Audiolab....

Reaction score
3.522
Αυτό ακριβώς που λες είναι Λευτέρη . Το όνομα είναι αυτό που μετράει περισσότερο.
Σήμερα οι Κινέζοι αγοράζουν μόνο τα ονόματα. Κυκλώματα ξέρουν να βγάζουν και οι ίδιοι.

Reaction score
0
Όπως και νά' χει προτιμούσα τις εποχές που ήξερες πως η Quad είναι Αγγλική, η Denon Ιαπωνική κλπ...έτσι οι εταιρείες είχαν και κάποια αίγλη και κάποια διαχρονική συναισθηματική αξία...

Ζούμε πλέον σε μια εποχή ισοπέδωσης (είμαι λίγο δραματικός, ok).

Αλλά μου κακοφαίνεται που όλα πλέον έχουν σαν στόχο τη μείωση του κόστους και τη μεγιστοποίηση του εταιρικού κέρδους.

Το Hi-Fi είναι hobby, είναι έρωτας, είναι τρέλλα!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Από τη στιγμή που μου κοστολογείτε την απόλαυση μου τη χαλάτε βρε παιδιά, απλά πράγματα!

Reaction score
3.522
Λευτερη μην μου στεναχωριέσε. Μάθε ρε συ ένα μουσικό όργανο. Να μια καλή λύση για να απολαμβάνεις καλύτερα τη μουσική.
Αλλο πράγμα να παράγεις εσύ τις νότες.

Reaction score
0
Καλημέρα κ από εμένα. Νέος στο φόρουμ κ καταθέτω την αποψή μου για τα audiolab. Τα άκουσα το περασμένο σάββατο κ έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την σχέση τιμής προς απόδοση. Το cd ειδικά φάνηκε πολύ καλό. :)

Reaction score
3.522
Οταν αγοράζουμε έναν ενισχυτή θα πρέπει να ακούγετε στον χώρο μας καλύτερα από αυτόν που ήδη έχουμε.
Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας.

Αν δεν έχουμε ενισχυτή τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Reaction score
0
Συμφωνώ απόλυτα!!!

Είναι το μόνο σίγουρο!

Αν δεν έχουμε ενισχυτή, τότε αυτός που θα πάρουμε ΣΙΓΟΥΡΑ ακούγεται καλύτερα από ραδιάκι που πιθανόν είχαμε έως τώρα...

Reaction score
2
“Θυμάμαι πάντως οτι οι Audiolab φουσκώνανε τις χαμηλομεσαίες σε σημείο που το άκουσμα γινότανε βαρύ. Στις υψηλές επίσης φώναζαν αρκετά.”
g.kar,

Διαφωνώ σε αυτό το σχόλιο.
Η Αudiolab δεν ήταν ποτέ με «φουσκωμένο» μεσοχαμηλό, ίσα ίσα που πολλές φορές θα έλεγες ότι «πάσχει» σε όγκο.
Το «τσίριγμα» που λες ότι υπήρχε, μάλλον προερχόταν από την υπερβολική εμπιστοσύνη που έδειχναν τα μαγαζιά στις ικανότητες οδήγησης, ειδικά του 8000Α.

Θυμήσου το κλασικό σύστημα των περισσοτέρων καταστημάτων τότε:
Audiolab 8000A+ B&W CDM 1+ Marantz 63+ CableTalk+ Monster550interconnect.

Όσο για μεσαίες, πέθαιναν/καλύπτονταν από τη φωνή του ενισχυτή για «έλεος!!!» στον παραπάνω συνδυασμό.

Τόσες ημέρες έμπαινα με την εξωφρενική ταχύτητα των 26ΚΒ/1’’, γι’ αυτό και δεν μπορούσα να απαντήσω στην ερώτησή σου g.kar.
Ώσπου να γράψω κάτι, με είχε πετάξει δύο τρεις φορές έξω ή περίμενα αρκετό χρόνο για να ανοίξει η κάθε επιλογή.
Εχθές και σήμερα, μπαίνω με 48,8ΚΒ/1’’, γι’ αυτό και γράφω πάλι.

Reaction score
3.522
Aντώνη, την εποχή που είχα πάρει τα Β&W CDM1, και τα έχω ακόμα σαν δεύτερα, δοκίμασα πολλούς ενισχυτές και κανένας δεν μπορούσε να τα οδηγήσει σωστά και μουσικά. Κανένας στην κατηγορία κάτω από τις 200.000 δρχ.

Ο Audiolab υστερούσε σε όλα τα σημεία, συγκριτικά με τον Sugden Optima 80 που τελικά αγόρασα.
Με τον Sugden κατάφερα να ακούσω μουσική χωρίς προβληματισμούς. Τον Sugden τον έχω ακόμα και δεν τον αλλάζω με τίποτε.

Αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο με τον AudioLab ήταν το γεγονός ότι φώναζε από τη μεσαία και πάνω με ένα τρόπο που ενώ με εντυπωσίαζε με την καθαρότητά του, τα πρώτα 10 λεπτά της ώρας, στη συνέχεια με κούραζε και τον έκλεινα. Τον κράτησα για μία εβδομάδα σπίτι μου και μετά τον επέστρεψα.

Τον Audiolab τον άκουσα και με άλλα ηχεία φίλων και είχε παρόμοια συμπεριφορά.

Είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων και τίποτα παραπάνω. Ισως με κάποιον άλλο συνδιασμό να είχα τότε πάρει καλύτερα αποτελέσματα.
Σε άλλους άρεσε πολύ ο Audiolab, γι αυτό είχε και τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Ο Sugden Optima έμεινε στην εμπορική αφάνεια. Πουλήθηκαν ελάχιστοι ενισχυτές Optima στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κανείς δεν είχε καταλάβει τότε πως λειτουργούσε το περίεργο κύκλωμα ανάδρασης του τελικού σταδίου που χρησιμοποιούσε ο Optima γύρω από έναν πολύ αργό τελεστικό ενισχυτή JRC4559 με slew rate 1,5 V/μs.

Αν έχει κάποιος από εσάς έναν Sugden Optima θα με ενδιέφερε πολύ να τα πούμε.

Reaction score
3.522
Επίσης με ενδιαφέρει μια ακρόαση στο χώρo μου με έναν Sugden A21 (νέο μοντέλο) κόντρα στον ολοκληρωμενο της Audiolab.
Στις τιμές διαφέρουν αλλά στον όγκο είναι περίπου ίδιοι.
Κάποτε το κατάστημα Θείος πουλούσε ενισχυτές με το κιλό. Τον θυμάστε το θείο οι παλαιότεροι ?

Reaction score
3.522
Ο νέος ολοκληρωμένος της Audiolab προβλέπω να έχει την ίδια εμπορική επιτυχία με το παλαιότερο Εγγλέζικο μοντέλο.
Και όχι μόνο ο ολοκληρωμένος.

Πρεπει να τα ακούσουμε όμως πρώτα.

Reaction score
3.522
Ωρες ώρες προβληματίζομαι και λέω, πόσο λάθος είναι τελικά να εκφράζουμε προσωπικές απόψεις για το ποιο μηχάνημα είναι καλό και ποιο δεν είναι.

Τελείως λάθος !!! Είναι τελικά προσωπική και τυχαία η αξιολόγηση ενός μηχανήματος ?

Τυχαία με την έννοια του ταιριάσματος με τα υπόλοιπα συνοδά μηχανήματα. Αυτό φαντάζομαι ότι ισχύει με κάθε αξιολόγηση μηχανήματος.

Reaction score
2
Θεωρώ, ότι είναι προσωπική και ανάλογη του τι μου αρέσει, η αξιολόγηση κάποιων μηχανημάτων.
Τυχαία δεν θα μπορούσα να την πω, γιατί άσχετα αν αναιρεί το παραπάνω «ανάλογα του τι μου αρέσει», υπάρχουν μηχανές οι οποίες αντικειμενικά ακούγονται καλά, υποκειμενικά δεν μου αρέσουν.

Προσωπικά θεωρώ καλά τα μηχανήματα/ηχεία, που δεν θα μου βγάλουν τη ψυχή για να βρω τα συνοδά που κολακεύουν και αναδεικνύουν τα χαρίσματά τους.

Θεωρώ καλά, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα μηχανήματα/ηχεία που δεν θα μου ζητήσουν ένα κάρο χρήματα μετά, παρασύροντας με από το χαμηλό κόστος κτήσης τους, για να τα συνοδεύσω όπως θα έπρεπε.

Στο τέλος βάζω τον παράγοντα τιμής, γιατί αν είναι έξω από τις οικονομικές μου δυνατότητες, γιατί να τα κοιτάξω από την 1η στιγμή, αφού εξαντλώντας τον προϋπολογισμό μου για την αγορά τους, δεν θα μπορέσω να τα συνοδεύσω με αυτά που πρέπει?

Μιλάω μόνο για μηχανήματα/ηχεία, χωρίς να υπολογίζω άλλους παράγοντες.

g.kar,

Αύριο θα ήταν δυνατό να έρθεις να ακούσεις ένα πειραγμένο Ε-10 της M.Fidelity?
Είχε κάποτε 125000δρχ.
Δεν σου λέω άλλη μέρα, γιατί μάλλον την Κυριακή θα παραδοθεί στο φυσικό του χρήστη.
Η μετατροπή που έχει υποστεί είναι στο μεγαλύτερο τροφοδοτικό, αλλαγή πυκνωτών με Philips, ποντενσιόμετρο alps και στην είσοδο του πικ απ, αλλαγή με το ολοκληρωμένο της Analogue Devices opa275.

Σου κίνησα την περιέργεια :) ?

Reaction score
3.522
Θα προσπαθήσω να έρθω. Υπολογίζω κατά τις 11-12 να είμαι εκεί.
Θα τα πούμε κι από κοντά.

Reaction score
3.522
Εννοείται ότι έρχομαι για να δω εσένα κι όχι για να ακούσω τον Ε10. Τελεστικούς με το μπλε της Αlps θα ακούμε τώρα ?
Να είχε τουλάχιστον το μαύρο το black beauty κάτι πάει κι έρχεται. H καμιά τρίοδο ...

Reaction score
2
Black beauty είναι από μόνος του, λόγω του φινιρίσματός.

Για τρίοδο θα φροντίσω να σκορπίσω τα αποσπώμενα κομμάτια (καπάκι, καλώδιο ρεύματος, κυρίως σώμα) σε τρεις διαφορετικούς δρόμους.

Βοηθάει :) ?

Τα λέμε, πρώτα ο Θεός, αύριο.

Υ.Γ.Θα φέρεις τα 3άρια epos ή θα μας σκοτώσει η κόρη?

Reaction score
0
Παντως θα μου επιτρεψετε να αναφερω εδω, οτι οι παλιοι ολοκληρωμενοι Audiolab(τουλαχιστον οι δυο δικοι μας) ειχαν το κουσουρι μετα απο λιγη ωρα δυνατο παιξιμο να ενεργοποιουνται οι ρελεδες??προστασιας και να σταματανε να παιζουν απο λιγα δευτερολεπτα μεχρι λιγα λεπτα.
Τελικα ο ενας καηκε ο αλλος παιζει μεν αλλα το κουσουρι κουσουρι!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv