Audiophile Media Player

Reaction score
1.190
Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή media player κυρίως για την ακρόαση μουσικής. Επειδή με βολεύει πολύ το set-up, media player (apple tv) συνδεδεμένο με DAC και τηλεόραση, ψάχνω κάτι καλύτερο ποιοτικά.

Το apple tv παιζει μέσω XBMC (flac) ή itunes (aiff), επεμβαίνει όμως και μετατρέπει το σήμα σε 16/48. Ψάχνω ένα media player που να μην επεμβαίνει στο σήμα και να παίζει 24/96. Ιδανικά να υποστηρίζει και XBMC γιατί θεωρώ ότι η ευκολία του σε αναπαραγωγή video κυρίως, είναι αξεπέραστη.

Είδα πρόσφατα σε άλλο νήμα το open hour chameleon το οποίο δείχνει να υποστηρίζει και τα δύο. Επίσης έχω δει διάφορα Dune και Mede8er που υποστηρίζουν τουλάχιστον τις audio προδιαγραφές που είναι βασική μου προτεραιότητα.

Επίσης δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα παίζουν από ένα pc, αλλά προτίθεμαι να κάνω κάποιον συμβιβασμό χάριν της ευκολίας. Κύριος στόχος είναι η μετάφορά του σήματος χωρίς επεμβάσεις.

Ευχαριστώ πολύ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Koιτα, εγω απο το dune max ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σε συνδυασμο με ενα dac (αν και το ιδιο υποστηριζει: FLAC, multichannel FLAC, Ogg/Vorbis; support for very high quality audio (up to 192 kHz / 24-bit) το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο (παιζει και 24/384). Και νομιζω οτι καθε Dune στηριζομενο στο ιδιο τσιπ θα ειναι το ιδιο καλο, κι αν ειχαν και οθονη...

Reaction score
1.190
Η οθόνη δεν με απασχολεί γιατί το media player θα είναι συνδεδεμένο με τηλεόραση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η οθόνη δεν με απασχολεί γιατί το media player θα είναι συνδεδεμένο με τηλεόραση.
Τελειος - εγω εχω μια οθονιτσα tv 7" και μια εφαρμογη Android στο ταμπλετ!

Reaction score
1.190
Καμμία άλλη πρόταση; Χρησιμοποιεί κανείς κυρίως για μουσική τα pop corn;

Reaction score
7.194
παρε ενα καθαροαιμο music network player,δεν χρειαζεται να ειναι κατι ακριβο,αφου εχεις καλο dac θα το συνδεσεις εκει

Reaction score
1.190
Θέλω media player για να έχω την ευκολία του τηλεχειρισμού μια και έχω τηλεόραση συνδεδεμένη. Το media player στο dac θα το συνδέσω.

Από ότι έχω καταλάβει τα network players είναι δύσχρηστα με μικρές οθόνες.

Reaction score
7.194
Θέλω media player για να έχω την ευκολία του τηλεχειρισμού μια και έχω τηλεόραση συνδεδεμένη. Το media player στο dac θα το συνδέσω.

θα το χειριζεσαι απο ταμπλετα και θα εχεις πανευκολη πλοηγηση,ακομα και με μια της πλακας 7" θα εισαι οκ.Απλα υπερτερει στο θεμα ηχος και φυσικα δεν θα χρειαζεται να ανοιγεις τηλεοραση.

Reaction score
447
Ειχα το cambridge audio sonata network player , το έδωσα και τώρα έχω το pocorn a410. Έτη φωτός καλύτερος ήχος το καλαμπόκι απο το sonnata!

Reaction score
1.190
Tanto σε ευχαριστώ πολύ, αλλά η ευκολία του συνδεδεμένου player σε τηλεόραση και DAC με τήλεχειρισμό είναι για εμένα αξεπέραστη. Αν είναι να πάω σε άλλη λύση θα πάω σε Mac mini ή PC αλλά οι ευκολίες δεν είναι ίδιες.

Προσπαθώ κυρίως να μάθω αν είναι μεγάλες και πραγματικά ακουστές οι διαφορές ενός media player σαν το popcorn ή το dune, που υποστηρίζουν hd formats με ένα PC. Ούτως ή άλλως και τα δύο στο ίδιο DAC θα συνδεθούν.

Vixos πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου λες. Γιατί σκέφτομαι πολύ σοβαρά το καινούργιο pop corn, open hour chameleon που υποστηρίζει hd formats, xbmc και είναι πιο προσιτό (149 ευρώ).

Reaction score
7.194
Tanto σε ευχαριστώ πολύ, αλλά η ευκολία του συνδεδεμένου player σε τηλεόραση και DAC με τήλεχειρισμό είναι για εμένα αξεπέραστη. Αν είναι να πάω σε άλλη λύση θα πάω σε Mac mini ή PC αλλά οι ευκολίες δεν είναι ίδιες.

Προσπαθώ κυρίως να μάθω αν είναι μεγάλες και πραγματικά ακουστές οι διαφορές ενός media player σαν το popcorn ή το dune, που υποστηρίζουν hd formats με ένα PC. Ούτως ή άλλως και τα δύο στο ίδιο DAC θα συνδεθούν.
σε αυτο το ερωτημα μπορω να σου απαντησω μονο για οτι εχω δοκιμασει,συγκρικη wdtv με οπτικη σε dac με pioneer n30 αυτονομο ή με συνδεση σε dac,σημαντικες διαφορες ακομα και σε ενα μεσο συστημα. Εκτος φυσικα απο τον περιορισμο στην αναλυση των αρχειων. Μπορεις να δοκιμασεις με ενα λαπτοπ και συνδεση σε usbdac και με hdmi στην τηλεοραση.Εκει μπορεις να παιξεις και με xbmc αλλα και με foobar και σαφως καλυτερη πλοηγηση απο ενα media player.

Reaction score
1.188

Εγώ έχω το Dune Base 3D συνδεδεμένο ψηφιακά στο dac της Accuphase.

Παρόλο που και τα δικά του dacs είναι αξιοπρεπή, το μουσικό αποτέλεσμα με το Accuphase είναι εκπληκτικό, ειδικά σε υψηλής ανάλυσης flac.
Το display του μπορεί να μην δείχνει εξώφυλλα, αλλά δείχνει δίσκους, servers, folders κλπ. και έτσι είναι σχετικά εύκολο να επιλέξω την μουσική που θέλω να ακούσω χωρίς να χρειαστεί να ανάψω τηλεόραση.

http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/37

Μάλιστα έχω βάλει και πολλά links από τα internetικά ραδιόφωνα που ακούω με το dune εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/audiophile-internet-radios-for-dune-players.133966/

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75