AVR αρκεί ;;; αλλιώς τι;;;;

Reaction score
0
Χαιρετώ την κοινότητα του avsite. Αναγκάζομαι να ανοίξω καινούριο θέμα καθότι οι απορίες μου είναι πολλές.

Οι γνώσεις μου είναι βασικά επί του δικάναλου ήχου, αλλά από hometheater κτλ δεν κατέχω και πολλά. Μέχρι πριν ένα χρόνο ταινίες και μουσική άκουγα δικάναλα. Μόλις ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση μετακομίσαμε σε νέο σπίτι και αγοράσαμε καινούρια τηλεόραση (Samsung-UE55F8000). Δώρο μαζί με την τηλεόραση ήταν και ένα Samsung HT-F6500/ΕΝ - Home Cinema - 5.1 - 3D. Για την τιμή οι δυνατότητές του είναι εξαιρετικές. Γενικά όμως θεωρώ πως ο ήχος του είναι κάτω του αποδεκτού. Δεν έχω σχέση με hiend και μάλλον δεν θα αποκτήσω αλλά εδώ σχεδόν δεν υπάρχουν μπάσα. Βέβαια ίσως να φταίει και ο χώρος που είναι αρκετά μεγάλος (άσχετα με τα 1000w που ισχυρίζεται η εταιρεία ότι αποδίδει το σύστημα). Είχα την ευκαιρία πάντως να έχω κάποια εμπειρία από homecinema.
Το πρόβλημα μου είναι πως και καλό ηχοσύστημα να βάλω ο ήχος μάλλον θα είναι κακός. Ο χώρος είναι περίπου όπως φαίνεται στην εικόνα http://[URL=http://imageshack.us/ph...ack.us/v2/280x200q90/855/w8qn.jpg[/IMG][/URL]

Ο χώρος έχει αρκετές τζαμαρίες ( με γαλάζιο είναι δύο μπαλκονόπορτες συρόμενες 1,80 μέτρα πλάτος και 2 μεγάλα παράθυρα) και ΔΕΝ θα μπουν κουρτίνες. Με κόκκινο χρώμα είναι η τηλεόραση. Βέβαια ο ήχος που παράγεται θα κατευθύνεται προς τον τοίχο απέναντι από τα τζάμια αλλά και πάλι πρόβλημα παραμένει. Επίσης υπάρχουν αρκετές κενές επιφάνειες στους τοίχους. Το τι μπορεί να μπει στους τοίχους μελλοντικά δεν θα εξαρτηθεί από μένα….:headbang: Εάν παραμείνει όπως έχει πιστεύετε ότι μπορεί ένα καλό ηχοσύστημα να αποδώσει σωστά;;;;;

Για να βελτιώσω τον ήχο μάλλον θα πάω σ’ αυτά http://athensproaudio.gr/hi-fi-el/ixeia-hi-fi/hxeia-lifestyle/focal-pack-dome-5.1-diamond-white.html καθαρά για λόγους design. Ή ίσως και αυτά http://www.skroutz.gr/s/4138313/Focal-5-1-Pack-Bird-3-Super-Bird-2-Bird-Sub-Air.html .Έχει κάποιος εμπειρία από τα παραπάνω ????? Έχουμε επενδύσει και χρόνο αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και χρήμα για να έχει ο χώρος την ανάλογη διακόσμηση και τελικά το θεωρώ λογικό να μην το καταστρέψουμε για το ηχοσύστημα. Ίσως βέβαια να υπάρχουν και άλλες λύσεις ανάλογου design οι οποίες αποδίδουν εξαιρετικά αλλά συνολικά θα βγει ένα κόστος 10,000 ευρώ και βάλε…… Γενικά από τις ταινίες δεν έχω και πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τον ήχο. Ταινίες είναι, άλλο τα εφε άλλο η μουσική. Δεν θα ξεχάσω βέβαια πριν από χρόνια πόσο είχα γοητευτεί από τη φωνή της Mia Farrow στο «Η Χάνα και οι αδελφές της» όταν την άκουσα από αξιοπρεπές σύστημα. Επίσης παρατηρήστε πως η απόσταση είναι περίπου 4,5 μέτρα. Όταν η τηλεόραση είναι 55άρα και της βάλεις "μεγάλο" και δυνατό ήχο θα είναι δυσανάλογος της εικόνας που βλέπεις.

Από κει και πέρα θα προτιμούσα να μπει μια και μόνο συκευή η οποία (μαζί με τα ηχεία που ανέφερα) να μπορεί να παίζει ταινίες μέσω δικτύου από το pc που είναι σε διπλανό δωμάτιο. Στο σημείο που θα μπει ο av υπάρχει πρίζα δικτύου και σε κάθε απομακρυσμένο ηχείο υπάρχει πρίζα audio (δυστυχώς, για να μην φαίνονται καλώδια). Η τηλεόραση μπορεί να παίζει αρχεία από το pc μέσω δικτύου αυτή τη στιγμή (κατά κύριο λόγω mkv) αλλά δεν έχω βρει τρόπο να παίξω τα iso. Μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο οι συσκευές AVR;;;;; Ποιές προτείνεται;; Είναι απαραίτητο και HTPC επιπλέον;;

Ένα επίσης καλό που έχει η tv είναι πως από τη μία hdmi στέλνει και ήχο στο hometheater οπότε πολύ εύκολα ακούω από το hometheater ότι παίζει η τηλεόραση (ταινίες ή κανάλια TV). Ξέρει κάποιος αν θα συνεχίσει να υπάρχει τέτοια σύνδεση και με άλλη συσκευή ή μήπως θα το κάνει μόνο με Samsung????

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο τα είπα όσο πιο συνοπτικά μπορούσα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Καλώς ήρθες!

Τα Dome είναι μια χαρά γι' αυτό που ζητάς, τα Bird δεν τα έχω ακούσει αλλά θα είναι κάτι αντίστοιχο.
Ποιόν AVR σκέφτεσαι; ISO αποκλείεται να παίζει, μάλλον θα χρειαστείς media player για ευκολία χρήσης.

Reaction score
0
Αν ανέβω Αθήνα εννοείται θα προσπαθήσω να τα ακούσω και τα δύο. Για ενισχυτή σκεφτόμουνα τον Yamaha rx-2030. Την yamaha την θεωρώ πολύ "τίμια" εταιρεία. Αλλά και οι Onkyo μου αρέσουν. Για δικάναλο έχω έναν Onkyo 20ετίας. Μάλλον αυτόν θα τον αντικαταστήσω με μεταχειρισμένο. Ο avr θα πρέπει να είναι 5.1 οπωσδήποτε;;;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ο avr θα πρέπει να είναι 5.1 οπωσδήποτε;;;
Οχι, μπορεί να είναι και 7.1 ή 7.2.
Αν τα ηχεία σου είναι 5.1 , μπορείς να βάλεις 2 ηχεία σε άλλο χώρο σαν zone 2 και να εκμεταλλευτείς τα 2 επιπλέον κανάλια του ενισχυτή.

Reaction score
0
Αα μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Καλό αυτό σε περίπτωση που θέλω μελλοντικά να βάλω και ηχεία για καλύτερο δικάναλο. Άλλα ηχεία που μου αρέσουν οπτικά είναι τα Dali Fazon http://www.dali-speakers.com/en-US/Loudspeakers-1/FAZON.aspx . Μπορώ να πάρω 3 Fason Lcr για μπροστά (1 για κεντρικό σε οριζόντια βάση και δύο με βάσεις κανονικές) και 2 sat για πίσω (και 1 sub). Είναι εταιρεία όμως για την οποία πραγματικά δεν έχω ιδέα.....

Reaction score
1.988
Αν σκέφτεσαι μελλοντικά να βάλεις ηχεία με δικάναλο προσανατολισμό καλό θα ήταν να δείς και καποιον ποιό ''μουσικό'' av-r....όπως οι harman kardon για παράδειγμα....οι yamaha είναι άριστοι σε πολυκάναλο...αλλά έχουν πολύ ουτέτερο να πω....''ξερό'' να πω...ήχο για δικάναλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης