AVSITE Hacked?

Reaction score
666
Γίνονται αλλαγές ή κάποιος "χτύπησε" τη σελίδα?
Μάλλον το δεύτερο AVSITE HACKED :(

Πήρα ένα mail πριν από λίγο με "αλβανούς" χακερς σαν αυτό του A.C.A. και έλεγε ότι είναι spam και ότι μου το στέλνει η σελίδα του Τασου.

Επιλεκτικά έχουν "χτυπήσει" τις κατηγορίες εκτός θέματος και high End.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Τάσος Μαγκούτας (συνδεδεμένος σαν Ανδρέας Κ.):
Όντως μας χακέψανε.
Κάνανε ένα σωρό αλλαγές.
Εκτός των αλλαγών στην εμφάνιση της σελίδας, που δεν φαίνονται πια, έστειλαν e-mail σε όλους τους χρήστες χρησιμοποιώντας το φόρουμ (γι' αυτό και υπήρχε παντού το mail μου) και ακολούθως:
Έσβησαν πλήρως τις κατηγορίες: HDTV, Hi End, Διχως Όρια και Θέμα
και κατόπιν ξεκίνησαν να σβήνουν πίνακες (την ίδια ώρα που διορθώναμε εμείς). Ατυχώς γι' αυτούς σβήσανε έναν πίνακα που δεν έπρεπε και έτσι χάσανε την σύνδεσή τους (όπως και όλοι οι χρήτες το full modified forum)
Είχανε όμως προλάβει να σβήσουν τους πίνακες του άλμπουμ.
Επανέφερα προς το παρόν τους πίνακες που σβήσανε στην προ της μεταφοράς κατάσταση, ενώ σε λίγο θα μπουν και τα μηνύματα στις διαγραφείσες κατηγορίες (όσα υπήρχαν πριν της μεταφορά).
Ελπίζω σύντομα να επικοινωνήσω και με τον υπέυθυνο της φιλοξενίας για να μου δοθούν (αν υπάρχουν) τα τελευταία backups.

Τώρα πως τα κατάφεραν. Αν δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικό με την ασφάλεια της phpBB θα εκμεταλεύτηκαν τα κενά που είχαν ανακοινώθει στις 28/2. Ο Ανδρέας με είχε ενημερώσει σχετικά αλλά περίμενα να βγεί και η καινούρια έκδοση της phpbbfm. Η έκδοση βγήκε στις 4/3 αλλά δυστυχώς δεν το ήξερα. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή ήταν η αιτία.
Η καινούρια έκδοση θα ανέβει αργότερα σήμερα.

Reaction score
0
Είναι οι ίδιοι που έχουν χτυπήσει πολλά φόρουμ και ελληνικές σελίδες το
τελευταίο διάστημα...Συνήθως αλλάζουν απλά την πρώτη σελίδα.Εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας της php για τα οποία έχουν βγεί updates αλλά δεν έχουν περαστεί, οπότε μην νομίζετε τίποτα φοβερό. :wink: Απλά να περνάτε όλα τα patches-updates με το που βγαίνουν και δεν νομίζω να ξαναέχουμε πρόβλημα :wink:

http://www.albanianhaxorz.org/

http://www.zone-h.org/en/defacements/filter/filter_defacer=ASC/

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
H κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζω να επανέλθουν τα θέματα που έχουν σβηστεί...

Ευτυχώς ειδοποιήθηκε γρήγορα ο Τάσος μετά από τηλεφώνημα που μου έκανε ο Γιάννης Δημητρόπουλος στις 12 το βράδυ...

Μπράβο πάντως Γιάννη για την άμεση αντίδρασή σου!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μέχρι 2 Μαρτίου επανήλθαν όλα τα θέματα ακόμα και στις κατηγορίες όπου υπήρξε η επίθεση.

Από 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα θα ξέρουμε το απόγευμα αν υπάρχει back-up...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γενικά μάλλον φθηνά την γλιτώσαμε χάρις στην άμεση αντίδραση τόσο των μελών και Συντονιστών που ήταν on-line εκείνη την ώρα, όσο και του Τάσου που αμέσως ξεκίνησε την άμυνα...

Reaction score
666
Χρήστο, πάλι καλά γιατί αυτοί οι τύποι δεν αστειεύονται.

Reaction score
0
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του site στην έκδοση της 4ης Μαρτίου. Αν παρατηρήσετε κάποια προβλήματα παρακαλώ ενημερώστε με.

Reaction score
0
Μόλις ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και των δύο εκδόσεων του site στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους.
Αν παρατηρήσετε κάποια προβλήματα ενημερώστε με.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του site στην έκδοση της 4ης Μαρτίου. Αν παρατηρήσετε κάποια προβλήματα παρακαλώ ενημερώστε με.
Τάσο τελικά πιο πρόσφατο back up από τις 4/3 υπάρχει ή δεν ξέρουμε ακόμη?
Αν όχι να ξαναγράψουμε μερικά από τα θέματα που χάθηκαν....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επίσης μπορεί κάποιος να με ξανακάνει συντονιστή, εμένα τον giatamike και τον γενικό, να συμμαζέψουμε λίγο τα... ασυμμάζευτα στις κατηγορίες?

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ :twisted: :twisted: :twisted:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Νίκο είσαι πλέον διαχειριστής και πάλι. Ελπίζω να όρισα σωστά την κατηγορία σου, όπως και του Χρήστου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Να σας ενημερώσω ότι βγήκε σήμερα επιτέλους η πρώτη έκδοση lite toy phpBBFM (ειδική για dial-up users δηλαδή) και σύντομα θα είναι και αυτή διαθέσιμη. Μάλλον θα αντικαταστήσει την απλή έκδοση που έχουμε αυτή την στιγμή.

Reaction score
0
Σήμερα το βράδυ περίπου στις 9 θα διακοπεί για λίγο η πρόσβαση στο website ούτως ώστε να επανέλθει το backup μέσω του οποίου (με κάποια επεξεργασία) θα έχουμε την δυνατότητα να επαναφέρουμε όλα τα μηνύματα και των έχοντων προβλήματα κατηγοριών.
Το backup έχει ληφθεί μερικές ώρες πριν από το συμβάν οπότε λογικά κάποια μηνύματα θα έχουν μεν χαθεί, αλλά δεν θα είναι πάρα πολλά.
Λογικά γύρω στις 10 θα είμαστε πάλι online ενώ τα δεδομένα από το backup θα επανέλθουν αργότερα.

Reaction score
0
Τελικά η διακοπή θα γίνει στις 20.00.
Συγγνώμη για την αλλαγή της ώρας.
Θα προσπαθήσουμε η διακοπή να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Reaction score
0
Η διαδικασία ανάκτησης του backup ολοκληρώθηκε.
Σε λίγο θα ξεκινήσω την διαδικασία προσθήκης των εγγραφών που λείπουν.
Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του site.

Reaction score
49
Τάσο καλή δουλειά.
Απλά ερώτηση.
Αν το παίρναμε χαμπάρι κανένα 2ώρο αργότερα θα είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα ή πάλι τα ίδια θα έκαναν???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
από την στιγμή που πέταξαν τους εαυτούς τους έξω σβήνωντας το table μάλλον δεν θα γινόταν άλλη ζημιά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster