διακριτό δεν είναι καλύτερο! (Σε λογικά πλαίσια κόστους πάντα).

:117:

Reaction score
4.419

τριαντα χιλιαρικα τι? ποιο ?
Μαλλον μπερδευτηκαμε, εγω καταλαβα οτι ρωτουσε τιμη για το Meridian dsp 8000, το οποιο απ οτι θυμαμαι ξεπερναει τα 30 χιλιαρικα. Ενδεχομενως η ερωτηση ομως αναφερεται στο πλαυερ. Καπου ποιο πισω ειχε γαφτει η τιμη.

Reaction score
11

Kαι επειδή δεν βλέπω αντιδράσεις, πάρτε και την άποψη του κ. προϊστάμενου:

"Ο LM4562 είναι πολύ πρόσφατο chip, και ηχητικά είναι ανώτερος από κάθε άλλο τελεστικό, από αυτούς που χρησιμοποιούνται για audio. (Να μη σου ότι είναι μακράν ο καλύτερος, θα ακουστώ ίσως υπερβολικός)."

Και (special αφιερωμένο για κ. vet):

"Όλοι αυτοί που έχουν ξεφυτρώσει και διαλαλούν από 'δώ κι από 'κεί ότι έφτιαξαν discrete τελεστικό και νομίζουν πως ανακάλυψαν την Αμερική και μπορούν να χτυπήσουν τον 5532 ή τον OPA132, δεν είναι άξιοι ούτε για καφετζήδες σε εργοστάσιο της TI ή της National. "

(Του ιδίου από το αυτό νήμα)

Έτσι για να ανάψουν λίγο τα αίματα!

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68227

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

:117:
bre αγορι μου το audiolab 8200cd εχει sabre και διακριτο. τι μου λες τωρα..

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

Kαι επειδή δεν βλέπω αντιδράσεις, πάρτε και την άποψη του κ. προϊστάμενου:

"Ο LM4562 είναι πολύ πρόσφατο chip, και ηχητικά είναι ανώτερος από κάθε άλλο τελεστικό, από αυτούς που χρησιμοποιούνται για audio. (Να μη σου ότι είναι μακράν ο καλύτερος, θα ακουστώ ίσως υπερβολικός)."

Και (special αφιερωμένο για κ. vet):

"Όλοι αυτοί που έχουν ξεφυτρώσει και διαλαλούν από 'δώ κι από 'κεί ότι έφτιαξαν discrete τελεστικό και νομίζουν πως ανακάλυψαν την Αμερική και μπορούν να χτυπήσουν τον 5532 ή τον OPA132, δεν είναι άξιοι ούτε για καφετζήδες σε εργοστάσιο της TI ή της National. "

(Του ιδίου από το αυτό νήμα)

Έτσι για να ανάψουν λίγο τα αίματα!

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68227

αστο μεγαλε....

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

bre αγορι μου το audiolab 8200cd εχει sabre και διακριτο. τι μου λες τωρα..
Και γιατί τα specs του είναι αυτά που είναι;

:111:

Reaction score
11

αστο μεγαλε....
Εδώ έχεις να κάνεις με ένα μεγάλο και ένα μαθητευόμενο!

Σε ποιόν απευθύνεσαι;

:142:

Reaction score
11

Και γιατί τα specs του είναι αυτά που είναι;

:111:
Kαι επειδή:

1)απάντηση καμία

2)"σε αυτό το forum μετράνε τα specs", όπως λέει κάποιος κοινός γνωστός μας,

το επιχειρώ!

Σύγκριση ενός "κοινού" dac, ήτοι χωρίς διακριτά και sabre, με το εν λόγω.

Παρακαλώ διορθώστε με αν κάπου σφάλω!

Reaction score
152

αυτο με το νεο cd player της εταιριας το καταλαβαινω οτι ειναι καλυτερο απο τον προκατοχο του....
σε σχεση ομως, με τα αλλα κομματια της σειρας 8200,ποιο ειναι κελεπουρι;
αναφερομαι σε προενισχυτη (8200Q vs 8000Q) και τελικους (8200P vs 8000P & 8200M vs 8000M).
ρωταω γιατι τωρα που αλλαζουν μοντελα,ενας 8200Q τιμαται περι τα 850ε και ο παλιος 8000Q μονο 480ε περιπου,ενω ο 8200Ρ/8200Μ εχει 720ε και ο παλιος 8000Ρ/8000Μ μονο 330ε περιπου.... (τιμες Αγγλιας χωρις μεταφορικα)

ποσο εχουν διαφοροποιηθει ωστε να αξιζουν τη διαφορα τιμης;

Reaction score
22
Re: Απάντηση: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

αυτο με το νεο cd player της εταιριας το καταλαβαινω οτι ειναι καλυτερο απο τον προκατοχο του....
σε σχεση ομως, με τα αλλα κομματια της σειρας 8200,ποιο ειναι κελεπουρι;
αναφερομαι σε προενισχυτη (8200Q vs 8000Q) και τελικους (8200P vs 8000P & 8200M vs 8000M).
ρωταω γιατι τωρα που αλλαζουν μοντελα,ενας 8200Q τιμαται περι τα 850ε και ο παλιος 8000Q μονο 480ε περιπου,ενω ο 8200Ρ/8200Μ εχει 720ε και ο παλιος 8000Ρ/8000Μ μονο 330ε περιπου.... (τιμες Αγγλιας χωρις μεταφορικα)

ποσο εχουν διαφοροποιηθει ωστε να αξιζουν τη διαφορα τιμης;
Όσον αφορά στα specs είναι τα ίδια ακριβώς (εκτός αν μου ξέφυγε κάτι). Στο μόνο που διαφέρουν είναι στη μέγιστη κατανάλωση, που ο παλιός έχει 12VA ενώ ο καινούριος 25VA, το οποίο αν κατάλαβα σωστά οφείλετε στην επιπλέον 12άβολτη έξοδο που αν συνδεθεί με την αντίστοιχη είσοδο του τελικού βγαίνουν ταυτόχρονα από το stand by και υπάρχει και καινούριο τηλεκοντρόλ. Στους παλιούς δεν υπήρχε option για stand by. Επίσης, το μοτέρ του volume control είναι της ALPS, ενώ στον 8000Q ήταν της Delta. Δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στον ήχο και αν κάνει.

Κάτι λένε και για Magnetic flux isolation που δεν ξέρω ούτε τι είναι, ούτε σε τι χρησιμεύει και ούτε αν υπήρχε στον 8000Q.

Γνώμη μου είναι ότι δεν έχουν διαφορά ηχητικά, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Reaction score
7.194

και εγω αυτο πιστευω,ουσιαστικα νεες συσκευες ειναι τα cdp,τα αλλα απλα αλλαζουν κωδικο και λιγο εμφανιση,η σειρα 8000 ειχε ...στοιχειωσει

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

νομιζω το θεμα πηγη για πολλους ελαβε τελος...
Δέχεται 24/96 σήμα από την είσοδο USB ή μένει κι αυτό (όπως και τα περισσότερα) στο ταπεινό 16/48;

Το ρωτάω γιατί το προσπέκτους που πήρα από την Έκθεση δεν το διευκρινίζει αυτό το λεπτό σημείο.

Reaction score
22
Re: Απάντηση: Re: Audiolab 8200cd κελεπουρι...

Δέχεται 24/96 σήμα από την είσοδο USB ή μένει κι αυτό (όπως και τα περισσότερα) στο ταπεινό 16/48;

Το ρωτάω γιατί το προσπέκτους που πήρα από την Έκθεση δεν το διευκρινίζει αυτό το λεπτό σημείο.
Από USB μένει στο 48 απ' ότι θυμάμαι. Να μου επιτρέψεις να σου πω όμως, ότι αυτό το σημείο δεν είναι καθόλου λεπτό. Σιγά τα λάχανα βασικά. Αν θέλεις παραπάνω, παίρνεις το m2tech με 100€. Γνωρίζεις εξ' άλλου ότι η δειγματοληψία δεν είναι καθόλου ενδεικτική για την ποιότητα του ήχου.

Όσον αφορά τα specs που βγήκαν παραπάνω για το τσιπάκι του DAC, η άποψή μου είναι ότι η σύγκριση με βάση τις προδιαγραφές είναι άτοπη.

Διαφορές τις τάξεως των 0.1 και 0,01% στην παρμόρφωση, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν ακούγονται και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες προδιαγραφές. Όπως επίσης, είναι προφανές ότι δεν ακούγονται το ίδιο όλα τα DAC. Ηχητική σύγκριση λοιπόν με βάση τις προδιαγραφές, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει.
http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html

Τέλος πάντων, δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά έχω να πω το εξής. Αν κρίνουμε την σημερινή Audiolab σε σχέση με τον ανταγωνισμό από τον ήχο που βγάζουν οι ενισχυτές της σε σχέση με την τιμή τους, τα συγκεκριμένα player πρέπει να είναι τρελά κελεπούρια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani