AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Reaction score
0
Πήγα να πάρω σήμερα τον pioneer vsx-520 και ο πολίτης με έπεισε για τον Harman avr-142 πως είναι καλύτερος και σκέφτηκα μήπως εσείς με βοηθούσατε να επιλέξω κάποιων έστω να με προτείνατε κάποιον μέχρι 300 ε.

Reaction score
6
Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Κοίτα και αυτόν εδώ:
http://www.skroutz.gr/s/318477/Marantz-NR1501.html?keyphrase=marantz+1501
Δεν χρησιμοποιεί chipamps όπως ο pioneer και ο yamaha αυτής της κατηγορίας. Και ο Harman πάντως που σου πρότεινε ο πωλητής φαίνεται καλός (καλύτερος από pioneer).

Reaction score
6

Κάτι που ξέχασα... ο harman έχει μόνο 2 hdmi εισόδους (o marantz 4) οπότε αν έχεις περισσότερες συσκευές που θες να συνδέσεις θα σε περιορίσει

Reaction score
0

Όχι έχει 3 εισόδους και μια έξοδο έτσι βλέπω, απλώς έλεγα πως ο pioneer είναι 3d με hdmi 1,4 και υποστήριξη Bluetooth. Ενώ της Harman δεν λέει πως έχει κάτι έτσι νομίζω.

Reaction score
6

Αν σε ενδιαφέρει το 3d τότε είναι ο μόνος που έχει από αυτούς. Καλύτερα όμως κοίτα αυτό που θα πάρεις να σε καλύπτει σε θέμα διασυνδέσεων και σε ισχύ. Όσον αφορά το bluetooth του pioneer νομίζω ότι πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το dongle που ανεβάζει το κόστος.

Reaction score
1

Ο 520 έχει 3 εισόδους HDMΙ και μία έξοδο, μάλιστα και οι 3 είναι dedicated για BD-DVD-ΤV/SAT, κρίμα που δεν έχει και μία assignable HDMI να βάζει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να παρεμβάλεται ο upscaler του ενισχυτή (που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και από του καλύτερους).Για το Bluetooth χρειάζεται ξεχωριστό στικάκι που είναι και πανάκριβο.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Πήγα να πάρω σήμερα τον pioneer vsx-520 και ο πολίτης με έπεισε για τον Harman avr-142 πως είναι καλύτερος και σκέφτηκα μήπως εσείς με βοηθούσατε να επιλέξω κάποιων έστω να με προτείνατε κάποιον μέχρι 300 ε.
O Harman Kardon είναι 2 κιλά βαρύτερος από τον Pioneer, οπότε μπορείς να είσαι σίγουρος πως οδηγικά θα έχει περισσότερη δύναμη. Δεν υποστηρίζει όμως Dolby TrueHD και dts HD Master Audio και μάλλον ούτε 3D passthrough...

Κοίτα και αυτόν εδώ:
http://www.skroutz.gr/s/318477/Marantz-NR1501.html?keyphrase=marantz+1501
Δεν χρησιμοποιεί chipamps όπως ο pioneer και ο yamaha αυτής της κατηγορίας. Και ο Harman πάντως που σου πρότεινε ο πωλητής φαίνεται καλός (καλύτερος από pioneer).
Oύτε ο 520 χρησιμοποιεί chipamps. Στα σωθικά του φοράει ακριβώς τα ίδια διακριτά τρανζίστορ ισχύος με τον 1020...

Ο 520 έχει 3 εισόδους HDMΙ και μία έξοδο, μάλιστα και οι 3 είναι dedicated για BD-DVD-ΤV/SAT, κρίμα που δεν έχει και μία assignable HDMI να βάζει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να παρεμβάλεται ο upscaler του ενισχυτή (που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και από του καλύτερους).
Δεν έχει upscaler ο 520, φίλε MadPax. Ένα απλό HDMI-Switch διαθέτει, χωρίς δυνατότητες επεξεργασίας προς την έξοδο του...

Reaction score
80
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Δεν υποστηρίζει όμως Dolby TrueHD και dts HD Master Audio και μάλλον ούτε 3D passthrough
Η μη υποστήριξη των HD format είναι λίγο αποτρεπτικός παράγοντας για τον harman

Reaction score
6

Oύτε ο 520 χρησιμοποιεί chipamps. Στα σωθικά του φοράει ακριβώς τα ίδια διακριτά τρανζίστορ ισχύος με τον 1020...
Είσαι σίγουρος γι'αυτό? Γιατί στις προηγούμενές της πιο ακριβές σειρές (918,818) χρησιμοποιούσε

Reaction score
1

Δεν έχει upscaler ο 520, φίλε MadPax. Ένα απλό HDMI-Switch διαθέτει, χωρίς δυνατότητες επεξεργασίας προς την έξοδο του...
Τότε ζούσα σε νιρβάνα τόσους μήνες, στα specs στο site γράφει αυτό... Input Connections • 3 x HDMI (1080p upscaling) στο μάνιουαλ δεν αναφέρει τίποτα ανάλογο.Σε ευχαριστώ που το ανέφερες γιατί το σήμα που περνάει από αυτόν φτάνει πραγματικά χάλια στην τηλεόραση σε σημείο που να ψάχνω σπλίτερ να περνάει μόνο ο ήχος.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Είσαι σίγουρος γι'αυτό? Γιατί στις προηγούμενές της πιο ακριβές σειρές (918,818) χρησιμοποιούσε
To γνωρίζω... Στις σειρές x19 και x20 όμως, χρησιμοποίησε διακριτά τρανζίστορ ισχύος για όλα τα μοντέλα της.

Για τη φετινή σειρά, x21, θα δούμε όταν έρθει από τα μέρη μας...

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Τότε ζούσα σε νιρβάνα τόσους μήνες, στα specs στο site γράφει αυτό... Input Connections • 3 x HDMI (1080p upscaling) στο μάνιουαλ δεν αναφέρει τίποτα ανάλογο.Σε ευχαριστώ που το ανέφερες γιατί το σήμα που περνάει από αυτόν φτάνει πραγματικά χάλια στην τηλεόραση σε σημείο που να ψάχνω σπλίτερ να περνάει μόνο ο ήχος.
Περίεργο... :203:

Σε δοκιμές με ένα WDTV gen1 και ένα WDTV Live μέσω του 520 προς μία Panasonic U10, είτε με βίντεο είτε με πατερνάκια, δε διαπίστωσα κάποια πτώση στην ποιότητα εικόνας...

Μήπως υπάρχει κάποιο θεματάκι HDMI-Handshake μεταξύ της τηλεόρασης και του ενισχυτή σου ή απλά έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι;

Μπορείς να περιγράψεις τί ακριβώς πρόβλημα σου δημιουργεί στην εικόνα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

Μήπως υπάρχει κάποιο θεματάκι HDMI-Handshake μεταξύ της τηλεόρασης και του ενισχυτή σου ή απλά έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι;
Μπορείς να περιγράψεις τί ακριβώς πρόβλημα σου δημιουργεί στην εικόνα;
Λάθος isf setting :116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Μωρέ εγώ αυτό του είπα.
Για να δώ αν θα κρατήσει το νέο setting.:405:

Reaction score
1

Εγώ λέω να τα πουλήσω όλα και να πάνε στο διάολο :116: και να ξαναγυρίσω σε μιά 29άρα CRT που έχω και κάθεται να βλέπω κανένα DVD...
isf, hdmi, firmware, ενισχυτές κι @ρχιδι@ ...για να δείς μια ταινία πρέπει να έχεις μεταπτυχιακό στα ηλεκτρονικά...ρε θα μου τη δώσει κανα πρωί και θα φύγουνε από το παράθυρο όλα, και θα το ξαναρίξω στις μηχανές.:107:

Reaction score
80

Εγώ λέω να τα πουλήσω όλα και να πάνε στο διάολο :116: και να ξαναγυρίσω σε μιά 29άρα CRT που έχω και κάθεται να βλέπω κανένα DVD...
isf, hdmi, firmware, ενισχυτές κι @ρχιδι@ ...για να δείς μια ταινία πρέπει να έχεις μεταπτυχιακό στα ηλεκτρονικά...ρε θα μου τη δώσει κανα πρωί και θα φύγουνε από το παράθυρο όλα, και θα το ξαναρίξω στις μηχανές.:107:
Πες μου μονο να περασω να παρω το dune και το med, την τηλεοραση πεταξε την :137:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.650
Re: Απάντηση: AVR-142 HARMAN KARDON Η PIONEER VSX-520

1. Δώσε ακριβή διεύθυνση και ώρα.

2. Μηχανές κι @ρχίδι@, τώρα που φτιάχνεις την αποθήκη μας το παίζεις υπεράνω.....:116:

Reaction score
0

Παιδιά γεια σας. Νέος στο φόρουμ και στο χώρο του ήχου. Μου πήραν λοιπον ένα ps3 και μπήκα στην πρίζα και πήρα τον AVR-142 HARMAN KARDON .Τον βρήκα ευκαιρία 200 ευρώ. Για αρχή θα συνδέσω κάτι ηχεία που έχω ( 2 αρχαία) και σιγά σιγά θα χτίζω.
1. Τι θα μου προτείνετε? Δεν είμαστε για πολλά έξοδα...
2.Έκανα καλή επιλογή στην αγορά του ενισχυτή?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv