AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Έτσι όπως το θέτεις, θα πρέπει να συνδεθεί η πηγή να συνδεθεί απευθείας στην LIO-8 οπότε, στην περίπτωση πηγής με αναλογικές εξόδους, προκύπτει εκ νέου το πρόβλημα σύνδεσης με τη LIO-8.
σκέψου πως μιλάς για ένα DAC για να καταλάβεις τι θα συνδέσεις. Σε DAC θες να συνδέσεις αναλογικές εισόδους; Δε ξέρω γιατί μπερδεύεσαι τόσο πολύ. Η μόνη ουσιαστική δικαιολογία για να συνδέσεις αναλογική πηγή στη μέτρικ, είναι για να χρησιμοποιήσεις ψηφιακή ρία.

η λίο έχει αναλογική είσοδο μπροστά, μία.

η uln έχει 8 αναλογικές εισόδους, μικροφωνικές. Η κύρια χρησιμότητά τους είναι να μπαίνουν μικρόφωνα, είτε για ηχογραφήσεις, είτε για μετρήσεις.

η λίο είναι "αναβαθμίσημη" σε uln, σε οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να αγοράσεις την πλακέτα των αναλογικών εισόδων
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
15.098
Reaction score
22.127
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

[...]Η μόνη ουσιαστική δικαιολογία για να συνδέσεις αναλογική πηγή στη μέτρικ, είναι για να χρησιμοποιήσεις ψηφιακή ρία.
Για αυτό και για το room correction!:107: Γιατρέ μου, έχω πρόβλημα;:116:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

τότε τα πράγματα είναι απλά. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
5.005
Reaction score
11.472
Καλά ρε, ένα βράδυ έπηξα στη δουλειά και το κάνατε American Bar?! Αφήσατε τουλάχιστον τίποτα και για μένα;! :116:

vet, κόβεσαι στα volume control.
Επανάληψη (από link που έχει ξαναμπεί, straight from the horse's mouth):

Θα σου κατοχυρώσω ένα 4 (στα 10).
Μπορείς να δώσεις μόνο τελική εξέταση όταν είσαι έτοιμος ή να μας ετοιμάσεις ένα project πάνω στο θέμα.
Προτείνω να πάρεις project και να μας το παρουσιάσεις στο σχετικό thread που θα ανοίξεις (για να μάθουν και οι άλλοι, όπως πολύ σωστά λες!).

Για τις ακρόασεις η ερώτησή σου είναι πολύ γενική.
Πέρα από το "τι" υπάρχει και το "ποιός", το "πώς", το "πότε" και το "γιατί".
[Πάρε το και σαν hint για το project περί volume control που θα μας ετοιμάσεις.]
Συμπέρασμα: βέλτιστη η επιλογή αναλογικού volume στη metric (θεωρώντας ότι δεν υπήρχε δυναντότητα internal digital volume στα D/A chipset που χρησιμοποιεί) , βέλτιστο και το υβριδικό volume στο DAC202 (θεωρώντας ότι αξιοποιεί σωστά το ψηφιακό volume του ESS). Περνάω το μάθημα;
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.835
Reaction score
59.007
Απάντηση: Διαπληκτισμοί...ωδείου

http://www.avsite.gr/vb/showthread....F1%E5%F5%EC%E1%F4%EF%F2&p=1153635#post1153635
καλημερα, τελικα οποιος κοιμαται πριν τις 3 χανει τα καλυτερα.
το βραδυ 12 με 3 ολοι μεσα, εχω και αλλες ερωτησεις...
Μεγαλύτερη σημασία έχει να μη χάνουμε τις δουλειές μας...
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.739
Reaction score
22.476
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αααα μάιστα, θενκ γιου γιατρέ μου. Ο Σουνιάτας! Πολύ ρησέρτς ο τύπος! Τον ζήτησαν στο Cern, αλλά ζήτησε πολλά και δεν τον πήραν... :114:
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.073
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

αναγνωρίζω το παραπάνω ποστ, ειλικρινώς, ευθέως και αναντιρρήτως, ως με διαφορά το καλύτερο ποστ ως εδώ!:447:

χρειάστηκαν μόλις 750 ποστς ώστε επιτέλους να φτάσουμε σε τέτοιο κορυφαίο επίπεδο!:446:

μπράβο ρε συ, μου έφτιαξες τη μέρα! να είσαι καλά!:444:

(δε κάνω καθόλου πλάκα, η μέρα μου θα πάει περίφημα, είμαι βέβαιος!!!:109:)
φανταζομαι πως μιλας για το ειδικο ηχοδιασπαστικο φυτο διπλα στο τζακι ............
 

Μηνύματα
21.106
Reaction score
16.867
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Άμα γελάνε κακό είναι? , εδώ σοβαροί επιστήμονες λένε "γελάτε και ας μην υπάρχει λόγος - κάνει καλό!.."

Καλό ξύπνημα σε όλους σας, ακόμη και στον alex που δεν βρίσκεται στον φυσικό του χώρο...
:142: κι ας μην υπάρχει λόγος....

Το σχόλιο του κυρίου Βέτ είναι ολα τα λεφτά,που λέτε και στην Ελλάδα!

Να δώ ποτε θα βρείτε άκρη!

Απορω δε,ποτε θα βαρεθειτε να κοιτατε αυτές τις γυναίκες.....:143::143:
 

Μηνύματα
7.672
Reaction score
2.087
Καταρχήν τα έχω πάρει με όλους σας! Ανακήρυξα την έναρξη του δεύτερου γύρου και εσείς περιμένατε να φύγω για να αρχίσετε! Δεν ξανακοιμάμαι πριν από τη 1, την προηγούμενη φορά που το είχα κάνει ο Ζιζικ χάρισε τη μισή περιουσία του και τώρα αυτό!!

@Ear

Εσύ έχεις τη Λιο, η οποία δεν έχει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους, στο HC πως τη χρησιμοποιείς; Αποκωδικοποίηση στο PC με λογισμικό και ψηφιακή τροφοδότηση της μέσω της Lynx; Η αποκωδικοποίηση γίνεται από κάποιο εργαλείο της Lynx ή με απλό λογισμικό αναπαραγωγής Blu Ray? (π.χ. PowerDVD?). Καμία απολύτως συμμετοχή πολυκάναλου ενισχυτή;

Αν κάποιος ήθελε να τη χρησιμοποιήσει όπως το διορθωτικό χώρου της Copland θα έπρεπε να πάρει την ULN, για να μπορεί να λειτουργήσει τη διόρθωση χώρου με αναλογικές πηγές; ή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ζεύγος αναλογικών εισόδων μπροστά;

Θα μπορούσε κάποιος να τη χρησιμοποιήσει ως μια προχώ ανταγωνίστρια του συστήματος της Odyssey; Να την ταΐσει δηλαδή (ψηφιακά με αποκωδικοποιημένο σήμα από υπολογιστή ή αναλογικά από pre out με προφανείς συμβιβασμούς βέβαια σε ότι αφορά την ποιότητα της μετατροπής) με πολυκάναλο σήμα και να κάνει ισοστάθμιση σε κάθε κανάλι χωριστά; (έτσι βέβαια φαντάζομαι χάνεις τη δυνατότητα για ενεργό κρος, αλλά ας μην το παρακάνουμε...).

Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή θα είχες PC--> ΜΗ-->8 κανάλια ενίσχυσης--.ηχεία; Προφανώς χρειάζεται και ακόμη μια κάρτα ήχου στον υπολογιστή για να δώσει τα 8 ψηφιακά κανάλια ε; Με MAC μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά με FW? (εννοώ τη ψηφιακή μεταφορά των 8 καναλιών, γίνεται μέσω FW και μπορεί να τα πάρει έτσι η κάρτα;) Ή και εκεί απαιτεί ειδική κάρτα και ψηφιακό σήμα από τις εισόδους AES/EBU?

Το έχω διαβάσει, ξανά και ξανά αλλά ακόμη δεν το χώνεψα: Οι ρυθμίσεις για ενεργό κρος και ισοστάθμιση χώρου, η χρήση ψηφιακής ρια κλπ άπαξ και γίνουν δε χρειάζονται άλλο τη χρήση μακ ή υπολογιστή γενικότερα; Η ύπαρξη μακ δηλαδή δικαιολογείται μόνο κατά την αρχική ρύθμιση, αλλαγές στις ρυθμίσεις και για το πρόγραμμα αναπαραγωγής μέσω FW; Η χρήση φίλτρων (θυμάμαι λέγατε ότι μπορεί να προσομοιώσει ένα κάρο τοπολογίες λυχνιών κλπ) γίνεται μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής ή μπορεί να γίνει και από την κάρτα χωρίς τη λειτουργία του υπολογιστή; Ο Βλάσης π.χ. που άκουγε πριν από λαμπάτο προ, χρησιμοποιεί κάποιο από τα φίλτρα; Τα έχετε δοκιμάσει, είναι ρεαλιστικά ή χαλάνε πολύ τον ήχο, όπως το κάνουν τα φίλτρα σε απλά προγράμματα αναπαραγωγής ή σε πολυκάναλους;

Για να συνοψίσουμε, θα μπορούσε π.χ. ο χρήστης της να την έχει εντάξει στο HC του, και εκτός της ακρόασης μουσικής, να "μελώνει" τον ήχο σε κάποια παλιά ταινία μελό και να τον επαναφέρει στα ουδέτερα μονοπάτια σε μια σύγχρονη περιπέτεια;

Τέλος να σας προτείνω - παρακαλέσω αν βρείτε το χρόνο και έχετε και τη διάθεση, να μας κάνετε οι κάτοχοι (είστε και μπόλικοι, ζωή να έχετε) μια παρουσιασούλα για τον τρόπο που την χρησιμοποιείτε (π.χ. ο ένας ως ντακ - προ, ο άλλος ισοστάθμιση, ο άλλος ενεργό κρος, ο άλλος μετράει και πάει λέγοντας) καθώς και τον τρόπο της μέτρησης. Ξέρετε, εδώ έκανα αυτό, εκεί το άλλο και πάει λέγοντας. Βάλτε και καμία φωτογραφία, κανένα screenshot από το πρόγραμμα αναπαραγωγής και τις βασικές ρυθμίσεις! Γιατί καλά τα λόγια και τα ριβιού, αλλά τα φωτοαφιερώματα ακόμη καλύτερα!!

Υ.Γ. @ Ear, τα μπέρι τα χρησιμοποιείς ακόμη; ή παροπλίστηκαν;
 

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.788
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

την παρασκευη εχει το ROCKY 3 !!! απλα το αναφερω για να συνεχιζουμε στα διαλειματα!!!:116::116:
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.842
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

@ Notiskas

Πολύ ενδιαφέρον ποστ.
Σωστές απορίες που περιμένουν διαφωτιστικές απαντήσεις .

Μακάρι να μην υπήρχαν οι "διαξιφισμοί" ένθεν και ένθεν που μόνο κακό κάνουν στις διαπροσωπικές σχέσεις και φέρνουν σε πολύ άβολη θέση τους συντονιστές.(κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και προσωπικοί φίλοι)
Εύχομαι και θέλω να ελπίζω οτι από δω και πέρα θα πρυτανεύσει η λογική ,η ευγένεια και η αυτοσυγκράτηση .
Μόνο κέρδος για όλους μπορεί να υπάρξει.

Μανώλης Καπετανάκης
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Απορω δε,ποτε θα βαρεθειτε να κοιτατε αυτές τις γυναίκες.....:143::143:
με αυτή την απορία θα ...πεθάνεις.:204:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Καταρχήν τα έχω πάρει με όλους σας!
και πολύ καλά κάνεις! έτσι οφείλεις μάλιστα!:109:


Εσύ έχεις τη Λιο, η οποία δεν έχει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους, στο HC πως τη χρησιμοποιείς; Αποκωδικοποίηση στο PC με λογισμικό και ψηφιακή τροφοδότηση της μέσω της Lynx; Η αποκωδικοποίηση γίνεται από κάποιο εργαλείο της Lynx ή με απλό λογισμικό αναπαραγωγής Blu Ray? (π.χ. PowerDVD?). Καμία απολύτως συμμετοχή πολυκάναλου ενισχυτή;
η λίο έχει 8 αναλογικές εισόδους επιπέδου γραμμής (line level). Οι 8 αυτές αναλογικές είσοδοι, βγαίνουν από την πίσω μεριά της συσκευής, σε ένα 25-πινο βύσμα. Αν προσθέσεις την πλακέτα "αναβάθμισης" προς uln-8, γίνονται όλες μικροφωνικές συνδέσεις, δηλαδή αποκτούν προενισχυτικό στάδιο, που θα μπορούσε πχ να φιλοξενήσει 8 κεφαλές από 8 βραχίονες από 2 πικάπ των 4 βραχιόνων. :116:

Εγώ, που είμαι έξτρα όμορφος άντρας, πολύ γοητευτικός και κύριος, χρησιμοποιώ στο PC την Lynx AES 16 SRC, στην οποία Lynx, αν δηλώσεις τα κανάλια 1+2 ως κύρια, και αν παίξεις σε αυτά τα κανάλια πολυκάναλο σήμα (πχ Dolby TRUE HD κλπ), αυτομάτως, και χωρίς κανένα πολύτιμο software, διαχωρίζει τα κανάλια του ντόλπι σε 5 διαφορετικές εξόδους για 2 main, 1 center, 1 sub, και 2 rear, τα οποία, με δειγματοληψία την αυθεντική (έως 24/192) τα βγάζει η LYNX σε διακριτές εξόδους. Στη συνέχεια, ορίζω το καλώδιο 1 της εξόδου AES/EBU της Lynx να εμπεριέχει το κεντρικό κανάλι και το σαμπ, (υπενθυμίζω πως σε κάθε καλώδιο AES/EBU κυκλοφορούν 2 κανάλια σήματος, οπότε, στη Lynx μπορείς να πεις ποια θα πάνε, όποια θες.) και στο καλώδιο 2 της εξόδου AES/EBU της Lynx να εμπεριέχει το left main και left rear, και στο καλώδιο 3 της εξόδου AES/EBU της Lynx να εμπεριέχει το right main και right rear. Βασικά, σε όποιο καλώδιο θες, στέλνεις όποια κανάλια θες. Και η Lynx έχει ....16 καλώδια AES/EBU!

Κανένας πολυκάναλος δε βγάζει ξεχωριστά, σε ψηφιακό επίπεδο, χωρίς καμιά επεξεργασία, τα κανάλια ξεχωριστά του πολυκάναλου ήχου της οποιασδήποτε ταινίας. Το κάνει όμως αυτομάτως η Lynx.

Έτσι λοιπόν, χωρίς καμιά απολύτως επεξεργασία από κανένα απολύτως τσιπάκι και από κανένα απολύτως software, απλά "ξεχωρίζουν" τα διακριτά κανάλια του πολυκάναλου ήχου σε ψηφιακό επίπεδο, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια dac θες μετά για να τα μετατρέψεις σε αναλογικό σήμα.

Εδώ έρχεται η μέτρικ. Ως γνωστό, έχει 8 κανάλια εισόδου και 8 κανάλια εξόδου. Αν τα μετρήσετε, τόσα είναι. :116: Τέλος πάντων, δε μου φτάνουν, καθώς 3 κανάλια είναι για την ενεργή πολυενίσχυση κάθε ηχείου, οπότε περισσεύουν 2 κανάλια, τα οποία ανλαμβάνουν την αποκωδικοποίηση για κεντρικό κανάλι και για σαμπ, στα πλαίσια του πολυκάναλου ήχου.

Τα 2 πίσω κανάλια του πολυκάναλου ήχου, φεύγουν από την Lynx και παν σε ένα Behringer SRC το οποίο αναλαμβάνει χρέη dac.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αν κάποιος ήθελε να τη χρησιμοποιήσει όπως το διορθωτικό χώρου της Copland θα έπρεπε να πάρει την ULN, για να μπορεί να λειτουργή
Μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λίο. Έχει 8 αναλογικές εισόδους επιπέδου line level.

H ULN έχει μια πρόσθετη πλακέτα στις αναλογικές εισόδους, η οποία πλακέτα είναι προενισχυτικό στάδιο, ώστε να λειτουργούν πχ μικρόφωνα μετρήσεων!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
57.413
Reaction score
142.018
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Θα μπορούσε κάποιος να τη χρησιμοποιήσει ως μια προχώ ανταγωνίστρια του συστήματος της Odyssey; Να την ταΐσει δηλαδή (ψηφιακά με αποκωδικοποιημένο σήμα από υπολογιστή ή αναλογικά από pre out με προφανείς συμβιβασμούς βέβαια σε ότι αφορά την ποιότητα της μετατροπής) με πολυκάναλο σήμα και να κάνει ισοστάθμιση σε κάθε κανάλι χωριστά; (έτσι βέβαια φαντάζομαι χάνεις τη δυνατότητα για ενεργό κρος, αλλά ας μην το παρακάνουμε...).
όλα γίνονται. όριο, η φαντασία σου. (και τα διαθέσιμα κανάλια)

Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή θα είχες PC--> ΜΗ-->8 κανάλια ενίσχυσης--.ηχεία; Προφανώς χρειάζεται και ακόμη μια κάρτα ήχου στον υπολογιστή για να δώσει τα 8 ψηφιακά κανάλια ε; Με MAC μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά με FW? (εννοώ τη ψηφιακή μεταφορά των 8 καναλιών, γίνεται μέσω FW και μπορεί να τα πάρει έτσι η κάρτα;) Ή και εκεί απαιτεί ειδική κάρτα και ψηφιακό σήμα από τις εισόδους AES/EBU?
γίνεται. Με μακ περνάν μέχρι 24 κανάλια από fw ΑΝ χρησιμοποιήσεις το software της μέτρικ. Στο fw της μέτρικ και στο συνοδευτικό της software βρίσκεται η δουλειά του BJ. Εκεί, ομολογουμένως έχει κάνει πρωτοποριακά πράγματα. Αυτό το εξειδικευμένο κομμάτι της μέτρικ δεν έχει καμιά σχέση φυσικά με συγκρίσεις γενικά για το φούμπαρ, κι ας λέει ο τινταλόπληκτος, δεν "ψαρώνω", απλά είναι εμφανές πως δε γνωρίζει κάποια πραγματάκια... Τώρα, σε επίπεδο χρήστη πως θα υλοποιήσεις και τι, παρέα με το mac σου, δε ξέρω τον τρόπο, καθώς στα μακ είμαι ασχετίδης.

Το έχω διαβάσει, ξανά και ξανά αλλά ακόμη δεν το χώνεψα: Οι ρυθμίσεις για ενεργό κρος και ισοστάθμιση χώρου, η χρήση ψηφιακής ρια κλπ άπαξ και γίνουν δε χρειάζονται άλλο τη χρήση μακ ή υπολογιστή γενικότερα; Η ύπαρξη μακ δηλαδή δικαιολογείται μόνο κατά την αρχική ρύθμιση, αλλαγές στις ρυθμίσεις και για το πρόγραμμα αναπαραγωγής μέσω FW; Η χρήση φίλτρων (θυμάμαι λέγατε ότι μπορεί να προσομοιώσει ένα κάρο τοπολογίες λυχνιών κλπ) γίνεται μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής ή μπορεί να γίνει και από την κάρτα χωρίς τη λειτουργία του υπολογιστή; Ο Βλάσης π.χ. που άκουγε πριν από λαμπάτο προ, χρησιμοποιεί κάποιο από τα φίλτρα; Τα έχετε δοκιμάσει, είναι ρεαλιστικά ή χαλάνε πολύ τον ήχο, όπως το κάνουν τα φίλτρα σε απλά προγράμματα αναπαραγωγής ή σε πολυκάναλους;
ναι, άπαξ και γίνουν οι όποιες ρυθμίσεις, και αποθηκευτούν, δε χρειάζεται τίποτα μετά.

όλα τα φίλτρα, υλοποιούνται εντός της μέτρικ. Το software στο mac είναι για να κάνεις τις ρυθμίσεις της μέτρικ, αλλά και για να παίζεις και να γράφεις μουσική. Αν παίζεις μουσική από το δικό της software, τότε μέσα από firewire περνάει ό,τι θες, και συ περνάς. Τα φίλτρα των character της μέτρικ, δε "χαλάν" τον ήχο σα τα φτηνά ανόητα AV μηχανάκια, ουδεμία σύγκριση. Προσομοιώνουν σε ψηφιακό επίπεδο κάποιες καταστάσεις, κι αυτό γίνεται με άριστο τρόπο, πχ στις λαμπάτες προσομοιώσεις, απλά προστίθενται αρμονικές παραμορφώσεις, παρόμοιες με αυτές που εγγενώς προσθέτουν οι ανάλογες λυχνίες, χωρίς να έχουν τα προβλήματα των λυχνιών στον ήχο.

Για να συνοψίσουμε, θα μπορούσε π.χ. ο χρήστης της να την έχει εντάξει στο HC του, και εκτός της ακρόασης μουσικής, να "μελώνει" τον ήχο σε κάποια παλιά ταινία μελό και να τον επαναφέρει στα ουδέτερα μονοπάτια σε μια σύγχρονη περιπέτεια;
Φυσικά! Είπαμε, δεν έχει "όριο" στο τι μπορεί να κάνει. Όριο, η φαντασία σας.

Τέλος να σας προτείνω - παρακαλέσω αν βρείτε το χρόνο και έχετε και τη διάθεση, να μας κάνετε οι κάτοχοι (είστε και μπόλικοι, ζωή να έχετε) μια παρουσιασούλα για τον τρόπο που την χρησιμοποιείτε (π.χ. ο ένας ως ντακ - προ, ο άλλος ισοστάθμιση, ο άλλος ενεργό κρος, ο άλλος μετράει και πάει λέγοντας) καθώς και τον τρόπο της μέτρησης. Ξέρετε, εδώ έκανα αυτό, εκεί το άλλο και πάει λέγοντας. Βάλτε και καμία φωτογραφία, κανένα screenshot από το πρόγραμμα αναπαραγωγής και τις βασικές ρυθμίσεις! Γιατί καλά τα λόγια και τα ριβιού, αλλά τα φωτοαφιερώματα ακόμη καλύτερα!!
Θέλει χρόνο, χρόνο, χρόνο. Που δεν υπάρχει όμως.... Θα δούμε.

Υ.Γ. @ Ear, τα μπέρι τα χρησιμοποιείς ακόμη; ή παροπλίστηκαν;
Χωρίς μπέρι δε μπορώ! εννοείται! Όπως είπα και πριν, για τα πίσω κανάλια του πολυκάναλου (rear) χρησιμοποιώ το μπέρι SRC ως DAC.
 

D

deleted user 10898

Guest
ειστε ετοιμοι? ξεκιναμε...

φιλε κωστα, να το προσεξεις αυτο με τους βαθμους.
Γινεσαι ο ψηφιακος προεδρας (σκ@λμπ@κ@ς)
και αυτος ηταν κολημενος με τα αναλογικα οσο εσυ με τα ψηφιακα, και εβαζε και βαθμους (τγια,3) σε οσους τον αμφισβητουσαν...


Θα σου κατοχυρώσω ένα 4 (στα 10).
Μπορείς να δώσεις μόνο τελική εξέταση όταν είσαι έτοιμος ή να μας ετοιμάσεις ένα project πάνω στο θέμα.
Προτείνω να πάρεις project και να μας το παρουσιάσεις στο σχετικό thread που θα ανοίξεις (για να μάθουν και οι άλλοι, όπως πολύ σωστά λες!).
 

D

deleted user 10898

Guest
τι λεει λοιπον ο παρακατω πιναξ?
παιξτε ψηφιακο βολιουμ μονο αν ειναι σουπερ ντουπερ, ενα πραγμα σαν το δικο μας δηλαδη το σαμπρε?
και καλα, ο μπαρμπα βαισ, γιατι το αφησε για τα ψιλα και το εκανε μισοαναλογικο? σαμπρε δεν ειχε και αυτος? ή κατι παραπανω ξέρει?

vet, κόβεσαι στα volume control.
Επανάληψη (από link που έχει ξαναμπεί, straight from the horse's mouth):

 

D

deleted user 10898

Guest
αμαν παναγια μου τι λεει στο τελος? αν φτιαξει σουπερ αναλογικο θα τσακισει και τα καλυτερα ψηφιακα και μονο αν το ψηφιακο ειναι διπλα/μεσα στο dac ισως σωθουμε?
τι να πει δηλαδης ο καημενος που παιζει foobar volume στην κινεζικη καρτα του?
να παει να πηδηξει στον γκρεμο?
 

D

deleted user 10898

Guest
αλλο θεμα,
αυτη η μετρικ σχεδιαστηκε με βαση τις αναγκες επαγγελματιων, και εξελιχθηκε ωστε να φθασει στην κορυφη, που δεν ειναι αλλη απο αυτη που περιγραφει ο "πολύς" Barry Diament
"το ποιο κοντινο πραγμα στο microphone feed που υπαρχει".
τους βγαζουμε το καπελο.
πως ειναι ομως ως δικαναλο dac/pro?
τελικα εχω 2 επιλογες για δικαναλη ακροαση χωρις ισοσταθμιση κλπ.
metric halo η dac202.
το δευτερο εχει εξελιχθει για δικαναλο.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ.
τελικα ποιο να παρω?
μηπως να "τα ακουσω"? ή θα "τα ακουσω" απο τον καυτια?
 

D

deleted user 10898

Guest
τελος, μια "π@υστιτσ@" που δεν εχει σχολιασθει αρκετα.
ο κεαρ πρεπει να παρει μακ.
γιατι?
για να παιζει αμαρα.
γιατι το ρημαδι αυτο εχει εξελιχθει σε τετοιο βαθμο που ακουστε τι κανει.
μπακαλιστικα, καθε usb/firewire dac (ή interface) εχει καπου "μεσα" του κωδικα για να επικοινωνει με το πισι.
το αμαρρα "παρακαμπτει" τμημα αυτων των λειτουργιων και αναλαμβανει αυτο την ρυθμιση της μεταβιβασης και του χρονισμου των δεδομενων.
Αυτη ειναι η εξηγηση που με πολυ κοπο μισολογα κλπ κλπ βγαινει απο τα διαφορα ποστ μελων της metric σε διαφορα φορα.
ειναι η μοναδικη εξηγηση του πως 2 bit perfect προγραμματα παιζουν διαφορετικα.
το αμαρρα "αναβαθμιζει" το dac σας αδερφοι.
φυσικα σε συστηματα σαν του κογια που δεν ακουει διαφορες στα καλωδια ρευματος τι να του πεις για διαφορετικα πλαυερς. τσ τσ...
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Μηνύματα
3.002.510
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam
Top